K. Kozanoğlu
K.KOZANO?LU
ÖKS Girişimcisi

ellerimde güller, ayaklar?m kül...
|
 |
« : Şubat 29, 2008, 15:59:44 ÖS » |
|
ö. kaplan kozanoğlu; sanatçılar beşiği Çukurova'da doğdu. Parasız yatılı, Fen Lisesi ve Tıp okudu. Fen defterinde şiirler biriktirdi. Çeşitli dergilerde yazdı. İki buçuk kitabı, bir e-kitabı yayınlandı. "ERGUVAN" şiiriyle ödül aldı. Şiirleri şarkı oldu; MFÖ, Murat Kekilli, Barışöz vb. sanatçıların albümlerinde yer aldı, geniş yankı buldu. Şarkı sözü formatlı şiirlerini iyi birer hece şiiri olarak ele aldı. GARİPÇE şiirlerinde; yalın, lirik, etkin bir dil kullandı. B'AŞKA ŞİİR e-kitabında toplanan şiirlerinde ise; soyut-somut anlamda çoklu anlamın öncelendiği, özgün imge-simgelerle örülmüş yeni arayışlarla şiir ırmağına damlalar katma uğraşı verdi. Kitapları: DÜNYAYI SEVGİmiz KURTARACAK, ESKİ MEYEN ŞİİRLER, ŞİİR...ŞİMDİ(Aysel GÜREL'le ortak) ve B'AŞKA ŞİİR e-kitabı. Şairle iletişim:okkozanoglu@hotmail.comwww.otekileriz.netk.kozanoğlu & şiir dostları facebook gurubu www.kaplankozanoglu.com
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ocak 13, 2010, 23:30:33 ÖS Gönderen: K. Kozanoğlu »
|
Moderatöre Bildir
|
k.kozano?lu
|
|
|
|
cumali22
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #1 : Mart 01, 2008, 18:23:26 ÖS » |
|
Küllerinizden yeni güller fışkırması dileklerimle...
|
|
|
|
|
K. Kozanoğlu
K.KOZANO?LU
ÖKS Girişimcisi

|
 |
« Yanıtla #2 : Mart 01, 2008, 22:12:24 ÖS » |
|
Şiir düşleyen bir küçük çocuktum. Aşık Mahsuni'yi gördüm önce. O dev ozan, sazıyla sözüyle boynu bükük yürüyordu. Ömrünce bir kartviziti bile olmamıştı. Dev şair Attila İlhan hayatıma değip geçti sonra. Sanat müziğimizin büyük güftekarı Turgut Yarkent'in içten dostluğuyla şereflendim. Ve Aysel... O aykırı, ayrıksı, büyük ozan, efsane söz yazarı, çocuk kadın'ın dostluk pınarından, şiir çağlayanından içtim kana kana. Bunca lütuf hakkım değildi. Ama oldu. Ve sonra... Elleri nasırlı gözleri bulut sevdiceğim annem gibi, at üstünde yaşam şiirini yazan babam gibi, eğitim emekçisi abim gibi birer birer toprağa düştü onlar da. Kalbim çatlasın istedim, kalemimi kırayım dedim parça parça...Ama olmadı. Çocukluk hastalığım, gizil yaram nüksetti: Kanasan da devam dedi. Şiir beni bırakmadı. Şiirimi ve sözümü konumlandırmayı düşündüğüm "B'AŞKA ŞİİR" ve "B'AŞKA SÖZ" başlıkları yersiz bir iddia barındırıyordu. Madem ki toprağa dönecekti, toprağa benzemeliydi oysa insan. "GÜL VE KÜL" ve "SÖZ BİTTİ" başlıkları daha sıcaktı. Arasında mutlandığım ailem ÖTEKİLERİZ'le ve dünyayla paylaşımlarım bu başlıklarla olmalıydı...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mayıs 01, 2009, 19:00:50 ÖS Gönderen: K. Kozanoğlu »
|
Moderatöre Bildir
|
k.kozano?lu
|
|
|
K. Kozanoğlu
K.KOZANO?LU
ÖKS Girişimcisi

|
 |
« Yanıtla #3 : Mart 02, 2008, 00:15:26 ÖÖ » |
|
BİZ İSTERSEK
Biz istersek dağları un Demiri yün Kılıcı kın ederiz
Biz gidersek dağları delip Yüreği ezip Her şeyi silip gideriz
Biz istersek dikeni gül Nefreti kül Yüreği tül ederiz
Biz seversek geceyi gün Bugünü dün Sevdayı düğün ederiz
Hala aynı yar biziz Değişen zamana ayar biziz
Hala aynı karar biziz Bizde kış yok dört mevsim bahar biziz...
"ŞİİR...ŞİMDİ' den" "MFÖ- AGU albümünden"
DÖVECEKSİN DİZLERİNİ Yarim benden uzaklarda Zannetme ki güleceksin Bir zalimin kollarında Pişmanlıktan öleceksin
Yaş tutacak gözlerini Döveceksin dizlerini Bu sevdanın izlerini Bilmem nasıl sileceksin
Vazonda güller solacak Gözlerin yaşla dolacak Hasretim hançer olacak Yüreğini dileceksin "ŞİİR...ŞİMDİ' den" "Murat Kekilli - BİR AHİR ZAMAN albümünden"
ACİL AŞIK Kapım kalbim telefonum Bil ki her an açıktır Yoksun yüreğim firari Aklım ise kaçıktır Sevenlerin meclisinde Adım acil aşıktır Gözlerin benim dünyama Doğan mavi bir ışıktır
İlk taksiye ilk trene İlk uçağa atla gel Hükmünü sil zamanın Yüreğini katla gel "ŞİİR...ŞİMDİ' den" "Barış Öz - ZİNCİR albümünden"
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Kasım 22, 2008, 16:38:06 ÖS Gönderen: K. Kozanoğlu »
|
Moderatöre Bildir
|
k.kozano?lu
|
|
|
|
HBozkurt
|
 |
« Yanıtla #4 : Mart 02, 2008, 00:21:21 ÖÖ » |
|
kocaman yüreğe sahip Kaplan Kardeşim..
çok duygulandım
sizi gönlüme taşımam sebepsizdir
|
|
|
|
|
K. Kozanoğlu
K.KOZANO?LU
ÖKS Girişimcisi

|
 |
« Yanıtla #5 : Mart 05, 2008, 22:18:52 ÖS » |
|
ERGUVAN
Laciverdi bir gülüştür kutup gözlerimde zaman Erir bitevi erir, s'onsuzluk damıtarak Ve bir ebabil kuşu ağzında taşla gelir Savrulur müsvette dünya Yıkılır sessiz se(v)dasız...
Kardelen düşlerle bin çiç-ek açar. Esmer bir ağıt gibi Boy atar hala yüreklerin göğüne Ben duydum kimse bilmedi Ürkünç gözlerini ölümün...
Ey şuh gülüşlü hayat; ey sarışın .rospu Her biri bir t'arafta ağlar tutkunlarının Nerededir görmedik, bulamadık şeftalin 'En derinlerinde gizli' Diye oyaladığın?..
Enli uzun bir hüzün verilen elimize Aş(k)ımız da çalındı; plaklar bozuk Yalan bayrağın dikti her kaleye, her burca Sınırsız yeniğiz, yıkığız ve yitiğiz Allah'tan ki şiir var -annemiz şiir-
İmgeni de ç'aldım gözlerinden kuşlarının Ey sesini kalbime gömdüğüm nef-es Kesilir sanırım artık ayakların Yer kürenin en naif tep'esinden Tepene bayramlar yağar...
|
k.kozano?lu
|
|
|
|
cumali22
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #6 : Mart 06, 2008, 00:07:11 ÖÖ » |
|
Tepene bayramlar yağsın, e mi ozanım! Biliyordum güzel şiirlerini okuyacağımı. "Aş(k)ımız da çalındı; plaklar bozuk" tamam ozanım, bozuk plak gibi aynı sözcükleri tekrarlamamalı ama şeftali yerini sorgulamak da biraz aşırı değil mi?
|
|
|
|
|
K. Kozanoğlu
K.KOZANO?LU
ÖKS Girişimcisi

|
 |
« Yanıtla #7 : Mart 08, 2008, 02:00:27 ÖÖ » |
|
S’ÖZ Ömrüm: içini koşan küheylan; direnmeler delisi Tökezlediği yerden fışkırır dünlerin öcü An olur yelesinden hüllünür mazi Ama: kara gözleri şafak rahmidir -duruyor günün bağrında doğurduğu: tay!- Her adımda bakı aklamış: su ne ki Ötesi…öptüğüm tastan ekmek ağ(la)ması! Ruhum, ellerinmiş: umut çiçeğine kırmızıyı öğreten Kırmızı ki: kanımızla terimizin çocuğu: Yarın. Uzak değil im kansız Açın gamzelerin perdelerini: güller kızaracak -Günbegün büyüyor o tay- Söz!ün özü: ak olacak, küsülmez(se) güneşe Şark’ımız söylenecek avaaaz avaaz Sil-kinin! Ç’ok kalmadı yarına…
|
k.kozano?lu
|
|
|
|
HBozkurt
|
 |
« Yanıtla #8 : Mart 08, 2008, 22:16:17 ÖS » |
|
evet sevgili Kaplan..yarın içimizde dik başlı küheylan..özgürlüğüne düşkün
kırmızı rengimiz..
şiirlerindeki ruh güzelliği onurlu yaşamın izleridir
yazdıklarını ilmekten geçiren göz..pişiren söz
koca bir yaşanmışlık..acısıyla tatlısıyla
üst dil çalışmaları kendine münhasır..mavi sancak..barış türküsü
Ruhum, ellerinmiş: umut çiçeğine kırmızıyı öğreten Kırmızı ki: kanımızla terimizin çocuğu:
söylemin sustuğu dize ..kalbin anahtarı..açar içimizdeki gerçeklik
kutlarım
Hüseyin Bozkurt
|
|
|
|
|
K. Kozanoğlu
K.KOZANO?LU
ÖKS Girişimcisi

|
 |
« Yanıtla #9 : Mart 13, 2008, 02:27:34 ÖÖ » |
|
Sesime ses katan dostlara selam ederim. Bu arada duyan geliyor, kadro tamamlanıyor. Ne mutluluk. Selam ile.
|
k.kozano?lu
|
|
|
|
Şeyda GÜNEŞ
|
 |
« Yanıtla #10 : Nisan 30, 2008, 15:58:12 ÖS » |
|
Kaplan Kozanoğlu dizelere hakikaten başka ruh katmış. Tebrikler.
|
|
|
|
|
|
HBozkurt
|
 |
« Yanıtla #11 : Mayıs 10, 2008, 11:02:00 ÖÖ » |
|
Kaplan Kozanoğlu
ismi dahi şairliğinin tescili..bir ozan ..yurdun has toprağı mesleğinin yanısra şiirle hemhal olması onun ruh karakterindedir
içindeki söylenmemişi söyleme adına konar geçer yurdunda bazen bir mısra düşer bir şarkı sözü
her şarkısı şiir tadında
Kozanoğlu'nu her zaman betimlerim..çağdaş Karacaoğlan..torosların yükseklerinde
bazen kar tutulur yaz sıcaklığında akdeniz
bazen sızar yüreğinde damla damla hasret..kavuşmayı bekleyen sevgiliye
Şiirlerindeki dil..unutulmayacak cinsten yeni argandlar oluşturur..
kutluyorum hep Hüseyin Bozkurt
|
|
|
|
|
Berrak BEHRAMOĞLU
ÖKS Girişimcisi

|
 |
« Yanıtla #12 : Mayıs 13, 2008, 15:26:01 ÖS » |
|
Kaplan Kozanoğlu şiirleri zor şiirler. Attila İlhan'ın bir sözünü anımsıyorum: "Çağdaş şiir yazmak isteyen şairler önce halk şiirini öğrenmeli" der. Ya da bu bağlamda sözlerdi. Bunu niçin mi söyledim. Çünkü, Kozanoğlu şarkı sözü yazarlığı yolculuğunda halk şiirini de özümsemiş. Bu ona modern şiir düzleminde çok olanaklar sağlamış.
Berrak BEHRAMOĞLU
|
|
|
|
|
|
Şeyda GÜNEŞ
|
 |
« Yanıtla #13 : Mayıs 13, 2008, 15:41:21 ÖS » |
|
Fakat Berrak, Kozanoğlu epeydir görünmüyor. Aysel GÜREL'in vefaatı nedeniyle bu aralar sarsıntılı günler geçirdiğinden mi acaba? Çünkü, biliyoruz ki günümüzün bayan Karacaoğlan'ı Ayel GÜREL hayatında ilk ve son kez bir şarkı sözü yazarı ile ortak kitap çıkarmıştı, o şarkı sözü kitabının adı "Şiir Şimdi" idi galiba... Bu duygusal atmosferi anlıyorum. Kaplan'a metanet diliyorum. Onun nezdinde bütün sanat severlere metanet diliyorum. Hakikaten büyük bir ozandı Aysel.
Ama hayat devam ediyor bir yandan. Kaplan, şiirlerini daha fazla özletme lütfen.
Şeyda GÜNEŞ
|
|
|
|
|
|
sedef Kandemir
|
 |
« Yanıtla #14 : Mayıs 25, 2008, 15:43:58 ÖS » |
|
S’ÖZ Ömrüm: içini koşan küheylan; direnmeler delisi Tökezlediği yerden fışkırır dünlerin öcü An olur yelesinden hüllünür mazi Ama: kara gözleri şafak rahmidir -duruyor günün bağrında doğurduğu: tay!- Her adımda bakı aklamış: su ne ki Ötesi…öptüğüm tastan ekmek ağ(la)ması! Ruhum, ellerinmiş: umut çiçeğine kırmızıyı öğreten Kırmızı ki: kanımızla terimizin çocuğu: Yarın. Uzak değil im kansız Açın gamzelerin perdelerini: güller kızaracak -Günbegün büyüyor o tay- Söz!ün özü: ak olacak, küsülmez(se) güneşe Şark’ımız söylenecek avaaaz avaaz Sil-kinin! Ç’ok kalmadı yarına… Tebrikler Kaplan Kozanoğlu, şiir okudum saygıyla eğilerek.
Elleri öpülesi bir şiir daha
sevgilerle
|
"Çalmadan, ç?rpmadan bize ekme?imizi verenleri aç, bizi giydirenleri donsuz b?rakmadan ya?amak istemek bu kadar güç, bu kadar mihnetli, hatta bu kadar tehlikeli mi olmal? idi". -Sabahattin Ali-
|
|
|
|