Google Reklamları
Ötekileriz Kurallarına Yönelik Eleştiriler
Ötekileriz Kültür Sanat Girişimi Forumu
Mayıs 23, 2012, 12:33:10 ÖS *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

ANASAYFA ANAFORUM Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Ötekileriz Kurallarına Yönelik Eleştiriler  (Okunma Sayısı 1966 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Transferci
Yalçın Bozer
Yönetici
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« : Şubat 24, 2008, 02:30:56 ÖÖ »

ÖTEKİLERİZ KURALLARI

Alt Başlık : Ötekileriz Kültür Sanat Girişiminin, Alan Adı otekileriz.net Olan Web Sitesine Ait Kuralları:

1. HUKUK : 
Ürün ve iletileriniz Türkiye ve Türkiye’nin Bağlı Olduğu Uluslararası Hukuk Kurallarına Aykırı Olmamalıdır.

2. HAKARET, SÖVME, TACİZ VE AŞAĞILAMA:
Kişi veya Kişiliklere yönelik eleştiri sınırını aşan hakaret, sövme, taciz ve aşağılama içeren ürün asılmamalı, ileti ve mesaj sunulmamalıdır.

3. ÖTEKİLERİZ RUHU:
Üye adayının, Ötekileriz Sanat Anlağı ve Genel Tanıtımda sözü edilen ÖKSG anlayışını en azından öz ve ilke olarak benimsediği varsayılacaktır.

4. ÜRÜNLERİNİZİN GERÇEK YA DA BİLİNEN SANATSAL MAHLASINIZLA YAYIMLAMANIZ GEREKECEKTİR:
Ana Sayfa'dan gönderilen ya da Foruma sunulan ürünlerinizin altında gerçek ya da sanatsal alanda kullandığınız bilinen mahlasınızı kullanmanız gerekmektedir. Öznel ve haklı nedenlerle adını, mahlasını kullanmak istemeyenlerin durumu yönetimce değerlendirilecektir.

5. ÜRÜNLER SİZE AİT VE ELEKTRONİK ORTAMDA İLK KEZ otekileriz.net’de YAYIMLANIYOR OLMALIDIR. 
Ekledikleriniz öznel ürünleriniz olmalıdır. Ötekileriz Girişimcisi olmayanların ürünleri, ancak size ait ü.s.t.e.ki.f. lerinizde (ü.s.t.e.k.i.f.'in Açılımı : Ürün-Sanatçı- Tanıtım- Eleştiri- Kuram- İnceleme Fırtınalarınız) değerlendirebilirsiniz. Varsa alıntılarınız; kaynağını açıkça göstermeli ve ürününüzün beşte bir oranını geçmemelidir.

Matbuat hariç, SOMUT ÜRÜNÜNÜZÜ İLK KEZ SİTEMİZDE YAYIMLANIYOR OLMALISINIZ. ELEKTRONİK ORTAMDA ÖNCEDEN YAYIMLANMIŞ OLAN ÜRÜNLERİNİZİ ÖTEKİLERİZ SİTESİNE SUNMANIZ KESİNLİKLE YASAKTIR. ü.s.t.e.ki.f.lerinizde konuya uygun alıntılar yapabilirsiniz. Ötekileriz’de yayımlanmış olan ürününüzü, başka adresli elektronik ortamlarda yayımlamanız halinde ise, ilk kez otekileriz.net adresinde yayımladığınız dipnotunu eklemeniz önerimizdir.

6. E-POSTA, İÇ MESAJ, ÖKSG TOPLU MESAJ VE MSN :
Üyelik kaydında belirtilen e-posta adresiniz gerçek olmalı, görünmesi istenmiyorsa salt yönetim tarafından görünebilecek gizli kalsın kutusu işaretlenmelidir. Üye olunmakla Yönetimin, Yöneticilerin ve Site Yetkililerinin sizden hiçbir özel izin almadan, iç mesaj, belirttiğiniz adres(lere) e-posta ve Ötekileriz Kültür Sanat Girişiminin Toplu Mesaj Grubundan (otekileriz@googlegroups.com )  mesaj gönderilmesini, varsa ve gerekli görülürse msn’ninizi listelerine almalarını  kabul etmiş olacak ve ÖKSG’den gönderilen mesajları spam olarak değerlendiremeyeceksiniz.

7. YANIT ZORUNLULUĞU :
Yönetimin, Yönetici ve Yetkililerin, paylaşıma sunduğunuz ürünle ya da kendinizle alakalı olarak soru sorma hakkı, sizin de yanıtlama zorunluluğunuz vardır. Verilen bilgiler üye tarafından izin verilmedikçe diğer üyelerle paylaşılmayacaktır.

8. ÜRÜN VE İLETİLERİNİZİ TÜMÜYLE SİLME, DEĞİŞTİRME YETKİNİZ :
Açmış olduğunuz Forum Konusunu ve sunduğunuz iletilerinizi sonradan düzeltmeniz mümkündür. Ancak forum ve iletileri tamamen silmeniz ya da sonrası sunulmuş iletileri anlamsız kılacak kadar farklılaştıracak değerde değiştirmeniz YASAKLIDIR.

9. ÜRÜN VE İLETİLER İLGİLİ BÖLÜME KONUMLANDIRILMALIDIR:
Önceden açılmış bir konuda forum açılmamalı, iletiler ilgili forum konusuna sunulmalıdır.

10. YÖNETİMİN ÜYELİKLE, ÜRÜN VE İLETİLERLE İLGİLİ YETKİLERİ :
Üyelikten çıkarma, askıya alma, yasaklama, ürün ve iletileri silme, düzeltme, değiştirme, başka forum kategorisine-bölümüne taşıma, Ana Sayfa Menüsüne (de) aktarma, EKİTAPLAŞTIRMA gibi işlemleri Yönetim, yönetici ve Yetkililer doğrudan gerçekleştirme hakkına sahiptir. Bunlardan dolayı Yönetimin açıklama yapma zorunluluğu yoktur. Üye; üyelikten çıkmış, çıkarılmış olsa da, önceden sunmuş olduğu ürün ve iletilerinin silinmesini talep etmeyeceğini şimdiden kabul ve taahhüt eder.

11. VERİ KAYBI :
Üye, 9.md.de belirtilen nedenlerle veya teknik ve diğer nedenlerle veri kaybından dolayı; kendi lehine, Yönetici, site admini ve Yetkilileri aleyhine hiçbir hak doğurmayacağını, bundan dolayı hukuki-cezai hiçbir hak, talep ve şikayette bulunmayacağını şimdiden kabul eder. 

12. TELİF HAKKI VE ELEKTRONİK ORTAMDA SERBEST YAYIM :
Sitemizde yayımlanan ürünlerin; eser sahibi ve sitemiz kaynak gösterilmek ve ticari bir gaye gütmemek koşuluyla yöneticiler ya da 3.kişiler tarafından başka adresli elektronik ortamlarda da yayımlanabileceğini, ürünlerine karşılık hiçbir şekilde  telif ücreti ödenmeyeceğini, bu konuda talep ve hak iddiasında bulunmayacağını üye peşinen kabul eder.

13. HUKUKİ VE CEZAİ SORUMLULUK :
Üyelerin sunduğu her türlü ürün ve iletiden doğan sanatsal, hukuki ve cezai sorumluluk tamamıyla o üyeye ait olacaktır. Üyelerin ve hatta Yöneticilerin, Yetkililerin kişisel ürünlerinde ki içerik ve sanatsal eksiklikler Ötekileriz Kültür Sanat Girişimine mal edilemez, ÖKSG bu yönüyle sorgulanamaz.

Ürün ve iletilerden, kurallara aykırılıktan dolayı sitenin (site admininin), yönetim üyelerinin uğradığı her türlü aktif, pasif zararlardan dolayı zarara uğrayan doğrudan, hüküm altına alınmışsa rücuan buna neden olan kişi ya da kişilikler aleyhine yasal yollara müracaat edebilecektir. Uğranılan zararlar dışında, ek olarak o miktarın % 20’si oranında cezai şart dahi talep etme hakları olacaktır.

14. YETKİ :
Bu sözleşmeden doğan çekişmeler için Adana mahkemeleri ve icra dairelerinin yetkili olduğunu taraflar şimdiden kabul eder.

Sitenize üyelik başvurusunda bulunan ben, on dört maddeden oluşan yukarıdaki kuralları okuyup anladım. Çekincesiz ve koşulsuz kabul ederim.

ÖNEMLİ NOT :
1) Üyelik başvurunuzun aktif olabilmesi için öncelikle aşağıdaki linkten elde edeceğiniz 'İstenen Bilgiler' forumunu eksiksiz doldurarak, otekileriz@gmail.com adresine e-posta yoluyla göndermeniz gerekmektedir.

2) otekileriz.com'da üyelik kaydı süren girişimcilerin, alt linkte bulunan forumu doldurma zorunlulukları yoktur. Aynı ad ve e-posta adresiyle otekileriz.net’e üyelik başvurularından itibaren en geç 24 saat içerisinde üyelikleri aktive edilecektir.

İstenen Bilgiler Forumunu Aşağıdaki Linkten Yükleyiniz.

http://otekileriz.net/forum/index.php?action=dlattach;topic=3.0;attach=8

* istenen_bilgiler_forumu.doc (34 KB - Yükleme: 342 kez.)
« Son Düzenleme: Mart 16, 2008, 10:48:17 ÖÖ Gönderen: Transferci » Moderatöre Bildir   Kayıtlı

Bana da Transfer işi yüklendi.
cumali22
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Mart 15, 2008, 21:13:55 ÖS »

5. maddeyi yeniden gözden geçirmenezi öneririm.
Saygılarımla...

Cumali Cumalioğlu
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
cumali22
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Mart 15, 2008, 21:28:57 ÖS »

"ötekileriz kurallarında ötekileriz üyesi olmayan yazar ürünlerinin katıksız yayımlanmayacağına dair kural nedeniyle Cumali'ce Seçmeler forumunu kaldırmak zorunda kaldık."Site sorumlusu sizsiniz, kaldırabilirsiniz de "ötekileriz kurallarında ötekileriz üyesi olmayan yazar ürünlerinin katıksız yayımlanmayacağına dair kural" ben burada böyle bir kural göremiyorum. Ayrıca"katıksız" derken, tamamı ya da bir kısmı anlamında mı yoksa yoruma kapalı ya da açık anlamında mı o da pek anlaşılmıyor. Ben site sorumlusu olmadığıma göre sizden gelen her şeye seçeneksiz evet demek zorunda olabilirim. Ancak emeğimi silmeden önce uyarsaydınız belki farklı bir yöntem bulunurdu. Saygılarımla....
Cumali Cumalioğlu
asumanatakuman
ÖKS Girişimcisi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Mart 16, 2008, 00:37:03 ÖÖ »

beşinci maddeden ben de rahatsızım.
Transferci
Yalçın Bozer
Yönetici
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #4 : Mart 16, 2008, 11:11:20 ÖÖ »

"ötekileriz kurallarında ötekileriz üyesi olmayan yazar ürünlerinin katıksız yayımlanmayacağına dair kural nedeniyle Cumali'ce Seçmeler forumunu kaldırmak zorunda kaldık."Site sorumlusu sizsiniz, kaldırabilirsiniz de "ötekileriz kurallarında ötekileriz üyesi olmayan yazar ürünlerinin katıksız yayımlanmayacağına dair kural" ben burada böyle bir kural göremiyorum. Ayrıca"katıksız" derken, tamamı ya da bir kısmı anlamında mı yoksa yoruma kapalı ya da açık anlamında mı o da pek anlaşılmıyor. Ben site sorumlusu olmadığıma göre sizden gelen her şeye seçeneksiz evet demek zorunda olabilirim. Ancak emeğimi silmeden önce uyarsaydınız belki farklı bir yöntem bulunurdu. Saygılarımla....
Cumali Cumalioğlu

Sayın Cumali, hassasiyetinizi saygıyla karşılıyorum. Size özel göndermiş olduğum özel mesajımda, sözü edilen  maddeyi uzun uzadıya anlatmak yerine kendi dilimde, özetler düşüncesiyle: 'katıksız' kavramını kullandım.
Madde Şöyleydi:
"5. ÜRÜNLER SİZE AİT VE ELEKTRONİK ORTAMDA İLK KEZ otekileriz.net’de YAYIMLANIYOR OLMALIDIR.
Ekledikleriniz öznel ürünleriniz olmalıdır. Ötekileriz Girişimcisi olmayanların ürünleri, ancak size ait ü.s.t.e.ki.f. lerinizde (ü.s.t.e.k.i.f.'in Açılımı : Ürün-Sanatçı- Tanıtım- Eleştiri- Kuram- İnceleme Fırtınalarınız) değerlendirebilirsiniz. Varsa alıntılarınız; kaynağını açıkça göstermeli ve ürününüzün beşte bir oranını geçmemelidir."

Anlamı ise : Ürünler size ait olmalı, Ötekileriz üyesi olmayan sanatçıların ürünlerini ise, o ürünle ilgili bir yazınızın (yorum-inceleme-eleştiri-tanıtım vb.) içerisinde yer almasıdır.
'Katıksız' dan kastım buydu. Sizin ise eklemiş olduğunuz ürünler direk alınıp foruma yapıştırılmış ve altında üstünde o ürünle ilgili hiçbir katkınız olmamıştı.

Saygıyla, sevgiyle.
« Son Düzenleme: Mart 16, 2008, 11:12:52 ÖÖ Gönderen: Transferci » Moderatöre Bildir   Kayıtlı

Transferci
Yalçın Bozer
Yönetici
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #5 : Mart 16, 2008, 11:44:04 ÖÖ »

beşinci maddeden ben de rahatsızım.

Ötekileriz Girişimi, üç yıla yaklaşan net geçmişinde bir takım deneyimler elde etti. Ötekileriz Kurallarında yapılan bazı değişikliklerin ana kaynaklarından biri de aslında bu deneyimlerdir.

Ötekileriz Girişimi, kültür sanat alanında kendine özgü bir kimliği, yapıyı konuşlandırmaya çabalıyor. Nette bulunan tıpkısının aynısı yapı ve işleyişlerle ayniyet ve paralellik de, 'ne gereğimiz var?'ı öncelikle yönetim olarak kendi kendimize sormaya başladık...
Yaşayan yaşamayan (kalbimizde yaşattığımız) ustaların hemen hemen tüm ürünlerini zengin net ortamında bulmak mümkündür. Ötekileriz'i ziyaret eden bir sanatçı ve sanatsever netde daha önce okumadığı bir yazıyı, görmediği bir ürünü görebileceği düşüncesini taşımalıdır.
A, B, C vd. sitelerde olan ürünlerin aynısının (hatta yorumu, eleştirisi, karşılıkları, karşılamaları) ötekileriz'de olması, google linklerinden birinin bize ait olması dışında netsel alandaki kültür ve sanata pek bir katkı sağlamayacağı düşüncesi oluşmuştur.
otekileriz.com'un teknik (teknik diyoruz ama ne yapıldığını biliyoruz) sorunlar yaşaması sonrasında adı geçen geçmeyen yönetim paylaşımcısı arkadaşlar arasında derin ve sert tartışmalar çıkmış, 'ne gereğimiz var, neden bu zahmetleri çekiyoruz, ötekileriz'de olan birçok ürün başka sitelerde de var, netde olmamızın ya da olmamamızın hiçbir farkı yok' tabanlı düşüncelerle önceki anlayışla devam edilmesi halinde kopmalar yaşanacakken, bu ve benzeri kurallarla bütünlük sağlanmıştır.

Yoksa, yaşayan yaşamayan birçok ustaların ürünlerini değersiz görme gibi düşüncelerle Ötekileriz'de yer vermeme gibi bir ukelalığımız olmamıştır, olmayacaktır da.

Yeni sloganlarımızdan biri : Netde yeni bir ürün olsun, ötekileriz'de olsun, nitelikli olsun ya da hiç olmasın...

Saygı ve sevgiyle...

« Son Düzenleme: Mart 16, 2008, 11:46:56 ÖÖ Gönderen: Transferci » Moderatöre Bildir   Kayıtlı

cumali22
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Mart 16, 2008, 11:56:11 ÖÖ »

Sayın Transfercim, sildiğiniz forumda ben de açıkça yazmıştım ki, yorumsuz olmalı. Eğer ben yorum yapsaydım, ya da eleştirseydim, milyonlara mal olmuş, hatta ünü yurt dışına taşmış şairlerimize herkes birşeyler yazacaktı. Belki de yorumlar arasında şiirler kaybolacaktı.
Öyle olmadan herkes alacağını alsın diye o forumu açmayı düşünmüştüm. Diğer sitelerin çoğunda Usta Şairler, Profesyonel Şairler bölümleri mevcut iken sizin 5. madde neden yasaklar? Bunu siz anlıyor musunuz? Ben anlamıyorum. Gönlüm bu maddenin değişmesinden yanadır. Saygılarımla...
Transferci
Yalçın Bozer
Yönetici
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #7 : Mart 16, 2008, 12:14:47 ÖS »

Sevgili Cumali, bu konuyla ilgili yukarıda ki açıklamamı tekrarlıyorum. Ustalarımızın ürünlerini diğer sitelerde bende okuyorum. Olmayan olsun Ötekileriz'de; amacımızdır. Eleştiri ve önerileriniz için teşekkür ederim.

asumanatakuman
ÖKS Girişimcisi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Mart 17, 2008, 20:51:20 ÖS »

nette bir ürün sergilemenin karşılığı anında geri dönüşümler olmasıdır. çok okuyucuya ulaşmaktır. başka da bir getirisi yoktur. amacım çok okura ulaşmak iken hiç bir zaman "yalnızca ötekileriz' de yayınlama" kapanına girmeyeceğim. üyeliğimi yenilemek için bu şartı kabul etmiş bulundum. ama bu hiç bir zaman ürün eklemeyeceğim anlamına geliyor. ara ara tartışmalara, sohbetlere katılıp çıkacağım demek ki.
 peki, ne yapalım? siz bilirsiniz...
Transferci
Yalçın Bozer
Yönetici
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #9 : Mart 17, 2008, 20:58:05 ÖS »

Sevgili Asuman, 5.maddenin son paragrafı öncelikle Ötekileriz'de yayımlanmasını içermektedir. Bu anlamda ürüne bir tekel koyma vurgusu yoktur. Bilgilerinize, saygıyla.

Ötekileriz’de yayımlanmış olan ürününüzü, başka adresli elektronik ortamlarda yayımlamanız halinde ise, ilk kez otekileriz.net adresinde yayımladığınız dipnotunu eklemeniz önerimizdir.

asumanatakuman
ÖKS Girişimcisi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : Mart 18, 2008, 13:00:24 ÖS »

yani...
böylece hem ilk kez sizde yayınlayıp, hem de bu ürünü taşıdığım her yerde sizin tanıtımınızı yapacağım kendi ürünüm üzerinden...
diğer sitelerin buna göz yumacağını nereden çıkardınız?
sağolun, ben almıyayım.
Sanat Dedektifi
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : Mart 18, 2008, 16:16:26 ÖS »

Ötekileriz'in "aynı ürünün bir sitede yayınlanması"na dair önerisini anlamlı buluyor, destekliyorum. Gerekçelerimi bilahre açıklayacağım. Sevgiler.

Zehra YENİCE
Bahattin YILDIZ
Bahattin Yıldız
Yönetici
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #12 : Mart 20, 2008, 12:41:36 ÖS »

yani...
böylece hem ilk kez sizde yayınlayıp, hem de bu ürünü taşıdığım her yerde sizin tanıtımınızı yapacağım kendi ürünüm üzerinden...
diğer sitelerin buna göz yumacağını nereden çıkardınız?
sağolun, ben almıyayım.

Sevgili Asuman, ötekileriz'de yayımlanan ürünün başka elektronik ortamlarda yayımlanması halinde, ilk kez otekileriz.net'de yayımlandı dipnotunun eklenmesi zorunluluk değil, sadece bir öneridir. Uyulup uyulmaması sanatçının isteğine bağlıdır. Öneri yerine getirilirken, diğer sitelerin buna gözyumması ya da yummaması ise o sitenin kurallarına göre değişklenlik arzedecektir. Saygı duyarız...

hem de bu ürünü taşıdığım her yerde sizin tanıtımınızı yapacağım kendi ürünüm üzerinden...
Ötekileriz'in tanınması ve tanıtılması; salt 'BİZİM' değil, sizin, bizim ve tüm ÖTEKİLERİZ'in tanıtımıdır.

Sevgili Asuman, otekileriz.com'un kuruluşunun en başından beri öykülerinizle, mesajlarınızla, dijital, ekitap kapak, resim ve fotoğraf ürünlerinizle Ötekileriz'e zenginlik kattınız. Samimi, içten tepkilerinizi anlayabiliyorum... Bu konuyla ilgili olarak benim ve Transferci'nin yazılarını bir kez daha okuyunuz.

Bu kuralın olumsuz yönlerinden ziyade olumlu yanları olduğunu gelecek bizlere gösterecektir; inanıyorum.

Paylaşımlarınızı sürdürmenizi heyecanla bekleyeceğiz. Saygı ve sevgilerimi sunarım.

« Son Düzenleme: Mart 20, 2008, 12:44:45 ÖS Gönderen: Bahattin Yıldız » Moderatöre Bildir   Kayıtlı
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!