otekileriz.com'dayken dostluğumuzu ve kavgamızı birbirine paralel, aynı sıcaklıkta, birbirini besleyerek, besteleyerek sürdürdüğümüz ve halende sürdürebildiğimiz değerli ŞiirAdam Fuat Çiftçi'ye ait 'Bağımlılık-Şiir' kitabını Şiiri Özlüyorum Dergisinin hediyesi olarak almakla, teşekkür mahiyetinde sözler sarfetmek için bu forumu açmışken, birkaç ön yazı yazmak geldi içimden.
Bir insan bu kadar mı Şiirsever olur, yaşamının merkezine ve kalbine alır?... Sevgili Fuat'la en az iki kez yüzyüze ve aynı masada kadeh tokuşturmuş biri olarak, sadece yazılarının değil yaşamının her anının şiirle dolu olduğunu biliyorum. Başka arkadaşlarında olduğu ilkinci masada, 'artık yeter,' demişim. Birazda havadan sudan konuşsak...
Fuat'ın bir anlık süren bakışlarındaki anlamı çözmüş, özür dilemiştim. Bana, şiire soğuk bir adama bakar gibi bakmıştı. 'Yok... Yanlış anlaşılmasın... Şiiri bende severim, yazamasam da iyi takipçilerindenim, ama yani...' diye gevelemiştim.
Sevgili Fuat, Dansöz Kıvırmaları adlı romanımı ima ederek, 'Kıvırma!...' demişti.
Bağımlılık-Şiir adlı kitabı elime geçer geçmez sayfalarını karıştırdım. Bazıları önceden yayınlanmış yazılarından oluşuyordu. Kapaktan sonraki sayfaya nihayet geçebildim.
Bana kızacak biliyorum, 'sana hitaben yazılmış bir yazıyı kamuda niye dilllendiriyorsun,' diyecek... Varsın desin... Kavganın, pardon, dostluğumuzun beslemesi olur.
Yazı Şöyle:
"Bahattin Yıldız'a
Şiir Kıvırmaları yoktur
dostum!
Fuat Çiftçi
Avanos'Sevgili Fuat, gerçekten yaşamını 'Kıvırmasız' şiire adamış ender insanlardan biri... Kendisini kutlarım...