|
mehmet saim
Ziyaretçi
|
 |
« : Ocak 04, 2009, 18:00:25 ÖS » |
|
kimse
acıtılmış zamanlardır elimizde kalan aşk sonrası öfkeli kırık bir çocuk yüzünde kocaman gülümseyen umut sen benim yalnızlığımsın yalınayak koştuğum
acıtılmış zamanlardır elimizde kalan kapılardan kapılara bir gölgeyi sürükler ölüm öylesine bir sevinç için bile vaktimiz yok anlamaya sevmeye sen benim yalnızlığımsın tırnağımla kazıdığım yokluğun
acıtılmış zamanlardır elimizde kalan çok uzak bir yakınlık şimdi nerden başlamalı bu ömre eyvahların gölgesinde şimdi nasıl sarılmalı yeniden sen benim yalnızlığımsın sonraya biçimlenmiş boşluğum
acıtılmış bir zamandır ayrılık mevsimlere dönüşürüz yalan bu ağlayan heykellere yosunlu bekleyişe sokaklarda kimselere susmalara boşverlere vazgeçişe senden bana kalan anılara dönüşürüz hayat bu
aralık 2008
bir sevdanın şiiri �sözcüklerin efendisine� bu gece kar ayrılığa yağdı onu ellerinle yaptın geceden sobanın üstüne portakal kabuğu koyduk ahududu sevinçler bir akşam ay ışığı kopardık komşu bahçeden bir akşam uzak bir ülke bir akşam çamurlu sokaklar eve dönüşümüzden
hırçın bir ağlamakla camları kırdık kanadıkça esmer gülüşü kız kardeşinin ona bir gelinlik yaptın ten renginden uzunca bir yoldu kılıcını kara sapladın dönüp baktın yüzüme konuşmadın ben neden anladım sustuklarını nasıl da tanıdım kederini dokunmadım sesine gülüşündü tülden korkma bile demedin zamandan yoğundu renkler şiirindi ilikledim sesime dokunuşundu bedensizce çırpınan kimsesiz yanılgılarla uyandık korkmuştuk ihanetimden
soyut gülüşünü sakladım gençliğimden ayrıksı bir umuttun nasıl da eskiden bir gezgin halin vardı bir erkek cesaretin bembeyaz yolumdun adımlanmamış bir de çaresiz gidişin vardı onu ellerinle yaptın geceden yaralanmamış bir öpüştün bir savaşçı haklı bir direnişten
bir kavuşmak ki canda ölüm kuytusu bir kız çocuğu boşuna kızlığıyla bir erkek her yeri diken izi sevişmek bir aldatmanın acımışlığıyla sevişmek kanar gibi gövdesinde umutsuzluğun döne döne kül olup yanmaların eşiğinde
bakışını bırakmıştın sabahtı dündü hiçlikti bedeninde gözyaşımdı terindi kucağında sürükledin ölümdü ben yırtıldım siyah beyaz resimdi akan boşluktu ellerimden nasılda anlamadın karanlığımı bir yitirilmiş sözcüktüm yürüdün geçtin sonraya kırıldım anlarla ardında infazımı yazdın suya sevdamdı
ocak 2009
adını koymadığın şiir
keşke bir akşamüstün olsaydı biraz pastoral biraz gümüşsü başucuma koysaydın sözcükler birer çocuk yüreğin sonsuzca mavi ikimiz de olsaydık
yalansız yeminlerin olsaydı insana doğaya aşka sunulmuş çekip giden bahara sonra ve sonsuzca ölüm gibi dağılsaydık
saçlarımı yeniden örerdim belki bir şiir susardım belki hiç durmadan ağlardım ya da her şeye gülerdim belki ikimiz de olsaydık
aralık 2008
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ocak 10, 2009, 21:22:22 ÖS Gönderen: Bahattin Yıldız »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
Transferci
|
 |
« Yanıtla #1 : Ocak 04, 2009, 18:44:28 ÖS » |
|
Sayın 'Mehmet Saim' , hoş geldiniz... Şiirlerinizi aynı forum içinde ama ayrı ileti boşlukları açarak (her bir ürün için yanıtla butonundan basarak) yayımlayabilirsiniz.
Ürünlerinizin altına gerçek adınız, soyadınızı yazmanızın önemli olduğu anımsatmasıyla, kolay gelsin.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ocak 04, 2009, 19:51:29 ÖS Gönderen: Transferci »
|
Moderatöre Bildir
|
Bana da Transfer işi yüklendi.
|
|
|
|
mehmet saim
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #2 : Ocak 05, 2009, 19:44:17 ÖS » |
|
merhaba... acaba gerçek adımı neden yazmalıyım?
|
|
|
|
|
|
Transferci
|
 |
« Yanıtla #3 : Ocak 06, 2009, 00:31:29 ÖÖ » |
|
Sayın 'Mehmet Saim', gerçek adınızla soyadınızı e-posta adresimize bildirmiştiniz... Ürünlerinizin altına mührünüzü vurmanızın öncelikle sizin yararınıza olacağına inanıyoruz. Yine de takdiri size bırakıyoruz...
|
Bana da Transfer işi yüklendi.
|
|
|
|
Sanat Dedektifi
|
 |
« Yanıtla #4 : Ocak 06, 2009, 12:18:54 ÖS » |
|
Bu şiirler naif imgelerle bezenmiş. Akıcı bir dil hakim. Lirik ve duygucoşumcu. Aşka el sallayan izlek kuşatması var. Ancak geçmiş şiir ikliminden renkleri de uhdesinde barındırmakta, öykünmeci bir hava da dolaşıyor dizelerde, özgün olduğunu söyleyebilmemiz için kendimizi zorlamamız gerekmekte. Şunu da belirtmeden geçemem, şairde özgünlüğü kotaracak kumaş fazlasıyla var, öyle gözüküyor buradan bakınca.
Hoşgeldiniz. Şiirle.
Zehra YENİCE
|
|
|
|
|
|
mehmet saim
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #5 : Ocak 06, 2009, 22:04:07 ÖS » |
|
Yorumlarınız için teşekkürler; Zehra Yenice... Saygılar...
|
|
|
|
|
Bünyamin Durali
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #6 : Ocak 07, 2009, 20:01:07 ÖS » |
|
Mehmet Saim'in şiir(ler)indeki samimiyete dikkat edelim. Buradaki samimiyet sözcüğünü, şiirsel'in kılcallarına değin sindirilmiş; kaldırıldığında ise, şiirsel'in estetik ağırlığını azaltacak, hakikaten çok etkili bir öge olarak kullanıyorum. Câri şiir ortamımızda eksikliği kuvvetle hissedilen bir özgecilik. Şiiri kıvamlandıran, mecrasına yakıştıran, nerdeyse "karşılık beklemeksizin" ama "iç patlamalar"la serimlenen bir "kalenderlik" gibi biraz da.
Gelenek'ten, mukallitliğe düşmeden yararlanan, onu çağcıl bireşimlere eriştiren, etkileyiciliği derinlere nüfuz eden bir şiirsel harita açılıyor karşımızda.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ocak 07, 2009, 20:02:16 ÖS Gönderen: Bünyamin Durali »
|
Moderatöre Bildir
|
ne vakit ?a??rsam umulmad?k zamanlarda yönümsün
|
|
|
|
mehmet saim
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #7 : Ocak 08, 2009, 10:55:15 ÖÖ » |
|
Değerli yorumlarınız için teşekkürler, sayın Bünyamin Durali...
|
|
|
|
|
|
mehmet saim
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #8 : Ocak 08, 2009, 11:02:14 ÖÖ » |
|
Sedef*
sen de çocuktun bu aşkta yitirdin yolunu yaralı kuş vurdu dallara sesin mavi serinliğinde toprağın ve suyun yüzyıllarca bekledin her umudun baş uncunda küf kokulu yasemin
bekledin beyaz teninde kadının soyut bir resimdin içi oyulmuş yüzü solgun mutfak balkonundan silkeledi yazgısını sevdi sevdiğin çizgiyi yanılgıyı getirdi kendisiyle kristal boşluğundan geçmişin
saçları uzamayan çocuk kayalara değmeden aktın içimden gün yüzlü kelebekler saçılınca gülüşünden serpti yüzüne tenini aynaya döktü güzelliğini yoruldu beklemekten kadın sedef oldu gelmedin
*(şairin şiir kitabından)
|
|
|
|
|
|
Şeyda GÜNEŞ
|
 |
« Yanıtla #9 : Ocak 08, 2009, 16:22:46 ÖS » |
|
Hoşgeldiniz, nice paylaşımlara.
Şeyda GÜNEŞ
|
|
|
|
|
|
mehmet saim
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #10 : Ocak 08, 2009, 18:49:37 ÖS » |
|
Değerli Şeyda Güneş; Misafirğerverliğiniz için sonsuz teşekkürler. Aslında sizin bu hoşgeldiniz bana bir bahane oldu. Sanal ortama karşı son derece özenli davranmayı ilke edinmiş biri olarak niyetim tamamen şiire ya da genel anlamda edebiyata katkıdır. Bu anlamda bana yapılacak her türlü katkı da sonuna kadar kabülümdür. Şimdiden yanlış anlaşılmak gibi bir akıma kapılmak üzücü oldu tabii. Yazmanın hele ki şiirin ne zorlu bir süreç olduğunu bilmek herkesin emeğine sonsuz bir saygıyı zorunlu kılar. Bu saygıdan sonuna kadar nasiplenmiş olduğum baştan bilinirse iyi niyetim kavranır belki de... Ben de düzeyli, iyi niyetli, şiirli paylaşımlara diyorum...
|
|
|
|
|
|
mehmet saim
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #11 : Ocak 08, 2009, 23:59:37 ÖS » |
|
ölmek süreci
bir ölmek sürecidir senle ben elleri ceplerinde başı önünde yepyeni bir sözcüktür aşk her şiirde girer imgeye kadınca gülümser
bu ölmelerden yaptım heykellerini yağmurun bir an’ı evrene akan kucakladım serptiğin fırtınayı siyah beyaz papatyalara çekimser
kıyısında isyanlar gizlediğim yanılgıdır gençliğim aldırmaz her vapurla ağlayınca sen şehrin alnına gülüşünü çizer
incecik bir sızıyı üfledikçe soluğun bu ölmek sürecinde damla damla karıştıkça benliğime sen benim zavallı insancıl öfkem pencerene bir ayrılık resmi çiviler
ocak 2009
|
|
|
|
|
|
Sanat Dedektifi
|
 |
« Yanıtla #12 : Ocak 09, 2009, 11:40:51 ÖÖ » |
|
Mehmet SAİM şiirlerinde insanı sarmalayan sıcak bir dil var, bunu önemsiyorum. O, imgeci şiirle yalınlığı elele tutuşturmuş görünüyor. Bu, sıradan okuru da günümüz şiirine çekebilmek açısından yerinde bir yönelseme mi acaba, diye düşünüyorum. Şiirin yapılan bir şey olduğuna dair savlar ortaya koyan modernist şairlerin aksine, şiirin bir masa başı çalışması olamayacağını söyleyen Metin DEMİRTAŞ, Attila İLHAN gibi şairlerin söylediklerine katılır bir duruş hissediyorum SAİM'de.
Zehra YENİCE
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ocak 09, 2009, 17:27:47 ÖS Gönderen: Sanat Dedektifi »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
yaprakunvar
|
 |
« Yanıtla #13 : Ocak 09, 2009, 16:07:10 ÖS » |
|
Eski bir dost sesi gibi şiirlerinizin sesi.Hoş geldiniz...saygıyla...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ocak 09, 2009, 16:12:50 ÖS Gönderen: yaprakunvar »
|
Moderatöre Bildir
|
gölgem kan kaybediyor temmuz ü?üyorum...
|
|
|
|
zeyno
|
 |
« Yanıtla #14 : Ocak 09, 2009, 16:11:11 ÖS » |
|
Hoşgeldiniz Mehmet Saim, şiirle.
|
|