|
cumali22
Ziyaretçi
|
 |
« : Şubat 29, 2008, 23:06:14 ÖS » |
|
Son günlerde bilim, din tuzağında Mum ışığı yetmez, bilgi çağında Sevgi ocağında, gönül bağında Ateşler kararmış, küller perişan
Kimisi aç gezer, kimi de susuz Geçinmek derdinden kalmış uykusuz Kimisi isyanda, kimi duygusuz El açmış göklere kullar perişan
Uzaktan yakından havlar köpekler Sessizlikten yasa girmiş, çiçekler Yaylalarım ıssız, öksüz petekler Arıları uçmuş ballar perişan
Son bulsun düşmanlık, dostluğa bakın Çiçeğe sevgi ol, insana yakın Dikkat et sözüne, incitme sakın Konuşmaktan aciz diller perişan
Kumarda boşalmış kese, dolmamış Totodan, lotodan hiç ders almamış Muskalar, fincanlar çare olmamış İyi haber vermez fallar perişan
Alınıp, gücenip, kusura kalma Emeğin boş yere havaya salma Sevgi besleyenin âhını alma Bülbülün âhından güller perişan
Aydın, yazar-çizer hepsi fişlenmiş Doğruyu söyleyen neden taşlanmış Tökezliyor gönül atım yaşlanmış Çivisi sökülmüş nallar perişan
Bütün gönüllere sevgi ekeriz Sevgiden ne anlar, avanak keriz Bir yanlışın özlemini (cezasını) çekeriz Yâre ulaşmayan yollar perişan
Yapay gündemlerle ortam gerilir Hedef belirlenip oyun kurulur Biri emir verir, biri vurulur Geride çocuklar dullar, perişan
Analar sokakta her cumartesi Kesilmiş nefesi çıkmıyor sesi Lime lime olmuş tek elbisesi Yeşil yâre küsmüş allar perişan
Verdiği sözlerde durmuyor kimse Malın zekâtını vermiyor kimse Yoksulun hâlini sormuyor kimse Dostlar vefa bilmez, hâller perişan
Gel nefsini körelt, özünü pâkla Yardımsever misin, kendini yokla Terk etmiş evini iki çocukla Sevdiğinden ayrı kollar perişan
Son bir defa yüzün görmeden ölmem Senden ayrılalı inan ki gülmem Sana haberimi verir mi bilmem Savrulup duruyor yeller perişan
İsyan da ettirir, insan oluşun Belâya girmesin pervasız başın Bir işi yapmadan sonunu düşün Kendi yangınından çöller perişan
Kimisi hileyle sınıf atlamış Servetini üçe dörde katlamış Kuraklık diz boyu toprak çatlamış Karanfiller susuz, güller perişan
Şehir merkezleri diz boyu çamur Tekneler boş kalmış yapılmaz hamur Küresel ısınma yağmıyor yağmur Barajlar kurumuş, göller perişan
Sayısını sorma yoksul aç’ımın Nefesi kokuyor işsiz, bacımın Renklerle bezenen nar ağacımın Yaprağı kurumuş, dallar perişan
Kanlı savaş yerin dibine batsın Aydınım, yazarım fikir yürütsün Dinamolar çürük, voltamper netsin? Aküler boşalmış piller perişan
Eriyor buzullar, dargın kutuplar Ozonu deliyor, spreyler, tüpler Cep telefonu var, gelmez mektuplar Haber getirmeyen teller perişan
Cumali boşa mı kafa yorarmış Her şeyi düşünmek ömre zararmış Hava kirliliği renkler kararmış Perde ötesinden tüller perişan
Cumali Cumalioğlu 18.02.2008-15:20-MLT.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mart 15, 2008, 13:52:35 ÖS Gönderen: Transferci »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
HBozkurt
|
 |
« Yanıtla #1 : Şubat 29, 2008, 23:59:41 ÖS » |
|
'karamuk dalını eğmiş kenara yolcular buradan geçmesun deyü'
evet sevgili Cumali..geçip giderken zaman şiirin kollarında saçlara düşmüş kar..her şey perişan..her şey
güzel şiirini kutlarım..hele bide mırıldansa dilim..
|
|
|
|
|
|
zeyno
|
 |
« Yanıtla #2 : Mart 01, 2008, 01:48:57 ÖÖ » |
|
Elden ele, dilden dile aktarılası.. Cepte taşınıp, baş ucuna asılası, okunası bir şiir olmuş her gece yatmadan önce.
Yüreğine, diline, eline sağlık Halk Ozanı Kardeşim Yediveren Gülünden Güzel Cumali.
|
|
|
|
|
|
cumali22
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #3 : Mart 01, 2008, 04:07:26 ÖÖ » |
|
Teşekkürler türkü yürekli, dostum! Belli ki bu perişan adamın,“Perişan” özünü sizde türkü tadı uyandırmış. Bir gün birlikte çalıp söylemek umudu ile… “Duydum havadisler yanlış geliyor Boşa mıydı senin için yandığım!”
|
|
|
|
|
|
cumali22
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #4 : Mart 01, 2008, 04:09:10 ÖÖ » |
|
Özenle seçtiğiniz sevgi sözcükleri için teşekkürler! Sevgi sevgi açmanız için (Sevgili Zeyno) bütün Yediveren Gülleri size gönderiyorum. Salgılar efendim!
|
|
|
|
|
|
zeyno
|
 |
« Yanıtla #5 : Mart 01, 2008, 05:05:18 ÖÖ » |
|
Sevginin sözcüklerini özenle seçen hakikatten ben miyim -sabah akşam lügatını sakince sanki hatmedip...- yoksa seçen sözcükler mi lügatı yok sevgimi özde keşfedip bilmem ki dostum.
Bildiğim o ki sizin için sevginin sözcüklerini ne aradım, ne seçtim ben bulduğum yerde, döktüm sadece döktüğünüzü hissedince iç.
*
yediveren, vermez sekizi dememek gerek sekizincide verdiği meğer inciymiş demek.
sevgilerimle
|
|
|
|
|
|
zeyno
|
 |
« Yanıtla #6 : Mart 01, 2008, 05:47:29 ÖÖ » |
|
Ev içlerinde dolma sarıp durmadan dolanırken ben benim adım ne aslen, biliyor musun, Ozan Cumali
gel perişan, git perişan hep
gel gitlerin ortası olur mu kumda yıkılmaz kale silinmez resim altı üstü hiç
Adım mıydı peki çeken beni bu şiirine benden yıldızlı peki alan düşünmedim değil bunu doğrusu bir an durup
Çeken sadece bu benzerlik olamazdı,olmamalıydı, değildi elbet
Ev dışında olup da ayağımıza dolananların gerçek adı ne bilmem bilemem ama bildiğim her şey madem perişan, ezberlenmeli derim bu perişan şiirin, bir dua gibi... dönüştürücü... perişanlığı... Aklen, şavklığa
Öpüyorum kardeşim her bir sesinden binlerce sese ney yüreğini
py
|
|
|
|
|
|
Oresay
|
 |
« Yanıtla #7 : Mart 01, 2008, 19:12:18 ÖS » |
|
Bu güzel şiirini birkaç kere okudum, çok güzel yazmışsın sevgili Cumali. Sevgiyle.
|
|
|
|
|
|
cumali22
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #8 : Mart 01, 2008, 23:53:23 ÖS » |
|
Sevgili Zeyno ve Sevgili Oresay ikinize çok teşekkür ediyorum. Sevgili Zeyno şiirimi o denli önemsemiş ki, bu ilgisine söyleyecek sözcükler hepsi belleğimi terk etti, kaçıp gizlendiler sanki. Ama mutluyum, şiirimde, kendinden bir şeyler bulabildiğin için mutluyum Sevgili Zeyno! Mutsuzum çünkü yazdıklarımın hepsi aslında olumsuz şeylerdi. Bir gün hep birlikte sorun anlatan türküler yerine mutluluk şarkıları söylemek umudu ile...
|
|
|
|
|
Dursun Nadir
ÖKS Girişimcisi

|
 |
« Yanıtla #9 : Mart 02, 2008, 13:30:43 ÖS » |
|
Şehir merkezleri diz boyu çamur Tekneler boş kalmış yapılmaz hamur Küresel ısınma yağmıyor yağmur Barajlar kurumuş, göller perişan
Perişan halimizin şiiri... Şiir yüreğine selam olsun CUMALİ.
|
|
|
|
|
|
cumali22
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #10 : Mart 03, 2008, 01:31:31 ÖÖ » |
|
Merhaba sevgili Zeyno, Ötekiliriz’in Şiirleriniz ve Şiir kısmına gönderdiğim iki şiirimi Cumalioğlu şiirlerine taşımayı beceremedim. Oraya taşımama yardımcı olursanız sevinirim. Perişan başlıklı şiirimden çok etkilendiğiniz için size ithaf etmek istiyorum. Perişan başlıklı şiire -Zeyno’ya- ithafı eklemenizi rica ediyorum. Saygılarımla…
|
|
|
|
|
|
zeyno
|
 |
« Yanıtla #11 : Mart 03, 2008, 01:42:04 ÖÖ » |
|
Gülmekten ölemedim ya, ayyy şaşırmaktan öleceğim Cumali.. Deli misin Ozanım, değilsen nesin? Yoksa benden izinsiz delirmekte misin?
Ciddi olamasın.
|
|
|
|
|
|
cumali22
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #12 : Mart 03, 2008, 01:47:34 ÖÖ » |
|
Lütfen izninizle... Delirmeme izin varsa hocam! Saygılarımla...
|
|
|
|
|
|
zeyno
|
 |
« Yanıtla #13 : Mart 03, 2008, 01:51:32 ÖÖ » |
|
Bende çoktaaaaaan MEŞHUR olan O PERİŞAN'ı E ben çoktan taşıdım bile... meşhurluğu değil ama şiire mecburiliği omiriliği gibi taşıyıcı olunca insan zor olmuyor bu  ))
|
|
|
|
|
|
sedef Kandemir
|
 |
« Yanıtla #14 : Mart 23, 2008, 18:35:28 ÖS » |
|
Merhaba, Cumali Ozan kardeşim.
Ne güzel bir şiirine dokundum az önce, parmağımın tozuyla...Hoş dile getirmişsin perişan hallerimizi.
Hece vezninde çok iyisin, keyifle okunuyor dizelerin.
|
"Çalmadan, ç?rpmadan bize ekme?imizi verenleri aç, bizi giydirenleri donsuz b?rakmadan ya?amak istemek bu kadar güç, bu kadar mihnetli, hatta bu kadar tehlikeli mi olmal? idi". -Sabahattin Ali-
|
|
|
|