nihat
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« : Mayıs 17, 2009, 02:19:43 ÖÖ » |
|
Minibüs muavini çarşııı çarşı bu arabaaa sesine aldırış etmeyen duraktaki yolculara bu kez,gidiyormusunuz abiii diye seslendi seksen yaşlarındaki adam gidecek olsak bineriz herhalde oğlum dedi yanındaki kişi sesinde anlam yüklü bu ifadeden etkinlenmişti,minibisün hareket etmesi ile yanındaki kişiye ne kadar yanlış değilmi diye sordu,cevap vermesi kolaydı fakat soruya kısa cevap vermek istemiyordu, Yanlış tabiki amca fakat yanlış olan bir tek bu değilki dedi,adamının gözleri derinden ifadeler yüklüydü fırtınaya benziyordu;bakın dedi kaldırımları görüyormusunuz işgal altında esnaf tezgahanı kaldırımlara çıkarmış ve kaldırımdan gecemeyen insanlar cadde kenarından yürümek zorunda kalıyor ve dolayısı ile araçlar onlara çarpmamak için karşıdın gelen araçları teğet geçiyor ve her şey normal gibi yadırgamıyor insanlar,burası afrika gibi bir ülke diyince dinlemekte olan adam birden hayır sen afrikaya hakaret edemessin dedi sekiz tane dil bilirim gezmedigim ülke kalmadı afrikada yıllarca bulundum ben ülkemi özledim ve yaklaşık dört aydır buradayım ve gördüklerime inanamıyorum dedi evet fırtına etkisini göstermeye başlamıştı bir kaç otobüs gelip geçmişti bu arada gidecekleri yerin vasıtaları, genç adam bu okyonus derinliklerini dalışın bir sahnesini bile kaçırmamak için adamı dinliyordu dün akşam televizyonda dedi genç adam futbol maçı sonrası satırlarla birbirine saldıran insanları gördüm yaralanan ve sonrada ölen insanları hayretle izledim ve sonra maç sırasında tribünlerdeki yüzlerce kalabağı düşündüm futbolcuların mücadelelerini ölmeye ölmeye geldik sesleri çınladı zihnimde anlamlımıydı bu kadar gerçekten bu olay yuvarlak bir meşini karenin içinden geçirmek ve ölmek bu uğurda zekamdan dedi amca dün gece haberleri izlerken zekamdan şüphe ettim gülümsedi ve neden diye sordu,Öyle ya dedi genç adam bu kadar insan bu işi ciddiye alıyorsa demekki bu olay önemli,önemli ise ben neden önemini anlayamıyorum bir kaç kişide degil milyonlarca insan,bu kadar insan yanılıyor olabilirmi? dedim ya burası afrika gibi bir ülke birden adamın sözlerini hatırladı ve pardon dedi verilerin algılara yükledigi bu ifadeleri gülümsemesinde yansıtıyordu,yok dedi deli meli değilsin aklından şüphe etme bir alman bizim sahilde kamp kurar ailesi ile gece kasabadan üç kişi kamp yerine gelir ve adama bağlayıp gözleri önünde karısına tecavüz ederler karakola giden alman durumu anlatır.jandarmalar süpheli şahsı yakalar alman tesbit eder ve mahkemeye çıkarlar şuçlular suçunu kabul eder hakim sorar almana bunlara ne ceza vereyim Alman hayretler içinde hakime seslenir sayin hakim yıllarca afrikada yamyam dedigiimiz insanların içinde tatil yaptım karımın ve çocuklarımın kılına zarar gelmedi uygar bir ülke olarak geldigim ülkenizde karıma tecavüz ettiler ve sen soruyorsun ne ceza vereyim senin kanununda bunların cezaları belli değilmiki bana soruyorsun hiç bir ceza verme çünkü verecegin cezanın adil olacagı kanaatinde degilim der solanu terk eder işte der afrika ile bizim aramızdaki fark; o ara otobüs gelir genç adam fırtınanın dindigini anlar,adamın bindiği otobüse kendi yolu olmadığı halde biner yanına oturur amca der sen nereye takılıyorsun sizinle her zaman görüşmek isterdim.Adam gencin omuzlarına dokunur ben der önümüzdeki hafta tekrar dönecegim yurt dışına genç adam bulmuşta kaybetmiş olmanın verdigi hüzünle vedalaşır.
|