Zeki Karaaslan
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« : Mart 03, 2008, 13:21:50 ÖS » |
|
AY IŞIR BEN ÜŞÜRÜM
Gözleri oyulmuş bir karaltıdır zaman: çok üşüdüğüm ateş mahzeni diyelim her seferinde buzu közle ovarak yaramı onardığım korunak
rüzgarın sessizlik döktüğü oda kan rengi bulutların gölgesi diyelim sırları dökülen aynada yüzüme küsme kararım
denizin kabarması, dağılması kumun kalbimdeki kıyıların ağlaması diyelim paramparça ömrün koyaklarında güle girdap sızması
ne desem eksik; ay ışır, söz büyür sevgilim zeki KARAASLAN
Güze Yolcu 2006
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mart 03, 2008, 13:27:52 ÖS Gönderen: Zeki Karaaslan »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
Sahra
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #1 : Mart 03, 2008, 16:41:48 ÖS » |
|
Fİ
dağa sığınan korku, çıt çıksa kaçar gözlerine dalan kırağı örtüyü arala.
dudaklarını öptüğüm toprağına su verdiğim kadar yeşerecektir.
ürkütme suyun gözü yaşlı olur fi tarihte günah işlemiş Firavun.
sorguda mı oyuldu sol gözün çözülünce kırağı yüreğinde.
Firardasın içtiğim şarabım Açılan gül kokusunda mülteci kanım.
Doğma anım; kanlı göbek çakım.
zeki karaaslan Güze Yolcu 2006
|
|
|
|
|
|
HBozkurt
|
 |
« Yanıtla #2 : Mart 04, 2008, 22:00:29 ÖS » |
|
Açılan gül kokusunda mülteci kanım.
durmuyor çıngırakları ipsiz zamanın..
evet Zeki Abi..hayat bir çakımlık işte..kesilen bağ
kaldırılabilirse üzerinde öpülen toprak..günahları saymaya kalır zaman
ne güzel ..dizelerinle buluşmak
saygı ve sevgilerimle
|
|
|
|
|
|
sedef Kandemir
|
 |
« Yanıtla #3 : Mart 23, 2008, 18:29:26 ÖS » |
|
Ay ışımış, ben düşündüm şiir korunağınız içimi ısıtırken, çook güzeldi Sayın Zeki Karaarslan...Merhaba şiirlerinize.
|
"Çalmadan, ç?rpmadan bize ekme?imizi verenleri aç, bizi giydirenleri donsuz b?rakmadan ya?amak istemek bu kadar güç, bu kadar mihnetli, hatta bu kadar tehlikeli mi olmal? idi". -Sabahattin Ali-
|
|
|
Zeki Karaaslan
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #4 : Mart 31, 2008, 12:36:28 ÖS » |
|
GİTSEN
diyorum ki kuşlar gitse -sen de gitsen alev alev yanan hasretler bitse kokain ağacı kadar sarhoş bedeni -bıraksak da seni özlediğimde burcu burcu kokmasan -bir eroinman gibi şu örtündüğümüz deri, bir de karanfil -giz kurusa diyorum ki gözlerine bakınca -içim ürpermese denizi, balıkları anmasam -martılar da uçmasa gecede zifiri karanlık kalsam -aydınlıklar tamamen bitse seher hiç sökmese; güneş doğmasa kırmızı şarabın esrik hatırını -saymasak da avuçlarımız buzlu yalnızlıkla -hep sevişse güz yağmurlarıyla birlikte -yağıp gitsek de bir daha asla dönmesek diyorum ki yıldızlar sönse -sen de kayıp gitsen batan gün bizi gizlese melek şeytana haber salmasa -şirâ bize ışımasa da hani seni her özlediğimde içmesem Nazım Hikmet’in kavuşamadığı -vatan hasreti olmasa işte seni sınırda bırakıp gitsem diyorum ki memleket gitse -hasretlerle sende gitsen aaah kirazım, ayvam, narım, rakım şimdi seni emişmesem … tükensem -aaah muşmulam, hasret nehrim şimdi sen içime akmasan umut filminde Yılmaz Güney’i -seyretmek olmasa şimdi ben sensiz mutluluktan çıldırıyorum desem inanma iki gözüm; pırtlağım -sensiz çarmıha gerilirim… -inan…ki.
zeki karaaslan
güze yolcu 2006
|
|
|
|
|
Zeki Karaaslan
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #5 : Mart 31, 2008, 12:39:23 ÖS » |
|
GÜZE YOLCU
Dilim denize dönük, sesim dalga kumları yakıyorum, dudaklarım çıngı: su kan ağrıyor, avuçlarım lokman listesi! korsan gemi! yıldız kayması! zaman bozumu! ah! çekmenin bağbozumu! hayat kargaşa! tanrının gözlerime mil çektiği İrem: dirim bahçesi, menekşe ağlatan kuytu! gönül yangını bu, dağlar küle teşne! gittin ya, özlem kucağından taşan çocuk olsun, ellerinde ilkyaz artığı bir avunmak mevsiminden, cemrenin köhneyen köyüne kaçmış! az ötede, oturmuş bir duldaya üstünde yüzümlü, karesi hüzünlü bir mintan, çağırıyor beni, yangın alışığı tenimi! ah arsız davet! Reddetmek olmaz ki!
Zeki Karaaslan
|
|
|
|
|
|
YeldaKaratas
|
 |
« Yanıtla #6 : Mart 31, 2008, 15:01:26 ÖS » |
|
AY IŞIR BEN ÜŞÜRÜM
Gözleri oyulmuş bir karaltıdır zaman: çok üşüdüğüm ateş mahzeni diyelim her seferinde buzu közle ovarak yaramı onardığım korunak
rüzgarın sessizlik döktüğü oda kan rengi bulutların gölgesi diyelim sırları dökülen aynada yüzüme küsme kararım
denizin kabarması, dağılması kumun kalbimdeki kıyıların ağlaması diyelim paramparça ömrün koyaklarında güle girdap sızması
ne desem eksik; ay ışır, söz büyür sevgilim zeki KARAASLANGüze Yolcu 2006 Ne güzel bir şiir bu hocam... Ne güzel!
|
|
|
|
|
|
HBozkurt
|
 |
« Yanıtla #7 : Nisan 01, 2008, 02:08:37 ÖÖ » |
|
güze yolcu..sararmış hüzünlere giden teşne..sapsarı kesilmiş çocuklar dramı..sapsarı asılmış gencecik fidanlar
duyarlı ve de zamanı içinde çıkaran öte şiirler..Zeki Karaaslan şiirleri
HB
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Nisan 01, 2008, 02:09:11 ÖÖ Gönderen: HBozkurt »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
Şeyda GÜNEŞ
|
 |
« Yanıtla #8 : Nisan 30, 2008, 16:01:42 ÖS » |
|
Şiirlerimi geliştirirken ki yolda kılavuz bildiğim şairlerden Zeki Karaaslan.
|
|
|
|
|
|
HBozkurt
|
 |
« Yanıtla #9 : Mayıs 10, 2008, 11:14:34 ÖÖ » |
|
AY IŞIR BEN ÜŞÜRÜM
ne desem eksik; ay ışır, söz büyür sevgilim zeki KARAASLAN
Güze Yolcu 2006
bir Zeki Karaaslan klasiği..dur durak demeden ay ışır ben üşürüm kutlarım HB
|
|
|
|
|
|
sedef Kandemir
|
 |
« Yanıtla #10 : Mayıs 25, 2008, 15:51:03 ÖS » |
|
Ay ışımıştı şaiir üşürken, nerede kaldı şiirleriniz içimizi ısıtan?
Şiir okumak istiyorum, buralarda dolaşmam bu yüzdendir.
hep tebriklerimle Zeki Karaaslan...
|
"Çalmadan, ç?rpmadan bize ekme?imizi verenleri aç, bizi giydirenleri donsuz b?rakmadan ya?amak istemek bu kadar güç, bu kadar mihnetli, hatta bu kadar tehlikeli mi olmal? idi". -Sabahattin Ali-
|
|
|
Zeki Karaaslan
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #11 : Mayıs 27, 2008, 12:06:16 ÖS » |
|
DİKEN DE ÜŞÜR
“Defne yaprağı idin behremin dilinde!...” (!?)
Gül ahla solar! diken üşüdüğü boz toprakta kıyamet koptuğu zaman: saat son turu döner. göz merceğini flu bir serap girer san ki! ten ürperme alır, boşalan gözenekli yaramın apsesini…
yağmayan yağmurlar yağardı! yorgun yüreğimi akacına, çiçeksiz çikletler çiğnenir, çerkez kızın gamzesinde ağaçsız ayçanın afaki eşgali, mor aygül açar. zümrüt zaafın zaferi züğürt, zahit
genzimde geberen gen göver; gökte gizi gözet gözleriniz güzsüz gölün; gezgin geyşa gergefinde ibrişim, incire ikramı atı, icazeti irfanı izafe ebleh ezgin er kişi, efkarı eşrafı izafet.
sızılarında diken, ruhunda şerha olacağım…
ZEKİ KARAASLAN
eylül yarası 2007
|
|
|
|
|
Zeki Karaaslan
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #12 : Mayıs 27, 2008, 12:08:32 ÖS » |
|
HÜSRAN AŞI
“Kumları yakıyorum,dudaklarım çıngı” (…?)
sevgi doğurganı, dilimi kalayla.sorgula nedametini ah anka. hüsranın aşı tutmadığı dalda,azı dişin sancısı tutar, güneşi doğur kelp ulumadan.bir koyağın kalbi tekler tıkalı damarı açı ver..insanlık fistanını neşterinle kes.
gözlerimden ışıldarsın.yaralı memesini emdiğim kadın,anam da değilsin.sığıntı tınazın tanesiyim savur savurabildiğin kadar. Seferi yamaçlarımın kasığına inme gelmeden,teneşir duanı bekler.
nehir ağlıyor,yakamozsuz,üç dalga asılır göğe yıldızların saçlarını yola,yola.biri deniz Gemerek te, biri Yusuf kuyuda,diğeri Hüseyin Kerbelâ’ da yüreğime bengisu dağıtan.sala kapısında Ali bekler.
barışı öptüm ok sırtında,hüznü hep sevdim.
Zeki KARAASLAN eylül yarası 2007
|
|
|
|
|
|
sedef Kandemir
|
 |
« Yanıtla #13 : Mayıs 27, 2008, 14:10:58 ÖS » |
|
Hüznünü severim barışı öpen ellerin, öperek ellerini Ah ali’nin çocuğu, dolduğun ananın kucağında üşüyen diken Cevheri bu toprağın şair…
Kutluyorum
|
|
|
|
|
HBozkurt
|
 |
« Yanıtla #14 : Haziran 05, 2008, 00:34:31 ÖÖ » |
|
HÜSRAN AŞI
“Kumları yakıyorum,dudaklarım çıngı” (…?)
sevgi doğurganı, dilimi kalayla.sorgula nedametini ah anka. hüsranın aşı tutmadığı dalda,azı dişin sancısı tutar, güneşi doğur kelp ulumadan.bir koyağın kalbi tekler tıkalı damarı açı ver..insanlık fistanını neşterinle kes.
gözlerimden ışıldarsın.yaralı memesini emdiğim kadın,anam da değilsin.sığıntı tınazın tanesiyim savur savurabildiğin kadar. Seferi yamaçlarımın kasığına inme gelmeden,teneşir duanı bekler.
nehir ağlıyor,yakamozsuz,üç dalga asılır göğe yıldızların saçlarını yola,yola.biri deniz Gemerek te, biri Yusuf kuyuda,diğeri Hüseyin Kerbelâ’ da yüreğime bengisu dağıtan.sala kapısında Ali bekler.
barışı öptüm ok sırtında,hüznü hep sevdim.
Zeki KARAASLAN eylül yarası 2007
bir insan ömrüne kaç şiir sığar ..veya bir şiire kaç insan sığdırılır sığındığım şiirlerin başında Zeki Ustamın dile verdiği hükümler gelir..savrulurum ziyadesiyle ah..sesi duysa Hüseyn'im..Zeki dilinde üst dil biçimler..ağıt ney sesleriyle döne döne yüreği kalbimde hançerenin derin izleri şiir üst kimlikten yazılır mı..evet yazılır..gerçek mi evet yaşanmış..geleneğinden besleniyor mu ..fazlasıyla..şiirin varmak isteyebileceği sancılar taşır mı..acısıyla nesnel bakışık yansılar bireye odaklanabilir mi evet..tüm bu söylediklerim şiire bakışımdır Zeki Karaaslan şiirleri ..matematiksel gerçeklik kadar nesneldir Hüseyin Bozkurt Zeki Karaslan
|
|
|
|
|
|