|
enginakbaba
|
 |
« Yanıtla #90 : Ekim 20, 2008, 10:45:48 ÖÖ » |
|
sayın atay, bu şiir sizin şiirinizi okuduktan sonra, o an cevap olarak çıktı ve çok hoşuma gitti. bende hemen defteri kalemi alıp kaydettim. evet yarım kaldı. devam ettireceğim şiiri umarım.
|
sana a?lad???m kentlere nisan bak??l? ya?murlar ya??yor.
|
|
|
|
TayyibeAtay
|
 |
« Yanıtla #91 : Ekim 20, 2008, 14:46:18 ÖS » |
|
sayın atay, bu şiir sizin şiirinizi okuduktan sonra, o an cevap olarak çıktı ve çok hoşuma gitti. bende hemen defteri kalemi alıp kaydettim. evet yarım kaldı. devam ettireceğim şiiri umarım.
sayın akbaba, şiirin dinamitlerindendir bu tür yazmalar...bazen ben de yaparım..hele ki,beni etkileyen bir şiir kitabının,hiç kalmamıştır boşlukları...karalar dururum; içimde kaleme kağıta kavuşmuş çocuk ruhu...  ))) ummak falan yok, bitmişini bekliyorum, ona göre!:))))
|
|
|
|
|
|
TayyibeAtay
|
 |
« Yanıtla #92 : Ekim 20, 2008, 14:50:32 ÖS » |
|
Geçit
dün ile yarın arasında biraz geceyim ben biraz da bulutlu gün bu yüzden esmer görünürüm...
saçım karadır gözüm kara iyileşmez hiç yüreğimdeki yara... güneşi unuttum ya geceme bürünürüm!..
açma pencereyi gülüm! .. ölüm girer içeri yaşamak güzeldir oysa ben gidersem bir gün senin halin ne ola!.. bunu düşünürüm! .. Tayyibe Atay
|
|
|
|
|
|
TayyibeAtay
|
 |
« Yanıtla #93 : Ekim 24, 2008, 17:59:12 ÖS » |
|
gel de gülme!..
1
dokundum peribacasına bana geçti perileri...
2
gördüm en ünlü manken peribacasıydı bugün resimleri çekildi...
3
anladım neden taşa benzer Türk erkeği!..
4
sen sanıp kucakladım peribacasını yetmeyince kolhalkam yere çömeldi
uzanıp öptüm dudağım tuz ve toz şimdi...
|
|
|
|
|
|
zeyno
|
 |
« Yanıtla #94 : Ekim 24, 2008, 19:17:52 ÖS » |
|
hahahahahaha
Çok yaşayınız Tayyibe Hocam,
Okuyunca sarılgan şiirinizi, bana geldi gülmenin kara krizi
Çok yaşayınız.
|
|
|
|
|
|
TayyibeAtay
|
 |
« Yanıtla #95 : Ekim 25, 2008, 00:33:45 ÖÖ » |
|
yaşayalım tabii..hep birlikte ama!.. çünkü; yalnızlık büyütmüyor hayatı!..  ))) teşekkürler ve sevgiyle...
|
|
|
|
|
|
zeyno
|
 |
« Yanıtla #96 : Ekim 25, 2008, 01:52:40 ÖÖ » |
|
Sizin gibi bir komşum olsaydı Bankalara milyon dolar isterse borcum olsaydı
şiir arası bir kaç dilim kahkaha iki dilim gözyaşı, bi de üstüne bir kaç tutam gevezelik şekeri sepeledik mi kilerde bol nasılsa; dar günler için; tadı tuzu yerinde; günden edebi.. verir verir eline salar sokağa büyütürdük güzel güzel güzde ne güzel
bizi gömmeden,
haylaz hayatı..
py
|
|
|
|
|
|
TayyibeAtay
|
 |
« Yanıtla #97 : Ekim 25, 2008, 11:34:22 ÖÖ » |
|
 ))))))) ben senin komşun olsaydım; yanmıştın Zeyno!...her sabah kahve içmeye gelirdim ve her akşam tuz istemeye...peşimde olurdu sokak kedilerim:))))karışmam valla,onlara da bir şeyler vermek zorunda kalırdın,ona göre!:))))) evet sevgili Zeyno;hayat hep ciddiyet istemez insanlardan...ona somurttukça,acıyı ikram ediyor çünkü...biraz da şöyle alengirli olmak gerekiyor bana kalırsa...mesela,rüzgarda efildeyen yaprağa el sallayacaksın,tutup öpeceksin seni sokan sivrisineği..  )))))vızzzzzzzz!...... sevgiyle.....
|
|
|
|
|
|
TayyibeAtay
|
 |
« Yanıtla #98 : Ekim 26, 2008, 11:06:31 ÖÖ » |
|
Betimleme
uzak dur bana sevi susuzuyum!..
bu kaçıncı betimlemesi gecenin çizgiler boyu yıldızlar koyup göklerime: uzaklığına güzelliğine mavice gülüşüne çocuk.
sana tanıklığımın ilk öyküsü bir öpüştür yüzümün yarısında oysa en kazanılmaz savaştı tuttuğumuz hala o kaçakçı ürkekliğibakışımda...
gözlerini öpsem çocuğum göğün delice mavisi ışıyan uzaklığına değeceğim çağlar ötesi...
gel beri!.. ben nasıl öpülmüşsem bir solukta işte öyle öpeceğim seni!..
Beyaz Gemi, sayı 13'de yayımlandı
|
|
|
|
|
|
TayyibeAtay
|
 |
« Yanıtla #99 : Kasım 01, 2008, 12:43:15 ÖS » |
|
Silici Martılar
sabah sabah uçmayı unutup denizin yüzünü siler martılar...
eğilir üstüne gökyüzü bulutsu gözleriyle ta derinlere bakar...
iki dudak olur güneş ve ay öper balıkları martı olur balıklar...
ben pencerede seyirci!..
|
|
|
|
|
|
zeyno
|
 |
« Yanıtla #100 : Kasım 01, 2008, 17:42:50 ÖS » |
|
Tayyibe Hanım Komşum Olsaydı Korkar mıydım yanmaktan? Yanmışken, çoktan
Bana her sabah kahve içmeye gelen tek komşum
Ve her akşam birkaç fiske tuz istemeye Çorbası için. Çöreği için. O her akşamın
Tayyibe Hanım komşum olsaydı Yandırmazdı ki beni Komşuculuk oyununda… Bağışıklığım! Hayattan yana; Yana, yana kazandığım; kazancım olan Bağışıklığım!
Peşinde sokak kedileriyle Bana her sabah kahve içmeye gelen tek komşum Tayyibe Hanım.
Kediler en çok ne ister? Ve kedilerin istediğinden başka daha bol ne var Acaba benim kilerde Hele bir de sokağın kedileriyse, ondan isteyen..
Ver, ver azalmaz. Çoğalırken ha bire… Çil çilmiş tıpkı, katıksız altın Hoşsunuz dedim. Hoşsunuz komşum.
Sabah akşam peşinizde kedileriniz bana geliniz Kahve içelim. Tuz tüketelim. Ben olanı vermeye razıyım size, elde her neyse.
Sağım solum hastalıklıyken, sağlığım ancak böyle dengede.
Perihan Yakar
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Kasım 01, 2008, 17:45:21 ÖS Gönderen: zeyno »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
TayyibeAtay
|
 |
« Yanıtla #101 : Kasım 02, 2008, 14:33:35 ÖS » |
|
gel pisi pisi gidelim Zeyno'nun kapısına yok ki onun verdiği etler gibisi...  )))) komşu payı der sahan sahan ayırır pişirdiği çorbayı taşır tepsi tepsi... gülüşünü esirgemez koyar günaydınının içine ekmek içi köfte misali... gel pisi pisi Zeyno'ya gidelim sen patilerinle tıkırdat kapısını ben deli deli basayım ziline evinde buluruz belki!.. ne dersin!..  )))) sevgili Zeyno;akşam okudum bana yazdığın tuzlu,küllü(yanmışsın da,biz yanmıyormuyuz mu yani:)))..) şiiri;çok güldüm,çokkkkk....ah şeker komşucuyum benim,eli-yüreği açık komşucuyum,bir tutam tuzunu yemeğe tat yaparım ya,yoktur senden daha iyisi...işte açtın cennetin kapılarını:)))))kapat bakalım cehennemin kapılarını,kurtul yanmaktan emi!.. şu insanları hep sevdim,neden sevdiğimi bilmeden sevdim ama, sevdim işte!..en çok da bana benzeyenleri...alabildiğine ciddilerden korktum hep..sevgisizlerden korktum...ha bir de kedi sevmeyenlerden korktum açıkçası:))))) miyavvvvvvvv!..  )))) Zeyno!..Kedilerin Aşkı adlı bir şiirimi ekleyeyim mi buraya;gülme ama!:))) en güzel aşkı kediler yaşar hangimiz çıkıp bağırırız dam üstüne "seni seviyorum......" diye onlar kadar....  ))) de mi yani!.. çok çok teşekkürler ve sevgilerimle,öpüyorum komşucum...  )) not: site yönetiminden özür dilerim...lütfen kızmayın...saygılarımla...
|
|
|
|
|
|
Transferci
|
 |
« Yanıtla #102 : Kasım 03, 2008, 11:23:55 ÖÖ » |
|
gel pisi pisi gidelim Zeyno'nun kapısına yok ki onun verdiği etler gibisi...  )))) komşu payı der sahan sahan ayırır pişirdiği çorbayı taşır tepsi tepsi... gülüşünü esirgemez koyar günaydınının içine ekmek içi köfte misali... gel pisi pisi Zeyno'ya gidelim sen patilerinle tıkırdat kapısını ben deli deli basayım ziline evinde buluruz belki!.. ne dersin!..  )))) sevgili Zeyno;akşam okudum bana yazdığın tuzlu,küllü(yanmışsın da,biz yanmıyormuyuz mu yani:)))..) şiiri;çok güldüm,çokkkkk....ah şeker komşucuyum benim,eli-yüreği açık komşucuyum,bir tutam tuzunu yemeğe tat yaparım ya,yoktur senden daha iyisi...işte açtın cennetin kapılarını:)))))kapat bakalım cehennemin kapılarını,kurtul yanmaktan emi!.. şu insanları hep sevdim,neden sevdiğimi bilmeden sevdim ama, sevdim işte!..en çok da bana benzeyenleri...alabildiğine ciddilerden korktum hep..sevgisizlerden korktum...ha bir de kedi sevmeyenlerden korktum açıkçası:))))) miyavvvvvvvv!..  )))) Zeyno!..Kedilerin Aşkı adlı bir şiirimi ekleyeyim mi buraya;gülme ama!:))) en güzel aşkı kediler yaşar hangimiz çıkıp bağırırız dam üstüne "seni seviyorum......" diye onlar kadar....  ))) de mi yani!.. çok çok teşekkürler ve sevgilerimle,öpüyorum komşucum...  )) not: site yönetiminden özür dilerim...lütfen kızmayın...saygılarımla... Sevgili Tayyibe, duyanda Ötekileriz Yönetimini muhafazakar sanacak... Doğal olan herşey estetize edilerek Ötekileriz'de yerini almalı, Ötekileriz Yönetiminde de olmalı (ki; var.), sizinde bildiğinizi biliyoruz.  espiriye; espiriyle karşılık...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Kasım 03, 2008, 11:34:19 ÖÖ Gönderen: Transferci »
|
Moderatöre Bildir
|
Bana da Transfer işi yüklendi.
|
|
|
|
TayyibeAtay
|
 |
« Yanıtla #103 : Kasım 03, 2008, 15:46:09 ÖS » |
|
 )))) teşekkür ederim sayın transferci... o notu,sanki yazdıklarım özele yazılabilecek şeyler gibi geldiği için düşmüştüm..şiirin dışına çıkar nitelikte görünmüştü bana,onun için not düşme gereği duymuştum açıkçası...yoksa, insanların hep ciddi şeyler yazmalarını hiç anlayamam zaten:)))hayat,biraz da ironik tarafıyla açmalı bize kapılarını..değil mi ama:)))) benden de saygılar efendim;hoşgörünüz için...
|
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #104 : Kasım 10, 2008, 00:07:46 ÖÖ » |
|
TAYYÜREK SEMAHI
bir yeni icat bu tatlı ricat kek eliyor dilimin ucunda al alyanağım öpme beni çiçeği ver gülleri alerji değil iki gözüm sombahar strateji filan değildir asla özlemişim işin aslı bu koş uyur yüreğim kösteksiz saat gibi su uykusunda ağla yanlarım düş uyur kuytusunda bir yanlış tak tik olamaz değil at ışır yürek ten bizi kime kim iz hangi göğ üste gezeriz kum kuma tay/lanırken i çimde sesin kor at/eş kıvamında gel üşürüm dost çağla yanımda nil üfür en nefis nefesleri sam yellerim en zor e sen sahra çöl yerime sen sor git gel en zam anları tırnağıma çöz/düğüm kıs/sa/atlara tik tak tik tak bummm bum bumerank koş kafesim atıyor sahanlığında bommmbalı sofralar dan dan dan delibal yemeler a yarında sen bana tut güz fenerin sevgilim bak bu/seni vuruyor kalbim nota(ğ)larım çal(k)ındıkça diri lir her vuruşta sen/inle...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Kasım 11, 2008, 04:18:53 ÖÖ Gönderen: recep memis »
|
Moderatöre Bildir
|
"gırnata çığlığına, bir yalan roman yazılır" Recep Memiş
|
|
|