Google Reklamları
Bir sigara dumanı kadar kararsız ve izmarit kadar yalnız
Ötekileriz Kültür Sanat Girişimi Forumu
Mayıs 22, 2012, 19:39:51 ÖS *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

ANASAYFA ANAFORUM Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Bir sigara dumanı kadar kararsız ve izmarit kadar yalnız  (Okunma Sayısı 1208 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
nuvanza
Tamer Polat
ÖKS Girişimcisi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Haziran 05, 2008, 22:09:10 ÖS »

Artık şairin dediği gibi sessizlik bile yosunlaşmıyor çevremizde. Ne çok dalgalar vurmuş kıyılarımıza o dizeler icat olduğundan bu yana. Biz ise ne çok şehir terk etmişiz seninle. Uyku bölen şehir çıkışlarındaki aramalarda en çok biz korkmuşuz. Çünkü aşk kaçakçısıyız biz, cezası ağır; yaşamak. Sararmış bıyıklardan süzülen sahte gülüşler bile kandırmaya yetmiş bizi. Kimse bir pankart kadar gururlu çıkamamış karşımıza. Hep yeni gelen eskimiş, eski olan kıymetliymiş. Anladık ki cenazelerde tek gerçek gözyaşı döken tabutun içindekiymiş.

Burnu morarmış dilenciler bile terk etmiş bu kenti. Okul bahçelerinde zorla antlar içmiş nasırlı elleriyle çocuklar. Bu çocukların çalışkandır çoğu hem de doğru. Ama kimse sormaya cesaret edememiş esmer yüzlerinin özündeki uyruğu. Annesinin memesine yapışan bebek gibi tutunmuşuz hayata. Gözlerimiz kapalı ve bir akşam akrep her zamanki gibi yelkovana sevdalı.

Sakallarımdan damlayan şarabı düşürmüşüm göğsüne. Düş kadar çıplağız seninle, umut kadar utangaç. Verdiğimiz her sözü çarşafı beyaz yataklarda bırakmışız. Sabah uyandığımızda güneşten bile rahatsız olmuşuz, korkmuşuz. Hangi şehre mülteci olursak yaşamdan biraz daha uzaklaşırız diye düşünmüşüz. Çaresiz kalmış, çiğdemler ve karanfiller gibi solmuşuz. Asla yenik düşmemişiz yine de. Sehpaya hep kendimiz vurmuşuz.

Bileklerimize yapışıp kalan jiletler kadar kin dolu olsak da, cebimizdeki tüm bozuk paraları sadece elleri kirli sokak çocuklarına verebilmişiz. Eski bir fotoğraf kadar masum asılı olsak da duvarda bu gecekondunun üniformalar eşliğinde yıkılacağını unutmuşuz. Tren garlarının gizli yerlerinde açık seçik konuşurken bile utanmamışız ama dudaklarımızın sürtünmesinde çıkan kıvılcımla tutuşmuşuz. Hangi sabah penceremizi güneşe açsak, güvercinlerin getirdiği kırıntılarla doymuşuz.

Bir sigara dumanı kadar kararsız ve izmarit kadar yalnızız şimdi. Hep başrolü paylaşmışız seninle acıya layık bu filmde. Yan yana yürürken elini tutmaya karar verdiğim an kadar net yaşayamamışız bir daha hayatı. Saçlarının kokusunun kutsallığını aramamışım başka tenlerin derinliklerinde. Kıçını kaldırım taşlarına dayayıp uyuyan sokak köpekleri kadar vurdum duymaz olmuşuz. Sen ise şimdi terli ellerim arasında hala beslediğim bir çiçek gibisin. Kimsesiz bir mezar gibi yalnız olsak da, belki bir gün üzerimde filizlenirsin.
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
HBozkurt
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Haziran 06, 2008, 00:37:42 ÖÖ »

..uzun yazmak göçebe kuşlar gibi..savrulmak daldan dala
şiir atlasında konakladı yüreğim..açsam ..kahvenin kırağı çalan gözlerine bir yudum bir dudak kondururdum
şiir söylenmeyi sustum..azıcık..ne çok yüreğim varmış dedim sonunda..ıskartaya çıkmış duygumu serdim gizli köşe..perili cinli fallardan çıkmak üzereyken

kelimelere sürülen süs..tak takıştır..sür sürüştür rivayetleri altında..gerçekle yüzyüze buluşmak..

iyi şeyler ..çıkagelir heybesinden ..argın yerleriyle
güzel soluk işiten tarafıma..nefesimi bozdurdum..üstü kalsın diye

şiir ne menem bir cumhuriyettir ki..herkes özgürlüğünü tutkallıyor..sözcük bozan oyunlara
dilini üreten bu coğrafya yetmez mi!!

sevgi selam derken..kalabalıklığımıza eklendiğini
cigdemünal
Çi?'dem
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Kaça??m, e?kiya a?klar ya?ar?m durmadan.

« Yanıtla #2 : Haziran 06, 2008, 09:35:12 ÖÖ »

Tamer'im, yolum, yoldaşım.

Hoşgeldin çocuk. Okumaktan haz duyduğum ve kalemini tanımaktan onur duyduğum en temiz yanlarımdan birisi sensin.

"Emeği, sevdayı, çiğdem'leri yazmaya, susmak bilmeden anlatmaya devam etmelisin" demiştim sana. Teşekkür ediyorum.

Sevgimle

Borcum Yok! Bozdurdum Ömrümü.
Şeyda GÜNEŞ
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Haziran 06, 2008, 11:59:54 ÖÖ »

Bu güzel yazı şiirler bölümüne değil de genel yazılar bölümüne asılmalı bence.
Mehmet Ak
ÖKS Kurucu-Yönetici
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #4 : Haziran 06, 2008, 13:07:29 ÖS »

sevgili tamer hoşgeldin.
güzel bir deneme metni... kutlarım...
sevgilerimle.

ah bu lambalar, küçücük c?l?z lambalar…
ayse
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Haziran 06, 2008, 16:59:53 ÖS »

umut hep umut

yeşil!

hoşgeldiniz

buradan dörtnala geçti ac?lar?m?z
nuvanza
Tamer Polat
ÖKS Girişimcisi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Haziran 07, 2008, 10:28:40 ÖÖ »

tüm yorumlar için çok teşekkür ederim.yazının türü konusunda bir sıkıntı olduğunu biliyorum acemilikten olsa gerek..

burada olmak güzel.hoşbulduk herkese..dostlukla..
Betül
BETÜL SEZER
ÖKS Girişimcisi
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Haziran 07, 2008, 11:34:55 ÖÖ »

Hoşgeldin tamer..yazını zevkle okudum..okuyacağım da...

BA?KENT? BEN?M BU YIKIK ?EHR?N..
sedef Kandemir
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Haziran 07, 2008, 18:07:44 ÖS »

Hoş geldiniz, okunurluğu oldukça akıcı bir yazıydı. Smiley

"Çalmadan, ç?rpmadan bize ekme?imizi verenleri aç, bizi giydirenleri donsuz b?rakmadan ya?amak istemek bu kadar güç, bu kadar mihnetli, hatta bu kadar tehlikeli mi olmal? idi".
-Sabahattin Ali-
nuvanza
Tamer Polat
ÖKS Girişimcisi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : Haziran 09, 2008, 22:38:26 ÖS »

çok teşekkür ederim yorumlarınız için..
bese
ÖKS Girişimcisi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : Haziran 11, 2008, 22:36:48 ÖS »

bu kent öldürüldü diyorlar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kanayan bir öyküdür içimizdeki bozgun....
nuvanza
Tamer Polat
ÖKS Girişimcisi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : Haziran 12, 2008, 15:23:46 ÖS »

bu kent ölmedi.içinde insana dair ne varsa onlar öldü.özgürlük,aşk,umut,.geride binalar kaldı bir de sevişenlerin suç ortağı sinemalar.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!