|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #435 : Nisan 10, 2010, 01:16:58 ÖÖ » |
|
OKUDUKNAMELER - 67
gün ahım suda balık dane dane dökül martı üstüme oy gözümü oy kut/salıma kor/yalım yürü gök yüzünde boğulmaca oyna beni soluk soluğa
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Nisan 10, 2010, 01:18:00 ÖÖ Gönderen: recep memis »
|
Moderatöre Bildir
|
"gırnata çığlığına, bir yalan roman yazılır" Recep Memiş
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #436 : Nisan 10, 2010, 01:20:22 ÖÖ » |
|
OKUDUKNAMELER - 68
BÜSBÜTÜN DİL/EK'TİR YAŞAM
dile-k/akın sözcükleri bir elma kurdu çığlığıdır ölümü yan/kıyan
erosu fırlatan ok çok/tan bir sevdayı müj/deliyor
üstelik her yerin/delik lavrayı ışığa taşıyan tünel
bu/tün-eller havaya
hiçliği ham değildir olmayacak tam değil her ömre dolacak bir duaya amindedir ölümü yaşamla kuşatır şair
her şey tan/rı cebinden akan dilektir ışıyan bir hışmınan dil/emektir elmayı vuran bi/tünleyen gün/eşi iki yarı/zindan
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #437 : Nisan 12, 2010, 08:48:58 ÖÖ » |
|
OKUDUKNAMELER - 69
ÖTE/NAZİ
heeeeeeeeeyyy yok mu sıkılanların canları hiç gömüldüğümüz yerde mutlu bir mezarlık mı büyütüyor yoksa zambakları böyle üzerimizde katırları tepişen fincancılar geçmiyor tamam çatlamış topraklar neden içmiyor peki bu zem zem suyumuzdan kuyumuzdan ayı çalan kim o bulutsuz göğümüzden kim güneşi kovalayan kara kışa kar yağalım bembeyaz kefen bezi silkinin hadi sil/kinin ki yırtılan yüreklerden fışkırsın kıpkırmızı kan basmasın üstüne bir daha asla basmasın kara basan ölmediyse henüz cesetsiz etlerimiz öldürelim kendimiz soyunalım artık yeter be dostlar bu ölü toprağından
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #438 : Nisan 13, 2010, 11:37:30 ÖÖ » |
|
OKUDUKNAMELER - 70
TEKERLEN GEL
e yeter artık değil mi ama bahar geldi yumurta ister kış boyunca rüyalara doğradığın domatesler
e mel emen dudaklarda salça rengi bu boya içe kanayan yara ısrık söze sağalsın gel
çek kalemi kaşlarına kıl iç gibi sayfaların yüzüne sözcüklerin kör gözüne oylum oylum delikler aç
bahar geldi çiçekler kuş dilinde izdivaç ister kelimeler dil/peri'de türkülenmeye muhtaç
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Nisan 13, 2010, 11:57:31 ÖÖ Gönderen: recep memis »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #439 : Nisan 13, 2010, 11:39:50 ÖÖ » |
|
OKUDUKNAMELER - 71
SEDEFCHELER
sedefChelerdik biz çelimsiz parmakların ucunda çello çalar yüzümüze kısa dalga geçerdik Kaya'ların üstünden yosunlara sunduğumuz Lili Marlene resmini is tekler atılır yangınlı zamanlarda zagrep radyosuna bizim radyoya mercan dede can giyinmemiş daha dalgını denizlerin kaptan Cousteau in memişken deruni okyanusların mer canlarına potenkim zırhlısını kuşanır sabah ekim harmanlarında güneşin aklı şaşar ışkınlar ile dün yaya yürünür bi toprağa fil izdik en güz elin avcuna gül açan biz ten iz dibin ak şamına gömülmüş kök kuş ağı o güzel bahtçelere sedef Chelerdik
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mayıs 10, 2011, 21:06:24 ÖS Gönderen: recep memis »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #440 : Nisan 13, 2010, 11:46:20 ÖÖ » |
|
DÜZ YAZIYA AÇILMIŞ YEDİVEREN GÜL
ç'oğul vermiş sevdanın göz çukurunda düz yazıya açılmış yediveren gül o-teki'l haykırışını duydum tan yerinden sıyrılan güneşin öyküsünü şiir sel bir ak ışın doğrultusunda is irise taşıyan tomurcuk gelinlikten arınmış bir gelincik ölü yakma ayininde dün ışığın türküsünü söyledi gözlerime "tam metin" haliyle kararlı mı kararlı öpülceler okuyan dilim dökül kül oldu saçlarım aklım yarım huruf unu dokuyan parmaklarım yaprakların olacak biliyorum bütüncül ışkınlara birleştiğim iz birlikte değişecek öbür yarın düz yazıya açıldıkça yediveren gül
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Nisan 13, 2010, 11:52:20 ÖÖ Gönderen: recep memis »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #441 : Nisan 14, 2010, 03:01:05 ÖÖ » |
|
NAL BANT USULÜ MIHLAMA
mah muzlu koşulara kapalı gözlük aş-k-a-dehleyince al kollarını ba demler ba demleri kirazlıyalı bir gece yangısına su seren atların eğer/lenmişliği hükümsüzdür hayat bir uçuktur dilin ucundan hiç hiçe vuruşur gök yüze yıldırımlar sağılır bulutlardan içilir mey hoş olur sar sar hoş olur sis men diller buruşur sözün bittiği yerde dört nala yazılır şiir
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Nisan 14, 2010, 03:01:29 ÖÖ Gönderen: recep memis »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #442 : Nisan 15, 2010, 22:48:27 ÖS » |
|
HARİÇ TEN GAZEL
üs tüm pamuk tarlası roka tatar dilim seviş savar bi pem be yaz üstüne düş memeyi denemesem olmuyor
sol gam suyu sesine kulak verdim sağım saklı/cacık anti ka dehte ay beni çağırı yor çağırı yor çağırı yor
kör mü yor damları loooğğğ looğğ loğ sin si -y- ahhh bulutların altında ooğğğ -oğul- veriyorum ellerimi sığlığa
alıcılar piyasasına pi sayısı kay dolmuş borsada bıyık rayiç ten gideceğim sen berimde taraf gül oyalar çapkını
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Aralık 22, 2010, 00:31:25 ÖÖ Gönderen: recep memis »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #443 : Nisan 16, 2010, 23:50:20 ÖS » |
|
MA T EMA TİK
ters yüz oluyor san dal dalgınlığına
istavrozları stabil patikalarda bir yeni ce m ayin patlıyor kelebekler konuyor en yabanıl şahlanışına çölün mat bir güneş yakıyor kendisini sus a diyor sus konuşma yürün düğüm aşktır ömür
burası kızıldeniz diyor musa
ayaklarıma koşuyorum bekleme beni dün geceyi şaşıran patikalarda
bu dak kaaa ters yüz oluyor san dal dalgınlığıma
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Nisan 05, 2011, 15:59:48 ÖS Gönderen: recep memis »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #444 : Nisan 18, 2010, 03:48:51 ÖÖ » |
|
AĞIR KÜPE
görünmez bir küpesi var kulağımın çalmayan bir zil sesi ağırlığınca sorusuz yanıtların boy num yalayan semisirküler dalga eski bir çığlık bu im bat yönünden geldi ot urdu oval o dama üzen gi hesabına kayıt altına alıp örs ve çekiç arasında ağırladığım
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Nisan 18, 2010, 13:39:37 ÖS Gönderen: recep memis »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
HBozkurt
|
 |
« Yanıtla #445 : Nisan 21, 2010, 01:06:23 ÖÖ » |
|
alkışımın derin ıslığı.kısa hecelerin suskun çoğu.uzun yaşamlar sığdırmışsın rüzgarı alıp yanına.ne güzel.hiç olmazsa yaşıyorsun.şiirce.kutlarım sevgili Recep..iyiye her dem
|
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #446 : Nisan 22, 2010, 21:20:46 ÖS » |
|
etme dilim lal sıkı yor boğ azımı bu rüzgar fısıltısı kanayan gül yaresi hey kısa gece çığlığı susku'n olur
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #447 : Nisan 22, 2010, 22:09:58 ÖS » |
|
BİR Fİİ TUH EFSANESİ
fa i la tun - fa il ha tun - fa i lun
rivayet olunur kim:
evvel zaman içinde bir kuş- ku- Mara oturmuş taht-ı rev ana üvey/ik kı demine çay döküyor- muş tuuuuu ki muştular olsun en culustan gel en ses t ii işin ev veli bu trans ver dedikleri
bas mayınlar üstüne bi postu moderni o şeb boylu gecelerin aiii nesine eminem de kon sermişti bir ara sayfalara fon dö ten sürüyorduk biz güngörmezden gelin olmuş boyalı basın sessizce gidiyordu sefaalana
akl ı sıra
hip hoplayıp kalkıyordu yerinden koskoca hin/kar bir daha o dur mamak üzere şöyle bir bakıyordu valide alayına şehzade başın içün kara kollar havaya bah şişlenirken
ne diyorduk efendim fatihi gördüm bağ daş kurdum bal balın başucuna öğğsünük şaraplara üzümler sıkıyordu o kısrağı da salınmış mı serap yoluna asılmış yularına puuu sarıklı bir imam fatih a okuyordu
istavritler arı gibi kovanın içinde bal tutan dün yalardı şimdi ha yal
taksimde bir art galeri yağma yağmur resimlerin üstüne bak ardın da deli rüzgar gezi parka es erken o pera sion darma dağın
doktor demiş midye'den bir eser yok cılkı çıktı zer zevatın ne "çık"sın a bi tava midesinden kaderimiz istavritlere yazık ver yansın ediyor peşte mal i yeyciler yanmış anlaşılmasın dost doğru "cüz kesesi" sağ alıp duran koyunlarından
asli ve manevi bir mevzuya bahs oldum ipimi çekerler şikeciler duymasın saraydan geçiyordum ak yel esiyordu fatihi gördüm
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mayıs 03, 2010, 13:15:06 ÖS Gönderen: recep memis »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
HBozkurt
|
 |
« Yanıtla #448 : Nisan 27, 2010, 18:12:23 ÖS » |
|
bir de bu ! eskizler, okuduknameler..dönüp dönüp bulaştığım.neyime ! vaktaki sözlediğim.bu nefes bu çığlık heceler cemaati. her bir dizeyi sonsuz çağrıyor.çağlıyor dilesi .bir de bu eskizler ciddi okuduknameler.inanıyorum ki bir gün bu dizeleri matbu bir havada okuyacağım
|
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #449 : Nisan 27, 2010, 21:45:44 ÖS » |
|
MAT BU AT
"matbuat kanun dairesinde serbesttir" demişler bunu taaa binsekizyüzyetmişaltı'da ne iyi ne enver var henüz sahnede ne sapancalı hakkı ne de yakup cemil var bas basabilrsen bab-ı ali'yi "yürü yaa kanun" deme hakkı yani tutuşmuş fitiliyle bir dinamit sallıyorken elinde abdülhamit mühür yoksa el kaldıran vekilde kendiliğinden çizilir daire-i fasit na mütereddit şekilde "istemezük" demek çok basit "matbuat kanun dairesinde serbesttir" sansür bunun neresinde gerine gerine diyecektir tabii hünkar en müsait yerine hem de sanmadan sür atını bre yezit
________________________________________________________________ bir hatırlatma: Yezidi inancında daire kutsaldır. Bir Yezidi çevresine çizilen dairenin kutsallığını çiğneyemez. Taa ki bir başkası dışarıdan gelip, çizilen çemberi açıncaya kadar içine hapsolur, çıkamaz...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Nisan 05, 2011, 16:08:54 ÖS Gönderen: recep memis »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|