Google Reklamları
Şiirlerim / Ahmet SİNKAY
Ötekileriz Kültür Sanat Girişimi Forumu
Mayıs 24, 2012, 01:46:35 ÖÖ *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

ANASAYFA ANAFORUM Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Şiirlerim / Ahmet SİNKAY  (Okunma Sayısı 1193 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
AhmetSinkay
ÖKS Girişimcisi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Ocak 18, 2009, 23:23:25 ÖS »

Şiirlerim
« Son Düzenleme: Ocak 18, 2009, 23:29:53 ÖS Gönderen: AhmetSinkay » Moderatöre Bildir   Kayıtlı
AhmetSinkay
ÖKS Girişimcisi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Ocak 18, 2009, 23:37:27 ÖS »

...
« Son Düzenleme: Şubat 28, 2009, 21:18:48 ÖS Gönderen: AhmetSinkay » Moderatöre Bildir   Kayıtlı
Nisa NUR
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Ocak 19, 2009, 15:46:54 ÖS »

Sevgili Ahmet;
Öncelikle Ötekileriz'e hoşgeldin. Burada günümüz şiirinin seçkin örneklerini ortaya koyan şairler var, günümüz şiiri ve geçmiş şiir tarihimizi iyi takip etmeni önermekle birlikte, hiç değilse buradaki şiirleri özenli bir gözle irdelemen şiirin adına sana artılar kazandıracaktır. Şiirini okudum, vasat bile değil. Bütün şiirlerin böyle ise hepsini yırt at. Oku... oku... oku... Ondan sonra yeniden yoğunlaş. Şu an için yetersiz bir şiir bilgisine sahip görünüyorsun, ancak bu demek değil ki hep böyle kalacaksın, yeter ki iyi şiir yazma yolunda mücadeleni eksik etme. Şiire ilgi duyan herkes bizim için değerli, sen de öyle. Kaleminden güzel şiirler çıkacağına inanıyor, bekliyorum. Ama acele etme. Şiir dergilerini takip et. Ötekileriz gibi ciddi sanat sitelerindeki şiirleri de derinlemesine oku ve içselleştir. Bir de imla kurallarına dikkat et. Örneğin de da'ların nerede bitişik nerede ayrı yazılacağına özen göster. İmla kurallarına özen göstermezsek istediğimiz kadar nitelikli ürünler yazalım, gümbürtüye gider.

Şiir tutkunu önemsediğimi tekrar belirtir, iyi şiirlerini okuyacağımız günleri iple çekerim. Çalışmalarında başarılar dilerim.

Nisa NUR
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
AhmetSinkay
ÖKS Girişimcisi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Ocak 20, 2009, 12:43:45 ÖS »

...
« Son Düzenleme: Şubat 28, 2009, 21:19:02 ÖS Gönderen: AhmetSinkay » Moderatöre Bildir   Kayıtlı
AhmetSinkay
ÖKS Girişimcisi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Ocak 20, 2009, 12:50:47 ÖS »

...
« Son Düzenleme: Şubat 28, 2009, 21:19:18 ÖS Gönderen: AhmetSinkay » Moderatöre Bildir   Kayıtlı
AhmetSinkay
ÖKS Girişimcisi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Ocak 21, 2009, 00:54:39 ÖÖ »

Sevgili Ahmet;
Öncelikle Ötekileriz'e hoşgeldin. Burada günümüz şiirinin seçkin örneklerini ortaya koyan şairler var, günümüz şiiri ve geçmiş şiir tarihimizi iyi takip etmeni önermekle birlikte, hiç değilse buradaki şiirleri özenli bir gözle irdelemen şiirin adına sana artılar kazandıracaktır. Şiirini okudum, vasat bile değil. Bütün şiirlerin böyle ise hepsini yırt at. Oku... oku... oku... Ondan sonra yeniden yoğunlaş. Şu an için yetersiz bir şiir bilgisine sahip görünüyorsun, ancak bu demek değil ki hep böyle kalacaksın, yeter ki iyi şiir yazma yolunda mücadeleni eksik etme. Şiire ilgi duyan herkes bizim için değerli, sen de öyle. Kaleminden güzel şiirler çıkacağına inanıyor, bekliyorum. Ama acele etme. Şiir dergilerini takip et. Ötekileriz gibi ciddi sanat sitelerindeki şiirleri de derinlemesine oku ve içselleştir. Bir de imla kurallarına dikkat et. Örneğin de da'ların nerede bitişik nerede ayrı yazılacağına özen göster. İmla kurallarına özen göstermezsek istediğimiz kadar nitelikli ürünler yazalım, gümbürtüye gider.

Şiir tutkunu önemsediğimi tekrar belirtir, iyi şiirlerini okuyacağımız günleri iple çekerim. Çalışmalarında başarılar dilerim.

Nisa NUR

,

Sayın Nisa Nur ,

Öncelikle şiire yaptığınız yorum için , eleştiriniz için , teşekkür ederim. Ben amatörüm ,şiirlerimde mutlaka sizlerin gibi ünlü şair ve yazarlarımızın yanında , mutlak sönük olacaktır şiirlerim. En azından okuyan veya okumayn herkese tesekkurlerimi bir borç bilir. Ve Otekileriz'den elimden geldiğince , faydalanmaya çalışacağımdan emin olmanızı dilerim. İlginize tekrar  teşekkürler ederim. Şiir kokan baharlar ile , hüzün dolu sonbaharlar ile ve hayat dolu şiirlerinizle olmakdan , mutluluk duymaktayım.
« Son Düzenleme: Ocak 21, 2009, 00:56:48 ÖÖ Gönderen: AhmetSinkay » Moderatöre Bildir   Kayıtlı
Bünyamin Durali
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Ocak 23, 2009, 16:26:47 ÖS »

Ah Ahmet Sinkay, güzel kardeşim benim;

Sana kimse demedi mi ki, "Şiir: artık öyle 'gel sana bir bakayım / saçlarına kafanfiller takayım' dönemlerini çoktaaan aştı gitti?" 

Sana kimse demedi mi ki, "Şiir: logaritmik / algoritmik bir sistematiktir artık; kuantum fiziği kuramlarına çalışmak ölçüsünde bir çaba gerektirir?"

Sahiden merak ettim, demediler mi?

ne vakit ?a??rsam umulmad?k zamanlarda yönümsün
mehmet saim
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Ocak 23, 2009, 21:18:41 ÖS »

Bizde şiir köklü bir geleneğe dayanır. Manidar sözleri çok severiz. Geleneğimiz medeniyetlerin beşiği Anadolu’nun kültürel zenginliğiyle bezelidir. Hem çok görmüş geçirmiş, hem de çok çileli bir halkın çocuklarıyız. Şiire yatkınlığımız, hani Aziz Nesin’in dediğince şiir yazma sevdamız bu genetik mirasın izdüşümüdür, diye bakabiliriz. Öyledir de şiirle, maniyi, şarkı sözünü keskince bir ayırmak gerekir. Evet, kuvantum fiziğine, karanlık maddeden, evren kuramlarına, kara deliklere, maddenin ışımasına uzanan modern fiziğe bir fizikçi titizliğiyle değil elbette ama hiç değilse bilginin sonsuz devinimi hakkında fikir sahibi olmak adına kulak kabartmak gerekir. Yeter mi yetmez. Seçimini dünyaya şiir söylemekten yana yapmış bir kimsenin, felsefenin derin kıvrımlarında, bilgi kuramlarında hakkını vererek gezinmesi gerekir. Eni konu sosyolojiye, iktisat ilmine, ülkesinin, diyalektik bağlamda diğer dünya ülkelerinin tarihlerine uzanan bir sistematikle, sosyal süreçlere açılımlar yapması gerekir. Yeter mi, yetmez. Öncelikle kendi ülkesinin edebiyatını, sonra diğer ülkelerin edebiyatını hiç değilse öncü yazar, şairler eşliğinde kavraması gerekir. Yeter mi yetmez. Kuşaklara, akımlara göre sınıflandırmak ne derece doğru, ayrı konu ama  poetikaları, yaşamak serüvenleri ile birlikte has şairleri çok iyi okumak gerekir. Yeter mi yetmez. Şiirin çekirdeğindeki olasılık hesaplarını çözümlemek adına adam akıllı içselleştirerek kafa yormak gerek. Yine yetmez. Şiir yazacağım diyorsa kişi, gözünü, kulağını dünyanın yüreğine duyargalar gibi salıp, yeryüzünün neresinde insanlığa karşı işlenen bir suç varsa algılaması gerekir. Bu yüzden yaşamını şiir kavgasına bayrak yapıp umudu –belki de boşuna- kuşanması gerekir.
Sanıyor musunuz ki; köşe başı şairlerimiz kendi ağızlarıyla “ben şair değilim” derken bunları bilmediklerinden, söylüyorlar.
Şiir okumadan yazmak sevdasıyla gülünçleşenler bir yana, şiiri toprağından söküp, köksüz bırakma sevdasında bilinçli taraf olanlar anlamsızlığa, düzeysizliğe kapılmak talihsizliğindedir. Bu güzelim coğrafyada yeryüzünün en güzel şiirleri yazılırken böyle bir akıma kapılmak şiire yapılan en büyük haksızlıktır.
Böyle sözler ettiğimde hiç sevmiyorum kendimi ama diyeceğim yazınız…İnatla, sabırla, özveriyle yazınız. Ama öncelikle aynı inat ve sabırla okuyunuz. Şiirinizle ilgili temel aksaklıkların alt yapısı buralara uzanmaktadır…

Bahattin YILDIZ
Bahattin Yıldız
Yönetici
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #8 : Ocak 25, 2009, 20:36:56 ÖS »

Sevgili Ahmet Sinkay, selam ve sevgilerimi sunuyorum öncelikle... Senin ağabeyin, benim hukukçu arkadaşım, kardeşim Sevgili Ali Sinkay'ın ÖKSG'nin ilk web adresi olan otekileriz.com'da yapmış olduğu teknik yardımları unutmayan, sürekli dillendiren vefa bilenlerdenim. Sevgili Ali Sinkay, yazınsal ürünlerine yönelik otekileriz.com'da yapılan, yaptığım eleştirilere kırılmayarak memnuniyetini dile getirmişti... Ali kardeşimle mesleki anlamda sık sık cep telefonuyla konuşmaktayız, yaşamsal ve politik bakışımız birçok yönleriyle örtüşmese de muhabbetimiz ve sevgimiz katlanarak ilerliyor, ilerleyecek...

Birkaç bölümünü yayımladığın romanın hakkında Ali kardeşimin söylediklerini, hem roman hem de şiirlerin için aynen tekrarlıyorum...

Bu senin gözünü korkutmasın, edebiyat iştahını köreltmesin... Önce okuyalım... O an geldiğinde sen de farkedeceksin... O an geldiğinde ve o anın farkına vardığında ilk ürününü Ötekileriz'de görmekten kıvanç duyacaklardan ilki ben ve Ali Sinkay ağabeyin olacaktır.

Saygı, sevgi ve teşekkürlerimle...

AhmetSinkay
ÖKS Girişimcisi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : Ocak 26, 2009, 00:05:54 ÖÖ »

Yorumlarından ve eleştirilerinden dolayı başta sayın Bahattin YILDIZ , Ali SİNKAY , Mehmet SAİM , Bünyamin DURALI'ya teşekkür ederim. Bünyamin DURALI bana kimse bir şey söylemedi sizin gibi sanatçı ların yanında şiirlerimin ve ya yazdıklarımın sönük kalacağından biliyordum. Ben bir amatörüm , mutlaka eleştirilecek yanlarım çok çok fazladır. Ben eleştirilerinize sundum. Sizin görüşleriniz doğrultusunda başarayabildiğim kadar , elimden geldiğince başaracağım , ilerleyeceğim. Dediğiniz gibi işime ilk olarak okumakla başlayacağım. Sürekli ve daha fazlası ile.. Yaptığı iyi kötü eleştirilerinden dolayı kimseye bir kırgınlık beslemem , besleyemem... Sayın Bahattin YILDIZ'ında dediği gibi , sevgili kardeşim Ali SİNKAY hakkında ki eleştirilerine aksine memnun olmuştur. Aynı şekilde benimde memnun olduğumu bilmeniz eksiklerimi bana göstermeniz , yanlış yaparsam yorumlarınızla bana renk katacağınızdan ,mücadele edeceğinizden hiçbir kuşkum yok. Görüş , eleştirilerinizden dolayı tekrar teşekkür eder saygı ve sevgilerimi sunarım...
« Son Düzenleme: Ocak 26, 2009, 00:33:20 ÖÖ Gönderen: AhmetSinkay » Moderatöre Bildir   Kayıtlı
Bünyamin Durali
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : Ocak 26, 2009, 15:36:23 ÖS »

Ahmet Sinkay, sevgili (bilenler bilir, bu ulvi sözcüğün, bilhassa sanal ortamda, çoktaaan linç edildiğine inandığımdan, kullanmayı kesinlikle reddediyordum; ilk kez sana hitap ederken kullanıyorum) kardeşim, zarafetin ve alçakgönüllüğün karşısında, yerin dibine giresim geldi. Necatigil'in "çok çiğ çağ" diye, dipten doruğa acıya kesen bir dizesiyle betimlediği şu zaman diliminde dediklerin, dileyelim ki, haksızlıklar karşısında susmayı meslek, hattâ "haksız(lığ)ın cephesi"nde saf tutmayı iş edinmiş "anlı şanlı şuara"mızın "eleştiriden muaf" müdavimlerine de ibretlik cümleler silsilesi olsun!

"Sizin gibi sanatçıların yanında şiirlerimin veya yazdıklarımın sönük kalacağını biliyordum." diyorsun. Kendi adıma rica ederim. Öyle "büyük sanatçı"lık filan, en azından, benden ırak dursun! Şiirin öğrencisi kalmaya ömrübillâh yeminliyim, her daim.

Şu da var: İyi insan olmak, iyi şair olmaktan önceliklidir. Mâsumiyetinle kanıtladın bunu. Belki de şiir, mâsumiyetten başka birşey değildir. Olamaz mı?

Sevgilerimle.
« Son Düzenleme: Ocak 26, 2009, 15:40:48 ÖS Gönderen: Bünyamin Durali » Moderatöre Bildir   Kayıtlı

ne vakit ?a??rsam umulmad?k zamanlarda yönümsün
mehmet saim
Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Ocak 26, 2009, 16:24:39 ÖS »

"Ben bir amatörüm , mutlaka eleştirilecek yanlarım çok çok fazladır. Ben eleştirilerinize sundum. Sizin görüşleriniz doğrultusunda başarayabildiğim kadar , elimden geldiğince başaracağım , ilerleyeceğim. Dediğiniz gibi işime ilk olarak okumakla başlayacağım. Sürekli ve daha fazlası ile.. Yaptığı iyi kötü eleştirilerinden dolayı kimseye bir kırgınlık beslemem , besleyemem...
....Aynı şekilde benim de memnun olduğumu bilmeniz eksiklerimi bana göstermeniz , yanlış yaparsam yorumlarınızla bana renk katacağınızdan ,mücadele edeceğinizden hiçbir kuşkum yok. Görüş , eleştirilerinizden dolayı tekrar teşekkür eder saygı ve sevgilerimi sunarım... "

Değerli dostum, bu sözlerinize aynen hiç gocunmadan şiir ya da edebiyat atlasının neresinde bulunduğumu ya da bulunmaya çalıştığımı önemsemeden,insanca kibirlerimin hepsinden satır satır arınarak tüm açık yürekliliğimle imzamı atıyorum.
İnananınız ki ilk gençliğinden beri kalemiyle ve kitaplarla nefes alan biri olarak bu gün faklı duygular içinde değilim.
Sİze ayrıca gündemin bu derece dağıtıldığı ya da anlaşılmazlık üzerinde aktığı bir anda bu alçakgönüllüğünüz için ne kadar teşekkür etsem azdır.
Bünyamin kardeşim de sonuna kadar katılıyorum. İnsan olmak şair olmaktan çok daha önceliklidir.
Ben de hiç bir şey adına bir insanı kırmaya değmez, demiştim. Şiir de dahil.
Yazacağınız her satır başımın tacıdır.
Bu vesileyle -görüldüğü üzere- buradan ayrılamadığım da bir gerçeklik kazanmış  olsun.
Yeni bir merhaba olsun, sizinle.
« Son Düzenleme: Ocak 26, 2009, 16:26:12 ÖS Gönderen: mehmet saim » Moderatöre Bildir   Kayıtlı
AhmetSinkay
ÖKS Girişimcisi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : Ocak 26, 2009, 22:13:47 ÖS »

O zaman tüm ötekileriz'e '' merhaba '' ile başlıyorum...

Denizler en hareketli senfonisinde , o ki;  Akdeniz sıcağıyla aynı ruhumla aynı dalgada yağmurun sesi. Duymamakta ısrarlı değilim , aksine duyarak yanlışlarımı düzeltmeye ısrarlıyım. Çocukca bir öfkeyle inadına , devam ediyorum.. Bilmediğim yönlerden mutlak vuralacağım fırtınalara. Sizlere dedim ki ; ünlü sanatçılarımız ve benim için hepiniz ; sanata hayatlarınızdan büyük bir pay ayırmış insanlarsınız ve o kadar da saygıyı hak ediyorsunuz. Söylediklerim de bence ; mütevazilik değildi herkesin yanlışları hataları olur ,  bunları insan bir kere yaparsa hatadır aynı hatayı ikinci kez tekrarlayan insan bence aptaldır... Beni bu siteye yönlendiren insanlara , siz sevgili kullanıcılarına ve sanatçılarının önünde saygıyla eğiliyorum.

Biçareysem, at gitsin fezanın sonsuzluğuna !
                               Meydan okumaktır bu acıya ,
                               Yenmek sevdayı acıta acıta ,
                               Açmışım kollarımı göklerde ben....

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!