arzukaradag
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« : Ekim 20, 2008, 23:29:08 ÖS » |
|
FARZET Kİ
Farz et ki unutulmuş isimler Kimlikler yanmış bir çöl yangını ile Her yüz aynı yüz mesela Tanır mısın gözlerden beni
Farz et ki bitirilmiş sabahlar Dünler silinmiş yargısızca Her hayat aynı zifiri geceye gömülmüş Ellerimden tanır mısın beni
Farz et ki soyu tükenmiş sevmelerin Tarihler ve günler karışmış Güneş ve ay dolanmış Her aşk bilindik bir yalanmış Yüreğimden tanır mısın beni
2003 İstanbul Arzu Karadağ
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ekim 21, 2008, 08:41:01 ÖÖ Gönderen: Sahra »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
zeyno
|
 |
« Yanıtla #1 : Ekim 21, 2008, 00:55:35 ÖÖ » |
|
Ötekileriz Sanat Evrenimize Hoşgeldiniz Sevgili Arzu Karadağ
Çok sevdim şiirlerinizi. Ellerinize, kaleminize, gözlerinize, beyninize, daha ne diyim, yüreğinize sağlık.
|
|
|
|
|
Sahra
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #2 : Ekim 21, 2008, 08:42:53 ÖÖ » |
|
GEÇ BENİ
çekilmemiş fişleri bir evin
kapatılmamış camları
kilitsiz kapılarım
çal beni
karanlıkta bir gölge
ağaçta düşmek üzere olan bir meyve
toprakta mezar taşıyım
çiz beni
yeşil ırmağım ömründe
ormanları yanan bir dağ
atsız ovalarım
geç beni
aslı kaybolmuş kitabım
bekleyensiz liman
antik bir kentim
gez beni
zulme atılmış taş
gidene yakılmış ezgi
buluttan dökülen yağmurum
topla beni
2008 İstanbul / Arzu Karadağ
|
|
|
|
|
Sahra
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #3 : Ekim 21, 2008, 08:44:04 ÖÖ » |
|
AĞLAYAN ŞEHİR
Bu kent ağlar yokluğuna Sokaklarındaki kayıp adımlara Çocuklarının açlığına Dağsızlığına
Bu kent ağlar aşklarının yitikliğine Haksız gidişlere Sonsuz sevişlere Kefensiz ölümlerine
Bu kent ağlar damlarının kimsesizliğine Evlerinin bahçesizliğine Yeşilsizliğine İsli mavisine
Bu kent ağlar kıtalarına ömrünün Kiremit renkli çaresizliklerine Yalan yüzlerine ağlar kaldırımlarının Zillerinin izsizliğine
Bu kent ağlar tarihine Kadınlarının morarmış gözlerine Çürümüş tenlerine Sabahına Akşamına
Bu kent haksızlığına ağlar Günahlarına insanlarının
Arzu Karadağ / 2007 İstanbul
|
|
|
|
|
Sahra
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #4 : Ekim 21, 2008, 08:51:12 ÖÖ » |
|
Sevgili Arzu KARADAĞ bütün şiirleriniz "Arzu Karadağ Şiirleri" adında sayfa açılarak burada birleştirilmiştir. Yeni ürün asacağınız zaman şifrenizle giriş yaptıktan sonra "Arzu Karadağ Şiirleri"ne tıkladıktan sonra sayfanın sol alt tarafındaki "Yanıtlaéya tıklayarak açılan sayfaya ürününüzü ya da yazınızı asabilirsiniz. Yazım ya da kopyalama yöntemiyle ürünü astıktan sonra "kaydet"e tıklayınız.
Hoşgeldiniz.
Sahra MAVİ
|
|
|
|
|
|
Sanat Dedektifi
|
 |
« Yanıtla #5 : Ekim 21, 2008, 13:24:21 ÖS » |
|
Arzu Karadağ Şiirlerine Dair:
Her şey bir döngü içerisinde savrulur durur dünyada. Hiçbir şey yok olmaz. Ölüm yok oluş sanırız değil mi? Değil. Ölümden doğaya yeni hayatlar salınır. Bu şiirde de böyledir. Yeni eskiden alır kaynağını. Bu temel üzerinden bir ağacın dalları gibi genişler. Bizim şiir ağacımızın dalları çoktur: Halk şiiri, divan şiiri, beş hececiler, kırk kuşağı, 70, kuşağı, garipçiler, fecr-i ati, birinci yeni, ikinci yeni… Daha çoğaltmak mümkün. Bu şiir dalları bile kendi içerisinde filizler büyütmüştür. Örneğin ikinci yeni ağırlıklı olarak imgecidir. Günümüz şiirine ise kimi eleştirmenler “delta şiir” adlandırmasını yakıştırmışlardır. Günümüzde hiçbir kalıba sığmayan şiirler yazan şairlerimiz de var kuşkusuz. Bu türden şiirlerin adlandırmasını edebiyat bilimcilere bırakalım. Bu atmosfer içerisinde Arzu KARADAĞ şiirlerine bir ad koymamız gerekirse, şöyle demek mümkün: Gelenekten de yararlanan özgür koşuk’lardır bunlar.
"ağaçta düşmek üzere olan bir meyve" bu alıntıladığım dize Arzu Karadağ'ın "geç beni" şiirinden. Burada ne söyleniyorsa birbirimizi geliştiermek adınadır, bu nedenle şairden af dileyerek şu küçük önerimi dile getirmemize izin vermesini rica ediyorum:
- Dizeler sözcüklerin uyumlu birlikteliğinden oluşturulmalı. Ahenk gözardı edilmemeli. Alıntıladığım bu dizede dili tırmalayan bir söyleyiş var. Buradaki aksaklığı, üzerinde biraz çalışması halinde gidereceğinden kuşkum yok şairin.
Nice paylaşımlara, şiirle. Hoşgeldiniz sevgili Arzu.
Zehra YENİCE
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ekim 21, 2008, 13:40:06 ÖS Gönderen: Sanat Dedektifi »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
enginakbaba
|
 |
« Yanıtla #6 : Ekim 22, 2008, 12:49:34 ÖS » |
|
hoş geldin arzu, sanırım şiirine bir eleştiri getirmeme müsadeniz vardır. şiirinizin akışkanlığında ciddi problemler var. insan bir çırpıda okuyamıyor. okurken dizelerde sürtünme çoğalıyor.
söylediklerimi hadsizlik sayar mısınız, bilmiyorum.
yüreğine sağlık...
|
sana a?lad???m kentlere nisan bak??l? ya?murlar ya??yor.
|
|
|
|
yaprakunvar
|
 |
« Yanıtla #7 : Ekim 22, 2008, 13:56:57 ÖS » |
|
Hoş geldin Arzu Karadağ seni görmek mutlu etti 
|
gölgem kan kaybediyor temmuz ü?üyorum...
|
|
|
|
Şeyda GÜNEŞ
|
 |
« Yanıtla #8 : Ekim 25, 2008, 16:25:57 ÖS » |
|
Arzu KARADAĞ takip ettiğim şairlerden. Bende Kora Yayınevinden çıkan bir de kitabı var.
Nice paylaşımlara, iyi şiirin adresine hoşgeldin Arzu. Bir şey belirteyim, burada sadece kuru övgüler olmuyor, yapıcı eleştiriler de oluyor, beni de, daha doğrusu şiirlerimi de eleştirenler oldu burada. Bu eleştirilerin şiirimi iyiye götüren yapıcı eleştiriler olduğunu anladığımdan bu yana içim rahat. Çok faydalandım şairlerimizin görüşlerinden. Kaldı ki senin şiirlerin için genel olarak güzel noktaların altı çizilmiş. En iyiye hep birlikte...
Güzelim şiirlerinizin takipçisi olmaya devam edeceğim. Nice paylaşımlara. Hoşgeldin.
Şiirle.
Şeyda GÜNEŞ
|
|
|
|
|
Bünyamin Durali
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #9 : Kasım 13, 2008, 17:06:08 ÖS » |
|
Arzu Karadağ'ın, Berfin Bahar'da yayımladığı birçok şiirini, beğenerek, etkilenerek okuduğumu hatırlıyorum. Bende "yalınlığın, sıradanlığa asla bitişmeyen yalınlığın şairi" olarak iz bırakmış. Burada karşılaşınca yeniden, aynı çizgiyi sürdürdüğünü sevinerek gözledim.
Arzu'nun şiir(ler)inde "oynamak" yok. "Şiir işi"ni (evet, başlıbaşına bir "iş"tir şiir), gayriresmi ciddiyetle önemseyen bir şair o. Şiirin, sözcüklerin orasından burasından çekiştirilerek, otopsi masasında birtakım biçimsel operasyonlardan geçirilmesiyle değil; imge ve dize kuruculuğundaki başarılarla yakalanabileceğinin, şiirin bildirisinin de ıskalanmaması gerektiğinin, net olarak ayrımında. Bu yüzden de, "yerleşik dil'in içinde durarak da aykırı kalınabileceğini, bambaşka ve muhalif bir şiirsel dil örgütlenebileceğini", ben biraz da Arzu'dan öğrendim desem, yalan olmaz.
Arzu Karadağ, iyi şair; dinamizminin hakkını veren bir şair.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Kasım 13, 2008, 17:10:35 ÖS Gönderen: Bünyamin Durali »
|
Moderatöre Bildir
|
ne vakit ?a??rsam umulmad?k zamanlarda yönümsün
|
|
|
|
HBozkurt
|
 |
« Yanıtla #10 : Aralık 01, 2008, 02:56:59 ÖÖ » |
|
sevgili Arzu Karadağ..şiirlerinle hoş gelmişsiniz
gecikmeli de olsa sana ve şiirine merhaba
|
|
|
|
|
rikimikipiki
R?za Bozkurt
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #11 : Nisan 29, 2009, 17:06:01 ÖS » |
|
FARZET Kİ
Farz et ki unutulmuş isimler Kimlikler yanmış bir çöl yangını ile Her yüz aynı yüz mesela Tanır mısın gözlerden beni
Farz et ki bitirilmiş sabahlar Dünler silinmiş yargısızca Her hayat aynı zifiri geceye gömülmüş Ellerimden tanır mısın beni
Farz et ki soyu tükenmiş sevmelerin Tarihler ve günler karışmış Güneş ve ay dolanmış Her aşk bilindik bir yalanmış Yüreğimden tanır mısın beni
2003 İstanbul Arzu Karadağ Farzetmediğimizde tüm şiir yalan mı oluyor yani?.. .) Şiir için kutluyorum; teşekkürler.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Nisan 29, 2009, 17:06:32 ÖS Gönderen: rikimikipiki »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|