Merhabalar,aranızda olmaktan mutluyum. Yayımlanmamış yazı ve şiirlerinizi Alaz'la paylaşmanızı dilerim.
Herkese mutlu ve sevgi dolu bayramlar dilerim.
Alaz Edebiyat Dergisi – her alazdan bir şiir doğar
Yıl 2, Sayı 8
Aralık 2008,Ocak, Şubat 2009
Kış Sayısı
Her Mevsime Bir Alaz
Alaz’ın 8. sayısında Kıbrıslı şair Fikret Demirağ ile söyleşimiz yer alıyor. “Aslında yalnız 'Akdeniz'in dalgaları'nı değil, bütün bir hayatı dinleyerek yazıyorum şiirimi. Yaşadıklarımızın 'ruhu'na ve kendi ruh yaralarıma yoğunlaşarak… Önümüzden akıp geçen hayat adlı sudan 'kalıcı' olanı yakalamaya çalışarak… 'Yaralı Kıbrıslı' ya da 'Yaralı insan' olmaktan anladığım böyle bir şey. Geçmişte Kıbrıs'ta yaşananlar tam bir trajediydi ve hepimizde derin izlerini bıraktı. Yaşanan travma kolay kolay atlatılacak gibi değil. Hoş, dünyanın bugünkü genel görünümü ve hele gezegenimizin sürüklenmekte olduğu küresel felaketin yanında bizimkine solda sıfır bile denebilir. Ama gene de, herkesin halinden gene herkesin kendisi anlar. Benim gibilerini bir de şiiri anlar. Kıbrıs Trajedisi'nin beni nasıl etkilediğinin en kapsamlı içi dolu yanıtı şiirlerimdir (ya da, şiirlerimdedir).” diyor Fikret Demirağ.
Dosya konumuz “Türkçe’nin ulusal onuru Nâzım Hikmet” .
Yazılar: M.Sadık Kırımlı, Seçil Özcan, Ömer Akşahan, Zübeyde S.Turan ve M.Mahzun Doğan
Deneme, öykü, kitap tanıtım yazıları: “Bir delta Attila İlhan, Cevdet Yüceer, “Sesim kan kaybediyor” İlker İşgören, “Sanki yalnız” Hülya Deniz Ünal , “Issızlıkta” Metin Soydeveli ,”Kuşlar” Gönül Çatalcalı, “Bir şeyin sıfırlandığı hal, onun nü halidir”Tuğrul Asi Balkar.Şiir, Her Zaman Yeniden, Mine Ömer.
Şiirler: Nihat Behram, Fikret Demirağ, Nefise Karataş, Dinçer Sezgin, Ahmet Günbaş, Mehmet Atilla, İhsan Topçu, Volkan Şenkal, Baki Yiğit, Osman S.Erkekli, Bülent Güldal, Hakan Cem, Perihan Baykal, Mustafa E.Kılıç, Ahmet Uysal, Duygu K.Aksoy, Atila Er, Hakan Kartal, Didem Gülçin Erdem ve Fatih Yavuzçiçek .
Genç Kalemler: Ömür Özçetin, Can Sever ve Melda Karyelioğlu.
Karikatür: Kemal Urgenç
Bulunduğunuz şehirdeki kitapevlerinden ALAZ'ın 8. sayısını alabilirsiniz.
ALAZ yine 40 sayfa, yine 2YTL.
Alaz'a ulaşamadığınız zamanlarda
alazdergi@hotmail.com'dan bilgi alabilirsiniz.
Abone Koşulları: 6 Sayı - 10 YTL
Posta Çeki Hesap No: Emine Ömer adına, 5345863
Ürün göndermek için yazışma adresimiz;
alazdergi@hotmail.comalazdergi@mynet.com"Genç Kalemler" sayfamızda, ilköğretim ve lise öğrencilerinin deneme, şiir veya öykülerini yayımlıyoruz.
"ALAZ " yeni seslerin sesi olmaya devam ediyor...
İletişim Adresi : PK.25 Karşıyaka/İzmir
E-Posta:
alazdergi@mynet.com alazdergi@hotmail.comAlaz, İzmir'de
Pan Kitabevi - Karşıyaka
Şan Kitabevi, Ankara İlköğretim yanı - Karşıyaka
Patasara Kitabevi - Karşıyaka
Yakın Kitabevi - Alsancak
İletişim Kitabevi - Alsancak
Kabile - Konak
Amazon D - Güzelyalı
Mersin , Adana, Konya - Dağıtım, Kitapsan
Ayrıca;