Sahra
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #4 : Ekim 11, 2008, 23:25:08 ÖS » |
|
101 Pâre Şiir Atışı
1. güz yeşertici bir bombayla telef et beni 2. usandım bu baldırıçıplak halk faşizmi'nden 3. yüzümün ormanında hanidir çakallar uluyor 4. affet beni sarı-sevda'm, nirvana'ya ulaşamam 5. ne dağlar adamdan sayar beni, ne uçurumlar 6. rüzgârın üvey kardeşi mi, keder mi içimde çalkalanan 7. nasıl bir karanlık bu rabbim, aşk nerede tutuklu 8. sular yanıyor, yıldızlar sönüyor ömrüm; haberdar mısın 9. tembihin de geri dursun senin tekbirin de, ey kara-kamu 10. anti-kahramanıyım, tersyüz edilmiş her hikâyenin 11. günler, ateş günleri güzelim; aşklar, timsah gözyaşı 12. benim gövdem gömütlüktür, halkların taşa tuttuğu 13. bir devrimcinin en afili karanfili: filistin 14. dünya'nın neresine konsam, kıyamet kopar orasında 15. bir kalkışmadan öbürüne, geçe-göçe yaşarım ben 16. çölümü dilime yasladıkça, çoğalır iç-erincim 17. bağdat, yeni bir emrin var mı sevda'ya dair 18. kömürden can'lar gömdük anayurda dörtbaştan 19. kil'den öğrendim ben ne öğrendimse kül'den öğrendim 20. demir âsâ, demir çarıksın; doğdun doğalı kalbim 21. ne zaman güz'e çalışsam, elim ayağıma dolaşır 22. ufkuma seni düşürdü diye yâr, borçluyum karpat dağlarına 23. zülfüyâre dokunmakla geçti benim ziyan-ömrüm 24. anam mahzun, babam yok; göçüğümden sarılın bana 25. gel ki, sana yeniledikçe yenileyeyim yağmurumu 26. başkalarının payına pupayelken akasyalar, bana neden kör kuyular 27. hadi, bir bulut indir, bir şeftali soy da; hüzünler doluşsun saçlarımıza 28. ben ölüme ölüm demem, ölüm sevda kokmadıkça 29. beni siz anlarsınız, anlarsanız akkavaklar 30. bağı-bahçesi talan edilene yakışır şiir 31. ey basra! kalbimin kederli süsü, ayağa kalk, dokun şafağa 32. anam benim: sevinmeyi bilmezim, kederden şilebim 33. esirgeme beni tanrı'm, aşk'ın ve şiir'in travmasından 34. sıklaştırın safları; mum alevi, güzel uyak 35. orospunun dölü dünya! neden kıydın keklik gözlü Irak halkına 36. herkesin kuytusuna yağan kardan sorumluyum 37. yaprakça sus, yelce konuş; şiir hakkına 38. karşılığı yok yazdıklarımın, yaktım seyir defterimi 39. ben düşersem türkülerle düşerim, acının gergefine 40. çiçekler açar-açmaz, beni bekler tuzaklar 41. olanca yaratıcılığınla dürtükle tinimi, gelen akşamdır 42. güz'ün gönüllü tutsağıyım ya, vururlar beni 43. çilingirler! açın açabilirseniz acı'nın ağzını 44. andırmayın adını bana, aşk denilen mezâlimin 45. bir turnaya kaç ayrılık eklenirse şiir olur 46. hep acının rahle-i tedrisinde çürüttüm dizlerimi 47. eze-büze saliseleri vardım çile kapısına 48. söz, iktidar'a giderse gitsin; güz, muhalif kalsın yeter 49. aşkolsun ulan dünya! tek tek yoldurdun ya bana bıyıklarımı 50. olmaz kimi-kimsesi, sevdasına sonsuza dek sâdık kalanın 51. yasaklıyım, sevmenin ve sevilmenin bütün biçimlerinden 52. kudursun emperyaller! enternasyonal bir kederle bağlıyım sana 53. ben yalnızca hüzün tanrısı'na biat ederim 54. atmacaların gagaladığı, kırık defne dalısın sen 55. sevgilim! sevgilim! ben senin rüzgârının mücâhidiyim 56. hiza ve istikametini bozma be şair, kırdırırlar seni inkılâplara 57. mimiklerimden jestlerimden vursun şiir şimşeği 58. bütün sosyalistler birleşse, asosyal olsa! 59. kalp krizinden ölmek güzel, bu kalpsizler dünyasında 60. ne batan güne hükmüm geçer, ne kül'den anlayan bulunur 61. bu kadar üşür müydüm, rahat bıraksa anılar 62. sesim, güz'ler albümüdür; karmakarış sayfaları 63. ben de badem gözlü olurum, öldükten sonra 64. gözleri hasat zamanı kızların işliğidir şiir 65. baskılama beni hayat, teşekkür etmiyorum sana 66. bir çitlembik ağacının dibinde dinlensin şiirim 67. eylül demeyin bana! eylül demeyin! eylül! 68. bir mayıs ağırlamaya kalksa kalbim, yirmi sekiz şubat birden kükrer 69. teptimse talihimi, bilin: güz'e vurulmuşumdur 70. keder redifli şiirlerle fişeklesinler ömrümü 71. sen: iyilik loncası'sın, doğruluk acısı 72. hangi duygunun dışavurumu, bu "kayayı delen incir"*
(*): turgut uyar 73. dökülmüşsem, saçılmışsam, bundan size ne 74. bahar bile nobran, baba; yamyassı içim-dışım 75. kaç berfin ağlatılırsa, âsâyiş berkemâl olur 76. hayaller demode sevgilim, hisse senetleri ve tahviller moda 77. kevser suyunda yıkanmış kelimelere götürün beni 78. bubi tuzağından ne farkı var göğüslerinin senin 79. serçe-adımlarla yürümenin müşkülünü gel bana sor 80. âdetten kesilmiş kadın gibi bir gökyüzü üstümde 81. düş'ünü seçemiyorum bu karartıda, kış'ını seçeyim bari 82. şiir'e sarılmasaydım, mağlup olmazdım hayat'a 83. tabiat'tan hayat'a kalkan şair'i devlet düşürür 84. acemiliğinden çekti ne çektiyse yüreğim benim 85. yüzgöz olayım ulu yara'mla, bırakmaz yağmur 86. sevgilim, devlet protokolünü bozar senin gülüşün 87. kerterizi sağlam bir aşk'a tutun, utanma! 88. işte hayat, işte ölüm; mukayese et ve denetle ömrünü 89. göt yalayan şairlerden hicâp duyar, incinirim 90. tiren düdükleriyle eskiden ne çok senlibenliydim 91. kabasaba adamların dünyasıdır bu, kasatura adamların 92. allahına kadar bir zümrüdüanka: metin altıok 93. beyaz ölüm gemicisi behçet* karasivas'ta
(*): behçet aysan 94. civanımsın, cengâverim, el yazıma vuran hüzün, helâlliğim 95. incelikler müzelik oldu sevgilim, ben dayanamam 96. nasıl anlatılır aşk, sosyal asalaklara 97. kesret'ten bîhabersen, ne bilirsin vahdet'i 98. tüketirken çok tükendik, yerimiz kalmadı acı'ya 99. bir maratondur ölüm, başarabilene ne mutlu 100. ellerim yumulu kalsın, nasılsa ummandayım 101. işte geldim gidiyorum, illallah ve eyvallah!
(*):yayımlandı.
Bünyamin DURALİ
|