Google Reklamları
Gölgesi Ağrıyan Bir Memenin Suçuyum / Şiir-kitap / Hüseyin Bozkurt
Ötekileriz Kültür Sanat Girişimi Forumu
Mart 10, 2010, 07:45:49 ÖÖ *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

ANASAYFA ANAFORUM Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Gölgesi Ağrıyan Bir Memenin Suçuyum / Şiir-kitap / Hüseyin Bozkurt  (Okunma Sayısı 944 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yaprakunvar
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #15 : Aralık 26, 2009, 20:26:00 ÖS »

"bir şubat daha düştü takvimden"...Şiırmak...
Moderatöre Bildir   Logged

gölgem kan kaybediyor temmuz üşüyorum...
Berrak BEHRAMOĞLU
ÖKS Girişimcisi
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #16 : Ocak 22, 2010, 12:30:16 ÖS »

Hüseyin hocam bir güzellik yapmış, kitabının arka kapağına sizin şiirlerinizle ilgili görüşler bölümüne benim sizin şiirinizle ilgili söylediklerimden de kısa bir bölüm eklemişsin, çok duygulandım. Kitabının bahtı açık olsun.
HBozkurt
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #17 : Şubat 05, 2010, 21:41:59 ÖS »

teşekkür ediyorum ilginize sevgili dostlar

sevgili Berrak..bilmiyorum sizden izinsiz bir şekilde alıntıladığım cümle ve dahi tüm ötekileriz üyelerinden seçtiğim güzellemelerden yalnızca bir kaçı editör tarafından arka kapağa alınmış..keşke kapak çok boyutlu olsaydı da sevdiğim dost kalemlerin düşüncelerini sığdırabilseydim..

önümüzdeki süreçte toparlamaya çalıştığım yeni şiir dosyası BENİ BİR ÇOCUK VURDULAR ..umarım kısa zamanda bütünleşir

ayrıca iletişim adresinizi mailime bırakırsanız kitabı size ve edinmemiş dostlara ilk fırsatta  ulaştırmaya çalışırım

selam sevgilerimle
HBozkurt
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #18 : Şubat 05, 2010, 21:44:31 ÖS »

değerli şair yazar sevgili Hayrettin Geçkin dostun
Gölgesi ağrıyan bir memenin suçuyum şiir kitabım hakkındaki yazısı aşağıdaki linktedir
okuma dileklerimle

http://www.kocaelidemokrat.com/18-602_Yazar-golgesi-agriyan-bir-memenin-sucuyum.aspx
Çetin KIRDUDU
Çetin KIRDUDU
ÖKS Girişimcisi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #19 : Şubat 08, 2010, 23:22:30 ÖS »

Kimi insanlar var ki:şiir yaslanırlar yüzümüze,boğazımıza kadar imge,bazen diyonisos; bazen apollon gibi çarparlar alın çatımıza... Ontolojik meşruiyetini şiirle görüngüleştiren insan; Hocam,paylaşımcı yanım,Hüseyin Bozkurt'u Yeni kitabı için tebrik ederim....

Çetin KIRDUDU
HBozkurt
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #20 : Şubat 09, 2010, 21:51:53 ÖS »

sevgili Çetin ..şiir bi yerde özcesidir hayatın
özekalmak için yazmayı ilke edinen tarafa hayat denirse tabii
teşekkür ederim şiir okumalarında bulunduğun için
HBozkurt
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #21 : Şubat 09, 2010, 21:53:51 ÖS »

Hayrettin GEÇKİN
kocaelidemokrat@gmail.com       

Gölgesi ağrıyan bir memenin suçuyum

Şiir, hiç kuşkusuz gündelik dilin uzağında kurulur. Bildik dilin sınırları içerisinde fazla göze çarpmaz. Okuyucusu da farklıdır şiirin. Dolayısıyla şiir okuyucusu roman, öykü ve deneme okuyucusundan bir biçimde ayrılır.

Şiirin kendine has dil içi dil, ya da dil ötesi dil diyebileceğimiz birtakım özellikleri var. Sözcüklerin bir araya gelişleri, birbirleriyle uyum ve aykırılıkları, yasak buluşmaları vb.

Hüseyin Bozkurt’un, “gölgesi ağrıyan bir memenin suçuyum” adlı şiir kitabını okuduğumda bu söylediklerimi yoğun biçimde karşımda budum. Kimi zaman anlamın katmanlarında kayboldum. Kimi zaman da bir anlamdan bir anlama savruldum. Sözcüklerin açılmamış kapılarında buldum kendimi kimi zaman da.

“gölgesi ağrıyan bir memenin suçuyum” adlı kitabı okurken, şiirin yoğun bir matematik olduğuna dair ortaya atılan yargıya boyun eğdim açıkçası. Ve gördüm ki Hüseyin Bozkurt’un şiirleri kolaydan ele geçmiyor. Anlamını sezdirmiyor. Dahası okuyucuya kolaydan yüz vermiyor ve aksine ondan bir anlama eşiği de bekliyor. Bu, şiir için iyi bir şey bence.

yarattığımız tanrılar / ruhuna bileyip bıçakları / kestiler ilkin çocukları…”

Kitabın başlangıcında yer alan bu dizelerle aslında bir felsefenin içine girdiğinizi ayrımsadığınızda, şiirin sıcak ve derin sularında olduğunuzu da ayrımsayabiliyorsunuz.

Ezberlerimizle kapışmayı seven dizelerde bildik kabuller yıkılırken, verili gerçekler zora giriyor. “Gerçeğin ne kadarına katlanabilirsiniz” sorusu dikiliyor karşımıza. Bildiğimiz kadarıyla yaşayıp gitmek mi, yeni bir gerçekliğe ulaşmak mı? Tam bir kırılma noktası. Ve yepyeni bir dil tadı.

“…biliyorum ağzın kuş sesi / sarıdüğün çiçekleri / üstünde lübnan sedirleri.

güvercinler çağırır bomba altında / ölüler ülkesi”

Bu dizeler öyle kolaydan geçilmiyor. Hem kurgu yönünden, hem de insanın duyarlıklarına yaptığı gönderme yönünden. Bu dizelerin önünde “anne nerdesin” çağrısı avaz bir yalnızlık aslında. Ve daha çok da şiddetin karşısında duyarlıklarını kaybetmiş dünyamızı vicdanlı olması için çağrı. Dilin olanaklarından yararlanarak yapılan bir çağrı... Toprağın, suyun, ateşin diliyle… Kitapta pek çok dize öyle değil mi ki zaten! Tam bir düş sarmalı, imge sarmalı…

Özcesi, Hüseyin Bozkurt’un şiirleri birikimli okur istiyor. Göz değil yalnızca, beyin zevkinden de haberdar olan okuyucuyu… Felsefenin, sanatın, müziğin, tarihin, yazı tabletlerinin, destanların, efsanelerin ve daha pek çok şeyin dilini çözmeden kapısına vardığınız dizeler sizi eli boş geri çevirebilir çünkü.

Neyse! Şair daha ilk kitabında “herkes açtığı dalda gülümsesin” gibi dizelerle kendisi olmanın, kendi sesine ulaşmanın keyfini çıkarıyor. Ve sözcüklerin suladığı bereketli şiir ovaları onu bekliyor. Yolu açık olsun.

“silah gölgesinde / terkim yumurta akını / kurşundan beterdi // üşüştüler tel örgü bedenime //

nereye kaçsam yüzüme çarpar / o eskiyen şarkılar / ümit bezendi // hangi resme baksam / alı:eren / kara dul gibi / büyüdü evren”

*Gölgesi Ağrıyan Bir Memenin Suçuyum, 80 sayfa, Hüseyin Bozkurt, Kurgu Kültür Merkezi Yayınları, Ankara - 2009
Çetin KIRDUDU
Çetin KIRDUDU
ÖKS Girişimcisi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #22 : Şubat 09, 2010, 21:58:53 ÖS »

Kitabınız hakkında yorum yapıyorken; bana ait bu dizeleri de paylaşmak istedim....

usülsüz ağlıyor; hadsiz umutsuzluk,
hayallerimin bekaretine gözdiken;
üzerime yamalanmış acizlik; bilmem hangi çağdan?
ve içime ötelendi ani yalnızlık,
sevgin yüreğimde izafi KURALSIZLIK....

Çetin KIRDUDU
Çetin KIRDUDU
Çetin KIRDUDU
ÖKS Girişimcisi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #23 : Şubat 13, 2010, 10:30:13 ÖÖ »

Hayalce
hayallerim sekerken,
yüreğine yaslantı
kasım bakardı gözlerin;
zaten o zaman doğdu güzellikler.
güneşte renk atımı sensizlik,
ama gözlerinin diktatöryasının hazzını yaşıyor,
eksikte kalmış kendiliğim,
renk utanımı tüm güzellikler, senin yanında....
                                              ÇetinKIRDUDU
HBozkurt
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #24 : Şubat 21, 2010, 16:51:20 ÖS »

katkın için teşekkür ederim sevgili Çetin

şair Yazar gazeteci sayın Ruşen Hakkı'nın 'Gölgesi Ağrıyan bir memenin suçuyum '' hakkındaki yazısı

http://www.ozgurkocaeli.com.tr/article.php?id=14721&t=H%C3%BCseyin_Bozkurt%E2%80%99un_%C5%9Fiirleri
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!