|
Transferci
|
 |
« : Şubat 19, 2009, 12:32:27 ÖS » |
|
Hayrettin Geçkin Şiirleri
|
Bana da Transfer işi yüklendi.
|
|
|
|
Şeyda GÜNEŞ
|
 |
« Yanıtla #1 : Şubat 19, 2009, 12:47:27 ÖS » |
|
Burada Hayrettin GEÇKİN'den şiirler okumak şiir iklimimi zenginleştirici olacak.
|
|
|
|
|
|
Nisa NUR
|
 |
« Yanıtla #2 : Şubat 19, 2009, 14:07:57 ÖS » |
|
Evet, Hayrettin GEÇKİN şiirlerini beklemekteyim ben de. Hoşgeldiniz iyi şiirlerin adresi Ötekileriz'e.
Nisa NUR
|
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #3 : Şubat 19, 2009, 18:40:32 ÖS » |
|
ONUNCU BÖLGE PARKINDA
biri Hayrettin mi dedi? bir yerlerde; hayret ettim... baktım: saydam bir başlık vardı başında; kaşında, gözünde kar'denizler...
içinden içime süzülen, bembeyaz köpürdükleriydi bulutlarının taylanırken üzerinde uçurtmalarım hatmettim...
saatli bir bombanın sabırsız ikliminde, kurulmuş pim gibiyim şimdi... bir saklı din ayininde ilahi o buhurdan ve illahi cezbe hali; kendimden Geçkin, gel/sin/lere gömüldüğüm o-nurdan; iki büklüm gibiyim...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Şubat 20, 2009, 04:34:14 ÖÖ Gönderen: recep memis »
|
Moderatöre Bildir
|
"gırnata çığlığına, bir yalan roman yazılır" Recep Memiş
|
|
|
|
HBozkurt
|
 |
« Yanıtla #4 : Şubat 19, 2009, 20:22:58 ÖS » |
|
sevgili üstadım Hayrettin Bey..ötekilerize hoş geldiniz
çok acılar çektirdin helal et
gönül bahçemde hangi ağaç ol istersen hangi yıldız göğümde... misinayı çözerken balık ol ellerimde istersen deniz ol bir tekne sularıma inerken
bir kitaba başladığımda kitap kalsın sen devam et açık unutulan musluk ol banyoda kapının çalan zili mutfakta yanan yemek...
odamdaki halıya çiçek olduğunu düşünürsen firar et çık kırlara ikindide gülhatmi ol karanlık basınca gecesefası
ve bir yamaca düşen ayışığı ol orda sonra bir dereyle sevişen renk... ibrahim'in yangınına ağzıyla su taşıyan karınca ol uyku tutmazsa
olmadı yine dön bana gel masamda hangi kadehe şarap olmak istersen... bir gözünle beni seyret bir gözünle sevildiğini çok acılar çektirdin helal et
hayrettin geçkin / şubat 09
|
|
|
|
|
Sahra
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #5 : Şubat 19, 2009, 22:07:58 ÖS » |
|
KYÖD Şiir Ödülü jürisinde de görev almış bir şairimiz de var şimdi. Arkadaşlar dosyalarınızı şimdiden hazırlayın, seneye... Şaka şaka. Şaka bir yana Artvin'in su vakitleri gibi bir serinlik çöker onun şiirlerini okuduğumda içime. Şair, iyi ki varsınız. Fakat bir küçük ricam var; bilirim sevgili Hüseyin de sizin şiirlerinizi çok sever bu sevgiden kaynaklı hemence bir şiirinizi sizin adınıza sayfanıza asıvermiş, iyi de yapmış. Siteye ürün asmayı çözemediyseniz yardımcı olalım da ürünlerinizi kendi sayfanıza kendiniz de asın, olmaz mı?
Hoşgeldiniz sevgili Hayrettin GEÇKİN.
Sahra MAVİ
|
|
|
|
|
suvakti
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #6 : Şubat 20, 2009, 11:23:28 ÖÖ » |
|
yüzünü hep aşk tut düşürme gülüşünü soğuk havalarda
|
|
|
|
|
suvakti
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #7 : Şubat 20, 2009, 11:25:57 ÖÖ » |
|
git(me)
gidersen / yarım kalır bu şarkı saatler durur / konuşmaz duvarlar kaygıya kapılır camlarda güneş serçeler kanatlarında unutur uçmayı saçaklar ıssız kalır
salıncaklar görmezden gelir çocukları zamansız döker yaprağını ağaçlar doğmaz belki de bir daha zühre yıldızı boyunu kısar dağlar beğenmez toprağını saksıda hercai günler çürür
gidersen / yarım kalır bu şiir gül üşür / söz üşür ayışığı terk eder dereleri yolar kendini ekinler dili tutulur dizelerin sözcükler öksüz kalır
su yürümez fidelere tohum şaşırır türküsünü iş bırakır karıncalar kana bulanır bir kez daha başka türlü bir dünya yürüyüşü ben / bende kalır
gidersen / yarım kalır bu şehir aşka inanmaz sonra / hep sonra yarın / hep yarın arar susar çiçeğinde başkaldırı buralar kimlere kalır
kim anlatır sonra seni / gidersen beni kim dinler, / kim anlar en derin pınarları kurur kalbimin donar yüzünde gülüşler ve küflenir güle bulayıp verdiğim adın
anlamını yitirir anlam bir ceylan vurulur dağda bir şair yaralı kalır
gidersen gitme ne olur
aralık 2008 hayrettin geçkin
|
|
|
|
|
suvakti
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #8 : Şubat 20, 2009, 11:29:18 ÖÖ » |
|
seni yanlışlarıma yazdım
derler ki yaranı nerenden aldığını unutursan taşıyamazsın ağır gelir
düşlerimden alıp kalbime diktim seni ulaşıldıkça ulaşılmazlıklarla besledim ten ötesi sevişmelerden incelikler eledim sana okşadım el değmemiş duyarlıklarla kendime yazdım seni
sabrımı eritip can suyu verdim zil kurup uyandım geceleri seni düşünmek için dağlara, denizlere, ovalara yalvardım… açılmamış kapılarını zorladım sözcüklerin tutuşturdum seni… onların alazında yangına sardım beni
dedim alametleri bu işte geleceğin daha ötelerde olamaz çıkmadığım ada gitmediğim kasaba… sorularla çoğaltıp bilmeze sordum seni
boyunu geçtim korkuların, dirençleri suladım… yarın kokladım kaç adım kalmıştı ki kendime… bir topal karıncaymış meğer zaman yanıldım. yanlışlarıma yazdım seni
aralık - 2008 hayrettin geçkin
|
|
|
|
|
suvakti
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #9 : Şubat 20, 2009, 11:31:21 ÖÖ » |
|
elimle koymuş gibi
bir düş kadındın benden sonra doğan benden önce yaşayan
en çok / yoktun bazen bir kitabın yapraklarından sızar rüyalarımdan inerdin bazen yüzünün cennet olduğunu annem anlatmıştı ezberdim
kimi ıhlamur / kimi bayırlardan yuvarlanıp gelen kekik kokusu gibi bir şeydin / sevdiğim bir şarkıya karışmaya gör bilenmiş bıçak / sivriltilmiş ağrı uçsuz bir özlemdin
bir düş kadındın göğüne ipsiz uçurtmalarla girdiğim bağlarına bir örümcek ağıyla indiğim çorba kokularıyla karıştığım sabahlarına ….. bir düş kadınsın yine en düş yerlerimde
elimle koymuş gibi bilirim
hayrettin geçkin-şubat/09
|
|
|
|
|
suvakti
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #10 : Şubat 20, 2009, 11:32:44 ÖÖ » |
|
sözcüksüz dil bir ezginin ilk sözleri yaradır yarayı anlatır ondan sonrakileri
susmak sözcüksüz bir dil bir acıyı ancak bu dilde heceler gözyaşları
hayrettin geçkin
|
|
|
|
|
suvakti
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #11 : Şubat 20, 2009, 11:35:23 ÖÖ » |
|
belki de
yakın tut sözcükleri birbirine aşkın, ateşin ve suyun dilinden geçir bir yıldıza bağlayacaktır onlar seni belki de bir boşluğa
hayrettin geçkin
|
|
|
|
|
suvakti
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #12 : Şubat 20, 2009, 11:36:41 ÖÖ » |
|
para
alıp temiz çarşaflara yatırdılar temiz çarşaflarda kirlettiler bir kez daha onu oysa kirlenmemiş bir kırmızı vardı hep düşlerinde ondandı kırmızı çizmelerini unutmaması
sesi kimi bir ırmağa karışırdı kimi bir şarkıya yüreği yıldızlarla kamaşırdı kader diye inanmıştı ya yaşadıklarına yine de şaşırırdı
aşkı bilmezdi önceden unutup bütün bildiklerini öğrenmek istedi yeniden her şeyin adını ve bir kez daha kirlenirken sordu kendi kendine aşk ne kadar temizler bir kadını
kapkara bir geceydi günlerden kara çünkü para gerekiyordu çocuklara para
hayrettin geçkin / mart 08
|
|
|
|
|
suvakti
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #13 : Şubat 20, 2009, 11:38:18 ÖÖ » |
|
elma kurdu
ah şu elma kurdu bütün dünyası bir tek elma olduğu halde onu yiyip bitirdi
bindiği dalı kestiğini farketmedi bir türlü ders almadı insanoğlundan
hayrettin geçkin
|
|
|
|
|
suvakti
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #14 : Şubat 20, 2009, 11:40:00 ÖÖ » |
|
bakma sen
bakma sen bir gün başka döner dünya aşk kazanır insan kazanır
yer çok kuşlara da böceklere de
onarır yarasını kıyılar şarkılar yedi dağın çiçeğine bürünür diz boyu masallar üstünde top koşturur çocuklar
bakma sen betonları basar çiçek hayat kazanır
hayrettin geçkin
|
|
|
|
|
|