Google Reklamları
şiirlerim / Mehmet Saim
Ötekileriz Kültür Sanat Girişimi Forumu
Mayıs 24, 2012, 01:34:57 ÖÖ *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

ANASAYFA ANAFORUM Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1 2 3 4 5 [6]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: şiirlerim / Mehmet Saim  (Okunma Sayısı 6412 defa)
0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ayse
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #75 : Ocak 30, 2009, 19:01:58 ÖS »

Lütfen şiirlerinizi yazmaya devam ediniz. Bırakın
zamanın tartısı belirlesin haklıyı haksızı.

herkesin yolu kendine. uca vardığınızda elinizde ne varsa o size ait.

yolunuz açık olsun mehmet saim.
Moderatöre Bildir   Kayıtlı

buradan dörtnala geçti ac?lar?m?z
Transferci
Yalçın Bozer
Yönetici
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #76 : Ocak 31, 2009, 02:08:02 ÖÖ »

TEK İSTEĞİM SİTE YÖNETİMİNİN ŞİİRLERİMİN FORUMDAN ÇEKİLMESİ ADINA RİCAMI YERİNE GETİRMESİDİR.
YİNE AYNI ŞİİR SEVDAMLA  SAYGILARIMI SUNARIM.

http://otekileriz.net/forum/index.php/topic,77.0.html

Bana da Transfer işi yüklendi.
mehmet saim
Ziyaretçi
« Yanıtla #77 : Ocak 31, 2009, 15:55:52 ÖS »

Recep MEMİŞ  beyefendinin, Mehmet SAİM’ e duyduğu öfkenin  talihsizliğini açıklamış olması hepimizi aydınlattı. Nitekim Mehmet Saim’in  Bünyamin Durali olduğu düşüncesindeymiş. Bununla ilgili son derece gerçekçi kanıtları da var. B.Durali çekilme kararını açıkladığı zaman siteye M.Saim olarak dönmüş. ..vs….vs…
Hey Allahım aklımı koru!

Kendisini tebrik ediyorum. Neresinden baksak ki meseleye? Neresinden?
B.Durali,  M.Saim adıyla kendisiyle uzun uzadıya yazışacak, kendi şiirlerine yorumlar yapacak, kendine sahip çıkıp, destekleyecek, kendisiyle başkasıymış gibi özenle düşünsel paylaşımlarda bulunacak …falan. Bünyamin Durali ne kadar sakince yaklaşmış bu ithama! Şaşırdım doğrusu.

Birazcık şiir sevdasına bulaşmış biri anlar ki estetik anlamda hiçbir yakınlığı olmayan şiirlerdir B.Durali . ve M.Saim. Şiirleri.  Yorumları, birikimleri ve cümle kuruşlarındaki edebi unsurlar kadar, insani yaklaşımları  da bambaşkadır, yerine göre.
Bunu da şöyle açıklayabiliriz öyleyse, şizofrence bölünmüş iki kişilik aynı beden de yaşıyor, iki farklı kişi  olarak sanal ortamda boy göstererek  psikolojik açmazlarını sağaltıyor. Bunu da tek bilen  R.Memiş olup, sonunda dillendiriyor.
Nerelere geldik!

M.Saim ile B.Durali. arasındaki “övgüleşmeler ” okuyanlar gördüler ki kimi zaman eleştiri de barındıran estetiksel açılımlardır. Şiirsel bakış açılarındaki uyumun yansımasıdır. Dostluğa dayalı bir ortak tutuma doğru kayması süreç içerisinde herkesçe takip edilebileceği üzere gelişmiş olup, buradaki köklü, nitelikli  hiçbir dostluktan zerre kadar faklı değildir.
-Ki burada kurulan dostlukların hesabını vermek durumunda değiliz, hiç birimiz.-
Kendisinin bunu içine sindiremeyişi böyle gülünç bir iddiayı gerektirmez kanısındayım.

Çok zorunlu hissettiğim için değineceğim.Burada ne yapmaya çalıştıysam şiir adına yaptığımı gündemin bu derece malum konuyla meşgul edilmesinden duyduğum rahatsızlığı defalarca dile getirdim. Kime, hangi çağrılarda bulunduğum ortadadır. Meseleyi benim kalmam ya da gitmem olarak belirlemek de yukarıdaki tutumun başka bir açılımıdır. 

Tek ısrarım konunun açık yüreklilikle tartışılmasıydı. Verilen sözlerin tutulması, suskun kalınmaması yönündeydi.
Bunlar gayet açıktır. Açık olmayan bana yönelen şiirlerin sanıldığı gibi
“ herkesçe anlaşılmış”
olmamasıdır.
Ben bunu dillendirdiğim zaman Perihan Yakar (Zeyno)ve BahattinYıldız’ın anlamadık dedikleri mesajları da ortadadır.
Damarına basıldığı için böyle  tutumlar sergilediğini söyleyenlerin karşısındakinin damarına basarken bunu açıkça yapması gerekmez mi? Hala aynı kanıdayım.

“Sayfama bulaşmak, kusmukları eleştiri adı altında servise sunmak, ipleri –bunun çağrıştırdığı ifadeyi benim burada dillendirmem bana yakışmaz- birbirine karışmak”  gibi ifadeler yalnızca bir anda aklıma gelenler. Kendisinin konuşmamaktaki ısrarını da böylece anlamış olduk. Külhanbeyliğinin kime daha çok yakıştığını da.

Kimseyi taraf olmaya zorlamak niyetinde olmadım. Duyarsızlık boyutunda suskunluk taraf olmak anlamındaydı, buna tepki gösterdim. Buradaki insanların dostluk değerlerine duyduğum saygıdır, “bana ne , sana ne” ifadelerinden sakınışım.

Beyefendiyle bırakınız tokalaşmayı, rica ediyorum,
 birbirimizi görmeden, duymadan  yanımızdan geçip gitmiş olalım.
 –at sineği şiiri duygularımı dillendiriyor bu anlamda-
(Bu Şiirlerin işlevi varmış, bakınız!)
Benim üslubum da kendisininki de, iş ne zaman kişiselleşti ne zaman şiirden, eleştiriden  uzaklaştı bunlar da ortadadır.

Mesele hakaret boyutundan iftira boyutuna doğru kaymıştır. Artık bu konuda hiçbir açıklama, yorum vs. yapmayacağım. Susma hakkımı kullanacağım.
Ötekileriz’ in özgür meydanında  kimden nasıl bir iz kalacağı da gün gibi ortadadır.

Yinelemem gerekirse; Mehmet Saim'in Bünyamin Durali olduğunu söylemek, ima etmek, böyle bir acabaya ucundan kıyısından bile yaklaşmak,  sadece gülümsenecek bir trajikomiklik barındıran -başka bir sözcük koyamayacağım yerine ne yazık ki-  tepeden tırnağa saçmalıktır.

Bahattin YILDIZ
Bahattin Yıldız
Yönetici
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #78 : Ocak 31, 2009, 17:28:24 ÖS »

Dünden beri bir şeyler karalamak için bilgisayarı açıyor ve yazdığımı onaylayamıyorum. Nedeni PC me bulaşmış bir virüsten... Temizleyebildim mi bilmiyorum.
Bahattin YILDIZ
Bahattin Yıldız
Yönetici
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #79 : Ocak 31, 2009, 17:35:08 ÖS »

Sayın Bünyamin Durali ile Mehmet Saim aynı kişiler değildir diye biliyoruz. Mehmet Saim müstear adını kullanan kişinin bize bildirdiği TC kimlik no, adı soyadı ve doğum tarihinin farklı olmasından biliyoruz. IP noları da farklı...
Bahattin YILDIZ
Bahattin Yıldız
Yönetici
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #80 : Ocak 31, 2009, 17:38:57 ÖS »

Gerçek kimlik bilgileri özelde bilinse bile, bundan sonrası için  mesaj ve ürün sunumlarında gerçek isimlerin kullanılması, kullanılmaması halinde o şahsın gerçek kimliğinin belirtilmesi yönünde Sayın Transferci; Ötekileriz'in geri kalan yöneticileri tarafından uyarıldı.
« Son Düzenleme: Ocak 31, 2009, 18:28:25 ÖS Gönderen: Bahattin Yıldız » Moderatöre Bildir   Kayıtlı
Bahattin YILDIZ
Bahattin Yıldız
Yönetici
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #81 : Ocak 31, 2009, 18:09:34 ÖS »

Sayın Mehmet Saim,

Yorucu bir hafta geçirdiniz biliyorum. Sizin yazdıklarınızla Sayın Bünyamin Durali'nin, Recep Memiş'in, ben Bahattin Yıldız'ın, Perihan Yakar'ın, Yelda Karataş'ın, Nisa Nur'un, Şeyda Güneş'in ve Ayşe Keskin'in yazdıkları ortada ve okunmaya açık... İnsanlar okuyacak ve değerlendirecek...

Benden ikinci kez yanıt beklemişsiniz... Çok saygıdeğer arkadaşların vermiş oldukları; yanıt değil mi?... Yanıtların altında Bahattin Yıldız imzasının olup olmamasının ne önemi var...

"SAYIN BAHATTİN YILDIZ�A BİR KAÇ SORU;

BEN BİR KAÇ GÜNDÜR SUSUYORUM. SUSUYORUM DA BEN SUSTUKÇA KONUNUN ÜZERİNE KARLAR YAĞIYOR. YAĞAN KARLAR ERİMEYE BİLE BAŞLADI. ERİRKEN DE ÇAMURLAŞIYOR."

demişsiniz...

Gerektiği zaman iyi polemik yapabilen, otekileriz.com'da kanımca birçok kez bunu kanıtlamiş olan ben, nedense bugünlerde polemiğe el uzatacak mecali bulamayan biri oldum. Nedeni siz değilsiniz... Gazze katliamı, ergenekon olayı, mesleki yoğunluk vesair, vesaire...

Sanırım polemik yapma arzum nüksettiğinde önceliğim yine siz değil, andığım konular olacak...

Konuyla ilgili yazdıklarınız ve yazılanları ve en son Sayın Recep Memiş'in ve Bünyamin Durali'nin yazılarını okudum... Hazmettim, aydınlandım.... Başta Sevgili Yelda olmak üzere olayın görüneniyle, görünmeyen yönlerini irdeleyebileceğim x ray gözlükler hediye ettiler... Sağolsunlar, varolsunlar, sağol  ve varol...

Konuyla ilgisiz sözler geliyor aklıma, dilime ve oradan klavyem üzerindeki parmaklarıma... Aman Tanrım, parmaklarıma hakim olamıyorum: kişilik tahlili ve hassasiyetleri bilme, hassasiyete yumuşak vuruşlar, yumuşak vuruşlar karşılığı elde edilecekleri önceden bilme, beklenen/istenen tepki, Vaveyla, işte belge, yanımda kimler var, karartma, sindirme, bindirme, geçmişin muhasebesi, yazıklar olsunlar, gez, göz ve arpacıkla merkezden vurma çalışması, karlanmaya bırakalım mı; yok olmazlar, barış; kim bulmuş ki...

Özür dilerim, sanırım saçmaladım...

Karlanmalıydı olay, hatta erimeliydi... Ama, siz?...

Her neyse, konuyla ilgili yazılanların tümü sizinki dahil herkese belge niteliğiyle hizmet sunmayı sürdürecek...

SANATÇI GÖRÜNENİ OLDUĞU KADAR GÖRÜNMEZİ DE, BİLİNMEZİ DE SEZENDİR...

Unutmadan, Sayın Recep MEMİŞ'in kesirli şiirlerini çok ama çok beğendiğimi ifade etmek istiyorum, beğenmediğini söyleyenler kadar özgürlüğüm olmalı sanırım. Bir de kendisinin Ötekileriz'e üyeliğinden sonra, burada varettiği sıcak ortamla ısınanlardanım.  Diğer arkadaşlarla olan karşılıklı samimi diyaloguna imreniyorum...

Yine unutmadan; üyelikten ayrılmak istemişsiniz, isteğiniz başım üzerine... Saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

« Son Düzenleme: Ocak 31, 2009, 18:19:05 ÖS Gönderen: Bahattin Yıldız » Moderatöre Bildir   Kayıtlı
zeyno
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #82 : Ocak 31, 2009, 19:42:42 ÖS »

Çok Sayın Çok Sevgili Bahattin Yıldız,

Konu ile ilgili ancak konunun taraflarından tamamiyle bağımsız biri olarak, önceleri hakikatten anlamadığım ama sonra ağır ağır anlamaya başladığım sanısıyla ilettiğim ikinci mesajıma ek bir 3. mesajım daha var.

Hızlı şiir yazabilirim. Çünkü şiir yazarken, şiirle arama giren bir şey olmuyor ve olmayınca düşünmemi gerektirecek bi şey de olmuyor, zannediyorum.
Ama hızla yazı yazabilen biri değilim, bunu çok kez ifade etmiştim. Tamamlamaya çalıştığım bir yazım var. Tamamlanırsa 3. mesajım olacak; konu ile ilgili..

Sayın Mehmet Saim'in sayfasından çok,  izniniz olursa eğer yazım mesajıyla kendisini burada hem daha rahat hem buraya daha çok yakışmış hissedecek.

Yani yazdımı dilediğimce bitirebilirsem, bu sayfaya asmayı arzuluyorum, izninizle.

Sevgiler, saygılar sunarım; en içimin içinden en çırılçıplak.
HBozkurt
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #83 : Ocak 31, 2009, 23:05:36 ÖS »

Mehmet Saim şiiri kendine münhasır has şiirlere örnek verilebilcek niteliktedir..şiirleriyle ötekilerizde varolmaya devam edip örneklik oluşturacağı kanısındayım..

iyi niyetinden şüphe duymadığım her şairde bulunmayan geniş hoşgörüsünü ..yazdıklarıyla perçinlemiştir..kendisini kutlarım..
Bahattin YILDIZ
Bahattin Yıldız
Yönetici
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #84 : Şubat 01, 2009, 12:58:02 ÖS »

Çok Sayın Çok Sevgili Bahattin Yıldız,

Konu ile ilgili ancak konunun taraflarından tamamiyle bağımsız biri olarak, önceleri hakikatten anlamadığım ama sonra ağır ağır anlamaya başladığım sanısıyla ilettiğim ikinci mesajıma ek bir 3. mesajım daha var.

Hızlı şiir yazabilirim. Çünkü şiir yazarken, şiirle arama giren bir şey olmuyor ve olmayınca düşünmemi gerektirecek bi şey de olmuyor, zannediyorum.
Ama hızla yazı yazabilen biri değilim, bunu çok kez ifade etmiştim. Tamamlamaya çalıştığım bir yazım var. Tamamlanırsa 3. mesajım olacak; konu ile ilgili..

Sayın Mehmet Saim'in sayfasından çok,  izniniz olursa eğer yazım mesajıyla kendisini burada hem daha rahat hem buraya daha çok yakışmış hissedecek.

Yani yazdımı dilediğimce bitirebilirsem, bu sayfaya asmayı arzuluyorum, izninizle.

Sevgiler, saygılar sunarım; en içimin içinden en çırılçıplak.

Sevgili Perihan, isteği üzerine Mehmet Saim'in üyeliğine son verildi. Hakkında yazı yazılarak, CEVAP VEREMEME MAĞDURU rolü biçilmesine yol açmayalım... Belgelere; yeni bir belge ekleyip klasörü(nü) şişirmeyelim. Anlayışınıza şimdiden teşekkür eder, kişisel görüşümün sayın Mehmet Saim'in ifadesiyle; 'KARLANMIŞ, ERİMİŞ, ve ÇAMURLAŞMIŞ' konunun, kendi tabirimle; KURUTULMAYA bırakılmasıdır. Takdiri size ait olmak üzere, tüm hücrelerimle en derin saygı ve sevgilerimi sunarım.
zeyno
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #85 : Şubat 02, 2009, 02:15:07 ÖÖ »

Eleştiren(ler) de eleştirilmeli.

Ama bundan daha önce eleştiren eleştirirken bir iki şeyi iyi bilmeli.

1. si, mesela.. Eleştirmen bir öznedir kuşkusuz ve duyuları ve duyguları girer elbet eleştiri işinin azcık içine..

2. si, mesela.. Eleştirilen madem bir nesne, özne olanın öznelliğinden tamamiyle sıyrılması çok zor olsa da; eleştirirken o bir nesneyi, leşleştirmeden sarılması nesnenin nesnelliğine ( tabii eğer bir parçacık bile empati kurabilmenin, başarılı, sağlıklı bir eleştiri yapabilmenin birinci şartı olduğu bilgisi ile ve bilinciyle.. bilir, düşünebilir başara da bilirse yapabilmeyi..) hiç zor olmamalı..

Ben bu ve benzeri şeyler üstüne.. öznel olmaktan ne yazık ki bir türlü kurtulamayan, kurtarılamayan ''şiir eleştirisi meselesi'' üstünden kurmaya çalışıyordum yazımı. Aramızdan isteği ile ayrılmış olan Sayın Eleştirmenin; eleştirisi öznelliğiyle kolkola gezen eleştirmenin, üstünden değil..

Yazım zaten bitmedi.. bitemedi.. dala dala içinden çıkılamaz.. ben de bir türlü çıkamaz hale geldiğim için..     

Ama şıp diye çıkardı sevgim, sunmak için sizlerle içten .. kezlerce.. Sunar sunmaz nasılsa dalarım yine, ben cinimle konuşuken yazım yazar kendini, asar başka zamana başka bi yerde , sohbet bitmez ya, yazım bitince.. Smiley
Transferci
Yalçın Bozer
Yönetici
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #86 : Şubat 02, 2009, 14:01:03 ÖS »

Üyelikten ayrılmış olan Sayın Mehmet Saim, göndermiş olduğu maillerinde olmadığı bir yerde kendisi hakkında yazı yazılmasından rahatsızlığını bildirmiştir. Eleştirenin de, eleştirininde eleştirilebileceğini kabul etmekle birlikte Sayın Ötekileriz'den kendisi ve bildiğimiz tartışma hakkında yazı yazılmamasının daha uygun olacağını düşünüyoruz.

Bu forum kilitlenmiştir.
« Son Düzenleme: Şubat 02, 2009, 14:02:51 ÖS Gönderen: Transferci » Moderatöre Bildir   Kayıtlı

Bana da Transfer işi yüklendi.
Sayfa: 1 2 3 4 5 [6]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!