RENİ
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #90 : Kasım 23, 2010, 12:13:45 ÖS » |
|
Göl
Göle YAĞMUR YAĞDI sınırsız Boşluk hissi -kayboldum bu oyunlar- Arzular, kayıplar, Düşler gölgeler düğmeler başsız Kolsuz figürler -ben gidiyordum ressama
DURMADAN Yağan YAĞMURUN SONUNDA Kalbimin çizgileri ıslandı yağmura geçmişin izlerini sildirdim sisin içinde saklandım pullarım balığı Terk Etti
Bir nehre düşer Giderim) ben seçtiğin Acı seçemediğin sevinçlerinden tabloya girecek Olan Acı dediler
Yağmurdan-hüzün MÜ suçlu Dedim duvarcı ustasının elinden duvara kadınlar karıştı halı ustasının elinden halıya karıştı kadınlar Yine acıya düştü Bir Çocuk acıyı boyadı ressam düşe yordum kendimi takvimlere bakmadan Kalın Düşler boya Dedim ressama acıyı da tabloya sakla-ben bir nehre düşer giderim
Üşümemek için Yağmur suyunu içip her köşe başında seni aradım Bütün bunlar beni Eksik bıraktı Küçük kağıtlar Yandı içimde rengin özesmi
|
|
|
|
|
RENİ
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #91 : Kasım 23, 2010, 12:17:35 ÖS » |
|
Mahkum
acı,zulüm -mühürlü ağızlardan döküldü mahkum kadını unuttu..-söylemiştim- kayalıklarda- kalkamayacak kadar ağırdı mahkum- dünyanın bütün kuklaları gelsinler- kadınlar adamlar odalar odalar allı yeşilli bir yazma biraz daha ışık sil baştan karınca ip merdivenden sözcüklerle tırmandı - -sevgi ‘’an’’ da gezer dediler- zamana- dayanıyor yazı dediler- caddeden akıyor zamana yağmur dediler- masalcı mahkumun içinde-gençliğini yazıyor- kadın gövdesinden korkuyor mahkum rüya bu, kuruntu değil- dans -kadının yüzü kapalı-Adam siluet kadın içine çekiyor adamı .. -bir yolu uzun Arayış .. - gündüzü,Geceyi karıştıran eylem merhamet uygulayıcısı gelsin- Çan, boynuz, davul eşliğinde ayin-dans .. içi kapalı -kıyılmış kadın-vijdan uygulayıcısı gelsin Sonlu zihin-saf Farkındalık -hayalet bölge .. savruk hep içimiz-Gecenin gizli Suretleri-kıvamı bozuyor..
yabani adam gibi mahkum-Bir dağ kadar uzak kadına ikili bir düşü yoktur-Gökyüzü onun çığlığını duyar belki sessiz ağrır karanlıkta-müzik-koro sesleri daha fazla ses- ağrı bıçaklamakta kendini
Rengin Özesmi
|
|
|
|
|
RENİ
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #92 : Ocak 05, 2011, 19:48:21 ÖS » |
|
Mavi doğurdu ressam
Fırça çalan renklerin anılardan söktüğü Tual yedi renk mavi.. Gölge, zamanı yok sayan sarı bir boşluk
Gece uyuyor ayazdayız Sana bakıyorum başımdan aşk geçiyor Ten kendini reddetti, koza kelebeği tanıdı- Geçersiz zaman, karanlık ışığa son suretini düşürdü Soluksuz ağladı çocukluk içimde Cüceler ülkesinde emrettiler sebep sorulmadı, süresiz itaat..
Sevda gökyüzüne karışmış Figür aynadan sıkılmış
Karşı duvar dibinde narin çiçekler bisiklete küsmüş çocuklar Renklere inat mavi doğurdu ressam
Fırça çalan renklerin anılardan söktüğü Tual yedi renk mavi
Sarı tonlarından keman çalan bir kadın Gelecek günlerin öncesinde anısına geçmişin Bütün bunları hiç ağlamadan çizdi..
rengin özesmi
|
|
|
|
|
RENİ
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #93 : Ocak 05, 2011, 19:49:53 ÖS » |
|
Ayrılma
Soluk soluyuşlar rüzgar Bulut sesi yok Dalga dokunuşu ayrılık ağıt kapısında gecenin Yenilenlerin en sessizi Yaşayanların en sakini ayrılık nehirlerin akışı Çıplaklığım dikey burcunda bir kadın Düşer erincinden Düşer ayrılık zulada yalana
Hoş geldin çerçevesiz ayrılık Bir kuşun peşinde Güneşe yakın elleri Gözleri sonbahar ayrılık
rengin özesmi
|
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #94 : Ocak 05, 2011, 20:29:09 ÖS » |
|
sen ressama gidiyordun bi tuval hamiline yazılmış maviydi ressam gecenin kapısında ağıtlar yaktı ağzında mühür ı sıtmalar üstüne yazıldığımız destan....
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ocak 06, 2011, 00:43:59 ÖÖ Gönderen: recep memis »
|
Moderatöre Bildir
|
"gırnata çığlığına, bir yalan roman yazılır" Recep Memiş
|
|
|
RENİ
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #95 : Ocak 13, 2011, 12:39:13 ÖS » |
|
Recep Bey ilginize çok teşekkür ederim şiirli günler dilerim
|
|
|
|
|
RENİ
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #96 : Mart 29, 2011, 11:08:06 ÖÖ » |
|
Gölgede
ıslak, boş soğuk avlu.. ölü..
yenilenlerin en sessizi gecenin ağıt kapısında zor gün bu son oyun, son dans.. dalgın zamanı gecenin..
unutuşa yardım eden şeyler, yalan olmuş fotoğraflar yalanlanmış hayat, çoktan yaşlanmış yüzüm yaşlanmış anılar..
(cenaze törencisi biliyor musun hep aynı mutsuzluk hep aynı umutsuzluğa ulaştık)
ikindileri yokluğun dayanılmaz oluyordu aklım faydasız düşler örerdi, çok gidiyordun uzaklaşıyordum kendimden
bir talihsiz derlerdi, güneş ülkesinde bir kadın düşen erincinden, bir kedinin hüznüne çarpan yüreği el çırpması kuş sesi
görenler var, geldiğin geceyi dövdüğün gün tabloya düştü deli gözleri kedinin
yaşattım yokluğunu yılların ağırlığına ekledim
zamansız sıkışık düşler arasında ve duvarların arkasında
gölgede.. rengin özesmi
|
|
|
|
|
|
zeyno
|
 |
« Yanıtla #97 : Nisan 23, 2011, 01:30:28 ÖÖ » |
|
''başımdan aşk geçiyor'' (Rengin Özesmi)  ) çok güzel be.. evir çevir ne yönden bakarsan bak, manzara değişiyor, değişmiyor güzellik..
|
|
|
|
|
RENİ
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #98 : Nisan 23, 2011, 11:51:45 ÖÖ » |
|
Sevgili Zeyno iyilikler güzellikler diliyorum şiirli günler reni
|
|
|
|
|
RENİ
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #99 : Mayıs 02, 2011, 10:29:31 ÖÖ » |
|
Seviş-me
İçindeki boşlukta çalıştım Üşüdüm Sanki bir penceren ormana açılıyor ………………………………….
Kadın gövdesi Aynada .. Karnına değiyor başka bir ten ahh!
Kuş şarkı söylüyor Suya.. Renkler ses veriyor Benim avuçlarım kırmızı yüzüm beyaz ..
yüzümü unuttun Bellek bir yere sakladı Belki bir şarkının içine
Odalar Odalar Biraz daha ışık Koro sesleri
Çizikler..
hayatın gidişinden kaçmanın Dayanılmaz arzusu
Sonunda- Karınca ip merdivende, Tırmandı..
Sözcükler Sevgi ‘’an’’ da gezer, Zamana dayanıyor yazı dediler
Caddeden akıyor yağmur dediler Kadın gövdesi korkmuş
Aynada gördüm bakk ahh! Karnına değiyor başka bir ten ahh! Kuş şarkı söylüyor Suya.. Renkler ses veriyor Benim avuçlarım kırmızı yüzüm beyaz ..
Rengin ÖZESMİ
|
|
|
|
|
RENİ
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #100 : Mayıs 18, 2011, 14:06:48 ÖS » |
|
ayak izleri on bir gece yürüdü Gökyüzünün altında bir yüz Hiçbir nehri geçerek senin avluna ulaştı ayakları ıslak çimlerde gezindi kuş gibi Sevinçli. sessiz nefesler verdi Yeşil içinde-Beş kedi var anne zümrüt yeşili saklıyor hala İki şeffaf cam arasında Tutkular, Renkler (annecin Yüzünü eline koyar- Avuçların ısınır) Islak rüzgar ve yağmur Baharın kapısında
annecim kimse beni Kızıl dillerde sevmedi Siz hep seveceksiniz- - sizin ellerinizle bize Hediye edilen sabahlar iplik sevgi dikmiyor Güz Nereye gitti -Benim Maskelerim kahverengi saçlarınız sizin
kelebekler , gölgeler-hayaller -yüzüme gizlenmiş hüznünüz annemin elleri dokunuyor annem Akşamları yanan ışıklar başımda uyuyor, düş’ler annecim Bir Bakışın senin..
Rengin Özesmi
|
|
|
|
|
RENİ
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #101 : Ocak 25, 2012, 16:33:12 ÖS » |
|
Babam için
Onlar mezarlarında uyuyacaklar..
Dua sevmem hiç okumadım Nefes kuşum karışır geceye ateşe suya Karınca izine kuş yuvasına
Gecenin dili tutulur Şehvetle roman okuyan biri gelir Ulu ağaçların gölgesinde
Ezilir belki ayak altında vakitler
Gölgeler soyunur kalırsa bir yüz boşluk kalır Amaçsız dağınık
Rengin Özesmi
|
|
|
|
|
RENİ
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #102 : Ocak 25, 2012, 16:46:12 ÖS » |
|
Kıyamet
Nehir otlar kamışlar Gecenin içinde
uygun adımlarla rüzgarla hareket eden bir ordu sanki orman
Hafıza unutkan bir/yüz/boşluk sessiz beyaz
iki anı arasına sıkışık
Birikmiş suretler sevmek yada sevmemek için öncesiz ve sonrasız
Kırık düş'ler Söylenmemiş sözler için..
Rengin ÖZESMİ
|
|
|
|
|
RENİ
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #103 : Ocak 25, 2012, 16:47:38 ÖS » |
|
Boşluğa sadakat
Sarsak zayıf bir kadın/gecede/geceye düşkün/ Duygular giysiler renkler sesler/ve durumu Düzensizliğe/Okunmamış bir kadına/ Yalnızlığın sahnesinde/Düşsellik/ Sadakat bir boşluktu/ Kaygan ve çok nemli bir gecede..
Annenin ayaklarında Ninnilerle sallandığın Sarhoşluk Hatırlıyor musun
Alabildiğine mavi Tek bir sözcük Düzensizliğe Okunmamış bir çocuğa..
Rengin ÖZESMİ
|
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #104 : Ocak 25, 2012, 22:19:32 ÖS » |
|
ben bu ozan içindeki çocuğu ve rengin'i hep okudum desem şimdi; hoşluğa sadakatte kusur olmaz umarım...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ocak 26, 2012, 00:02:27 ÖÖ Gönderen: recep memis »
|
Moderatöre Bildir
|
"gırnata çığlığına, bir yalan roman yazılır" Recep Memiş
|
|
|