|
Şeyda GÜNEŞ
|
 |
« Yanıtla #30 : Aralık 10, 2009, 15:57:07 ÖS » |
|
Latif KÖYBAŞ şiirlerinde imge ile yalınlığı harmanlayıp ılık bir sentez oluşturuyor.
|
|
|
|
|
latif
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #31 : Aralık 11, 2009, 00:24:04 ÖÖ » |
|
Latif KÖYBAŞ şiirlerinde imge ile yalınlığı harmanlayıp ılık bir sentez oluşturuyor.
Sağolun Şeyda hanım. İnat ve utangaç aynı zamanda kayıplarda gezineni imgenin rüzgarlarında savrulurken yakalayabilmek...selamlar.
|
|
|
|
|
latif
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #32 : Ocak 03, 2010, 02:11:13 ÖÖ » |
|
SENDEN GEÇMEK
Senden geçiyorum Yüzümün yarısı Karanlık bir şizofren uğultusu Bir mermer yarılıyor yüreğimde Damarlarında yıpranmış güz yalımları Felçli ve yorgun, dehliz rengi içim Camlara yansıyan ben miyim? Ben miyim bu suskun ovalarca dağılan rüzgâr.
Senden geçiyorum Tetiği çekilmiş yaşamlardan Sendin benim payıma kalan Eskimiş yalnızlıklar kuytusu Karanlık ağartılı sesler tükeniyor yavaştan Var dersem, yalansın yokluğumda Yok dersem, öksüz bir acısın Üşüyen düşlerle sokaklarda.
Senden geçiyorum Kum fırtınası esrik zamanlarla Kaç kayıp hüzne birikti içimde ki taşkınlar Dilimde yanmış cam kırıklarıyla Meçhul adresler hıçkırıyor gözlerimde Kırılmış anahtarlarla yürüyorum kendime Gölgesi ıslak, titreyen yağmur kuşlarıyla Bir kapı daha kapanıyor sesizliğime.
Senden geçiyorum Gecenin ölümle sevişen en tenha yerinden Yürürken parmaklarım ayrılık sözcüklerine Terli bir özlem sekiyor suların ayak izinde Suskun, yasaklı bir rıhtımsın belki Kıyısında yalnız yıldızların söyleştiği bir deniz Tuz tadında susuzluklar getiriyor yakamozların Gül fırtınaları kopuyor gözlerinde.
Senden geçmek Kanatlarında acıkmış kuzeylerle uçan Bir kuş kervanıydı Keklik sesi kuşanmış Karanfil kokulu bir ölüm Ömür suçlusu yılların bir çığlıkda konaklaması Saatlerin ayaza vurduğu sabahların Ter ve hasrete hazırlanması Hiçliğe akan bir avuç kum Ve kristal rengi kışlarla Üşümek bir gözyaşında Ve düşmek sonra Bir şiirin bozbulanık sularına Senden geçmek...
Latif Köybaş
|
|
|
|
|
Zeki Karaaslan
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #33 : Ocak 07, 2010, 14:28:57 ÖS » |
|
Latif KÖYBAŞ şiirlerindeki dil sıcaklığı, içtenlik, samimi töz... Ah, harika.
|
|
|
|
|
latif
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #34 : Ocak 07, 2010, 18:13:20 ÖS » |
|
Latif KÖYBAŞ şiirlerindeki dil sıcaklığı, içtenlik, samimi töz... Ah, harika.
Merhaba Zeki bey. Çok sağolun. Aslında şiir duyguların ve yaşamın içimizde yosun tutmuş, derinliklere dokunduğumuz anda dağılıveren bir kuş sürüsüdür.Yolcu ettiğimiz ve göçmenliği durmayan bir gidişin,imgelerle yüklenip,zamanın zamansızlığa açılan kapısında bizi bize çağırmasıdır. Çağrıya yanıt verdikce yolculuğumuz da kendi içimizdeki sonsuz hasrete yol olmaya edecek. Eleştirileriniz için teşekkür ederim. Selamlar...saygılar.
|
|
|
|
|
Berrak BEHRAMOĞLU
ÖKS Girişimcisi

|
 |
« Yanıtla #35 : Ocak 22, 2010, 12:22:23 ÖS » |
|
Latif KÖYBAŞ şiirlerindeki sıcaklıkla üşümüşlüğümün üstünü örttüm.
|
|
|
|
|
latif
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #36 : Ocak 29, 2010, 15:37:59 ÖS » |
|
Latif KÖYBAŞ şiirlerindeki sıcaklıkla üşümüşlüğümün üstünü örttüm.
Çok sağolun sayın Behramoğlu, saygılar selamlar...şiirli günler dilerim.
|
|
|
|
|
latif
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #37 : Şubat 09, 2010, 01:24:13 ÖÖ » |
|
İNAT ÇİÇEKLERİ
Saman sarısı bak bana Vakitlerden bir çığ vakti Sel kanatlı bir nehir aksın Zehir zemberek bir sevda, akıntılarıyla Durmadan tekrarlasın kendini Yorgun düşeyim sonra biriktirmekten Son resmine düşen suskun cemreleri.
Zaman yaralı hayatların örs vurgunu Bu çekiç hiç durmaz mı? Hiç durmaz mı ipleri idam lekeli sıkıntılar Kaç sabır saplandı toprağımın çıbanlı nadasına Kanı kaynayan aşk, hoyrat hüzünler ve ey hayat! Biriken dolunay sancılı yoksulluklar Işığı alnımda şavkıyan hançer yalnızlıkları.
Yollar tırmanıyor içimde tozlu yorgunluklarıyla Rengi karanlık bir fitilde yanıyor yazgım Avuçlar dolusu babam akıyor gözlerimden Son sarhoşuydu, öfke kokulu mor salkımların Gülüşünde, gözleri esmer bir çınar dinginliği Elinde şubat gecelerinden bir uykusuzluk Göğsünde mayası acıdan bıkkın bir ecel Kutup yıldızına bağdaş kuruyor külhani Hasret çizecek duvarlara sonra Hayatı sağır eden çaresizlikler rengi.
Bulup da kayıplarına karıştığım sınırsızlık Rengi zemheriye çalan hasretler çıkmazı Çok bilinmeyenli denklemler tüketiyor bizi Tek bilinmeyenli okyanus suskunluğuna gidişler Boynu bükük çiçekler giriyor aramıza Bir türkü esir düşüyor yavaşca Uzaklara savrulan ayrılıklarda.
Haraç kesiği uykular sızıyor düşlere Küheylan üşümesi bir yorgunluk düşüyor sulara Bağbozumlarına yolcu bir intihar yürüyor, unutuşlara Kasırgalar inliyor içimde Kurşunları beddualı namlular Topal sayıklamalı yalvaç kederler.
Güz ektim ve gizlendim, biriken sessizliğimde Aşk örgülü saçlarla dokudum geceyi Yalnızlık heceledim ve boğuldum İnat çiçekleriyle tutundum duvarlara Sorular, gözyaşlarına gerili bir İsa sancısıydı Yanıtlarsa, kimsesiz kalışlarla bir faili meçhul Son dönüşler, hanımeli gölgesinde bir yıkıntı Bazen de ölümdü öylesine, Yalın ve sıradan Dönmeyişlere hükümlü.
Eski bir fermanda unutuldum ben İdamı ertelenmiş ihanetleriyle Doğumla ölüm arası yokuşlarda Güz rüzgârlarında üşürken yüreğim Hayata tutuklu, hiçliğe müebbet Hayat ki, acıyla aldanmanın Hüzün mühürlü yanılgılar kitabıdır Sayfalarında buz dağlarına yaslanmış Lâv acısı çaresizliklerle Kehribar kokulu alınların kanadığı.
Bir avuç yangınım şimdi Yarım kalan yağmurlarla, yorgun bir akşamüzeri Hüznü sedef kakmalı bir kıyıda Aklıma düştüğünde bakışın Sere serpe çaresiz bir cinnetle Soluğu mahpus bir yolcu oluyorum yokuşlara Yanarak yürünen yolların sonunda Çığlık kuşanmış sözcüklerle Kül olarak kalakalmak bir başına Fırtına yüklü gemilerle yol almak sonra Kimliği kimsesizliğe karışan rüzgârlara.
Latif Köybaş
|
|
|
|
|
|
Nisa NUR
|
 |
« Yanıtla #38 : Şubat 09, 2010, 11:16:27 ÖÖ » |
|
Latif KÖYBAŞ, şiirlerini tanımaktan sevinç duyduğum bir imza.
|
|
|
|
|
latif
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #39 : Nisan 05, 2010, 01:53:37 ÖÖ » |
|
SESİZCE KAR YAĞAR
İnadına şimdi bir kez daha Bu toprak ve bu ölü Sınırların bittiği yerdeyiz
Ne kaldı geriye Ne kaldı kim söyler
Bu yalnızı korkak gecede Anasonlu bir bulut geçer İkiye bölünmüş suskunluklardan Kurumuş bir nehrin yalın nefretiyle Kurşun kuşatmalı öfkelerlerle Ağzı karanlık yaşlı bir dua geçer Aşk zehirlenir, kırmızı söylencedir Kanar gül kendi yitikliğince, yanar gül.
Nefesi sisli yeşilerde konuk Gözleri ayrılık rengi bir ceylan Yangın rengi ağlar kimsesizliğine Nasıl gidiyoruz susan sesizliklere Yaprak kımıldarken rüzgâra Dal kırılırken hasrete Yeşil sararırken güze
Kim söyler Ne kaldı kim söyler
Bu düş hasatında savrulurken sözcükler Gözyaşlarımızda erirken çeliğin ışıltısı Bırak saçlarında kalsın Hasretimizde ki hüznün kara şarkısı
Gel kırılsın bu testi Su yürüsün kendi akışınca Yakaran neyse susturalım İçimdeki asası kırık derviş Söyleşirken bir avuç kumla Ne kaldı Ne kaldı kim söyler
Linç edilirken papatyanın sarısı Ak sütlü masallarda dinlenirken sevda Avurtları çökmüş bir akşamla Sarılırım yedeğimdeki son resmine Ve sesizce kar yağar, üşürüm Yalnızlığa yürürüm gözlerinde.
Latif Köybaş
|
|
|
|
|
|
Nisa NUR
|
 |
« Yanıtla #40 : Nisan 27, 2010, 13:15:02 ÖS » |
|
"Sessizce Kar Yağar"la şair bir kez daha sessizce fakat sağlam dokulu şiirler yazmaya devam ettiğinin kanıtını sunuyor bizlere.
|
|
|
|
|
latif
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #41 : Nisan 27, 2010, 15:34:02 ÖS » |
|
"Sessizce Kar Yağar"la şair bir kez daha sessizce fakat sağlam dokulu şiirler yazmaya devam ettiğinin kanıtını sunuyor bizlere
Çok sağolun Nisa hanım...şiirler yoldaşınız olsun, selamlar.
|
|
|
|
|
|
HBozkurt
|
 |
« Yanıtla #42 : Nisan 27, 2010, 19:35:08 ÖS » |
|
ilgiyle izleyeceğim bir sayfam daha oldu.ne güzel şiirler böyle sevgili Latif.kutlarım.niceleri dilekleri içinde
|
|
|
|
|
latif
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #43 : Nisan 27, 2010, 19:38:26 ÖS » |
|
ilgiyle izleyeceğim bir sayfam daha oldu.ne güzel şiirler böyle sevgili Latif.kutlarım.niceleri dilekleri içinde
İlginiz için çok sağolun, sevgi ve umutla kalın selamlar.
|
|
|
|
|
latif
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #44 : Mayıs 05, 2010, 01:08:41 ÖÖ » |
|
EN GÜZELİYLE
En güzeliyle Ama bak söz ver En güzeliyle sev, öp, okşa, dokun Çatlayan tenimin aşk sularını Acıyan en sakınmış yerim benim o Yüreğim, hüzünler damıtan Yağmurlu yılkılarda ıslanan.
Yaşadığım Rüzgâr nefesli masal Düş nehirlerine akan sözlerim Bakışlarına sığındığım kimsesizliğim Terk ettim artık dallarımı Yeşili yoksul bir sonbahar gurbetindeyim.
Latif KÖYBAŞ
|
|
|
|
|
|