Pali Canon
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« : Kasım 23, 2010, 21:34:34 ÖS » |
|
Namaste*
‘’ Radyo BH sürekli yayın yapmaktadır; tek ihtiyacımız bir alıcı.’’
'' Bizim buddha doğamız,herhangi bir buddha'nın buddha doğasından farksızdır ve o kadar iyidir.'' Sogyal Rinpoche
Esperanza Hasta Siempre!
Şili madenlerine bin selam olsun. Göçük altındaki madencilerden birinin çocuğu oldu; adını Umut koydular, İspanyolcası Esperanza!
Şili Şiiri'ne bin selam olsun! Türk Şiiri'ni geçmiş bu noktada Şili Şiiri. Ne diyordu Enver Gökçe o meşhur, rotatifler entertipler bobinler dizesinin geçtiği şiirde; realist şairlere selam olsun. İpekşairine selamolsun, Ganeşa onu öpüyor, en büyülü ve secret ritüeller içinden.
Şiiri böyle yazarsın işte, kelimelerinle dağları okyanusları yazarsın, gölleri nehirleri. Ve Şili Şiiri madenin içine koruma evlerini yazmış!
Pablo Neruda, Gabriela Mistral, Luis Arias Manzo ve yüzlerce Şili Şairine selam olsun!
Biliyorsunuz. Bilmiyorsunuz. Divan-ı Facebook Şiir Kitabı'nı yazmaya devam ediyorum. Üç isimli bir kitap. Facebook-u Mahfuz. Üçüncüsü: Sutta-u Nur. Bunu söylediğimde, pseudolar haset ettiler, çatladılar. Hem facebook hem de divan yazıyordum. Hasetleri umrumda değil. Onları tanımıyorum. Altboyut. Şiiri bu reenkarnasyonda göremeyecek yüzlercesinden ordinary mutant . ha ha ha! Yaşasın extra ordinary!!!
Facebook kontrolüm altındadır.
Geçenlerde Mine Ömer, kendi dergisinde çok az şiir ve hiç öyküsünü yayımlamadığını ve benim gibisi var mı diye facebookuna mesaj geçti. Cümle pejoratif nitelik taşıyordu. Karanlık enerjisi ve iğneleyici iması çok açık. Bilgi düzeyi oldukça yetersiz. Yani mekan facebook olunca kelimeler özelliğini yitirmezler. Her kelime ile yolculuğumuz yön değiştirebilir. Eğer şiir diyorsak bu illaki böyle! Sonra Fuat Çiftçi buna yanıt verdi ama enerji seviyesi düşük idi; pejoratife pejoratif yaklaştı. Mine Ömer'e edebiyat ortamının yardımcı olması gerekir ve onun da öğrenmeye ve almaya açık olması şart. Türk Poetikası'nda yaygın olduğu gibi biliyormuş gibi yapmamalıdır. Fuat Çiftçi'nin de arbede arzusunu bırakması uygun düşer. Amaç yardım mı etmek yoksa kavga mı çıkarmak? Şiirde bunlar asla karşılığı olmayan şeylerdir. Şairliğin de gizli adının barış olduğunu söyleyelim. Poetik gerçekleri ve görüşleri söylemek bunun dışında. Şiirde ben bilirimcilik yoktur. Senin bildiğin sana benim bildiğim bana.
4'ümüz farklı poetik yazılarla Büyük Türk Şiiri'in bir tarafından kendi stargate'lerimizi açtık: Hayrettin Geçkin, Veli Düdükçü, Emrah Yıldırım ve bendeniz. Pseudo ve Hypo 'Şair'i Tanımanın Küçük El Kitabı Episod I . Türk Şiiri'ndeki kirlilikleri ve yalanları okuyucuya ve has şaire jurnalimdir. Cehaletin bilinçliliğini stop ettirmek ve arabalarını devirmek için yazdım.
Selma Ulusoy bir sinema yazısı ile geleceğe dönüş yaptı; hoşgeldin!
Orkun Levent Boya,Yılmaz Güner, Derya Sönmez ve Veli Erdem öyküleriyle. Tuba Gürdere ve Meriç Yoldaş denemesiyle.
Bu sayımızda altı şiir çevirisi ile innersrilanka rewiew' e selam çakıyoruz: Sri Lanka'lı şair Hiruni Peiris'ten üç şiir, Tayland Şiiri'nden Jyoti Srikureja ile iki şiir; bu beşşiiri değerli çevirmen Baki Yiğit kazandırdı poetikamıza. Kendisini yürekten kutluyorum ve destekliyorum. Çevirisi innersrilanka'ya kalan üç şair: Mozambik'ten Mbizo Chirasha, Hindistan’dan Smita Tewara ve Amerika Birleşik Devletleri'nden Patricia Carragon. Mustafa Suphi bir New York şiiriyle aramızda. Son çeviri benim son yazdığım Siyah Beyaz Facebook Şili Zonguldak Mahjong'u. Selma Ulusoy'a özel teşekürlerimi sunuyorum.
Om! Puisi Puisi Puisi
om mani pema hung
Işık Olsun!
Pali Canon
* Namaste (Sanskrit): İçimizde olan ve tüm evrenin yaşadığı o yeri saygıyla selamlarım. İçinizde olan ve siz o içinizdeki yerdeyseniz, ben kendim içimdeki o yerdeysem, yalnızca birimizin var olduğu o yeri saygıyla selamlarım. Her karşılaşma ve vedalaşmada, eller öne kavuşturulup bu söz söylenir.
|