selim-cem
ÖKS Girişimcisi
tarih olsun diye geldim buralara/ a. özer
|
 |
« : Haziran 11, 2008, 08:27:19 ÖÖ » |
|
BU FORUM ALTINDA EDEBİYATLA İLİNTİLİ VATANDAŞLARIN TAMAMIYLA "ÖZNEL" DEĞERLENDİRMELERİ YAPILACAKTIR. EH BİRİLERİ DE "NE KADAR DOĞRU YAZMIŞSIN ABİ !" DERSE "DEVİRLİ PİYANGO" ÇIKMIŞ GİBİ SEVİNİLECEKTİR. SİZ DE ELBETTE KATKI YAPABİLİRSİNİZ.
|
|
|
|
|
selim-cem
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #1 : Haziran 11, 2008, 09:58:34 ÖÖ » |
|
AHMET ERHAN: Alkol denizinde balık avlayan martı. Akdeniz aksanlı Ankaralı. Belki de bu yüzden denizi elinden alınmış gibi mutsuz. Gülümsemesi bile acı. Acı fetişisti. Klasik bir erkek çocuk: Anne düşkünü, babaya karşı saklı kin, fazlası psikolojinin konusu. ( EN GÜZEL ANNE ŞİİRİNİ O YAZDI BULMASI SİZE AİT ) Sırf şiirini yazabilmek için bile, terkedebilir tüm güzellikleri (şiir sevgisi mi denir, belki ? ) Kederin taciri. "Sahibinden Satılık" alıcısı yok, kim ne yapsın mezarlıkta açan zakkumu . Maç izliyor, elinde tombul Efes fındık fıstık. Cem Yılmaz'ı görse ağız burun girer, gıcık. Tarık Selman anlar onu en iyi ithafı var.
|
|
|
|
|
selim-cem
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #2 : Haziran 11, 2008, 14:02:43 ÖS » |
|
HİLMİ YAVUZ : Dönüşümü İsmet Özel kadar ilgi görmedi, şikayetçi. Kutsal kitapların muğlak ifadelerini şiirine katarak "derin derviş" hallerinde hırkasıyla Yeditepede turladı. Geçmişinde parlak bir şair olamaması bugünKÜ anlamsızlığını derinleştirdi. Zaten herkesin duhul ettiği mekanda saf tutmanın esprisi yoktu, şanssız bir "zaman"da köşe tuttu, yaygarasız kaldı. Hernasılsa suyu bol bir "çöl" buldu "lokma"sıyla idare edip gidiyor.
|
|
|
|
|
|
zeyno
|
 |
« Yanıtla #3 : Haziran 11, 2008, 16:01:49 ÖS » |
|
OKUDUKÇA Edebiyatla ilintili vatandaşlar hakkında, gerek yazdıklarından, gerekse haklarında yazılanlardan ne kadar bilgi sahibi olunuyorsa, ancak o kadar bilgi sahibi olabilmişse olabilmiştir, belki, biri olarak.. ''Ne kadar doğru yazmışsın Selimcem Ağabey'' demem, doğru olur mu? Emin olamayınca! (Bu arada... Söz arasına not iliştirmek yanlış olmaz, değil mi, Selimcem Ağabey?  Ben aslında 'Abi' diye yazmak isterken.. Ağabey diye yazmamın nedenini açıklamak istiyorum. İzninizle.. Bir yerde, bir gün.. Bendeniz, bu Ağabey sözcüğünü, Abi diye yazmıştım. Hem telaffuzu daha kolaydı bana göre, hem öbüründen daha sıcacık, hem dolu doluydu... Vay sen misin katleden dili!! Resmen katil muamelesi görmüş, çok şaşırmış, korkmuştum da galiba ki... O gün bu gündür yerleşmiş demek bilinçaltıma.. Korkuyorum, 'ya yine aynı muameleye maruz kalırsam' diye, tam yine Abi yazacak, hatırladıkça.. Oh! Döktüm mü içimi.. Sayenizde, ne güzel Selimcem Abi, sanırım artık korkutmaz beni bu Abi  .. ) Harika buldum. Heyecan ve merak içinde takipçisi olacağım yazdıklarınızın. Hiç kuşkunuz olmasın bundan. Saygılarımla.
|
|
|
|
|
|
zeyno
|
 |
« Yanıtla #4 : Haziran 11, 2008, 16:04:57 ÖS » |
|
Anne
Bırak kalsın masada ekmek testide su Ayna puslu, pencere camı kirli Bırak kalsın saçların dağınık, gözlerin uykulu. Saksıdaki çiçek susuz, kedi yalını bekler bir köşede Bırak kalsın meyve ağaçta, kırlangıç havada Dama düşen ince bir yaz yağmuru... Yoruldun artık, bütün gün didinip durdun Toprak bile, gök bile, deniz bile bir yerde yorulur Bırak kalsın süpürge duvarda, sabun kovada Anne, gel yanıma otur.
Ahmet Erhan
|
|
|
|
|
|
HBozkurt
|
 |
« Yanıtla #5 : Haziran 11, 2008, 16:28:31 ÖS » |
|
ne zaman ötekilerizle başbaşa kalsam..Selim dolanır..yazacakları yazdıklarının peşrevidir sevabında meraklanırım..
Selim bir gelmiş pir gelmiş..vur taşa balyozu.sesin dağılsın ..haa şöyle dilimizde sakızlanmış sözcüklerin başına
ben de abi diyebilir miyim? selim abi..selim abi..selmayı çağrıştırıyor ama..olsun..sizin iç dünyanızdaki çalkantılar bile derya gelir bize
sevgili Yavuz Selim(Cem)..ilgiyle takip edeceğimi belirtmek isterim..araya maydonoz olursak affeylersin olur mu
gelmişken
Ahmet Erhan'a bir kaç söz ekeyim:ister fantezi..ister arabesk deyin..Ahmet Erhan bu toplumun fenomeni..sözcüklerin ar damarı çatlamamışken henüz ..hakkında herkesin bir fikri olabilir..fakat olumlu bir şeyler söylemek maksadım..neden siz ce
şiirlerinde ..yazgısını yaşatır bu halkın kederine
sahibinden satılık..yeni kitabında..yazdıkları şiirleri hüzünle okudum..acıyı yaşamadan şair olunmaz..
edindiğim ..hüzünlerimi garkeden o yabancılaşmanın verdiği haykırışın duyulana kadar gırtlağından haykırışıdır Ahmet Erhan şiirleri..
bir gün kesilirse sütünde dişleri..lanet okurum..ölüme
kendisine buradan acil şifalar dilerim..inadına yaşamak inadına kavga
verilecek en büyük cevap gülümseyerek acıyı dişlerinden..sıkabildiğince sıkmak
hüznün şairine buradan bir selam yolluyorum..
Hüseyin Bozkurt
|
|
|
|
|
|
Sanat Dedektifi
|
 |
« Yanıtla #6 : Haziran 11, 2008, 16:36:17 ÖS » |
|
Selim Cem Ahmet ERHAN ve Hilmi YAVUZ'u sözlüğüne kafadan almakla bilinçli bir tercih mi ortaya koymuş bilemiyorum, bildiğim: Denk düşmüş.
Ahmet ERHAN: Tutarlılık. Hilmi YAVUZ : Savruluş.
Tutarlılık ve savruluş: Şiire dair ne varsa: Şaire dair.
İkisi de iyi şair.
|
|
|
|
|
selim-cem
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #7 : Haziran 12, 2008, 11:01:49 ÖÖ » |
|
Zeyno : Aktardığın şiir'i düşünmüştüm , teşekkürler. Hüseyin : Yazdıklarım başta da belirttiğim gibi bendeki yansımalardır. Ortak Akıl tartıştıkça ortaya çıkacak nesnelliğe bürünecektir. Teşekkürler. Zehra : Hayranlıktan başka birşey hissetme imkanı tanımıyorsun, teşekkürler.
|
|
|
|
|
selim-cem
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #8 : Haziran 17, 2008, 20:49:27 ÖS » |
|
AHMET GÜNTAN : "sana seni anlatamam isyan edersin"
|
|
|
|
|
selim-cem
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #9 : Haziran 17, 2008, 20:51:57 ÖS » |
|
İbrahim Tenekeci : Üç Orhan Veli alana İsmet Özel BEDAVA !
|
|
|
|
|
|
HBozkurt
|
 |
« Yanıtla #10 : Haziran 18, 2008, 01:28:10 ÖÖ » |
|
si temizden
Selim Cemdağ:dört yapraklı yonca
İlhan Kemal:şiir abaküsü..dertoplu
Zeki Karasalan:leb-i derya..karşılığı bulunamayan..ender..mücevher
Perihan Yakar:şiirkolit
(devam edecek)
site dışı şairlerden aklıma gelenler..bir kısmının hoşgörüsüne sığınarak:(
Murathan Mungan:kulağa hoş gelen Ramses..papirüs ağıtı
Edip Cansever:geç gelen şampanya..kırmızı
İlhan Berk:ana kuzusu..yeşil
Cemal Süreyya:kaçık..fondip..deli şiir
Küçük İskender:zırzop..leydi di nin gölgesi
Metin Kaygalak:sivil kalkış..durgun su
Enver Ercan:lale soğanı..ithal
Ahmet Uysal:Zeusun damadı..hala bekâr
Bülent Güldal:mahalle çiti..gül biten susku
İhsan Topçu:derin çılgınlık..bir kaç mil
Hayrettin Geçkin:gül avazı..güle kanmış
Lale Müldür:perişan..toplansa ayaklanır halk
Ahmet Erhan:..delicesine şık
İsmet Özel:zıvana..döner kebap
Nazım Hikmet:son kurşun
Haydar Ergülen:ahlat ağacı..limon ..ve kedi düşkünü
Ruşen Hakkı:kibarlık senfonisi
Gülten Akın :mahallenin teyzesi
Orhan Alkaya:jest..guruşuk
Mahmut Temizyürek:kuru hokka..1. el
Şeref Bilsel:gümüş renkli pipo
Betül Tarıman :bayram çocuğu
İbrahim Tenekeci:ikinci el..sahafa düşmez
Gonca Özmen:kabuğu çatlayan fıstık
Kemal Özer:babacan..okkalı..ağırlığıyla boy ölçüşebilir
Ataol Behramoğlu:denizi arayan sandal
Orhan Pamuk:ipeği arayan böcek
Cevat Çapan:mutluyum..mutlusun..mutlu
Refik Durbaş:iyi eş..minik dize
Adnan Özer:doğduğuna pişman
Hicri İzgören:yumuşak koltuk
Metin Altıok:şiir cenneti
Yılmaz Arslan:harbi
Hulki Aktunç:sözcük kumaşı
Özkan Mert:akıntı ters yöne
Özdemir İnce:antika
Salih Bolat:çengelistan
Güven Turan:karanlık
Ahmet Telli:kuş tüyü yastık
Abdulkadir Budak:ahşabı kemiren kurt
Çiğdem Sezer:hırçın kız
Afşar Timuçin:beybaba
Arif Damar:kızgın Kül kedisi
Sunay Akın:leandros yüzmeyi unutmuş çocuk
Hüseyin Bozkurt
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Temmuz 03, 2009, 01:36:59 ÖÖ Gönderen: HBozkurt »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
zeyno
|
 |
« Yanıtla #11 : Haziran 18, 2008, 03:31:03 ÖÖ » |
|
e.. e!
kolit, molit, parazit.. teşhis iyi de! malum, doktorluk teşhisle olmaz.
kolit, molit, parazit... teşhis her neyse.. tedavisine reçete de koymalı ki acele doktor dediğin, ben de ona hakkıyla 'doktor' diyeyim.
bu da yetmedi.. 'Selim Cem Abi, teşhisi koyan şair değilse, şiir gibi doktormuş harbi, helal olsun be!'' hani.. mesela...
yoksa derim, 'irritabıl bağırsak şıkkı gördüm sizi, şaaak... sakınılacak tazı yok burda.. bir tavşansanız, sek olunuz sek.. sıfatınıza olmasa bile, postunuz(d)a oldukça şıklık katar bu..
*
için olağan sözü olsun bu da, bu! santrali terlik de.. sözlüğünün saati cermit saati..
kıh kıh kıh kıh kıh (burda gülen ben değilim halimize ağlarken, pozu çeken artistik pazuları gagasız güvercinimin)
*
Görme bizi mümkünse, Selimcem Abi. Görme bizi, göm hatta, (m)ülkün genişse..
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Haziran 18, 2008, 04:16:01 ÖÖ Gönderen: zeyno »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
HBozkurt
|
 |
« Yanıtla #12 : Haziran 18, 2008, 12:33:01 ÖS » |
|
ekolojik dengemi altüst eden önyargılarınız yok mu..kıskandığımı belli etmeden öfkemden putlar yaratıyorum ve tapıyorum
her insan gibi benim de duygularım var..ve önem veriyorum ..tıpkı siz gibi
sizi anlamış biri olarak çağın gereklerini yerine getiren yazım ve imla hataları bol gezintimde
bir kaç sözcük söyleme vakti çoktan geçmiş..sürüler dönerken ağılına
ne güzel bir sözcük düşmüş..onore eden..billahi ben yazmadım..sözcük nihayetinde araya katılmış
hem alınacak onca şey varken..niçin bu denli hırs küpü
şiirkolit..benim uyacağım bir sözcük..ama kendimi betimleseydim..narsist damgasına maruz kalırdım
şimdi bu kelimeyi açımlarsak..kılcallarına kadar inmiş..ayrıntılara kadar girmiş şiir kurdu..büyük bir paye iken..siz kalkın parazitle eşdeğer kılın..oldu mu şimdi bu
bir mertebe..ulaşması her şaire nasip olmayan
ama yine de rahatsız olduysanız adınızı silip..adımı yazayım..şiirkolitim zaten
okuyan yazanlar hep öyle diyor..siz bozkurt değil..şiir kurdusunuz diye
karnınızda 40 tilki dolanır
ve değmez kuyrukları birbirine
Sevgili Selimcem'in açtığı yola bir katkı sundum..haşa..doktorluk ne ki!
hem de ilk ağızdan..yalansız dolansız..ne çağrıştırmışsa hepsine aynı anda..canlı capcanlı
kurguyu hiç sevmem bilirsiniz
sizin de açılımınız olabilir..size farklı pencereden bakabilirler..çünkü saçınız uzun
benim her tarafım makaslı
hizaya giremedim henüz
hep kaçmak istiyorum sizden..ya da kaçmamak mı bilmiyorum
aslında yazacak o kadar sözcük yığınları varki..ikimize yeter de artar bile bu dünya
ama siz hep aynı pencereden bakıyorsunuz gökyüzüne
ben haymatlos..yerim yurdum yok..çatısız evlerde
sizin dilinizi eşek arısı sokmuşsa..benim kini deve arısı
hakikaten alındıysanız silebilirim..ve bir daha adınızı bile anmayabilirim..gerçekten istiyorsanız..sizi defterimle dürebilirim..karşılaşmamak üzre bir daha yığınlarca çöp
sizi beğenenler olduğu kadar eleştirenlerde olması muhakkak..gerçek tek
a kuzum ne zaman dinginleşeceksiniz..hırçınlık zamanı geçmedi mi..denizler bile ayda bir diniyor ufkunu gere gere..
siz köpük..siz köpük
avuçlarımda tuzu gözlerinizin
sözlüğe katkı sunmaya devam edeceğim de..sitemiz ahalisini bertaraf etmem gerek
alınganlığa soğuk olmayım:)
sevgi selam
Hüseyin Bozkurt
|
|
|
|
|
|
zeyno
|
 |
« Yanıtla #13 : Haziran 18, 2008, 15:22:09 ÖS » |
|
ne alınması, ne küsmesi, ne öfkesi sayın yazan! yok öyle bi şey.. Hem, ben siz miyim! Aynada epey uzamıştı bu sabah boyum.Kuğu sandım salınır, cadı karayken.. Mersi çok, ciddi. Bir ara da ben deneyeyim bi bakayım bakalım sözlüğe katkı neler neler çıkacak olağan dışı. kim demiş taklit kötüdür diye, tetiklerken bilinmez yaratıcılığı.. saygı selam, sizi okumak einstein amcayla çay içmek gibi, Ortaköy'de boğaza karşı..
|
|
|
|
|
cigdemünal
Çi?'dem
ÖKS Girişimcisi

Kaça??m, e?kiya a?klar ya?ar?m durmadan.
|
 |
« Yanıtla #14 : Haziran 18, 2008, 15:31:39 ÖS » |
|
Keşke şair olsaydım 
...Şirinlikle...
|
Borcum Yok! Bozdurdum Ömrümü.
|
|
|
|