Ismailturkmen
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« : Aralık 02, 2008, 12:50:24 ÖS » |
|
BENİM BİR MEMLEKTİM VAR
Benim bir memleketim var, Kara denize yukarıdan bakan. Eteklerinden Kelkit çayı akan Benim bir memleketim var
Fatih’in otağ diye seçtiği Atanın adını seçtiği Yollarından kervanların geçtiği Benim bir memleketim var.
Cevizini dünyanın tanıdığı Selçuklunun, Osmanlı’nın sancağı Mert insanların kaynağı Benim bir memleketim var.
Kaderiyle baş başa kalmış Vilayetliği elinden alınmış İl olma mücadelesine dalınmış Benim bir memleketim var.
Benim bir memleketim var, Yaylalarında kekik kokan Bağrında binlerce şehit yatan Benim bir memleketim var.
Tarihler öncesinde hisarı Melek çeşmesi, katırcı pınarı Bağları, dağları, yaylaları Gezin görün Şebinkarahisar’ı. İSMAİL TÜRKMEN
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Aralık 02, 2008, 17:38:33 ÖS Gönderen: Sahra »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
Sahra
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #1 : Aralık 02, 2008, 14:21:32 ÖS » |
|
Sevgili İsmail TÜRKMEN öncelikle Ötekileriz'e hoşgeldiniz. Ötekileriz Kültür Sanat Girişimi şiir bölümünde ağırlıklı olarak çağdaş şiirlere yer verilmektedir. Ülkemimizin özgün şairleri ulasalda dolaşımda olan çağdaş şiirin en başarılı örneklerini burada yayınlamaktadırlar. Bu nedenle, sizin şiir izleğiniz halk tarzı şiir olduğundan, forum başlığınız "İsmail TÜRKMEN'den Ozanca Şiirler" olarak düzeltilmiştir.
Şiir alanında halk şiirinin dışında, başka derinliklere pencerenizi acamak istemeniz halinde buradaki şiirleri takip etmenizi öneririz. Çalışmalarınızda başarılar dileriz.
Sahra MAVİ
|
|
|
|
|
|
zeyno
|
 |
« Yanıtla #2 : Aralık 02, 2008, 16:33:15 ÖS » |
|
Sayın İsmail TÜRKMEN'e
'merhaba, hoşgeldiniz der.. saygılar sunarım.
|
|
|
|
|
Sahra
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #3 : Aralık 02, 2008, 17:31:20 ÖS » |
|
BAŞUCU KİTABIMSIN CAN DOST
Elimi uzattığımda buluverdiğim Yastığımın üzerinden ayırmadığım, Gece yalnızlarımda arkadaş, Yıldızlar küsüp gittiğinde, bana
Gece karanlığı gibi sırdaş olan Başucu kitabımsın can dost Çaresiz kaldığında, düşlerime rehber, Yetmediğinde hayallerime destek,
Hazan yaprakları arsına düşen yüreğe çare, Zemheri soğuğunda üşüyen tenime; Bahar güneşi olan, başucu kitabımsın can dost Saklı sevmelerime örnek,
Serhat boylarında akıncı Türkmen beyinin Mavi gözlü, şafak saçlı, Gökçe kıza aşkını, Kerem'in Aslı'ya yanışını öğrendiğim, Yeşil gözlerinde ormanları, sarı saçlarında
Sarıpapatyaları, endamını salındıran ekin başakları Taşıyan güzellerin, yavuklusuna mendil atışında Yüreklerindeki çarpmayı yaşadığım, Düşlerime yaren, başucu kitabımsın can dost
Sevgiyi dostlukla birleştirmeyi, Can ile canan olabilmeyi, hayalde sevmeyi, Hayaldeki sevdanın ellerini tutmayı, Gözlerindeki bakışta sevgiyi okumayı,
Sayfalarının derinliklerinde bulduğum, Elimi uzattığımda sevgi ile tutan Başucu kitabımsı can dost, Vefayı, sevgiliye saygıyı, hayalde paylaşmayı Öğrendiğim; Harun’un hazinelerinden değerli, Düşlerimden ayırmadığım Başucu kitabımsı can dost,
İsmail Türkmen
|
|
|
|
|
Sahra
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #4 : Aralık 02, 2008, 17:34:27 ÖS » |
|
Sevgili İsmail TÜRKMEN "Başucu Kitabımsın Can Dost" isimli şiiriniz bu sayfaya taşındı, diğeri iptal edildi. Ürünlerinizi size ait olan bu sayfaya asınız. Ayrı ayrı forum açmayınız. Serbest tarz şiirleriniz de göz önüne alınarak forum başlığınız "İsmail Türkmen'den Ozanca Şiirler ve Özgür Koşuklar" olarak değiştirildi.
Çalışmalarınızda başarılar dileriz.
Sahra MAVİ
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Aralık 02, 2008, 17:51:36 ÖS Gönderen: Sahra »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
Ismailturkmen
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #5 : Aralık 02, 2008, 18:35:58 ÖS » |
|
Bu Şehir
İçinde yaşadığım bu şehir bana yabancı Sokaklarını bildiğim bu şehir Yad el bana gerçekte, benim değil. Çiçeklerini demetlediğim yağmurlarında ıslandığım, Acılarında ağladığım, soğuklarında üşüdüğüm, Bu şehir yabancı bana Soğukları, acıları ı,hayalleri yabancı. Sanki beni bağrına basmamış gurbet; Benim onu tanıdığıma inat Duygularımı, hayallerimi sevmiyor. Mahalle, mahalle, sokak, sokak gezdiğim bu şehir; Turunç kokularını, buğday başaklarını, Gelinciklerin güzelliklerini çok görüyor bana. Sanki ben bu şehri tanıyorum; Torosların eteklerine işlenmiş, Çukur ovanın bağrına yaslanmış; Değerli elmas güzelliğinde bu şehir Güzelliklerini gizliyor benden ya da Ben görmezden geliyorum acılarını, aşklarını Hayallerimi, düşlerimi sakladığım bu şehri Yaşamama rağmen bana yabancı Mevsimleri gizli, beyazı sadece pamuk tarlalarında, Baharı sadece kaldırım kenarlarında saklayarak Yaşatıyor belli belirsiz, kış ise hiç yok hayallerimde Yaşadığım bu şehri anlamıyorum; Her sokağında, her köşesinde yaşanan Gizli, açık sevdaları, gecenin gizemini, Saklıyor rüyalarımdan, hayallerimden, Şiirlerin güzelliklerini, Sevdaların yaşanmışlıklarını, bilmediğim, Sokaklarını avucumun içi gibi bildiğim bu şehir Sevdasında bile yabancı bana İsmail Türkmen
|
|
|
|
|
Ismailturkmen
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #6 : Aralık 03, 2008, 11:34:05 ÖÖ » |
|
AKŞAM DÜŞLERİ
Akşam uykuya dalamadım sana olan düşlerden Yanıma uzandın bir süre göz göze bakıştık Ellerimiz bir birine kenetlenmişken Yatakta ten sıcaklığını dinledim, Vücudunun güzel aroması eşliğinde Sanki dünyanın bütün ak zambakları Yatağıma dolmuşta seni sarmıştı O güzel düşlerle gözlerine baktım Gülen gözlerimle. Düşündüm gezlerim neden gülüyor diye Baktım ay ve yıldızlarda gülüyordu. Anladım ki senle mutluyuz Bütün âlemle birlikte düşte de olsa kavuşmamıza Sevinmiş bütün çiçekler, Gecenin karanlığı bile mutlu aydınlanmış Bize bakıyordu. Saçlarına elimi sürdüm odam papatya kokularına büründü, Gözlerine baktım Dünyanın bütün renkleri süsledi etrafımı, Yüreğimi dinledim sanki çağlayanlar birleşmiş En güzel şarkıyı besteliyorlar Düşlerdeki buluşmamıza, Uzanıp tenini okşadım kumsalda Bütün dalgalar adını söyledi Gökyüzünden inen yakamozlar eşliğinde, Gece uzadı sen yanımdasın Sevgiden titriyor bedenlerimiz, Gülmene eşlik etmekte, moru, alı sarısı bütün çiçekler, Bu rüya değildi can sen vardın yanımda Sıcaklığında ısındım nefesinde Nefes aldım gözlerinde yaşadım, Uzayan uykuya yasak gecede sen vardın düşerimde.
İSMAİL TÜRKMEN
|
|
|
|
|
Ismailturkmen
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #7 : Aralık 04, 2008, 19:22:13 ÖS » |
|
AKŞAM OLDU AKŞAM OLDU
akşam oldu yalnızlığa çekilme vakti şimdi sahilde yalın ayak yürürken senle düşlere akşam oldu kucaklaşırken karanlık günle bir sen kalırsın garip kalmış yüreğimde sevgi yazarken yüzeyinde mavi denizin yakamozlar dans ederek sensiz ve bensiz akşam olmakta uykusuz gecelre adımlarla sülenmiş nice gar,p düşlerle kalınan diyarda denizler bile suskunluğa hazırlanırken yavaştan çekilmekte bütün yürek atışları sessiz ıssıza bakarken gözlerim duvarın yalnızlığına solgun güller gbi vuran sokak lambasında sarılıp sevdiğine dans eden gölgelere düşlerim seninle çekilmiş resimler siyah beyaz duygular,karışmış bir birine başlamakta akşamların son ışımalarına sensiz kalan düşler üşümekte güneşten mahrum suratlar gibi kısık gözlere yerleşmekte hüzün sevdaları yaşanmayacak sevgilere çiçekler sunarken akşam olmakta belki de veremeden ömür İSMAİL TÜRKMEN
|
|
|
|
|
Ismailturkmen
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #8 : Aralık 05, 2008, 18:37:39 ÖS » |
|
ON KASIM bir on kasım daha geldi,düşüncelere yas değil özlem doldu sensiz gönüller adın yazılırken siliinmeyen zihinler bir on kasım daha geldi, düşüncelere
aranırken memlekin dertlerine çareler işgal edilirken bir bir bıraktığın kaleler demokrasine uzanırken haince eller bir on kasım daha geldi, düşüncelere
bir on kasım daha geldi, düşüncelere süslenemsede Türk adıyla mavi gökler boynu bükük açarken sensiz çiçekler bir on kasım daha geldi, düşüncelere
bir on kasım daha geldi, düşüncelere basaken farklı resimlerini gazeteler değişik söylüyorken ilkelerini diller bir on kasım daha geldi, düşüncelere
bir on kasım daha geldi düşüncelere kara tahta önünde dizildi öğrenciler yürekleride sen,düşüncelerini heceler bir on kasım daha geldi düşüncelere
bir on kasım daha geldi düşüncelere yaşarken Türk milletinin yüreğinde düşüncelerin gençlerimim zihninde bir oh kasım daha geldi, düşüncelere
bir on kasım daha geldi, düşüncülere şehitlerim yatar al bayrak gölgesinde silinmez ilkelerin son düşüncesinde bir on kasım daha geldi, düşüncülere
bir on kasım daha geldi düşüncelere varlığı sonsuza uzanacak devrimlerin ebedi rehberi olurken Türk gençlerinin bir on kasım daha geldi,düşüncelere,
İSMAİL TÜRKMEN
|
|
|
|
|
|
Komplocu
|
 |
« Yanıtla #9 : Aralık 07, 2008, 02:41:08 ÖÖ » |
|
İsmail bey, Ötekileriz'de yayımlanmış şiirleri okusaydı, cesaret gösterip yukarıdaki -diyelim- şiirleri asabilir miydi?
İsmail bey, benimde şiirlerim var, bir tanesini bile asmaya cesaret edemedim..
Sayın Sahra, sizi nazikçe uyarmış, ben doğrudan uyarmak istedim. Saygılarımla efendim.
Notum : eleştirim içerikle ilgili değildir.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Aralık 07, 2008, 02:47:59 ÖÖ Gönderen: Komplocu »
|
Moderatöre Bildir
|
Komplocu Geldi Hanımmm!!! Darma daın... Darma Daın...
|
|
|
Bünyamin Durali
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #10 : Aralık 07, 2008, 14:06:50 ÖS » |
|
YÜREKLİ BİR SES OLARAK KOMPLOCU VE TÜRKMEN'İN ŞİİR(LER)İ
Kendi kendime, kaç kez sözler verdim, yeminler ettim: "Bundan böyle kötü şiir, kötü yazı gördüğümde ilişmeyeceğim, ne halleri varsa görsünler onları çiziktirenler" diye. Bu sözlerimin / yeminlerimin dayanakları var tabii: Az çektirmediler bana bu yüzden. Dergilerden, sanal edebiyat sitelerinden kovuldum; kovulmadımsa da kovulmaktan beter edildim, kendim çektim gittim bazılarından. Hakaretlerin, kara çalmaların, sövgülerin, kargışlamaların, giderek bel altı vurmaların bini bir paraydı. Yazınsal kalibre, estetik grado mu? Arasanız da bulamazsınız! Habire psikolojik / psikiyatrik kavramlara sarılmalar. Onları doğru dürüst kullansalar bari! Ben bunca yıl psikoloji okudum, üniversiteden diplomasını edindim üstüne; megalomaniyi molagomani yazan mı istersiniz artık, şizofreniyi şirzorfani yazan mı, sürüsüne bereket!
Adam, kadın (cinsiyeti mühim değil), "dün bizim sokaktan geçtin / kalbimi kıtır kıtır kestin" diye safralanıyor örneğin ve bunu şiir diye yayımlama cüretini gösteriyor bir de. Dizelerin ikisinin de sonunda "tin" hecesi var ya, zahir ondan şiir sanıyor yazdığını! Hayranları da bir çullanıyor ki övgülemeye, sormayın gitsin: "ah çok duygulandım" da, "canım beni ağlattın" da, "tebrik ederim" de, neler neler daha!
İlkokullardaki müsamerelerde okunuyor mu hâlâ böyleleri bilmem? Heyhat ki, sanal edebiyat sitelerinin kimilerinde mebzul miktarda muteberler! *** Bunları neden yazdım? Yeminimi neden bozdum gene? Hemencik söyleyeyim: Komplocu yüzünden! Adı üzerinde "komplocu" işte, köşeciğimde sessiz-sedasız dururken, kışkırttı beni, çözdü şu koparılası dilimi! *** İsmail Türkmen'in burada yayımladıklarını okuyordum arada. Daha doğrusu okuyamıyordum da, okumaya çalışıyordum. Dil bilinci, dize kurgusu, imgeleme yetisi, biçim-içerik dengesi, ses potensi, retorik, anlamsal yapı..neresinden bakarsanız bakın, her yönüyle sıfır. Kendisinin, bunları yazdığım için, bana öfkeleneceğini, çelebiliğini / efendiliğini bozarak, yukarda örneklediğim şair(!) ve yazar(!) modelleri gibi davranarak, beni inciteceğini sanmıyorum hiç, daha doğrusu sanmak istemiyorum. Kendisine arkadaşça sesleniyorum: Yazdıkları, günümüzün şiirsel ölçeklerine göre, "kötü şiir" demiyorum (kötü şiir bile sonuçta şiirdir), "şiir" değildir. Komplocu rumuzlu yürekli ve sahici arkadaşın (cesaretinden ötürü kendisini kutlarım), "içerik bakımından eleştirmiyorum" deyişine, bu bağlamda ben de katılıyorum. İçerik, şairin tercihidir. Kimin hangi içeriğe yaslanacağını belirlemek, bize düşmez. Mühim olan: O içeriği taşıyabilecek bir çağcıl-estetik biçim oluşturabilmektir. Sevgideğer Türkmen'de bu da hiç yok. Türkiye'nin yazgısını değiştirmiş, atılımcı bir devlet adamı olarak Atatürk'e dair yazması, tabii ki güzel, alkışlanası bir tutum. Ne var ki, Atatürk, kültürel-sanatsal boyutlarıyla düşünüldüğünde, öylesine basmakalıp lâflara sığmayacak kadar önemli bir önder değil midir? Örneğin, sayın Türkmen, sıkı şairlerimizden Behçet Necatigil'in, okullarımızın duvarlarında da asılı duran, o güzelim Atatürk şiirini hiç mi okumamıştır? Okuduysa, o şiirdeki sanatsal inceliği ve yurtseverlik bağlarını hiç mi algılayamamıştır? *** Sayın Türkmen, dostane uyarımı lütfen yanlış anlamayın. Sizi, şair olarak değerlendirmiyorum ama, insan olarak önemsiyor ve değersiyorum. Ne demek istediğimi, yaşanmış bir olayla somutlayayım isterseniz: Eleştirmen Cengiz Gündoğdu'ya (Halen yayımlanan değerli İnsancıl dergisinin Genel Yayın Yönetmeni), bir yazar heveslisi, çalışmalarını getirerek, kendisinin değerlendirmesini rica etmiş. Gündoğdu, heveslinin yazdıklarını okuduktan sonra ona: "sizin hiç dostunuz yok mu?" demiş. Hevesli, "neden sordunuz ki?" deyince, Gündoğdu da, "neden olacak" demiş, "dostlarınız olsaydı, bunların çok kötü olduğunu, onlardan biri size mutlaka söylerdi."
Ah, bir de, gene Komplocu'nun vurguladığı üzere, bu sitede o kadar iyi şair var ki, (beni atlayın, kendimi katmıyorum) keşke onları özümseye özümseye okusaydınız!
Anlatabildim mi sevgideğer Türkmen?
Dostlukla kalın.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Aralık 07, 2008, 15:02:31 ÖS Gönderen: Bünyamin Durali »
|
Moderatöre Bildir
|
ne vakit ?a??rsam umulmad?k zamanlarda yönümsün
|
|
|
K. Kozanoğlu
K.KOZANO?LU
ÖKS Girişimcisi

ellerimde güller, ayaklar?m kül...
|
 |
« Yanıtla #11 : Aralık 08, 2008, 00:39:52 ÖÖ » |
|
Sevgili Bünyamin Durali, Sahra ve Komplocu'nun yerinde tesbitlerine katılmakla birlikte; Ötekileriz'in güçlü şairleri bünyesinde barındırdığı kadar, şiire gönül vermiş olanlar için de bir okul görevi göreceği-görmesi gerektiği gerçeğinden hareketle, kazanımcı olunması gerektiği kanaatindeyim. İsmail Türkmen'de de böyle bir gönül olduğunu düşünmekle birlikte, çalışarak iyi şiire ulaşağı inancındayım. Sevgilerimle...
|
k.kozano?lu
|
|
|
Ismailturkmen
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #12 : Aralık 08, 2008, 14:55:13 ÖS » |
|
Bir Damla Yaş
eğer gözlerimde bir damla yaş olsaydı seni sevgiye götürecek derya yapardım düşlerimi yelken yapar sana kanat olurdum eğer gözlerimde bir damla yaş olsaydı sağnak getiren bulutlara verirdim sevgi olup yağsın diye güzel yüreğine eğer gözlerimde bir damla yaş olsaydı dökerdim sevgi gülleri çoğalsın diye toprağa yüreğime atar yağışla birlikte beslesinn diye sevgiyi yeryüzünde her bitkiye aşılasın diye toprak ederdim yüreğimi gözümdeki bir damla yaşla eğer gözlerimde bir damla yaş olsaydı yüreğüindeki hüzün veren bütün acıları bir araya toplar yıkardım eğer gözlerimde bir damla yaş olsaydı dökmeden saklardım senle beraber ağlamak için yansa da yüreğim acıdan sensizliğe dökmezdim gözümdeki bir damla yaşı senle beraber ağlamak için hasrete gökyüzünden yağdırırdım bulutlardan sana sevgiyi saklarken gözümdeki son damlayı senle yaşayacağım mutlu anda dökmek için ismail türkmen
|
|
|
|
|
Ismailturkmen
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #13 : Aralık 20, 2008, 16:49:47 ÖS » |
|
BİLMEDEN
Gecede almış, düşlerini karşısına. Adam olmaya, geçmiş köşe başına. Kanıp divanın, sahte tüm alkışına, Adamlık asmış, anlamsız bakışına.
Düşlere yatmış, düşlerde neler olmuş? Elbisenin en pahalısını bulmuş. Kravat takınca, beyefendi mi olmuş? Dışı kalaylı, oysa içi bomboş,
Düşleri dolgun, kelamı olmuş para. Yüreğinden hiç eksilmemiş kem kara. Ne dosta olmuş faydası, ne yara. Canın almayı kar saymış itip yara.
Sevgi bilmeden, kalkmış sevilmeye. Ateş bilmeden, korlar düşmüş yüreğe. Sevdiğini sarıp bir çürük mendireğe, Sevilmeden göz koymuş sevgiliye.
Yeniden yapmış, ressam olu aşkları. Kara geceye, asıp yakamozları. Yere indirmiş, karartıp yıldızları. Kara düşlere, sallamış fırçaları.
Dost bağbanıdır, dostu bile bulmadan. Gönül bağlamış, yareni olmadan. Aşka ağlamış, Mecnun’a sormadan. Sarılmış boğmuş dostluğunu, doğmadan.
Yokuşlar inmiş, çıkışını görmeden. Gülücük saçmış, özde yüzü gülmeden. Ne sevdalara mezar olmuş ölmeden. O insan olmuş, insanlığı bilmeden.
Şiir yazılır, düş yüreğe girmeden. Dizeler yazar, heceleri silmeden. Adamın biri, söyler işte bilmeden. Ozan mı olmuş hece vezin ölçmeden.
GÜLÜM
Sedir oymaklarında gördüm Kucaklarda gezerken sözüm Gecede çiçeklere daldı gözüm Sensiz ne baharım ne güzüm
Yaşlara boyun eğerken gözüm Ağlamaklı değil sevinçli özüm Geceye yıldız olmakta gönlüm Sensiz ne baharım ne de güzüm
Elvan çiçekten alınmış özüm Yokuşlarda iniş inişte düzüm Sevginle gülmekte yar yüzüm Sensiz ne gece ne gündüzüm
Yıldızlara sergen gökyüzüm Sanadır uzaklardan bu sözüm Sevdanla alevde yanar özüm Sensiz ne kül ne de kor közüm
Akzambağa vurgun al gülüm Yaşanmamış sayılır dünüm Dallarımda açan beyaz gülüm Sevgini tatmadan gelmez ölüm
BEDENSİZ SEVGİLİ
Ne yeryüzünde ne gökyüzünde; Sevilen nerede bilinmez Görülmez gözlere, yaşanır. Nerede kimde belli değil. Kaşları var, hilal gibi . Gözleri var yeşil, mavi, zeytuni Rengi tarif edilmez. Bakışları hissedilir görülmez. Ulaşılmaz diyarda mı? El uzanımı yakında mı? Nefesi hissedilir, Gülümsemesi bilir de; Dudakları görülmez. Saçları uçuşur meltemde El salla geceleri, Ayda gülümser, gözleri de; Nerededir bilinmez. Salınır endamıyla, gezer duygularda. Bakarken titretir içini. Nicedir endamı bilinmez. Sevgisi var, yüreğini esir almış Palangaları vuran elleri ; Belki palanga kadar yakın, Belki de ışık yılı uzaklarda; Gelir gece, sessiz bir gölge gibi Girer kollarının arasına. Beyaz zambak kokuları dolar, İşveli bakışlarında ruhuna; Sevgisi var, yüreğinde. Düşlerinde bedensiz bir sevgili, Gezinmekte, yakarak ruhunu Alevsiz bir ateş gibi
İSMAİL TÜRKMEN
|
|
|
|
|
Ismailturkmen
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #14 : Aralık 25, 2008, 16:01:53 ÖS » |
|
Sen Beni Anlayamazsın
Sen beni anlayamazsın. Türklüğe sahip olamazsın. Ötüken’de yaylayamazsın. Çin Setti’ni bile aşamazsın Sen beni anlayamazsın!
Turanlı düşlere dalamazsın. Kızıl elmayı gerçek saymazsın. Ülküyü alıp yüreğine koyamazsın. Dünyaya nizam koyamazsın. Sen beni anlayamazsın!
Dostluğu üst meziyet sayamazsın. Haklıyı tutup, haksızı atamazsın. Düşman peşinde dağları aşamazsın. Kahpe kurşuna gül atamazsın. Sen beni anlayamazsın!
Milletime sevgi ile bakamazsın. Sel olup cepheden cepheye akamazsın. Göğsüne şahadet madalyası takamazsın Asıl kanından bayrak yapamazsın. Sen beni anlayamazsın’
Kimsesizleri bağrına saramazsın. Bu vatan uğruna candan olamazsın. Ulu önder Atatürk’ü anlayamazsın. Bayrak sevdasını candan yaşayamazsın. Sen beni anlayamazsın!
Ezan sesinde huzur bulamazsın. İnsanlık sevgisine gönül açamazsın. Gönül gönderine ay yıldız asamazsın. Dünya semalarına Türk adı yazamazsın. Sen beni anlayamazsın! İsmail Türkmen
|
|
|
|
|
|