|
TayyibeAtay
|
 |
« Yanıtla #15 : Mart 19, 2008, 20:28:58 ÖS » |
|
Küf
güneş hiç sevmedi beni! bundandır küf kokum... bundandır toprağımda soluyan börtü-böcek...
karıncalarımı yedi...
Tayyibe Atay
|
|
|
|
|
|
HBozkurt
|
 |
« Yanıtla #16 : Mart 20, 2008, 11:59:28 ÖÖ » |
|
güneş en adil olanı..eşit düşer yağmurla beraber
ıslanır perçeminde bir avuç toprak..çatlayarak tohumu
köprüler kurulur dar karanlığında dehlizlerin bir titreyiş göğsün denizleri
sıçrar uyanır birlikte ışık bir yol feneri
adını nutursun belki..adını verirsin kokusuna toprağın..eşit ve hür biçimde erdiğin atmosfer
çılgınlık ayıklanır sesleri biçerek karanlığa
güneş sancılıdır artık doğuma..
kasıklar bir vaha olur
yangınlardan ilk kurtarılacak aşk
güneşe bilir en adil olanı
sonra boşalan yağmur
sevgi ile HB
|
|
|
|
|
|
TayyibeAtay
|
 |
« Yanıtla #17 : Mart 20, 2008, 21:13:01 ÖS » |
|
güneş en adil olanı..eşit düşer yağmurla beraber
ıslanır perçeminde bir avuç toprak..çatlayarak tohumu
köprüler kurulur dar karanlığında dehlizlerin bir titreyiş göğsün denizleri
sıçrar uyanır birlikte ışık bir yol feneri
adını nutursun belki..adını verirsin kokusuna toprağın..eşit ve hür biçimde erdiğin atmosfer
çılgınlık ayıklanır sesleri biçerek karanlığa
güneş sancılıdır artık doğuma..
kasıklar bir vaha olur
yangınlardan ilk kurtarılacak aşk
güneşe bilir en adil olanı
sonra boşalan yağmur
sevgi ile HB gordum... kendini asiliyordu ask iki ayakli sehpanin orta yerine dort kosesinden yuvarlandi elmalar pamuk sekerleri bulasti topraga...zaman gece mi ne!.. unuttum bahari ve yesil zamanlari...yaprak kapandi kendine... ortadan kes elmalari cancagizim kabugunu bana verme!.. usulcacik soludu zaman soylenen butun "vahlar" ustune... sonsuz tesekkurler ve sevgilerimle dost Huseyin Bozkurt...sagolun...
|
|
|
|
|
|
zeyno
|
 |
« Yanıtla #18 : Mart 21, 2008, 23:10:59 ÖS » |
|
Canım Tayyibe Hanımcığım, Zeyno sizi unutur mu hiç! Aklıdır yine unutan; o an! Çünkü Zeyno'nun, aklında değil, kalbindedir güçlü kalemi incecik kalpten şiir yazanlar. Bu arada, yeri midir değil midir bilmeden ama hep aklımda olduğunu bildiğim bir şeycik diycem. Bana öyle çıt kırıldım ama öyle çıt kırıldım yansıyor ki resminiz güçlü kaleminizden.. kırılacak mışsınız gibi geliyor, gözüm gibi gönlümle size ne yazsak! elimizde ipekten tüyden bir kalem..  Takılmadan ben dursam durmaz ki elim, dinlensin kalem! Sevgilerimle.
|
|
|
|
|
|
TayyibeAtay
|
 |
« Yanıtla #19 : Mart 22, 2008, 08:08:12 ÖÖ » |
|
yasasin bagimsiz akil ister ruzgar ol, uc git ister insana takil!  )))) tesekkur ederim sevimli yanitiniz icin sevgili Zeyho hanim...saygi ve sevgiyle...
|
|
|
|
|
|
sedef Kandemir
|
 |
« Yanıtla #20 : Mart 23, 2008, 21:29:13 ÖS » |
|
Selam Tayyibe hanım, şiir yar ve yoldaşınız olsun sizin de... Sevgilerimle merhaba 
|
"Çalmadan, ç?rpmadan bize ekme?imizi verenleri aç, bizi giydirenleri donsuz b?rakmadan ya?amak istemek bu kadar güç, bu kadar mihnetli, hatta bu kadar tehlikeli mi olmal? idi". -Sabahattin Ali-
|
|
|
|
TayyibeAtay
|
 |
« Yanıtla #21 : Mart 24, 2008, 22:16:29 ÖS » |
|
Selam Tayyibe hanım, şiir yar ve yoldaşınız olsun sizin de... Sevgilerimle merhaba  yalniz olmadigima sevindim sevgili Sedef...tesekkur ederim.saygi ve sevgilerimle...
|
|
|
|
|
|
TayyibeAtay
|
 |
« Yanıtla #22 : Mart 24, 2008, 22:20:42 ÖS » |
|
Tünek
tepesinden ısınır ağaç ben ayaklarımdan...
yani güneş tüner ağaca ben sana yürürüm üşüdüğüm zaman...
yol fırtına! ... Tayyibe Atay
|
|
|
|
|
|
ayse
|
 |
« Yanıtla #23 : Mart 27, 2008, 17:37:27 ÖS » |
|
derinde bir uğultu "vuuuuu!"
sevgiler Tayyibe Sultan:)
|
buradan dörtnala geçti ac?lar?m?z
|
|
|
|
TayyibeAtay
|
 |
« Yanıtla #24 : Mart 28, 2008, 03:04:24 ÖÖ » |
|
derinde bir uğultu "vuuuuu!"
sevgiler Tayyibe Sultan:)
 ))))))) bekarlikta kaldi sultanlik sevgili Ayse...kaybedeli yillar oldu yani...tesekkur ederim,sevgilerimle...
|
|
|
|
|
|
TayyibeAtay
|
 |
« Yanıtla #25 : Mart 28, 2008, 20:02:57 ÖS » |
|
Fırçanda Monalisa'yım seni seviyorum gülüm! nedenim yok bana dokunmadın bile... utangaç bir bakış fırlatıp gittin beni kendimle bırakarak... ama ben seninle gittim, gittiğin yere uçurumlarındayım işte! denizlerin falezlerinde... bir nehir kıyısında su çiçeğiyim mavice... aslında yüreğinin bir köşesindeyim: minik bir serçe seni sevdiğimi ciklemedeyim zamana ve göklere... bu gök, bu bulutlar sen olup çöker üstüme... beyaz bir örtü, mavi bir tül gibi... tavuskuşu bir gece açılır pencereme gökülür yıldızlar... gözlerin dökülür dolu dizgin gözlerime...
artık karanlık değil bu tavan bu tavan bahar bir ağaç altı... sıcacık çimen bir yatak serilmiş dibine... adı aşk olan hatmiler topluyorum bahar kokuyorsun, ıhlamur kokuyorsun karışıyorsun tenimin kokusuna bana değince... bak! simdi karanfil oluyoruz seninle kırmızı açıyoruz şafaklara inat! bir dalda kapanıp ikileniyoruz geceyle birbirimiz üstüne...
bu dudağı sen yarattın. ”haşa” deme! gu elleri de sen!.. senin için uzuyor saçlarım rüzgara karışıyor parmakların aklıma gelince... aslında sen ne zaman aklıma düşsen bütün yapraklar yer değiştiriyor dallarda... bütün rüzgarlar meltem deniz kokuyor hava... ve bütün kuşlar martı; kocaman kanatlı, çığlık çığlık... dinle ve duy! 'seni seviyorum' diyorlar bana katılıp doluyor gökler ve boşluk...gizlice....
sen her gece uykusuzluğumsun, uyanıklığım! güneşten alıyorum seni geceye yıldız yapıyorum... ay yapıyorum: hilalim benim, tatlım! ... burçların adısın işte; kovamda balık, terazimde ağırlık... samanyolunda gülüşün var bulutlarda salınışın... pencerede seyrine dalarım bazen yağarsın yağmur olup saksımdaki menekşeme bazen gölge olursun güneşe... bazen de kayan yıldızsın... ama en çok gökkuşaklarında çoğalır renklerin bulaşır resimlerin tümüne... fırçanda MONALİSA'yim! ...
seni seviyorum gülüm! seni nasıl seveceğimi bilemeden seviyorum nasıl şeyse!
ne kadar yarım biriyim ben! gecem olsa gündüzüm yok gündüzüm olsa gecem!... o halde gece sevişmelerinle sev beni, gündüzümü düşünme! ya da gün ortası serp sularını üstüme; seherlerimi düşleme! hele hiç aklına gelmesin sabahlarım! olduğum gibi kabul et beni yani yarım!..
sende kalan yarımımla gel ufukta buluşalım! gel ki kızıl çizgisi çekilsin ömrümüze sevdanın biraz yeryüzü, biraz gökyüzü... toprak ve hava yani! söyle! .. sen hangisi olacaksın?
seni seviyorum gülüm! seni nasıl seveceğimi bilemeden seviyorum.. mesela; soyunacak mıyım ellerin bana değince! ya da ağlayacak mıyım dudağımdaki menekşeyi kopardığın an? yoksa yenisi mi açacak yerinde: biraz gül, biraz lale... solacak mıyım kırağılar yağarsa gidişinle? beni unutacak mısın?
sen bir avuç mutluluksun desem bir avucu olur mu mutluluğun? bunu ancak bana sen anlatacaksın....
T.A
|
|
|
|
|
fatihyavuz
Telve
ÖKS Girişimcisi

?iirler ya?ama benzer
|
 |
« Yanıtla #26 : Mart 28, 2008, 23:22:48 ÖS » |
|
Fırçanda Monalisa'yım biraz yeryüzü, biraz gökyüzü... toprak ve hava yani! söyle! .. sen hangisi olacaksın?
T.A
Okurunuz oldum...sözcüklerden çizdiğiniz sesli resimde.
Dostlukla.
|
Ki?inin hayali dü?lerinin rengine boyanm??t?r
|
|
|
|
TayyibeAtay
|
 |
« Yanıtla #27 : Mart 29, 2008, 05:39:32 ÖÖ » |
|
Fırçanda Monalisa'yım biraz yeryüzü, biraz gökyüzü... toprak ve hava yani! söyle! .. sen hangisi olacaksın?
T.A
Okurunuz oldum...sözcüklerden çizdiğiniz sesli resimde.
Dostlukla.okurunum olmak mi dediniz sevgili Yavuz;o da ne!..siz,siir yolunda rastladigim ender kalemlerden biri ve de en iyi arkadaslarimdan birisiniz...yurudugumuz siir yolunda kaybetmekten korktugumsunuz...kaybolmayin emi!:)))) tesekkur ederim dost..en icten duygularimla..sagolun...
|
|
|
|
|
fatihyavuz
Telve
ÖKS Girişimcisi

?iirler ya?ama benzer
|
 |
« Yanıtla #28 : Mart 29, 2008, 20:27:41 ÖS » |
|
Değirmen Taşı
her gün doğumunda bir gece öldü; tanığıdır sönen yıldızlar, pencereme konan kuş! ve ben sana geldim her gece bitiminde:! ... uykular yorgun, düşler tefsirsiz, gönlüm bir hoş! ..
kalacak mıyız, yoksa gidecek miyiz birbirimizden başka bir rüzgarın peşinde! ? susmak için yağmur sonrası...
söyle! hangi masalın bitişi güzeldir ki! ... unutmadık değil mi? başkalarının çaldığı üç elmanın üçünü de!
bu yüzden kapandı gönül kapımız ardında büyüdü karanlık... içinde sevgisiz, içinde öksüz kaldık! .. çocuk yüzlü mavi bir kuştu uçan, yüreğimizde koşup da tutamadığımız...
uzununu sevemedim şiirin bu yüzden üç kelimelikti yazdığım şiirler... (üç elma gibi! ..) her dizişimde yerini kaybettiler...
(aşk-insan- yürek yürek-aşk-insan insan-yürek aşk! ...) dedim! . .aşk olunca yüklemi bırakıp gittiler...seninle beraber....
şimdi gün yirmi dört saat hüznü öğütülür gerilerde kalışın... kirpikler su, gözler değirmen taşı! ... silinmedi bakışımdan nazlı bir çiçek gibi salınışın...
nerededir... tutulmuş dilin kaçışı! ..nerede! ? .. ıslıkla bile olsa okumanı bekledim! ...
Hayal Dergisi Nisan-Mayıs 2004
Tayyibe Atay
|
Ki?inin hayali dü?lerinin rengine boyanm??t?r
|
|
|
|
HBozkurt
|
 |
« Yanıtla #29 : Mart 29, 2008, 21:15:07 ÖS » |
|
üçlemelere yatkın bir yürek atarsa..dördün..dördün..sırma hali
neyler geveze sözcükler
aslolan yüreğin atıında eksi derecelerde gömülü şiir
Tayyibe şiirleri eksi sonsuzdan artı sonsuza giden bir uzaklık..
HB
|
|
|
|
|
|