Bence de haklısınız Bahattin Bey.
Yurt dışında bulundum oldukça fikir sahibi olacak kadar uzundu kalma sürem. Ben bırakın onsekiz yaşından küçük olanları, üniversite öğrencilerinin bile makyajlı dolaştıklarını görmedim. Yaşı büyük olanlar, hafta sonları eğlenceye gidecekleri zaman süslenip, daha şık kıyafetleri tercih ediyorlar. Doğrusu da bu olmalı zaten.
ülkemde ise;
Genç annelerin, küçük kız çocuklarını tv de gördükleri modellerin birer küçük taklitleri haline getirdiklerini gördükçe üzülüyorum. Beş yaşında kuaföre götürülüp saçları boyanan minik kızlar var ve çantalarında makyaj malzemesi taşıyorlar bu minik taklit ürünleri şimdiden.
Böylece bu genç anneler kendilerini daha modern, daha çağdaş olduklarını düşünüyorlar sanırım.
Bu düşünce doğrultusunda 13 ve 14 yaşında dansöz olamaya özendirilen çocukların olması kaçınılmaz tabii.
Ayrıca dansözlükte ayıplanacak ve küçük görülecek bir meslek dalı değil ama maalesef dansöz olma vadi ile kendini koruyamayacak yaşta çocukların başına neler geldiğini biliyoruz.
Yoksa, yetenekli, içinde dans etmeye karşı dayanılmaz bir istek duyan ve kendi iradesi ile meslek seçimini bu yolda sürdürerek, dansı sanatsal bir görselliğe dönüştüren insanların yaptıkları iş neden ayıp olsun değil mi?
Saygılar
Ayıp olan tabii ki yazınızın son bölümünde yer alanların yaptığı dansözlük...Ya bir de bunlar içinde yarışma düzenlerlerse ne yapacağız?