|
recep memis
|
 |
« : Ocak 13, 2009, 05:13:49 ÖÖ » |
|
söyleŞi'rler Çağrısı
mey dane gel o/peraya peria yankısın a/vize'lere yan ılgın yangınımız bulaca bacalara duman an beni dök/düğünce türkülerin anadere'ye viran kalem iz üzre köz tepe tepe bir ten orda asılsın asmakaya'da söyleŞi'rler çınlasın su içerken ay/ana benimle de lir çalmaya var mısın peria
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ocak 14, 2009, 01:10:58 ÖÖ Gönderen: recep memis »
|
Moderatöre Bildir
|
"gırnata çığlığına, bir yalan roman yazılır" Recep Memiş
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #1 : Ocak 14, 2009, 03:43:46 ÖÖ » |
|
...
|
|
|
|
|
zeyno
|
 |
« Yanıtla #2 : Ocak 14, 2009, 06:39:53 ÖÖ » |
|
Lirden çalmadan saç açmalı, saç taramalı
…
Her masalın sonunda gökten düşer üç elma
Masalın mı dileğidir, göğün mü, pek bilinmez amma! Sanki biten bir şeyle, yere düşen bu üç şey ittifakı içindeler gibidir sonsuz şeylerin başlangıcının
Masal gök ve üç elma…
Her bitişin sonunda sonsuz kere başlayan başlangıçlara patlatır mı şampanya Bunu bilmek de imkânsızcadır Ama kulak çınlatırlar mutlakta patlatmışlarsa, kaldırmışlar şerefine kadehlerini
Çın çın ederken!
Al elmanın tadını yeniden başla...
Masal= Hayal Gök= sonsuzluk
Sonsuzluktan düşüveren
1. Elma = Aşk 2. Elma = Yaşam 3. Elma = Umut
olmalı…
düşüveren, sonsuzluktan e/verecektir susadığımız aşkla yaşamı yanında nanı... kekikli.. umut somunu.. düş/ünmeden orda, burada başlayacak ününce tıpkı bir masal
dansımız gibi…
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ocak 15, 2009, 03:26:44 ÖÖ Gönderen: zeyno »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #3 : Ocak 17, 2009, 02:29:29 ÖÖ » |
|
el/mai/de lir çalmadan açma saçın çın zülüf kesen rüzgarlar üşür seni
tarakların parmakları deştiği yerde önce çınla beni keman kaş
yürü/diş’lerin dökülsün gül/işlerinden hele/zonik sarmalını vursun örfe/us
gök/yüzünü yalayan yılan dili soykanın kımıl kımıl kımıldasın lamba/da
aşk yaşam umut somut olmalı hem de somurtmamalı
"Al elmanın tadını yeniden başla..." düşü/veren sensizlik ansın beni
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ocak 18, 2009, 18:16:41 ÖS Gönderen: recep memis »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #4 : Ocak 23, 2009, 01:37:35 ÖÖ » |
|
rezidans mı tahsis etsek bu dansa yoksa?...
uykuda sezinen sandal/etlere kır/ağlar senfonisi çalınır gibi fi gürledi gürledi de bulutlar bizi yağmadan sustu
|
|
|
|
|
zeyno
|
 |
« Yanıtla #5 : Ocak 24, 2009, 01:14:02 ÖÖ » |
|
Ne rezidans tahsisi talep edecem.. Deli miyim rezistansım yanıkken.. Soykam..
Anlat anlat dur.. yoksa anlayan.. saçlarını yolsan ne fayda.. hadi umdun faydasını kelliğin, saçlarını bi güzel de kökünden yoldun diyelim.. tutsan vursan kel kafanı dağda taşlara.. taş anlasa.. dağ anlasa o dakkada yarılsa iki parçaya.. ama yine anlamasa anlattığın, anlatılanı.. gelinciğe mi boynu iki taş arasındaki papatyaya mı.. dağla taşın dışında kimselerin anlamadığı anlattığından.. o dağa ne.. taşa ne.. ne keline ne kafana yoksa hala bir fayda.. kime ne fayda..
Ol istersen sivrisinek.. ince saz çalan.. vız vızz uçarken can acıtmayı bilemedikçe.. ancak ateş böcekleridir yanında kankan..
*
Ayağına basmadım dimi.. Bu kadar benim danstan anlamam..
|
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #6 : Mart 23, 2009, 03:12:30 ÖÖ » |
|
"... ice saz başladı o zaman işte ters bir nota verdi tanrı elçisi ...." Can Yücel ___________________________________________
onlayın ışıkları yanıyor gece sahneler nerelerde ayak parmaklarıma asılı gözlerle gördüm süt anam sutre gerisinde saklanıyordu bir dişi aslan hayali bir peri romus muydum ben çürük bir dişi ve kimdi romulus kadeh tokuşturduğumuz....
çok tan vakti geçmiş gölgeler mi terketti beni güneş midir doladığın bu yangın öbür yanıma gözlerim zülüf arıyor işli mendil arası bu başından çektiğim tek kişilik halayla düğün olur mu cebimde pot kırığı yok sezar değilim ben yakmadım roma'yı hey dök zülfünü mey dane gel döne döne gel meyhaneler yıkılsın üstümüze yine yine gel sohbet panayırında raksa durmuşum bir sükut altına devşirme beni söz üşümüşken...
|
|
|
|
|
zeyno
|
 |
« Yanıtla #7 : Mart 23, 2009, 07:29:02 ÖÖ » |
|
Saat sabahın sıfır altısı
İki satır yazmak için bütün gece bekledim.
Anla tanrım halimi, ateşten bir melek yolla aşkla buzda dans için piste aşina varsa mecalin..
|
|
|
|
|
|
ayse
|
 |
« Yanıtla #8 : Mart 23, 2009, 12:25:41 ÖS » |
|
yankı çoğalır... en çok sessizlikten
dinliyorum dinliyorum her tarafı ağlayan sarayı
|
buradan dörtnala geçti ac?lar?m?z
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #9 : Mart 24, 2009, 03:40:53 ÖÖ » |
|
iki satır yazmak kemiklerime tuz buz eder tabii buzdağlarımı
anla tamam hallerimi tarumar en primitif motif eksik oyadan bir deniz kıyısına kopar beni düşüm sel içime işlediğin söz cümbüşleri solar yum gözlerini su çiçeğinin askere yazılmış sivilceleri har mandalı çözülür de kan atlanırsam kuğu gölü balesine çağırma beni gözlerimi salamam buzlu sulara yakamozlar dökülür yumuldağımdan dalagalanır üzerinde çiçek bozuğu
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mart 24, 2009, 05:28:18 ÖÖ Gönderen: recep memis »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #10 : Mart 24, 2009, 03:55:19 ÖÖ » |
|
ağlayan saray'ların a vize'leri ışıldadı denizdeki hamsi gözleri gibi ak/şamdana mum yanınca ayşeli
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #11 : Ekim 31, 2009, 01:28:37 ÖÖ » |
|
ÖTE/NAZİ
heeeeeeeeeyyy yok mu sıkılanların canları hiç gömüldüğümüz yerde mutlu bir mezarlık mı büyütüyor yoksa zambakları böyle üzerimizde katırları tepişen fincancılar geçmiyor tamam çatlamış topraklar neden içmiyor peki bu zem zem suyumuzdan kuyumuzdan ayı çalan kim o bulutsuz göğümüzden kim güneşi kovalayan kara kışa kar yağalım bembeyaz kefen bezi silkinin hadi sil/kinin ki yırtılan yüreklerden fışkırsın kıpkırmızı kan basmasın üstüne bir daha asla basmasın kara basan ölmediyse henüz cesetsiz etlerimiz öldürelim kendimiz soyunalım artık yeter be dostlar bu ölü toprağından
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Nisan 12, 2010, 08:49:54 ÖÖ Gönderen: recep memis »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|