sevim vardar
sevim
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« : Nisan 25, 2010, 20:16:49 ÖS » |
|
SONRASIZLIĞIM
çocukluğumun bahçesindeki o mavi boyalı tahta kapının aralıklarından izledim kaç gece davullu zurnalı ağlamakları kaç gece tılsımlı zifirlerde çırılçıplak içimle yine o aralıklardan nefesledim sonsuzluğa suretini ey yar
sonra sonrasızlığımın silikliğindendir ne iyilikte ne kötülükte yer bulamamış ruhumun kaybetmişliğiyle evcilleşen yaraları
ölüm diledim bir zaman ey yar ölüm diledim tanrısına eğilmemiş şeytan kadar asi içindeki yangını söndürememiş su kadar şaşkın tırnaklarımla kazıya kazıya yarattığım yanından aşkın
gör ki kaç iklim sonrasını beklermiş kış imiş kar imiş göç yolunda silinmiş hükmüm
sonra sustu zaman gün sustu gece sustu Fırat sustu ey yar Dicle sustu
şimdi kaç kavim sonrasına denk düşer bilmem geç kalmış çığlıklar duyarım ağlayan buzullardan dili çözülmez sandığım karanlıklardan sonrasızlığımın hudutlarında yanar kapılar ıssızlığıma sesin karışır kıyılarıma çarpar gözlerinin buğusu
gör ki iz sürüp asırlarda birikmek yeniden silmeden karanfilli mendilinle üryanlığımın kirini yeniden doğmak mümkün müdür ey yar.… mümkün müdür yeniden doğmak….
Sevim Vardar
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mayıs 06, 2010, 10:56:02 ÖÖ Gönderen: Sahra »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
Mehmet Ak
|
 |
« Yanıtla #1 : Nisan 26, 2010, 10:12:01 ÖÖ » |
|
"şimdi kaç kavim sonrasına denk düşer bilmem geç kalmış çığlıklar duyarım ağlayan buzullardan dili çözülmez sandığım karanlıklardan sonrasızlığımın hudutlarında yanar kapılar ıssızlığıma sesin karışır kıyılarıma çarpar gözlerinin buğusu"
hoşgeldiniz, güzel dizeler getirdiniz bize...
|
ah bu lambalar, küçücük c?l?z lambalar…
|
|
|
|
Şeyda GÜNEŞ
|
 |
« Yanıtla #2 : Nisan 26, 2010, 11:25:40 ÖÖ » |
|
SEvim VARDAR izldiğim bir imza idi. Onu burada görmekten mutlu oldum. Pırıl pırıl bir şiirle gelmişsi, hoşgelmişsin Sevim.
Şeyda GÜNEŞ
|
|
|
|
|
sevim vardar
sevim
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #3 : Nisan 26, 2010, 22:25:44 ÖS » |
|
Teşekkürler şeyda ...Sevgiyle güzelliklerle kal.
|
|
|
|
|
sevim vardar
sevim
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #4 : Nisan 26, 2010, 22:27:27 ÖS » |
|
Teşekkür ederim Mehmet Bey....Sevgiyle.
|
|
|
|
|
Zeki Karaaslan
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #5 : Mayıs 03, 2010, 11:14:34 ÖÖ » |
|
Sevim Vardar şiirleriyle tanışmaktan kıvanç duyddum.
|
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #6 : Mayıs 04, 2010, 00:05:11 ÖÖ » |
|
en sevim/li imgesi "tanrısına eğilmemiş şeytan kadar asi" var dar ovamız bizim nefesi karıklanmış öteki dünyamıza su sesi getirdiniz
|
"gırnata çığlığına, bir yalan roman yazılır" Recep Memiş
|
|
|
sevim vardar
sevim
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #7 : Mayıs 04, 2010, 18:37:39 ÖS » |
|
Teşekkür ediyorum Zeki Bey...Sevgiyle güzellikle kalın.
|
|
|
|
|
sevim vardar
sevim
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #8 : Mayıs 04, 2010, 18:40:02 ÖS » |
|
Sağolun Recep Bey....Su kadar duru günleriniz olsun...Sevgiyle.
|
|
|
|
|
sevim vardar
sevim
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #9 : Mayıs 05, 2010, 00:27:39 ÖÖ » |
|
Afra o gün sözlerin tutuştuğu gündü o gün gözlerimin yandığı gün acı bir Bozlak kıvranıyordu uzakta yazgının ağrısıyla, görüyordum ağır ağır ölüyordun ama neden neden önce dokunulmamış kum taneleriyle bekleyen yarınlarından Ah Mernuş Yemliha yedi deli ruh bilinmeyen zamanlar uykusundan inancınızmıydı uyandıran çürümeyen sevdanızmıydı
Afraa Cennetim korkma o mucizenin içine gömeceğim seni ki gecenin en koyu karanlığında gün ışığı çekilmesin üstünden sonra her köşe başına bir nişan bıraktığım sözlerin sokak aralarından sıyrılıp içimin yangınlarına terkedeceğim kendimi ve uçmaktan hiç vazgeçmeyen o güvercinin gözlerinden süzülen tanıksızlığım olacak varlığın bir ahh ki kıracak kilitlerini kendi ölü beyazlığında yatarken duyacaksın Afraa ellerim de adın yanıyor sen bin yıllar sonra bile uyanma uyanama. Sevim Vardar
|
|
|
|
|
Sahra
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #10 : Mayıs 06, 2010, 10:57:59 ÖÖ » |
|
Afraa o gün sözlerin tutuştuğu gündü o gün gözlerimin yandığı gün acı bir Bozlak kıvranıyordu uzakta yazgının ağrısıyla, görüyordum ağır ağır ölüyordun ama neden neden önce dokunulmamış kum taneleriyle bekleyen yarınlarından Ah Mernuş Yemliha yedi deli ruh bilinmeyen zamanlar uykusundan inancınızmıydı uyandıran çürümeyen sevdanızmıydı
Afraa Cennetim korkma o mucizenin içine gömeceğim seni ki gecenin en koyu karanlığında gün ışığı çekilmesin üstünden sonra her köşe başına bir nişan bıraktığım sözlerin sokak aralarından sıyrılıp içimin yangınlarına terkedeceğim kendimi ve uçmaktan hiç vazgeçmeyen o güvercinin gözlerinden süzülen tanıksızlığım olacak varlığın bir ahh ki kıracak kilitlerini kendi ölü beyazlığında yatarken duyacaksın Afraa ellerim de adın yanıyor sen bin yıllar sonra bile uyanma uyanama. Sevim Vardar
|
|
|
|
|
|
Nisa NUR
|
 |
« Yanıtla #11 : Haziran 08, 2010, 13:31:41 ÖS » |
|
"sonrasızlığımın hudutlarında yanar kapılar"
|
|
|
|
|
sevim vardar
sevim
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #12 : Temmuz 07, 2011, 16:35:16 ÖS » |
|
Çek yüzünü o sudan sevgili Orda saklıdır tufanı iyiliğin Ve binlerce yıl yol yürümüş gözyaşı Mehmene'nin Tut kaderinin iplerini Çek yüzünü çek Kendimi o suyla saracağım Korkuyorum sevgili Küllerin enkazını yağmalıyor karanfiller Ben tespihler içinden geçiriyorum ruhumu Tut kaderini ellerimin Duvar olayım Can olayım Kan olayım Öpeyim ayak izlerini Düğümler çözen yiğitliğinin
Üşüyorum sevgili Dolusuna yakalandım sessizliğin Buz kesen kelimelerle kesildi dilim Bilinen tüm uygarlıkların toplamından gelen Kederin kendisiyim Ve sancılarla bir bir kendine kapanırken memleketim Tüm çaresizlikler aşkına Hala insana gebeyim Çek yüzünü o sudan sevgili Fenadır pişmanlığı vefanın Fenadır yangın arkası Ölü tohumlara yengisi sevdanın
Yorgunum sevgili Gölgelerin mekansız ahh larıyla kavgadayım Parmak uçlarıyla yürürde anlar üstüme Bir büyür bin ufalanırım Ahh sevgili Çek yüzünü Bilmiyorsun Sen varken son yoktur Zamanın gizinde saklı kapılar ardında döllenmektedir Bitmelerden kalanlar Ve onurudur ustanın yaşamı delen elleri Bilir'ki Utançtır Fenadır hayırsızı ölümün ….. Sevim Vardar
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Temmuz 08, 2011, 21:09:32 ÖS Gönderen: sevim vardar »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|