Efendi
Aytekin Orhan
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #30 : Ağustos 25, 2008, 21:23:58 ÖS » |
|
Aytekin ORHAN şiirlerini ilgiyle izlerim, hem internette hem de dergilerde. Beni Ötekileriz Sitesine müptela yapan önemli şairler arasında görürüm kendisini. Bu sayfadaki "Düğüm", "Yıldızlar Gündüz Ağlar" ve "Kırık" şiirlerini duyumsayarak okudum, bu şiirlerin yanına bir çek işareti attım. Son iki şiirini ise sanki biraz aceleye getirmiş buldum: Duygu coşum fazlalığı var. Sanki biraz arebeski gibi. Birkaç küçük irdeleme ile bu şiirler de olgun kılınabilir bence. Kolaylıklar dilerim.
Şeyda GÜNEŞ
Öncelikle düşüncelerinizi açık yüreklilikle paylaştığınız için teşekkür ederim. Arabesk dediniz ve haklısınız ama kabul etmeliyiz arabesk hayatımızın içinde vardır. Bu son iki şiir aceleye geldi demeyelim de duygusal anlarımın tavan yapmış olduğu bir zaman dilimine denk gelip dökülmüşler diyelim. Güzel iltifatlarınız için ayrıca teşekkür ederim. Sevgilerimle…
|
"Tan?d???m yüzler birer ?eytand? dünyalar?na kabul edildi?im."
|
|
|
Efendi
Aytekin Orhan
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #31 : Ağustos 25, 2008, 21:25:40 ÖS » |
|
Şiirse Sessizce Büyür Yalnız bir sayfaya düşürülen Onca harf yumağı bütünlüğü Ve açılan dudak arası trafiği Dökülür ……….Dökülür ………………..Dökülür
Aytekin Orhan
|
|
|
|
|
TayyibeAtay
|
 |
« Yanıtla #32 : Ağustos 26, 2008, 23:07:19 ÖS » |
|
ben sarı ışıktayım şimdi başladı sonbahar geçemem!..  ))))) güzel şiirdi dost...kutluyorum sevgiyle...
|
|
|
|
|
Efendi
Aytekin Orhan
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #33 : Ağustos 30, 2008, 11:16:35 ÖÖ » |
|
ben sarı ışıktayım şimdi başladı sonbahar geçemem!..  ))))) güzel şiirdi dost...kutluyorum sevgiyle... Yeşil ışığa ne kalmış ki şunun şurasında... Geçin siz, ben gözlerimi kıstım.  Sevgilerimle...
|
|
|
|
|
yaprakunvar
|
 |
« Yanıtla #34 : Eylül 04, 2008, 01:48:02 ÖÖ » |
|
merhaba Aytekin bey saygıyla
|
gölgem kan kaybediyor temmuz ü?üyorum...
|
|
|
|
Nisa NUR
|
 |
« Yanıtla #35 : Eylül 09, 2008, 21:45:11 ÖS » |
|
"açılan dudak arası trafiği"
şiir burada.
|
|
|
|
|
Efendi
Aytekin Orhan
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #36 : Eylül 29, 2008, 22:16:26 ÖS » |
|
merhaba Aytekin bey saygıyla
Merhaba sevgili Yaprak Sevgilerimle..."açılan dudak arası trafiği"
şiir burada.
Övgüye teşekkürler. Sevgilerimle...
|
|
|
|
Efendi
Aytekin Orhan
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #37 : Eylül 29, 2008, 22:17:18 ÖS » |
|
Dallarda hüzün
Sessiz ormanlar Çığlığı içinde barındırır Oysa konuşan ağaçlardır Dalları her kırıldığında Aytekin Orhan
|
|
|
|
|
Şeyda GÜNEŞ
|
 |
« Yanıtla #38 : Ekim 02, 2008, 14:37:57 ÖS » |
|
Aytekin ORHAN son dönemlerde özet bir şiirin izini sürüyor görünüyor...
|
|
|
|
|
Bünyamin Durali
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #39 : Ekim 13, 2008, 14:45:07 ÖS » |
|
Şunun şurasında üç gün mü ne oldu, ben bu siteye yazmaya başlayalı; yemin billah olsun ki, tek kötü şair (tek tek kötü şiirlere rastlamak, bu gerçeğe halel getirmez) görmedim henüz. (Düzyazısal çalışmalara eğilmeye vaktim olmadı, bakalım, onlar da böyleyse, bir hazine bulduk demektir ki, değmesin keyfimize.) Kötü şair ne demek, ortalama (vasat) bir şair dahi yok burda. Site, sanal olmanın getirdiği olumsuzlukları, iyi şairleri bünyesinde toplayarak, gerçekliğe bir sahicilik katarak aşmış. Şu haliyle (hiç değilse, şimdiye değin okuyabildiğim / yorumlayabildiğim şairleriyle), derlitoplu, yazınsal değerlere sımsıkı bağlı, estetikası doyurucu bir sanat / edebiyat dergisinden ne eksiği var? Eksiği değil, fazlası var bence. Salt, şiirlerin güçlülüğü değil, sözünü ettiğim; şiirlere getirilen yorumlar da, öyle havadan sudan yorumlar değil; tartımıyla tınısıyla, yüklemli bir kültürelliğe işaret ediyorlar.
Uzattım. Aytekin Orhan'ın şiirine değinecektim. Gerek kalmadı. Aytekin Orhan, bu güzelim şiir orkestrasının olmazsa olmaz bir elemanı. Özetle bu.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ekim 13, 2008, 14:50:57 ÖS Gönderen: Bünyamin Durali »
|
Moderatöre Bildir
|
ne vakit ?a??rsam umulmad?k zamanlarda yönümsün
|
|
|
|
TayyibeAtay
|
 |
« Yanıtla #40 : Ekim 13, 2008, 15:52:17 ÖS » |
|
Dallarda hüzün
Sessiz ormanlar Çığlığı içinde barındırır Oysa konuşan ağaçlardır Dalları her kırıldığında Aytekin Orhan
kısacık ama,ne çok şiir...bayıldım açıkçası..."dalı kırılan ağaç ben olsaydım keşke" dedim ve emir verdim rüzgara..esecek yakında ve ben dalları yerde ağaç olacağım valla:)))) konuşmalarımı, elindeyse dinleme bakkim sevgili Aytekin dost...  )))) hani nerede senin türkülerin beh!..özlemişem,şunun şurasında... sevgilerimle,kutluyorum....
|
|
|
|
|
|
Nisa NUR
|
 |
« Yanıtla #41 : Aralık 17, 2008, 12:01:13 ÖS » |
|
Aytkin ORHAN şiirlerini özlemişiz.
Nisa NUR
|
|
|
|
|
|
Şeyda GÜNEŞ
|
 |
« Yanıtla #42 : Mayıs 14, 2009, 20:29:43 ÖS » |
|
Katılıyorum Nisa'ya.
|
|
|
|
|
|
TayyibeAtay
|
 |
« Yanıtla #43 : Mayıs 14, 2009, 20:31:43 ÖS » |
|
ya in olup cin'e taptı ya da cin olup in'e indi Aytekin nerededir bilmem anlamadım gitti...
|
|
|
|
|
|