Nurdan Ünsal
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« : Temmuz 13, 2009, 22:51:09 ÖS » |
|
SUS(K)UN
ölüm savruluyor şimdi her yana gereksiz kaleler (ne pahasına) alındı içleri bomboş yoksul!
kuşlar tünedi boş sandallara ağıt ağıt döküldüler eşmelere/öksüz küskün!
ah seyretmekle doyulmuyor denizi aç ruhlar payını aldı çekildi yılgın toprak / suyunu tüketen çiçek gökte asılı güneş öylece bakıp bakıp dururlar birbirlerine yoksun!
evrenin elleri cenin dolu cebinde kanı üstünde bir bıçak bir anlam için parçalanan sonra toplanan sözcükler cümlesi suskun!
adım neydi? çevikse / koştum gülse / koktum dikense / battım! ne kadar silahım varsa kuşandım bir ben kaldım can(ım) içinde bozgun! dokunmayın!
Nurdan Ünsal temmuz-2009
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Temmuz 13, 2009, 23:18:13 ÖS Gönderen: Sahra »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
Sahra
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #1 : Temmuz 13, 2009, 23:19:07 ÖS » |
|
Hoşgeldiniz sevgili Nurdan ÜNSAL. Nice paylaşımlara.
Sahra MAVİ
|
|
|
|
|
|
Şeyda GÜNEŞ
|
 |
« Yanıtla #2 : Temmuz 13, 2009, 23:20:01 ÖS » |
|
Merhaba.
|
|
|
|
|
Nurdan Ünsal
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #3 : Temmuz 13, 2009, 23:22:53 ÖS » |
|
hoşbuldum sevgili sahra:))
teşekkür ederim, sevgiyle, saygıyla..
|
|
|
|
|
Nurdan Ünsal
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #4 : Temmuz 13, 2009, 23:24:12 ÖS » |
|
Sevgili Şeyda, size de merhabaların en güzelinden..sevgiler.
|
|
|
|
|
|
sedef Kandemir
|
 |
« Yanıtla #5 : Temmuz 13, 2009, 23:34:41 ÖS » |
|
Sevgili Nurdan Ünsal arkadaşım şiirlerin ve hüzünlerinle hoş geldin. Ötekileriz'de seninle aynı forumları paylaşmak sevindirdi. Nice paylaşımlara, ölümü savurup boşluğa nice umutlara sevgilerimle 
|
"Çalmadan, ç?rpmadan bize ekme?imizi verenleri aç, bizi giydirenleri donsuz b?rakmadan ya?amak istemek bu kadar güç, bu kadar mihnetli, hatta bu kadar tehlikeli mi olmal? idi". -Sabahattin Ali-
|
|
|
Nurdan Ünsal
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #6 : Temmuz 13, 2009, 23:46:42 ÖS » |
|
Hoşbuldum Sedefcim, evet nice umutlara, nice güzelliklere..sevgiler sana..
|
|
|
|
|
|
Nisa NUR
|
 |
« Yanıtla #7 : Temmuz 14, 2009, 13:04:50 ÖS » |
|
Nurdan ÜNSAL ve şiirlerine, selam.
|
|
|
|
|
Nurdan Ünsal
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #8 : Temmuz 14, 2009, 13:29:21 ÖS » |
|
hoşbuldum Nisa Nur..sevgiler..
|
|
|
|
|
Nurdan Ünsal
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #9 : Temmuz 22, 2009, 12:15:16 ÖS » |
|
İKSİR
(kafkavari mağdurlarla daraltılmış) öykülerin diplerinde bir/inin bir/ine düştüğü yerde sığ yaralar sürtünür durur birbir/ine
düşünce acır korkularıdır b/ağlayan bir kabak çiçeği açar cinnetiyle artık önemi yoktur sıradan eşsiz duruşun
fahişelerin para için seviştiği yalan en beyaz papatya onlarda açar kimbilir bu iksir içilir kestirme yoldan kıyıya götürür delilik ve erdem benzer birbirine
karasuyu karasu yargılasın/başkası değil içinde yılanlar çıyanlar ölü balıklar gibi vurur kıyıya şiir fantezi cinlerini ciddiye alanlardır en sevdalı hadi aşk olsun adı aşk
yürüsün tekneyi hafiflet (-mek için yükü azalt) eskimiş aynaları at bir öyküsü yok artık çağın/ bir yerde başlayıp bir yerde biten bu iksir hoştur tat
şimdi şiir yazmalı hiç bir şey söylemeyen yok çağın öyküsü aşkçılık oynamak bu çağın saplantısı değil
20.12.2007 Nurdan Ünsal
|
|
|
|
|
|
Şeyda GÜNEŞ
|
 |
« Yanıtla #10 : Temmuz 26, 2009, 00:17:13 ÖÖ » |
|
Yer yer aforizma tadı da içeren "iksir"i okumak, iyi geldi.
|
|
|
|
|
|
zeyno
|
 |
« Yanıtla #11 : Temmuz 26, 2009, 04:05:29 ÖÖ » |
|
-yok aslinda farkimiz birbirimizden. diyosun.. y a n i
susun demeyi ne kadar iyi bilirse insan >SIIR SESINDE o kadar fark yaratir suskunlugunun <inceligiyle
|
|
|
|
|
|
sedef Kandemir
|
 |
« Yanıtla #12 : Temmuz 30, 2009, 17:07:38 ÖS » |
|
Bir şeyleri kırmak ve yıkmak zamanı şiir
En beyaz papatyayı görmek yani
deliliğin mecrasına koy vermek kendini
ve iksirmişçesine içmek suskunluğu en çılgın çağırışlarında
Aşkçılık en sevdiğimiz oyun...
Kutladım Sevgilerimle
|
"Çalmadan, ç?rpmadan bize ekme?imizi verenleri aç, bizi giydirenleri donsuz b?rakmadan ya?amak istemek bu kadar güç, bu kadar mihnetli, hatta bu kadar tehlikeli mi olmal? idi". -Sabahattin Ali-
|
|
|
Nurdan Ünsal
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #13 : Temmuz 31, 2009, 14:13:56 ÖS » |
|
Kırmızı
1. derken gözümden damlar üzüm yakıp geçen pürü gazab şarab-ı nuhi gibi bin yıllık hüzünle özümü yürüdüm hiçliğime ya da varlığıma çaldı dilim.
camda deli taylar oynaşır, kırılsa da ne gam geçmişiz candan. önce aşkı sonra şarabı veren tanrım bir kulunu sevdim bir de toprağını ki ateşi karıştırır bekler durur bilge yanım.
2. gelsin şimdi o kanı delim, gençliğim kırmızı bakan arsızım dinleyelim bakalım, gelsin o vahşi doymazlığım bana söyleyecek bir şeyi var mı? hayır! hepsini biliyorum! ve kalkıp gitse ansızın, ardından bakıp iç çekmem artık gitsin! bunların hepsini biliyorum...
giden sadece tenim kalan benim sır benim ağzına dek doldu cam şarabın gözünü yürüdüm ne gam aşka battım.
kırmızı koktu ellerim kekre kekre biraz acı biraz tatlı keçe dilim çokça gece.
3. dalgalar yükseliyor yıldızlar sönüyor tan yeri ağarırken herşey ve güller kızıllanıyor kurumuş güller bile... cam kırılıyor kırmızı sızıyor.
sen mahmuzladığım, sonra geri çektiğim gururlu atım ne eşeleyip duruyorsun yerleri? nedir sezdiğin bize yaklaşan adım adım? ölüm mü?
gelsin!
kırmızıyı kürüyorum pürbar...
Nurdan Ünsal 03.08.2008 Ankara
|
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #14 : Ağustos 01, 2009, 04:25:58 ÖÖ » |
|
şeb nemiyle şarabi akşamların sıkı şiir bağlarına düş'tü göl geniz bile bilmeye lades hap şırıklarda türkülere döl gesi
al çaldı gözlerime iki tam tamla gecikmiş dalgasına kapıldı kulaklarım hoş gel denizlerinin
kız armış o (y)ar damarım çatladı bilir misin kırmızıyı severler bizim orda
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ağustos 01, 2009, 04:29:25 ÖÖ Gönderen: recep memis »
|
Moderatöre Bildir
|
"gırnata çığlığına, bir yalan roman yazılır" Recep Memiş
|
|