Google Reklamları
İLHAN KEMAL KİMDİR?...
Ötekileriz Kültür Sanat Girişimi Forumu
Mayıs 24, 2012, 13:47:37 ÖS *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

ANASAYFA ANAFORUM Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: İLHAN KEMAL KİMDİR?...  (Okunma Sayısı 1324 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bahattin YILDIZ
Bahattin Yıldız
Yönetici
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« : Nisan 20, 2011, 21:23:46 ÖS »

ÖZGEÇMİŞ:

İLHAN KEMAL  (13 Eylül 1968, Tokmanaklı Köyü - Feke - Adana )                                                          
Fatma ve İsmail oğlu. Çocukluğu Tokmanaklı Köyü, Kozan ve Adana�da geçti.
Üveyik kanadına türküler sardığı, ağladığı, güldüğü, yorulduğu da oldu bir kahır çemberinin içinde. Köyde, kasabada, kentte, metropolde�karıştı güle, dikene, insana ve şiire.                                                                              
İşletme Fakültesi mezunu. Yazı ve şiirlerini bir süre İlhan Kemal KAPLAN imzasıyla yayınladı. Daha sonra, İmgelem Çocukları dergisi ekip arkadaşlarının �Çukurova öyküde Orhan KEMAL�i, romanda Yaşar KEMAL�i armağan etti edebiyatımıza. Şiirde de İlhan KEMAL�i armağan edecek, bundan böyle bu imzayı kullanmalısın� yönünde getirdikleri öneriyi fazlaca olumlu bulmamış da olsa, önerinin oylamaya sunulması sonucunda çoğunluğun fikrine katılmak durumunda kaldı. 2003 yılından bu yana İlhan Kemal imzasını kullanmakta.
Hayatın her türlü halinin içinden günlere el salladı, sallamakta.
İlkokul yıllarından itibaren şiirle uğraşmasına karşın, ilk şiirini yirmi dokuz yaşında Adana�da çıkan Aykırısanat dergisinde yayınladı. Bu yaşa değin bütün şiir dergilerini takip etmekle birlikte şiirlerini yayınlatmakta acele etmedi� Şiir, inceleme, deneme, söyleşi ve şiire dair kuramsal yazılarıyla Akatalpa, A Edebiyat, Aykırısanat, Ardıçkuşu, Andız, Bahçe, Berfin Bahar, Budala, Dize, Eliz, Etken, Göğe Bakma Durağı, Her Şeye Karşın,  Güney, Heves, İnsancıl, İmgelem Çocukları, Kavaram Karmaşa,  Kum, Lül Sanat, Mühür, Mortaka, Sanat ve Hayat, Patika, Söylem, Şiiri Özlüyorum, Ücra, Ütopya, Varlık ve Yom Sanat gibi birçok  edebiyat dergisinde ve şiir antolojilerinde yer aldı.
Şiir kuramı üzerine kafa yordu. Kendi şiir poetikasını oluşturmayı, şiirine ayrı bir kulvar açmayı  başat hedefi olarak belirledi...
İmgelem Çocukları dergisinde arkadaşlarıyla birlikte yayınladıkları �Sürdürülebilir Şiir Anlayışı� manifestosu ile edebiyat ortamında geniş yankı uyandırdılar. Bu manifesto incelemelere konu oldu. Sürdürülebilir Şiir Anlayışı Manifestosundan bir bölüm : �Şiirin ağrısını yakasında rozet eden genç arkadaş, serin tut sol yanını, sarıl kendine, ateşi öpme! . Şiir; şairin, belleğine kazıdığı bilgileri sözcüklerle seviştirerek oynadığı tek kişilik oyun... İzin ver zekana; bu oyundaki bütün figürleri o oluştursun özgünlüğünce. Dokunsun kasırgalar ruhunun trans haline. �Hiç� ettirme doğacak olan dizelerindeki tılsımı. Kendi sözünün tınısını koştur derin yolculukların ay vaktinde. �Usta� aklın ve kalbindir, şiir için ağrıdığı sürece...�
Lül Sanat ve İmgelem Çocukları başta olmak üzere çeşitli edebiyat dergisinin kuruluş ve yönetiminde görev aldı. Köşesinde sadece şiir yazarak kalanlardan olmadı: Birçok sanatsal organizasyonun gerçekleşmesinde planlar üretti, önderlik etti, emek harcadı, yaşadığı kente değer katmak için çaba harcadı. Bir süre Çukurova Edebiyatçılar Derneği�nin yönetim kurulunda görev yaptı. Bir sivil kültür sanat inisiyatifi olan Ötekileriz Kültür Sanat Girişimi�nin kurucu kadrosunda da bulundu...
Yayınlanmış Şiir Kitapları:
1- Mağmum (2006) � Kora Yayın
2- Hiç, Kimsenin Bildiği (2007) Başak Yayınları
3- Ücra Söz ( 2009) Hayal Yayınları

İlhan Kemal İletişim:
E-Posta  : ilhankemal1@gmail.com
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
Bahattin YILDIZ
Bahattin Yıldız
Yönetici
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : Nisan 20, 2011, 21:27:29 ÖS »

KİTAPLARI:

1- MAĞMUM

2- HİÇ, KİMSENİN BİLDİĞİ

3- ÜCRA SÖZ

« Son Düzenleme: Nisan 20, 2011, 21:29:38 ÖS Gönderen: Bahattin YILDIZ » Moderatöre Bildir   Kayıtlı
Bahattin YILDIZ
Bahattin Yıldız
Yönetici
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #2 : Nisan 20, 2011, 21:33:31 ÖS »

İLHAN KEMAL'in FOTOĞRAFLARI:

(İlhan Kemal : sağdan ikinci)

(İlhan kemal: Ayakta-sağdan ikinci)

* ilhan_kemal.jpg (333.83 KB, 1024x768 - Gösterim: 264 kez.)
« Son Düzenleme: Nisan 20, 2011, 21:55:35 ÖS Gönderen: Bahattin YILDIZ » Moderatöre Bildir   Kayıtlı
Bahattin YILDIZ
Bahattin Yıldız
Yönetici
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #3 : Nisan 20, 2011, 22:19:01 ÖS »

İlhan Kemal'in özgeçmişini, yayımlanmış şiir kitaplarını ve birkaç fotoğrafını neden ekledim?...

"İlhan Kemal" adıyla, Edebiyat Defteri ve Şiir Sandığı adlı net sitelerinde şiir yazan belirsiz kimlik nedeniyle...

Yukarıda özgeçmişini, yayımlanmış şiir kitaplarının kapaklarını eklemiş olduğum ve otekileriz.net ve com'da şiirleri yayımlanmış olan ve Ötekileriz Kültür Sanat Girişiminin kurucu ve yöneticilerinden (özel nedenlerle yöneticilikten sonradan ayrılmışsa da, desteğini bizden hiç çekmemiş, sürekli yanımızda hissettiğimiz) İLHAN KEMAL'in adıyla; belirtilen sitelerde güya müstear ad olarak kullanılarak şiir(ler) yayımlanması sanatsal vicdanıma dokundu...  

Kendisine ait fotoğrafı olmayan, gerçek adı ve kimliği hakkında hiçbir bilgi sunmamış bu şahsın amacını gerçekten merak ediyorum?!... Aklıma üç-beş seçenek geliyor, belki ileride paylaşırım...

Sanatçı arkadaşlarımızdan birkaçı belirtilen sitelere web-mesaj yoluyla bu durumu bildirmiş, birkaçı ise bu durumu belirtmek için üyelik talebinde bulunmuş, sonuç alamamışlardır.

Zoru başararak siteye üye olan bir arkadaşımız ise iç mesajla, İlhan Kemal adını kullanan şahısla yazışma başarısı göstermiş ve o şahsın İLHAN KEMAL adını müstear ad olarak kullandığını öğrenmiştir.

Şimdi, sormak lazım: gece ve gündüz demeden yeşil ışığıyla sürekli edebiyat defteri sitesinde hazır ve nazır olduğu anlaşılan şahsın müstear ad olarak; tanınan, bilinen ve özgün şiirleriyle güncel sanata imza atmış, birçok sanat dergilerinde, şiir yıllıklarında yer almış ve şiiri hakkında eleştirmenlerce birçok olumlu eleştiri almış olan İLHAN KEMAL ismi dışında başka bir isim bulamamış mı?...

EH!... Bana da; ona, aklıma geldikçe değişik müstear adlar önerme işi düşecek gibi(!)...

Şahsa ve bu adla barındıran siteye eseflerimle...

Bahattin YILDIZ
20 Nisan 2011

« Son Düzenleme: Nisan 20, 2011, 22:28:42 ÖS Gönderen: Bahattin YILDIZ » Moderatöre Bildir   Kayıtlı
İlhan Kemal
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #4 : Nisan 21, 2011, 00:31:14 ÖÖ »

Öncelikle konuya ışık tutmak amacıyla burada gerkekli duyarlılığı gösteren Bahattin YILDIZ'a teşekkür. Sonra şu: Adı geçen sitelerde "İlhan Kemal" imzasıyla şiir yazan arkadaşla ilgili olarak kafadan önyargılı bir bakışa kaptırmadım kendimi, belki gerçekten böyle biri vardır diye düşündüm. Umursamadım uzun süre. Ama edebiyat ortamının sorularına yanıt yetişemez oldum: "Neden şiirini değiştirdin?", "İnternet ortamında neden bu kadar çok şiir yayınlıyorsun?..." Soruların ardı kesilmeyince, ilgili siteye üye olarak kişiye ulaşmak ve durumu aktarmak istedim, bunu başaramadım. Ardından iç mesaj yoluyla site yetkililerine durumu aktardım hiçbir yanıt alamadım. Bu arada durumu farkeden arkadaşlar da konuya eğilmişler benden bağımsız olarak ve bahsekonu arkadaş kendisine ulaşan arkadaşa "İlhan Kemal" adını müstear ad olarak bir süredir kullanmakta olduğunu ve değiştirmeyi düşünmediğini beyan etmiş. İş böyle olunca başlangıçtaki önyargısız bakış açım değişti ve iş içinde iş mi var acaba diye düşünür oldum. Ricam şudur ki; koca dünyada başka müstear ad da bulabilirsin arkadaşım, şiire verdiğim yıllarıma dokunma lütfen... Ben özgeçmişimle, kitaplarımla ve gerçek fotoğraflarımla yalın bir şekilde orta yerdeyim, ya sen neredesin? Şiirin, insancıllığın yanında mı, ya da ne bileyim?...
Bilinmesini isterim ki, Ötekileriz Kültür Sanat Girişimi hariç hiçbir edebiyat sitesine üye değilim.
Şiirlerimi ise uzun süredir dergiler dışında hiçbir ortamda yayınlamıyorum.
Bilindik "Mağmum Şiir" tarzımın dışında son dönemlerde sone, gazel ve özgür koşuk çalışmalarımı da dergilerde yayınlatmaktayım. Ama Edebiyat Defteri ve Şiir Sandığı sitelerindeki İlhan Kemal imzalı şiirlerle hiçbir ilgim yok.
İyilikle.
« Son Düzenleme: Nisan 21, 2011, 00:36:12 ÖÖ Gönderen: İlhan Kemal » Moderatöre Bildir   Kayıtlı
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!