Google Reklamları
Nöbetçi HemŞİİRe - Dolunay Ünal'dan
Ötekileriz Kültür Sanat Girişimi Forumu
Mayıs 24, 2012, 03:02:58 ÖÖ *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

ANASAYFA ANAFORUM Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Nöbetçi HemŞİİRe - Dolunay Ünal'dan  (Okunma Sayısı 772 defa)
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sedef Kandemir
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Mayıs 23, 2009, 13:48:02 ÖS »

Dolunay Ünal’dan Bir Şiir Kitabı – Nöbetçi HemŞİİRe

“Bende sürdüğü için: anneme” diye başlayıp “ Yalnız Şiirin Tadı İnsan Kokuyor” diye devam eden ilk şiir kitabını okuduğunuzda Dolunay Ünal’ın. Tanıtımına geç kalınmış bir şiir kitabı olduğunu düşünebilirsiniz - Nöbetçi HemŞİİRe – başlığında toplanmış şiir gibi şiirleri barındıran kitap Kanguru Yayınlarından 2009 - Ocak tarihiyle yayın hayatına kazandırılmış.
Nöbetçi HemŞİİRe imgeci söylemle, anlatımcı şiirin ustaca harmanlaşarak dizelere dökülüp Dolunay Ünal’ın dilinden, şiirsel bir yolculuğa çıkaracak okuyucusunu: “ anadilinde ağlaşır kuşlar şiirkere büyüt beni anne” derken…

sedef kandemir 2009- Mayıs

SON

Eşkin yürüdü aşk
Dorusunda aç yüzlü ay’ın
      Dilini çitiledi nergis, fısıldadı su!
Kuşlara doğradılar korkuyu

Annemden yapıldı göklerin yeni adı
Kime dokunsam

Alnımda serçe avuntusu

Yum gözlerini hayat
Büyükler gibi öpüşür bütün ayrılıklar

Dolunay Ünal – Nöbetçi HemŞİİRe

Moderatöre Bildir   Kayıtlı

"Çalmadan, ç?rpmadan bize ekme?imizi verenleri aç, bizi giydirenleri donsuz b?rakmadan ya?amak istemek bu kadar güç, bu kadar mihnetli, hatta bu kadar tehlikeli mi olmal? idi".
-Sabahattin Ali-
Sanat Dedektifi
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Mayıs 23, 2009, 19:03:30 ÖS »

Ankara'da işlek bir cadde üzerinde yanılmıyorsam ya üç ya da dördüncü katta Kanguru'nun yeri, çok kapsamlı bir sanat atölyesi: Bir dostunuzla gidebilir, çayınızı, kahvenizi, biranızı yudumlayabilir, pencereden aşağı caddeye bakar akan insanları gözlemler, hayata dair çıkarsamalar yapabilirsiniz. Dahası şairler ve yazarlarla tanışma fırsatı yakalayabilirsiniz. Deliler Teknesi'nin doğum sancılarına tanık olabilir, Aydın ŞİMŞEK'in heyecanını üstünüze alınabilirsiniz dilerseniz. Çünkü, iyi sanattır onun çabası. Bunları niçin mi söyledim? Kanguru yayınları ile düşlerini anlatıyordu Aydın bir masada. Ben yan masada idim, istemeden kulaklarıma doluyordu sözler. İyi kitaplar yayınlamak, fuarlara katılmak... Ne güzel düşlerdi onunki. Dolunay ÜNAL'ın bu güzel kitabını kutlarken bu anımı da paylaşmak istedim. Bu kitabı okudum ve öneririm...

Zehra YENİCE
« Son Düzenleme: Mayıs 23, 2009, 19:10:16 ÖS Gönderen: Sanat Dedektifi » Moderatöre Bildir   Kayıtlı
Nisa NUR
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Mayıs 24, 2009, 05:34:47 ÖÖ »

Nöbetçi HemŞİİRe'yi okuma şansına erişemedim henüz, mutlaka bulup okuyacağız. Hemen belirtmeli, kitabın ismi ilgi çekici, yaratıcı bir isim. Şairi kutlarım.

NOT: Site teknik sorumlusu arkadaş (transferci) kitap tanıtımlarını "kitaplar arasında" başlıklı forumda toplarsa iyi olur, diye düşünüyorum...
yaprakunvar
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Mayıs 28, 2009, 10:57:24 ÖÖ »

Beyaz şiir yolun açık olsun Smiley

gölgem kan kaybediyor temmuz ü?üyorum...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!