Google Reklamları
DANSÖZÜMÜZ BOLKEN, FETHİYE'DE...
Ötekileriz Kültür Sanat Girişimi Forumu
Mayıs 23, 2012, 10:58:59 ÖÖ *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

ANASAYFA ANAFORUM Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: DANSÖZÜMÜZ BOLKEN, FETHİYE'DE...  (Okunma Sayısı 672 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bahattin YILDIZ
Bahattin Yıldız
Yönetici
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« : Haziran 21, 2008, 17:13:51 ÖS »

Fethiye'de 13-14 yaşlarında öğrenci kızların yer aldığı oryantal (dansöz) yarışmasından dolayı soruşturma başlatılmış...

Televizyonda birkaç dakikalık gösterimlerini ben de izledim. Dansöz kıyafetleriyle kıvırışları, bazılarının striptiz hareketleri bende de rahatsızlık uyandırdı.

Soruşturmanın sonucunu bekleyeceğiz.

Sürmekte olan soruşturma konusu dışında bir diyeceğim olacak :

'Ülkemizde oradan buradan bayıyla, bayanıyla dansöz kıyafetsiz o kadar dansözümüz varken ve kendi aralarında tescilli tescilsiz yarışırlarken, yeni yetme dansözlerin varedilmeye çalışılması bir de yarışma düzenlenmesi FUZULİ İŞLERLE  uğraş değil midir?...

'Dansöz Kıvırmaları Yazarından ' diyeyim  de bir eksik kalmasın.
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
sedef Kandemir
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Haziran 22, 2008, 21:48:54 ÖS »

Bence de haklısınız Bahattin Bey.

Yurt dışında bulundum oldukça fikir sahibi olacak kadar uzundu kalma sürem. Ben bırakın onsekiz yaşından küçük olanları, üniversite öğrencilerinin bile makyajlı dolaştıklarını görmedim. Yaşı büyük olanlar, hafta sonları eğlenceye gidecekleri zaman süslenip, daha şık kıyafetleri tercih ediyorlar. Doğrusu da bu olmalı zaten.

ülkemde ise;
Genç annelerin, küçük kız çocuklarını tv de gördükleri modellerin birer küçük taklitleri haline getirdiklerini gördükçe üzülüyorum. Beş yaşında kuaföre götürülüp saçları boyanan minik kızlar var ve çantalarında makyaj malzemesi taşıyorlar bu minik taklit ürünleri şimdiden.

Böylece bu genç anneler kendilerini daha modern, daha çağdaş olduklarını düşünüyorlar sanırım.
Bu düşünce doğrultusunda 13 ve 14 yaşında dansöz olamaya özendirilen çocukların olması kaçınılmaz tabii.

Ayrıca dansözlükte ayıplanacak ve küçük görülecek bir meslek dalı değil ama maalesef dansöz olma vadi ile kendini koruyamayacak yaşta çocukların başına neler geldiğini biliyoruz.

Yoksa, yetenekli, içinde dans etmeye karşı dayanılmaz bir  istek duyan ve kendi iradesi ile meslek seçimini bu yolda sürdürerek, dansı sanatsal bir görselliğe dönüştüren  insanların yaptıkları iş neden ayıp olsun değil mi?

Saygılar

Ayıp olan tabii ki yazınızın son bölümünde yer alanların yaptığı dansözlük...Ya bir de bunlar içinde yarışma düzenlerlerse ne yapacağız? Cheesy
« Son Düzenleme: Haziran 22, 2008, 21:51:19 ÖS Gönderen: sedef Kandemir » Moderatöre Bildir   Kayıtlı

"Çalmadan, ç?rpmadan bize ekme?imizi verenleri aç, bizi giydirenleri donsuz b?rakmadan ya?amak istemek bu kadar güç, bu kadar mihnetli, hatta bu kadar tehlikeli mi olmal? idi".
-Sabahattin Ali-
Bahattin YILDIZ
Bahattin Yıldız
Yönetici
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #2 : Haziran 23, 2008, 19:24:16 ÖS »

Yoksa, yetenekli, içinde dans etmeye karşı dayanılmaz bir  istek duyan ve kendi iradesi ile meslek seçimini bu yolda sürdürerek, dansı sanatsal bir görselliğe dönüştüren  insanların yaptıkları iş neden ayıp olsun değil mi?

Bir yanlış anlaşılmaya neden olabilecek yazıma süslü bir yama hediye ettiniz. Ötekileriz birbirini tamamlıyor. Dediğiniz gibi Sevgili Sedef!... Teşekkürle, saygıyla, sevgiyle.
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!