|
Oresay
|
 |
« : Şubat 27, 2008, 00:57:46 ÖÖ » |
|
...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Temmuz 19, 2010, 20:08:24 ÖS Gönderen: Oresay »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
Sanat Dedektifi
|
 |
« Yanıtla #1 : Şubat 27, 2008, 11:18:43 ÖÖ » |
|
"Suya Türkü" Özgür DOĞAN şiirleri hakkında taşıdığım olumluluğu bir kez daha artıladı.
Zehra YENİCE
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Şubat 27, 2008, 12:39:46 ÖS Gönderen: Sanat Dedektifi »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
HBozkurt
|
 |
« Yanıtla #2 : Şubat 29, 2008, 00:44:30 ÖÖ » |
|
sevgili Özgür biz denizin hırçın haliyiz.. uslanmadık
|
|
|
|
|
|
Oresay
|
 |
« Yanıtla #3 : Mart 01, 2008, 19:03:55 ÖS » |
|
Sevgili Zehra Yenice'ye; Sevgili Hüseyin Bozkurt'a teşekkürler...
Sevgiyle.
|
|
|
|
|
|
cumali22
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #4 : Mart 01, 2008, 23:45:53 ÖS » |
|
Sevgili Oresay, bu şiirin 23 yıl öncesinden ettiğim bir yemini anımsattı. Ve inan ki her zaman sözümde durdum. O yemini sizinle paylaşmak istedim. Kabul görüle efendim.
YEMİNLİYİM
coşkun akan ırmağım kara göğümün altında mor dağlardan boz topraklara akarım yeşerecek umutlar var orda!
yaya gerilmiş okum çocuklar ağlatıldığında duy beni kartallaşırım sonra ağlatma çocukları!
namluya sürülmüş kurşunum büyük isyanlarda-Halk savaşlarında yetmedi mi çocuk rızkı -insan eti- yediğin ağlayacak kimsem yok ardımda!
Bir çift elim öfkeyle kalkmış inmeye hazır korkunç bilenmiş baltalı pranga olsan ne yazar?
ne yazar zindan olsan? yemin etmişim en sevdiğim yere ana-avrat küfretmişim akmasam parçalamasam öldürmesem kesmesem diye!
Cumali CUMALİOĞLU 8.10.1984-İSTANBUL
Saygılarımla...[/color]
|
|
|
|
|
Dursun Nadir
ÖKS Girişimcisi

|
 |
« Yanıtla #5 : Mart 02, 2008, 16:30:31 ÖS » |
|
Şiirinle tanışmaktan mutlu oldum sevgili Doğan.Sevgiyle , saygıyla.
|
|
|
|
|
|
zeyno
|
 |
« Yanıtla #6 : Mart 03, 2008, 00:02:15 ÖÖ » |
|
Oresay, Burnumun ucunda duran canım değilse, -ben son kışa elveda derken, O ilk bahara okkalı selam- okundukça soluklanan çiçeğidir canımın güzden daha güz yaz penceresinde.
Gerek düz yazı gerekse şiir..
O'nun yazdığı artık her neyse.
Ve manzarasını sergilediğim bu canımla ben, Oresay'ın imzasını taşıyan bir şey ne zaman nerde görmüşsek, biliriz ki deli deli yazasımız coşacak yazda değil olsak da güzde canımla.
-böyle bu canım.. bana uysa ona uymaz yalanlar oldukça cansız-
aşkla dolup insan boşalan insanla dolup aşk aşk boşalan bi şey vardır mutlaka yazdıklarının her satırında ve okuturken bize kendini ben coşmasam coşturur işte durgun canımı çünkü aşkla doludur her bir satırı... Çünkü insan kalemi boşaldıkça doldurur aşkla her bir satırı
Satırlar aşkla doluysa asırlar yetmez sökmeye o satırlardan aşkın oldukça özgür insanı...
*
Bi kusuru varsa eğer bu yazdıklarımın, (hissettiğimin hissettirdiği manasında değil ama.. Hissetmedikçe hissettiremeyen ama dayatan.. sanki hakkıyla hissiymiş gibi temel bilgisi... bu manada.. Türkçe dilimin...
|
|
|
|
|
|
zeyno
|
 |
« Yanıtla #7 : Mart 03, 2008, 00:41:00 ÖÖ » |
|
DEĞİŞTİRİM BİLDİRGESİ
''sanki hakkıyla hissiymiş gibi temel bilgisi..''
cümleciğimi
''sanki hakkıyla hissesiymiş temel bilgisi..''
cümleciğimle değiştirdiğimi, duyururum knetik bir durgunlukla okuyan ve okudukça statik enerjisiyle sarsan ama sarkmayan anlama düşkün varsaydığım ve varsaydıkça saygıma da denk düşen saygın cümle alema olmasını istemediğim ama olmuşsa ortadan kalksın diye oluşan böyle bir anlam kayması..
|
|
|
|
|
|
Oresay
|
 |
« Yanıtla #8 : Mart 03, 2008, 03:01:56 ÖÖ » |
|
Sevgili Cumali Cumalioğlu’na, Sevgili Dursun Nadir’e paylaşımları için teşekkür ederim. Sevgiyle, Saygıyla.
|
|
|
|
|
|
Oresay
|
 |
« Yanıtla #9 : Mart 03, 2008, 03:04:42 ÖÖ » |
|
Sevgili Zeyno, bazen “yazılan”, içinde taşıdığı kelimelerin, cümlelerin üzerinde anlaşılmış anlamından, yükünden daha fazlasını getirip önümüze koyar. Bu, “yazan”ın bir fotoğrafıdır, zenginliği… Yaşamın güzel sesi… Belki de bu, “yazılan” ın içinde gizlenen bir öykünün parçasıdır,: burnumuzun ucuna asılan o canımızın çiçeği, soluğunda bir yaz penceresi, hiç kaybolmayan, tutunan… her şeye rağmen umut ve sevgi aşılayan… Tıpkı yazınız gibi...
Siz yazın, paylaşımdan fışkıran hissenin sözü, hissiyle süslenerek geliyor, geliyor da sevindiriyor bizleri… Teşekkürler, Sevgiyle.
|
|
|
|
|
|
fundadane
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #10 : Mart 06, 2008, 21:32:42 ÖS » |
|
ses çağırdı beni tutup söylenceyi şiirinin yanına getirdim yaramazlık tüten ruh kalıplarıydı bedenlerimiz bu yüzden ne zaman denesem uslu bir kız olmayı beyaz dantelli kısa çoraplarım daha çabuk kirlenirdi ağlamadan önce bozardım balık sırtı saçlarımı
uslanmadık
düştükçe düştü ateşlerin altın maskeleri yanmaya alışmıştık belki de aldırmadık altın ardı kokulu gülüşe tenimde yanık izi sonsuzu bir damla kılan sevgimle...
|
|
|
|
|
|
Oresay
|
 |
« Yanıtla #11 : Mart 06, 2008, 22:51:51 ÖS » |
|
 Teşekkürler, Sevgili Funda.