roniya
roniya
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« : Mart 09, 2009, 01:40:41 ÖÖ » |
|
Üfledim çığlığımın mumlarını
Hüzünlü karanlık gece(ler)de Aşkın acısını giyinen İki ölü bedendik yan yana Ne sen biliyordun ne de ben... Aramızdaki yakın ırağı çıplak kalmıştı Ve biz sadece susmayı soyunuyorduk...
Umursamaz günceler takviminde Sessizce içime akıtıyordum umutlarımı Ağzımda nikotin mayhoşluğu Nöbetindeydim geliş(ler)inin...
Kalbim gidişlerinin aşinası olmuştu Hiçbir acı yabancısı değildi artık. Nefesim uzun zamandır hiçlik kokuyordu. Bilinmezlik aynada yüzümdü bil(in)miyordu...
Sadece unut(ul)malar vardı hediye paketlerimde Bir yaş daha eski(ti)yordum ömrümden, Umurum da değildi büyümeler... Şimdi suskunluğumu konuşuyorum kalabalıklara
Ve yalnızlığım Sınır ötesi savaşlarda kurşun sesi çığlığında eskiyordu...
esra mayda...
|
Yaln?zl???m s?n?r ötesi sava?larda kur?un sesi ç??l???nda eskiyordu.
|
|
|
|
Şeyda GÜNEŞ
|
 |
« Yanıtla #1 : Mart 09, 2009, 11:32:01 ÖÖ » |
|
Nerede güzel bir şiir okusam kıskanırım. Bu kıskanma iyidir. Yeni şiirlere kışkırtır beni. Ve tutamam kendimi güzel olana güzel derim, dilimin dizginlerini çözerim. Böyle olmalı. Yooo, korkmamalı "vay, bunların yaptığı da birbirlerini coşturmak" tarzındaki yanlış eleştirilerden... İyi olanı övmek haktır. Sağlam şairlerle taışıyorum ya, değmeyin keyfime.
Hoşgeldin Esra.
Şeyda GÜNEŞ
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mart 09, 2009, 12:00:57 ÖS Gönderen: Şeyda GÜNEŞ »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
YeldaKaratas
|
 |
« Yanıtla #2 : Mart 12, 2009, 20:53:49 ÖS » |
|
Ve büyük yalnızlığın sesi... Sevgili Esra'nın dizeleri... Sağlam ve çok derin... Şiir uyanıyor mu buralarda yeniden:)))
|
|
|
|
|
roniya
roniya
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #3 : Mart 14, 2009, 14:45:19 ÖS » |
|
uyandım yalnızlığımın uykusundan ellerinde yelda ablam...
|
|
|
|
roniya
roniya
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #4 : Mart 19, 2009, 15:06:46 ÖS » |
|
İLK GİDENİMİN YANSIMASI BU GÜNÜME
Kalbim hazan döküntüsü ağlıyor kimse bilmiyor. Yüzüm uzun zamandır gülmeleri sadece anımsatıyor kimse görmüyor. Oysa ben bu geçirdiğim zamanlara kaç yüz yansıttım Oysa ben bu geçirdiğim yıllarda kaç ömür uzattım yarınlara kimse anlamıyor. Ve ben kaç an nefes aldım görmeyenlerim için bilmeyenlerim için Duymayanlarım için tahmin bile edilemiyor... Meçhulündeyim bu çıkmazın. Sadece bir umut tacirinin, arta kalanıyım farkında olduklarımla. Yetemiyorum artık hiçbir yüreğe Ve hiçbir yarına uyanacak uykum kalmadı. Ölmüşüm! Gömülmesi unutulmuş ceset gibi. Toplu bir mezar içinde belki ruhum Ya da bir denize kapılmış okyanus dibinde kokuyorum mesela 2 gün önce Cizre’de panzer altında kaldı ruhum, ruhum 16 yaşındaydı çocuk kokuyordum. Mesela 4yıl önce evimin önünde yaşımdan çok kurşuna geldi ruhum, ruhum oyun oynamak kokuyordu. 12 yıl önce beynime bir darp izi aldım bir spor salonunda orda kanla aktı ruhum, ruhum işimi mücadele için yapmak kokuyordu. 1 yıl önce fikirlerimi kâğıda döktüğüm binanın önünde beyninden vuruldu ruhum, ruhum artık ermeni kokuyor. Tükenişindeyim bu kaosun. Yaşımda olan genç kızları düşünüyorum şu an ne güzel hayalleri vardır ne güzel anıları beklentileri... Oysa ben Amaçsız olmamanın İyi bir dinleyici olmanın anlayanı olmanın etrafımdakilerin dünyamın acılarının tanığı oluşumun mutlusuyum. Susmalarımın kendimi ifade edememenin duygusallığımın hüzün bazıyım. İçimde büyüyen umutlarımın sürprizlerle hayatımda yer almalarının gülüşündeyim. Gerçekleşmeyen beklentilerimin çiçek açmamasının tohumsuzluğundayım Büyüyemiyorum hiçbir umuda. Ne güneşler doğuyor yüreğime yinede yetmiyor aydınlıkları Ne sulara boğuyorlar sevgilerimi, hislerimi, tutkularımı, arzularımı Yinede gözlerim dışarıda kalıyor. Hala görüyorum batsam da tüm çirkeflikleri Tüm terk edişleri Tüm ihanetleri, tüm savaşları, tüm ölümleri... Lise yıllarımın küçük kızı Esra aklıma gelmez oluyor umutları, hayalleri, yaşadıkları silikleşiyor anılar albümümde. Hep aklımda erken gidenlerin ölüm tarihleri Haksız yere öldürülenlerin ölüm tarihleri Çıkarlar uğruna katledilen insanların ölüm anları... Oysa bugün sevgililer günüymüş Bugün bana hiç bir şey anımsatmıyor üzülsem mi ya da gurur mu duysam kendimle bilmiyorum Sevdiğine zorunlu meta alma günü. Belki param yok ama bugün almalıyım ona bir şey diye kendimi zorlama günü. Yıl 1995 belki daha öncesi Hatırlamıyorum Çünkü diyorum ki günceme ne kadar çok vakit sayarsam ne kadar tarih bilirsem o kadar çok gittiğini bileceğim Beni yormasından korkuyorum gittiğin yılı bilmemek en güzeli geldiğin yılı da Çünkü ben hala ilk sevdiğimden kalanım. Hala ilk öpüşün kızarıklığı var yanaklarımda. O zamanlar sevgililer gününü bilmiyorum duymamışım. Bir sevdiğim var ama haberi yok Herkesin o yaşlarda başına gelen platonik vurgunlardaydım bende. Her akşam evimize gelen güzel yüzlü, kişiliğine hayran olduğum bir gençti. En çok mücadelesine duyduğu aşka âşıktım. Kim bilir belki ona benzemek için onu seviyordum. Ömrümün son aşkı gibi geliyordu bana okulda sıramın üstünde ismi yazıyordu ve birlikte dinlediğimiz tüm yavuz Bingöl türkü sözleri. 18 yaşıma girdiğimde yanımda bir tek o vardı günlüğüme şunları yazmıştı “doğum günün kutlu olsun mutlu ol senelerce Sana boncuktan kuş yaptım konacak pencerene Karakollar beni alır sorgular gecelerce Hiç bekleme belki gelmem gelemem senelerce” ( Ahmet kaya ) Hala saklıyorum o günlüğümü her doğum günümde bu türküyü dinleyip gülümsüyorum çocukluğuma, çocukta olsam hissettiğim ilk gerçek aşka. Çünkü ben hiç kavuşamadığımdan kalanım aşka. Yıllar geçmiş olsa da. Büyüdüm Yüzümde kırışıklıklar var ve ilk onu gören ondan sonrasını göremeyen gözlerim Benim en kötü tanığım Çünkü ben unutamadığımdan kalanım aşka. Ondan bana kaldı her şeyi çok ayrıntıları ile benimseme tutkusu, hiç unutmam sabahlara kadar konuşurlardı ülkenin durumu hakkında kendimi büyük bir devlet adamı gibi görmek isterdim bu ülkeyi düzene sokmak sorunsuz hale getirmek. Ki O sevinsin mutlu olsun Sadece hüzünbaz bir şair adayı oldum bugüne. Devrimim şiirden yana olacak bir gün olacaksa. Bugün sevgililer günü kaç elele gezdi bugün kaç yürek birbiri için attı bilinmez. Ben hiç aklına bile gelmediğim ilk aşka bir günce daha yazdım. Her doğum günümde ona şiirler yazarım benden gelecek en büyük hediyede budur sevgililer gününde. Çünkü ben ilk gidenimden kalanım aşka. Yarımıyım bu duyguların eksiğindeyim hala.
esra mayda...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mart 19, 2009, 15:08:26 ÖS Gönderen: roniya »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
yaprakunvar
|
 |
« Yanıtla #5 : Mart 19, 2009, 20:31:51 ÖS » |
|
Merhaba hoş geldiniz...
|
gölgem kan kaybediyor temmuz ü?üyorum...
|
|
|
Araf
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #6 : Mart 20, 2009, 11:39:30 ÖÖ » |
|
Çünkü ben ilk gidenimden kalanım aşka. Yarımıyım bu duyguların eksiğindeyim hala.
yarım kalmak tepe taklak yuvarlanmak dizlerini eski günlerin anısına bilerek kanatmak inadına ağlamak,inadına gülmek susmak! avazı çıktıpı kadar susmak...
Esra mayda yaşanmışıklara sus/amışsın sus/ma...
|
|
|
|
|
roniya
roniya
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #7 : Nisan 07, 2009, 13:13:24 ÖS » |
|
((ARAF'TA KALIŞIM 1 ))
YASAKLIYOR(D)UM SENLİ YAN(MA)LARIMI
Çala kalem bir resimde gözyaşlarımı sildim az önce... Nefesimin buğusu penceremde ismini yazıyordu oysa... Sağırı oluyordum imkânsızlığın o an. Görmezi oluyordum gidişinin... Ayak izlerinden yokluğunun izdüşümüne esir düşüyordu gözyaşlarım İşte o zaman Azalmandan korkup, gülümsüyordum bilmiyor(um)a
Karalama kâğıtlarından senleri sildim bir an... Gerçekliğin umuttan kapılarıma geliş tokmaklarını vuruyordu oysa... Anlamazı oluyordum susmalarım(ız)ın o an. Bilmezi oluyordum yangınımın... Yüzümde kalan gölgene el sürüyordu sende kalışım İşte o zaman Kendim(iz)den korkup, yasaklıyordum senli yan(ma)larımı.
Araf’ta kalan roni cümleleri...
02.01
İstanbul...
Gecenin yarısından cayalı epey olmuşluğuyla düştüm yine sana, tutma... Düşeyim yollarına...
18.12.08
|
|
|
|
|
ayse
|
 |
« Yanıtla #8 : Nisan 07, 2009, 15:37:57 ÖS » |
|
"an"lar değil mi "an"layan en çok halimizi
|
buradan dörtnala geçti ac?lar?m?z
|
|
|
roniya
roniya
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #9 : Nisan 10, 2009, 12:37:56 ÖS » |
|
"an"lar değil mi "an"layan en çok halimizi
hep an'lar da kalır zaten en mutlu halimiz...[/i][/color]
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #10 : Nisan 11, 2009, 00:41:32 ÖÖ » |
|
AY/MAYA
sana düş/düğüm yerde bak/kalmışım tut satarmışım vermeyesiye gece yarığı uçurumlar gözbebeği yerine ger/çek beni o/karlara kardelenler gülüm/sesin sabah yazanlarımı dökülsün sütleğenlere ay/mayayım
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Nisan 11, 2009, 02:11:16 ÖÖ Gönderen: recep memis »
|
Moderatöre Bildir
|
"gırnata çığlığına, bir yalan roman yazılır" Recep Memiş
|
|
|
roniya
roniya
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #11 : Nisan 12, 2009, 13:27:15 ÖS » |
|
AY/MAYA
sana düş/düğüm yerde bak/kalmışım tut satarmışım vermeyesiye gece yarığı uçurumlar gözbebeği yerine ger/çek beni o/karlara kardelenler gülüm/sesin sabah yazanlarımı dökülsün sütleğenlere ay/mayayım çok teşekkür ederim sayfama kattığınız değer için...[/i][/color]
|
|
|
|
|
TayyibeAtay
|
 |
« Yanıtla #12 : Nisan 13, 2009, 13:14:00 ÖS » |
|
"çocuk kokuyordum."  )))) kızımın bir sözünü hatırladım..daha üç yaşındaydı ve şöyle demişti: "anne!..sen anne kokuyorsun.."  ))o yaşta nasıl keşfetmişti bunu,hâlâ şaşarım... ve şairler "çocuk kokar" hepten...sen de öyle sevgili Esra... kutluyorum,sevgiyle....
|
|
|
|
|
roniya
roniya
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #13 : Nisan 27, 2009, 01:17:08 ÖÖ » |
|
"çocuk kokuyordum."
Smiley))))
kızımın bir sözünü hatırladım..daha üç yaşındaydı ve şöyle demişti: "anne!..sen anne kokuyorsun.."Smiley))o yaşta nasıl keşfetmişti bunu,hâlâ şaşarım...
ve şairler "çocuk kokar" hepten...sen de öyle sevgili Esra...
kutluyorum,sevgiyle.... çok teşekkür ederim size...içtenliğinize...
|
|
|
|
roniya
roniya
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #14 : Nisan 27, 2009, 01:21:49 ÖÖ » |
|
YOKLUĞUNA YANSIDI BENLİĞİM
Ömür tükenirken ölmeden yitenlerin yasını tutan yüreğim mezar başı soğukluğunda.. İçim üşüyor, yüreğimi acıttığın vakitleri özler oldum içime düşürdüğün acı ateşleri... Arada iki yabancı gibi karşılaşıyoruz. Herkesi bana benzettiğini görüyorum: “sen osun, sensin değil mi?” ile başlayan sorularla çarpışıyorum. Adı nefret bile olamayan bir kötülük büyüyor sana yüreğimde. Üşümelerim bundan olmasın?
Bugünüm yarınına koşarken Ben gidenimin yolunda zift kadar kara günlerimle yarınlarıma küsüyorum. Bir saat sonram faili... Geleceğinde... Göreceğimde...
Hani kahkahalarımız vardı şimdi hıçkırığa ayna olan. Hani gülüşlerimiz vardı şimdi gözyaşıma ayna olan. Hani sevdamız vardı şimdi sebepsiz bir gidişe sığınak olan. Adı gitmek bile olamayan bir gelme büyüyor sana yolumda. Bekleyişim bundan olmasın?
Böyle sorgularken yaşamımı anladım ki Koca bir yalanın içinde kendi gerçekliğime vurulmuşum. Baktığım her aynada göz bebeklerimin içinde gördüğüm sadece kendime yarattığım kahramanımın suretiymiş. Bana ilkinden beri bana en başından bir tek gerçeği gösteren baktığım aynaymış. Tek dürüstlüğümmüş.
Vuslatı yok artık sana gelmelerimin. Şimdi giderim, kalır boş yerim gözlerine vurgun ve bilirim ki gitmelerim tekrar sana gelebilmeler saklar içimde... Ne zaman kendime yansısam yüzünü bulurum gözümde, Şimdi susarım, ses verişine hasret beklerim ve bilirim ki koca sessizliğim sana haykırışlar saklar içimde...
03.03.2008
İstanbul tutanakları...
ESRA MAYDA ( roniya )
|
|
|
|
|