|
Zeki Karaaslan
|
 |
« Yanıtla #30 : Ekim 08, 2008, 12:10:31 ÖS » |
|
CEM
“sol böğründen vurulmuş bir gemi”.(...?)
Kanatlarında polen çiçeklerden derlenen; girift saz sana uzun hasretleri çekerek büyüyorum: yaş suda üşür diken ağladığı zaman:insan acıyı gül diye koklar, yüreğe ateş düştüğü zaman;kıyı
sahte gülüştü, düş-tü yanağıma yakamozlar öksüz sevindiren seherlerde! Bir sessiz gemide uzun hasretindi, beni ölgün derde düşüren. sisli yüce dağlardı; ezgili yarama merhem süren.
ben ölünce sakın ağlamayın; göz yaşlarınız diken olur da tenimi kanatır. Gülerseniz karanfil olup açar akıtacağınız her damla yanan kalbimde bengisu gibi donar.
kırklar ceminde çekilen semah miraçtı Haydari…
eylül yarası 2007
|
|
|
|
|
Nisa NUR
ÖKS Girişimcisi

|
 |
« Yanıtla #31 : Ekim 08, 2008, 12:24:12 ÖS » |
|
Anadolu hümanizmasını içselleştirmiş bir şair: Zeki Karaaslan. Ondan mistik yönü ağır basan şiirler okumak da bir başka oluyor. Yüreğine sağlık şair.
Nisa NUR
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ekim 08, 2008, 12:30:01 ÖS Gönderen: Nisa NUR »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
saat çiçeği
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #32 : Ekim 17, 2008, 11:39:57 ÖS » |
|
AY IŞIR BEN ÜŞÜRÜM
Gözleri oyulmuş bir karaltıdır zaman: çok üşüdüğüm ateş mahzeni diyelim her seferinde buzu közle ovarak yaramı onardığım korunak
rüzgarın sessizlik döktüğü oda kan rengi bulutların gölgesi diyelim sırları dökülen aynada yüzüme küsme kararım
denizin kabarması, dağılması kumun kalbimdeki kıyıların ağlaması diyelim paramparça ömrün koyaklarında güle girdap sızması
ne desem eksik; ay ışır, söz büyür sevgilim zeki KARAASLAN
Güze Yolcu 2006
Zeki Bey, şiirleriniz hüzünden acıya yol aldırdı. Son dizenizdeki gibi 'ne desem eksik olacak'
'Ay Işır Ben Üşürüm' şiiriniz zihnimden hiç gitmeyecek... Güle girdap sızması zihnim.
Sevgiyle
Nalan Çelik
|
|
|
|
|
Nisa NUR
ÖKS Girişimcisi

|
 |
« Yanıtla #33 : Kasım 13, 2008, 10:27:24 ÖÖ » |
|
Güle girdap sızmasıdır bel ki de şiir.
Nisa NUR
|
|
|
|
|
Bünyamin Durali
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #34 : Kasım 14, 2008, 01:51:53 ÖS » |
|
"Şairlerin işi, dünyaya bir anlam vermek. Bu bok yığını olan dünyaya bir anlam vermek...Şair, her sabah dünyaya bir anlam vermek için kalkıyor, bakıyor, görüyor..." (İlhan Berk) Zeki Karaaslan Şiiri'nde, ilkin saptadığım bu işte: Dipte saklı duran onca "kırılgan lirizm"in fonunda, mütemadiyen bir anlam arayışı var. Dikkat çekici olan şu ama: Gözümüze gözümüze sokmuyor bu arayışlarını, başımızdan aşağı boca etmiyor. Ulu kibarlığını estetik ölçütlerle bezeyerek, hissettirmekle yetiniyor. Şiirin ruhunu örselemeden hiç. Tüm iyi şairlerde olduğu gibi.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Kasım 14, 2008, 01:52:45 ÖS Gönderen: Bünyamin Durali »
|
Moderatöre Bildir
|
ne vakit şaşırsam umulmadık zamanlarda yönümsün
|
|
|
|
HBozkurt
|
 |
« Yanıtla #35 : Kasım 17, 2008, 02:06:26 ÖÖ » |
|
üretkenliğim parçası..şiir yoldaşı
sözlerinin cesaretiyle hükmediyorum yaşama
bilmezdi..bir sen çün yazdıklarım
bir sen için gördüğün rüya
bağbozumu imecesinde
haydi üzüm taşımaya
gözlerini sarkta git..
bir tarih olacak sırıtırken yaşım
olgun çürümüş meyve
ez de git şarap yerine
çift telli seslerden uyanmış balıklar hangi denizdir şimdi..ak desem duyargalarım mavi yolculuk
tenine bilmeden konmuş bulutlar
ağsarım ağsarım
bir kaç dizeyle merhaba Zeki Abi
|
|
|
|
|
|
Zeki Karaaslan
|
 |
« Yanıtla #36 : Kasım 18, 2008, 03:38:53 ÖS » |
|
Sevgili Hüseyn, incelikli görüşleriniz için teşekkür ederim. Zeki KARAASLAN
|
|
|
|
|
|
Zeki Karaaslan
|
 |
« Yanıtla #37 : Kasım 21, 2008, 04:48:09 ÖS » |
|
SEMAH
"Defne yaprağı idin, behremin dilinde." (…?)
Doru bir tay yanağımı okşadı, tesettürünü atarak. akşamın hüznüne yar dedi, anka yıldıza ses düşerek. denizi avuçladı, taşa otağ açan sefil baykuşun gözlerinde Vaha'nın dibi delindi geçti bulutlar kişneyerek.
akide şekeri yaladı ay, esaret aşık azazile el eyledi kaostaki bedevi! gece siyah ceketini giyerken, kobra yetiyle sevişerek dudağın güneşi çağırsın. nasıl olsa bu acı yüreğine düşecek.
buza kesik atan yanaklarım, semah dönecek. o kartal saçların avını yakalarken. kement atılır hurmaya misket oynayan çocuğun göğsü hançere iz bırakacak. talaş kokan busen; dizlerimi ateşleyecek. Hür-cem!
ilk yavuklum bulut gibi süzülüp üstüme ağacak…
zeki karaaslan
eylül yarası 2007
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Kasım 21, 2008, 04:49:27 ÖS Gönderen: Zeki Karaaslan »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
Zeki Karaaslan
|
 |
« Yanıtla #38 : Kasım 21, 2008, 04:50:45 ÖS » |
|
SÜVARİ
“Açılan gül kokusunda mülteci kanım” (..?)
şimdi gidiyorsun arkandaki nehirleri ters akıtarak ummana buzul çağıma el ederek, Karia nın kopacağını bile, bile ah Zerdüşt. kim bu hayatımın perçemine diyaspora melodiler sunan ey senarist rolümü ezberletmene gerek yok doğuştan kan ağartır içim zamana.
şimdi gidiyorsun, arkandaki dağlara kuma bırakarak miraç efsunuma kına yakarak, düğün alayındaki baş süvari terkine al dilberi, aç bulutları, acılarla sabunla boş kiri ki aşka gelsin bezmin ses, zaten uyar düşteki afakim marşa.
şimdi gidiyorsun, arkandaki tarlalara karanfiller ekerek kırık mezar taşıma bir fatiha okuyarak, sessizce ey düşkün yolcu geçerken susuzluğuma ateş yak mavzerine barut eyle dost kolcu sanma ki uzağım, nefesin kadar yakınım sürüklediğin gri yaprağa. gidişim ilk değil gülsanem, gelişim seher vakti göz çapaklarının uyanışı
Zeki Karaaslan
eylül yarası 2007
|
|
|
|
|
|
HBozkurt
|
 |
« Yanıtla #39 : Kasım 22, 2008, 11:48:50 ÖS » |
|
şiiri şair ağartır
yaşamın gizli hazinelerinden biri geriye taşıdıklarımızdır..nereye giderse anlam Sevgili Zeki Üstadım..yanağıma bal eyleyen acıların zerkidir yaşadıkların..her bir sözcük kümesi dizelerindeki naif sesleniş..çağırmadan hurma dallarına
taşınacak olan geleceğe bırakılan ündür..sesiniz derinlerinde sevdanın
sevgi saygılarımla
Hüseyin Bozkurt
|
|
|
|
|
|
Zeki Karaaslan
|
 |
« Yanıtla #40 : Ocak 02, 2009, 01:25:02 ÖS » |
|
GÜZE YOLCU
Dilim denize dönük, sesim dalga kumları yakıyorum, dudaklarım çıngı: su kan ağrıyor, avuçlarım lokman listesi! korsan gemi! yıldız kayması! zaman bozumu! ah! çekmenin bağbozumu! hayat kargaşa! tanrının gözlerime mil çektiği İrem: dirim bahçesi, menekşe ağlatan kuytu! gönül yangını bu, dağlar küle teşne! gittin ya, özlem kucağından taşan çocuk olsun, ellerinde ilkyaz artığı bir avunmak mevsiminden, cemrenin köhneyen köyüne kaçmış! az ötede, oturmuş bir duldaya üstünde yüzümlü, karesi hüzünlü bir mintan, çağırıyor beni, yangın alışığı tenimi! ah arsız davet! Reddetmek olmaz ki!
Zeki Karaaslan
GÜZE YOLCU 2006
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ocak 02, 2009, 01:29:06 ÖS Gönderen: Zeki Karaaslan »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
Zeki Karaaslan
|
 |
« Yanıtla #41 : Ocak 02, 2009, 01:28:02 ÖS » |
|
ZAMAN YOLCUSU
İzledim; denizin toprağını abiste. Bu yüzdendir ayalarımın altındaki Mavi bulaşığı, dalgalandıkça kızaran
Takvimlere bakış koydum. Küsülü gözlerimlen ovdum dünyayı. Benden öğrendi zaman kösnülü, Boş adreslere kalabalık haykırmayı.
Dostum! Bir kalmadım, yanıldın sis Ardımdan ipini kıracak taylar. Büyüttüm, elimi sallasam yeis. El sesini tanır kayaları mı dinle Evet! Ben cilaladım: kalbimle! —sen kus kinle-...
Zeki KARAASLAN
GÜZE YOLCU 2006
|
|
|
|
|
|
Zeki Karaaslan
|
 |
« Yanıtla #42 : Ocak 02, 2009, 01:36:51 ÖS » |
|
Sevgili Hüseyin Bozkurt Göstermiş olduğunuz yakın ilginize teşekkür eder; bu vesileyle yeni yılını da kutlarım. Sizin şiirlerinizdeki derinlik ve gizemde çok şeyler saklıdır. Öze inen o güzel dizeleriniz ışık saçmaktadır. Sevgilerimle...
|
|
|
|
|
AUgurOlgar
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #43 : Ocak 03, 2009, 11:46:32 ÖÖ » |
|
Sevgili Zeki merhaba, Sevgili Tamer Özgür Yağcı'nın "Hayalin" adlı şiirine yer verdik Andız'ın 14. sayısında. Tamer'in bende mail adresi yok, kendisine ulaşamıyorum. Ona haber verirsen ve dergi çıktığında Tamer'e nasıl ulaştıracağım konusunda bilgi verirsen sevinirim. Bu arada, Ötekileriz'e yeniden üye oldum hayırlısıyla.. Burada sizlerle birlikte olmak çok güzel.. İlhan'a, Bahattin'e, Tamer'e çok selam, sevgi ve saygılarımla..
Dostunuz A.Uğur Olgar
|
|
|
|
|
|
HBozkurt
|
 |
« Yanıtla #44 : Ocak 04, 2009, 01:29:16 ÖÖ » |
|
zaman yolcusu..yola vurulmuş ..sözcüklerin halaya dizilişi..öyle derin ..öyle içten ..öyle yalın sözcükler diriliyor ağzında..yaban kalan bana
kutluyorum Zeki Üstadım
ya da Aslını sorma ..yitik bir zamandı kalbime ısındığım yol Sular tanımamışken kirli yüzü..ayaklar gençliğin tozu Çekip kapadığım kapılar..girişi olmayan boş tarlalara yamanmış kıçı kırık evlerden Tütmeyen bacası kalbim Serseri boşluk bulundururdu Efkâr gezindiren kâğıt havlu
benliğe çamaşır suyu döktüm ..kitaplar akladı gizlice ruhum Kanayan ben kanayan bir cümle kadar yılgındım
Okudum seni bir taraftan Okudum bir yüreği yüreğime yaslayıp
Hüseyin Bozkurt
|
|
|
|
|
|