Google Reklamları
YKY ŞİİR YILLIĞI 2009
Ötekileriz Kültür Sanat Girişimi Forumu
Mayıs 24, 2012, 12:11:16 ÖS *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

ANASAYFA ANAFORUM Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: YKY ŞİİR YILLIĞI 2009  (Okunma Sayısı 635 defa)
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sanat Dedektifi
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Şubat 02, 2010, 17:11:33 ÖS »

YKY ŞİİR YILLIĞI 2009:

Baki ASİLTÜRK'ün hazırladığı YKY Şiir Yıllığı 2009 Kitap-lık dergisi Şubat 2010 sayısı eki olarak kitapçılarda yerini aldı.
Yıllık, yoğunlaşılmış bir çalışmanın ürünü olduğunu yansıtıyor ilk bakışta. Ayrıntılara indiğimizde de bunu görebiliyoruz. 2009 Yılı içerisinde cereyan eden sanatsal faaliyetlerden tutalım da, şair ölümlerine, oradan yeni çıkan kitaplara değin her şey kayıt altına alınmış. ASİLTÜRK yıl içerisinde  yayın hayatını sürdüren doksan dört edebiyat dergisini taramış, incelemiş: Kendi ifadesiyle, bu dergilerde yer alan yüzlerce şiir arasından en iyi yüz altmış şiir seçmiş. Yüz altmış şair...
Şiirle ilgilenen herkesin elinin altında bulunması gereken bir yıllık...
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
Şeyda GÜNEŞ
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Şubat 04, 2010, 11:09:41 ÖÖ »

Şair Ersan ERÇELİK'in soyadının ÇELİK yazılması gibi bazı küçük dizgi hataları dışında, başarılı bir yılık olmuş. Şiir seçimlerinde de objektif davranıldığı gözleniyor...
Nisa NUR
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Şubat 05, 2010, 15:42:30 ÖS »

Yıllığın önsözünde Ahmet ADA'dan yıllığa şiir alınmayışının sebebi açıklanmış. Bu açıklamaya saygı duymakla birlikte katılmadığımı belirtmek isterim. Çünkü ADA şiirimize bir ömür vermiş, sadece şiirleriyle değil şiir adına yaptığı kuramsal çalışmalarla da ufkumuzu genişletmiş bir şairdir. Gonca ÖZMEN'in "Ardından" şiiriyle onun "Kış İçin Plerüdler 3" şiiri arasında çok yakın bir benzerlik olduğu doğru, ama bunu intihal saymak biraz ağır bir yargı. Çünkü ADA böyle bir şeye ihtiyaç duymayacak denli rüştünü ispatlamış biri. Kanımca bu durum olsa olsa bir "dolaylı anma" ya da "dolaylı itaf" olabilir. Ben olsam yanlış algılamalara yolaçabilecek bu tür bir anmayı yapar mıydım? Yapmazdım. Ama dediğim gibi sayın Ahmet ADA'nın bir intihal mantığı ile böyle bir şey yaptığını zannetmem. 
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!