Google Reklamları
Bunalım Bunaltıları
Ötekileriz Kültür Sanat Girişimi Forumu
Kasım 21, 2008, 08:25:31 ÖS *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Ana Sayfa AnaForum Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 7 8   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Bunalım Bunaltıları  (Okunma Sayısı 2541 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Komplocu
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #45 : Ağustos 19, 2008, 12:01:37 ÖÖ »

Memleketimin sanatçı duayenlerinden biriydi. Bulunduğum kente geldi. Hurra gittik. Kokteylde vardı. İçtik, yedik.

Tanışalım dedik, paylaşaım dedik duayenle sanatı, edebiyatı.

Sanatla, edebiyatla içiçe olmayan güzel kızlardan fırsat bulamadık. Yanımda sanata eser kazandırmış bir arkadaşım da var. En son bir fırsatını bulduk. Tanıştık. Tam ortaya bir laf atmışken, önemiyken, yine o perde önü kızlardan biri geldi. 'Efendim, bu konuda...' sözlerimizin cevabını alamadan, nerdeyse sarmaşdolaş sanattan uzak muhabbbetlerinin garip seyircileri olduk.

Koskoca adam, koskoca sanat için, perde önündeki kızları tercih ederek, sanatçı duyarlılığıyla kendisiyle hsabihal yapmak isteyen arkadaşımı perde arkasına ötelemişti...

SANAT BU MU?... AŞK BU MU?... SEVDA BU MU... HAYAT BU MU?...

hEY GİDİ MEMLEKETİM HEY!...

Moderatöre Bildir   Logged

Komplocu Geldi Hanımmm!!! Darma daın... Darma Daın...
Komplocu
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #46 : Ağustos 19, 2008, 12:17:55 ÖÖ »

Sanatın birkısım ilahları(!) Neler söylüyor... Kim için söylenenler derseniz, konu belli, cevabı : 'Playback yapan, Perde arkasından nemalanan tipi güzel erkek ve kadınlar için...'

- Ya yumuşa biraz yumuşa... Şiirinle mest oldum. (Anlamı: Bunuda söyledim ya artık dayanamaz...)

- Gülüm, goncam, orkidem; ne de güzel imgelemesin... Cennet de var cehennemde. Bah bah ironiye bak... (Kesin uzanır artık önümde)...

- Şiirleriniz, kiraz dudaklarınız kadar hoş. (Sarkıntılık yaptığımı anlar anlamasına ama, kimse dillendiremez, Şairden şiirine bağlantı kurdum. heh heh heh.)

- Canım ne güzel eleştiri yazmışsın benim hakkımda. Diyeceğim o ki...  karşı taraf: telefonda olmaz. yüzyüze konuşalım, kutlayalım.

Ne kadar çok söz, sözler yazılır, uzadıkça uzar, uzar. uzar. Menşei apış arası olan sözler, sözler...

SONLANMAYACAK SÖZÜM : Erotizmi, cinselliği, seksi, adam, kadın ayartmayı elinizden geldiğince yapabilirsiniz... Yatabilir, düzüşebilirsiniz... Hatta belkide sanatçı kimliğinizle de hadi sonuçlar elde edebilirsiniz.

Sanatın Bir Kısım İlahları(!) AMMA VELAKİN SANATSAL ANLAYIŞINIZI, YAZIMLARINIZI SANAT VE ESTETİKTEN UZAKLARDA APIŞ ARANIZ EMRİYLE YAPAMAZSINIZ...

İmge yoksulu şiirlere VAY BE NE İMGESEL... İRONİ FAKİRİ BİR ŞİİRE; YA İRONİYE BAK, BİTTİM VALLA diyemezsiniz. Çünki; sizler ağzınızı ve şeyinizi sulandırırken, safdil sanatseverleri SANAT YOKSULU ÇÖLLERE YOLLUYORSUNUZ...

Vay be ne yazdım. Vay be ne yazdım. Anlaşılmadı diyenlere bir daha anlatırım. Sözün muhatapları çok iyi anlamıştır... Tantanasına varımm.

AntiKomplocu
ÖKS Girişimcisi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #47 : Ağustos 21, 2008, 12:28:03 ÖÖ »

Komplocu'nun 'fiziksel güzellikler önde, sanatsal güzellik perde arkasında' genellemesine ot tıkayan bir haber okudum.
'Malezya'nın İslami muhalefet partisi, düşündüğü Avril Lavgne konserini sanatçının pek seksi olması nedeniyle iptal etti.

Komplocu sıkıştı, Komplocu darmaduman darmaduman.
Komplocu
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #48 : Ağustos 21, 2008, 12:46:59 ÖÖ »

Bay Antikomplocu aklınca köşeye sıkıştığımı düşünedursun. Dursun çay getir, demli olsun... Değişen ne var?... Her ikisinde de, fiziksel görünümlere tepki var. Birinde dişlerin estetik değil denilerek perde arkasına ötelenen, diğerinde çok seksisin diyerek perde arkasına bile konulmayan güzel bir sanatçı var. Her ikisinde de sanat estetiği tartışma dışı, sanatsal değerlerden uzaklarda tepkiler var.

Komplocu
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #49 : Ağustos 24, 2008, 03:13:29 ÖS »

Özgürlük vaad edilen Amerikan işgalli Irak topraklarında İslami imajlı bir örgüt İslamiyetle ilgisiz bir yasah getirmiş. Konuyu basından öğrendik. "KADINLARIN SALATALIK ALMASI YASAKLANMIŞTIR" Nedeni: "SALATALIK ERKEK ORGANINA BENZERMİŞ, EROTİKMİŞ FİLAN. AYIP OLUYO YANİ...  "
"Hıyar penis mi, penis hıyar mı?" kafaları karıştırırken, Komplocu yeni bir dosya açmanın keyfinde.

Komplocu
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #50 : Ağustos 24, 2008, 03:47:32 ÖS »

Araştırmacı gazeteci kimliğiyle salatalık kılığına girdim. Türkiye'den Irak'a ihraç edilen salatalık dolu kasalardan birine, gümrüksüz daldım. Uzun yolculuğu boşverin, yolda atılan bombaları, şoföre sorulan soruları, mayın tarlalarını, amerikalıların stop stop bağırtılarını es geçelim lütfen. Sebze meyve halinden, bir pazarcının sert ellerinde ıslak mendille pırıl pırıl poz verdiğim pazar meydanına gelelim. Sebze meyve ırkından patlıcan, domates, kabak, şeftali, sivri biber, top biber gibi arkadaşlarda yanlarımıza dizildi.
Pazarcı müşteri bekliyor, müşteriler tek tek sökün ediyor. Bir kadın usulca elini bana doğru uzattı sonram da çekti. Çevreyi gözledi. Kimsenin bakmadığını gözleyince, gizlice beni ve iki arkadaşımı aldı. pazarcıya gizlice uzattı.
Pazarcı kürtçe mi söyledi, arapçamı yohsam türkence mi, kadının elindeki ben dahil üç hıyarı alarak yerine attı. Zannımca beni öldürtmek mi istiyosun demiştir.

Kadın, gözleri bende, oflaya oflaya patlıcan aldı. Patlıcanların kalan arkadaşları benimle ti leşmeye başladılar. 'Lan y... ğa benziyonuz diye kadınlar korkularından sizi alamıyo. vah vah...' İçlerinden biri bana ' y... k kafalı' demez mi?... Açtım ağzımı, yumdum gözümü: ' Lan patlıcano asıl y... kafalı sensin dedim hemide en büyüğünden, en şişmanından.'
Beynimde şimşekler çaktı. kendi kendime söylenir oldum: 'Ben penisi hatırlatıyorsam, Kabak, patlıcan, küte, yassı kavun, yassı karpuz herbi uzun şey de hatırlatır. Neden yasahta eşitlik yoh' dedim kendi kendime. İki kadın müşteri önümde bitince onlara takıldım. Kulaklarımı uzattım. İçlerinden biri diğerini perdeledi, diğeri benim uç kısmıma hafifçe dokundu. Pazarcı bakınca elini çekti. Diğer kadın öteki kadına 'Beyhane. Sen de dene bu yasah çıktı çıkalı salatalığa dokununca bir acayip oluyorum.' dedi. Öteki kadın, cesaret edemedi, hevesi ve hevesim kuraklarımızda kaldı.

Kafam bozuldu. Kafam bozuldu. Kadınların filesine giremiyorduk, erkeklerden de alışveriş yapan yoktu zaten. Diğer salatalık kardeşlerimi de örgütledik. Bir bildiri hazırladık. Bildiriyi yayınlamadan önce bayrak gibi asılı olan ve ucu  bir arkadaşın kalbine saplı olan üzerinde 'Kilo 20 dinar 'yazılı yazıyı söktüm. Dinarın altına başlığı yazdım: 'Ya özgürlük, ya yasahta Eşitlik!'

Eli kılıçlı, sopalı adamlar etrafımızda bitmekte gecikmedi. Diğer arkadaşlar tırstı. Ben yazının altında kendimi dikey yükselttim. Tıpkı bir .... gibi.

'Sayın pazarcılar ve müşteriler. Duyduk duymadık demeyin. Ben  bir bölüm grubun penise benzer dedikleri  hıyarların temsilcisi olarak konuşuyorum. Penis ayrıdır, hıyar ayrıdır. Hangi kadına, kadınlarınıza, kızlarınıza şimdiye kadar sulandık. Amerikalılar, amerikalıların işbirlikçileri sizlerin bazı namuslarınızı payumal ederken biz sizlerle beraber ağlamadık mı?... Bize penis demekten vazgeçilsin. Vazgeçilmezse eşitlik sağlansın. Bizze uygulanan kadın alamaz yasağı, patlıcana, kabağa ve diğer uzun sebze, meyvelere de uygulansın. Patlıcanın bizden eksik kalır yanı mı var. Kadınlar aldığında erotikj oluyormuş, hadi alan erkek kılıklı homoysa nolicek?? Erkek domates alabiliyor değil mi? Biri de çıkıp domates kadın üreme organına benziyor der ve ysah koyarsa nolacak. İnsanoğlunun mutfağından tüm meyve ve sebzeler eksilmeyecek mi? Domatese yasah koyarsa kim alacak. Erkek egemen toplumda hıyarı erkek aldı, domatesi kadın mı alacak. Evin erkeği pazara girip salatalık alacak, sonra evin kadını kızı gidip domates mi alacak. Hadi domatesi alan kadın lezbiyen çıkarsa, ona da yasahmı uygulanacak..' bildiriyi tam okutmadılar. Eli bıçaklı, sakallı bir adam cart diye ortadan kesti beni. Son söylediklerim gazateye çıktı. 'Ay şeyim.'

* images.jpg (3.14 KB, 80x129 - Gösterim: 60 kez.)
« Son Düzenleme: Eylül 02, 2008, 07:45:31 ÖS Gönderen: Komplocu » Moderatöre Bildir   Logged

Komplocu
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #51 : Ağustos 24, 2008, 04:19:49 ÖS »

otekileriz.com ve net'de okuyan bilir yazılarımı, mesajlarımı. 27 Nisan Muhtırasına karşı eleştirimi, Cumhuriyet mitingleri düzenleyecilerine burun kıvırmamı, başörtülü-türbanlıda üniversiteye girsin,  şimdikinin hakkıdır Cumhurbaşkanlığı, parti kapatmaya hayır ve diğerleri. Neydi amaç Laiklik kadar Demokrasi de önemlidir. Her ikisi birbirinden ayrılmaz, ayrılsalar ikisi de ölür anlayışımın yan ürünleriydi bunlar. Özüm devam ediyor. Bir partiye, bir gruba bağlı kalmadan sorumlu irdeleyişim. Hata nerde ben orada karşısında...

AZ KALSIN DARBE MAĞDURU BİR PARTİNİN YEREL BELEDİYESİNİN İKİ ÇALIŞANI, CANLA BAŞLA ÇALIŞIR GECE İNSANLARINI İÇKİSİZİ SİGARASIZ KOMAZ BİR ESNAFA DARBE YAPTI, DARPLA KOMALIK ETTİ... 

Daha geceyarısına bir saat 15 dakika varken, gece 01.00 e kadar açık kalır ruhsatı olan ve Başbakan'ın evine 500 mt. kalır mesafede içkide satar- tütünde (benim adlandırışım) büfesine Ak partili keçiören Belediye Başkanlığı emri tahtında çalışan iki görevlinin girerek işleticisi Metin Şahin'i çivili sopayla hastanelik etmesi içki-tütün yasahçısı, geceleyin tebdili kıyafet dolaşır tütün-içki içenleri basar, kafa keser kendisi içkiden, sirozdan ölür merhum IV.Murat'ı hatırlattı. Birde Lale devrini, osmanlı saray alemini, konyağı, Konyayı, Irak'ta bir grubun kadınlara salatalık alma yasağını hatırlattı.   

« Son Düzenleme: Ağustos 24, 2008, 04:31:13 ÖS Gönderen: Komplocu » Moderatöre Bildir   Logged

Komplocu
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #52 : Ağustos 24, 2008, 04:43:09 ÖS »

Birkaç kişinin yaptığı bir eylemi bağlı olduğu gruba va partiye mal etmeme gibi bir insancıllığım var. Bu insancıllık nereye kadar, mezara kadar mı diye soracak olursa Antikomplocu cevabım şimdiden hazır.

Bireyin, bireylerin yapmış olduğu eylemi bağlı olduğu grubun, partinin sahiplenmemesi, kınaması, eylemin ağırlığına göre gereğini yapıncaya kadardır. Darp edilenin yapacağı şikayet ve açacağı davalar hukuka yönelik olacak, bekleyeceğiz. Peki idari yönü ve siyasi? AKP'nin ve mahsusen Keçiören Belediyesinin o IV.Muratvari çivilisopa-şör'lere ne yapacağına bekle gör politikasındayım. Gereği yapılmadıkça olayın bireysel olmadığı gölgesi altında yaşayacaklardır.

Bu ne anlama gelir? yavaş yavaş aktarmaca.
« Son Düzenleme: Ağustos 24, 2008, 04:43:25 ÖS Gönderen: Komplocu » Moderatöre Bildir   Logged

Komplocu
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #53 : Ağustos 24, 2008, 04:58:14 ÖS »

Ankara'da, Keçiören'de olsaydım ne yapardım?. Her gece saat:10.45 de, IV.Muradvari çivilisopaşörler mağduru Metin Şahin'in büfesine giderek, alkollü içki satın alırdım. Hemide sigara. Ah birde benim gibi düşünenlerde çoksa, onlarla kuyruk olsam, ilk kez isteyerek kuyrukta bulunmanın o tatlı orgazmını yaşasam, diyorum. Birde o anı ölümsüzleştirmek için elimde alkollü şişemle Metin Şahin'in omuzuna omuzu dayayarak poz verip foto çektirsem. Yanımda götürdüğüm kasetçalara kaset atıp, Aşık Mahsuni Şerif'i birlikte dinleyip birlikte söylesem diyorum. 

Sonra Aşık Mahsuni'den bir şiir okusak elbirliğiyle :

UYAN ÇOBAN *

Uyan çoban uyan sürüde kurt var
Mor koyun yareli kuzu perişan
Şakiler dönüyor inliyor dağlar
Mecnun çöle dargın yazı perişan

Mecnun çöle dargın yazı perişan

Canavar bürünmüş kuzu postuna
Karışmış sürüye canlar kastına
Hekim defterini çekmiş üstüne
Ciğer pare pare sızı perişan

Efendim efendim hal böyle böyle

Gemiler delinmiş yelkeni berbat
Zehire garkolmuş misk ile şerbet
Sanma ki cihanın sultanı rahat
Bazan dalgın gezer bazı perişan

Uyan çoban uyku zarar getirir
Her taşın başında bir kurt oturur
Sürmeli yavruyu alır götürür
Parça parça koyma bizi perişan

Yabaniler gezer dostun bağında
Mecnun dolaşmıyor Leyla dağında
Halden hale kaldım gençlik çağında
Mahzuni yan yatar sazı perişan

Mahzuni yan yatar sazı perişan
« Son Düzenleme: Ağustos 24, 2008, 05:00:27 ÖS Gönderen: Komplocu » Moderatöre Bildir   Logged

Komplocu
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #54 : Ağustos 24, 2008, 05:10:37 ÖS »

Diyarbakır'ın Kayapınar belediyesinin belediye meclisince oybirliğiyle alarak parklara vermek istediği çiçek isimlerinden sadece biri Valilikçe sakıncalı bulunmadı.

SAKINCALI BULUNANLAR :

No   Kürtçeyle       Türkçeyle
1     Berfin             Kar tanesi, kardelen
2     Daraşin           Yeşil ağaç
3     Nefel              Yonca
4     Beybun           Papatya

SAKINCALI BULUNMAYAN

1     Gülistan           Gül bahçesi.

Notum : yerel halkça seçilen yerel yönetimlerin park ismi vermek için bile atanmışların onayına bağlı kalmasının bir örneği...

« Son Düzenleme: Ağustos 24, 2008, 05:11:06 ÖS Gönderen: Komplocu » Moderatöre Bildir   Logged

Komplocu
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #55 : Ağustos 24, 2008, 05:20:42 ÖS »

İllegal bir örgüt nedeniyle, bir kültüre (kürt kültürüne) diş bilenmesi, dışlanması, ötelenmesi hiç istenmese de ancak o illegal örgütün söylemine destek sağlamış olur.

Geçen haftalarda Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın değişik gün ve mekanlarda yapmış oldukları konuşmalarda üzerine basa basa söyledikleri 'Kültürel farkılılığımız kültürel zenginliğimizdir'  anlamlı sözlerin altını boşaltan bir uygulama oldu : Diyarbakır Valiliğinde...

Birkaç çiçeğin kürtçeyle karşılıkları bölücü sayıldı...

Bu arada, Komplocu kürtçe çiçek isimleri öğrenmeye başladı.

Komplocu
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #56 : Ağustos 24, 2008, 05:30:17 ÖS »

Kim demiş memleketimde, dünyamda yazacak ne kadar şey kaldı diyen? Yetişemiyom haberlere. Bir yazımı deşemeden, altüst edemeden bi bakıyom başka haber, başka olay.

bi de güzel haberler alsam, mutlu mutlu yazsam diyom, lakin bana çok görüyorlar.

ayse
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #57 : Ağustos 26, 2008, 12:10:01 ÖS »

"görmek" ve yazmak!
çok görmeye gelince o da bu işin size geri döneni. elde var zehir zemberek!

dilsiz yılan bile "tısss" ederken o karanlıkta... düşünün çatalını söze batıranı..

düşündüm durdum... durdum düşündüm...

buradan dörtnala geçti acılarımız
Komplocu
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #58 : Eylül 02, 2008, 07:36:01 ÖS »

"görmek" ve yazmak!
çok görmeye gelince o da bu işin size geri döneni. elde var zehir zemberek!

dilsiz yılan bile "tısss" ederken o karanlıkta... düşünün çatalını söze batıranı..

düşündüm durdum... durdum düşündüm...

Ayşe abla öyle bir yazı döşemişsin, yani bravo. Denk ağırlık bir yazı yazayım diye bende düşünür durur oldum. Düşünür durur modum biter bitmez parıldıyacağım. Forumuma şeref verdiniz.Teşekkür ederim.

Komplocu
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #59 : Eylül 02, 2008, 07:44:20 ÖS »

Medyamızdan alır almaz haberi Keçiörendeki Zabıta çivisopa salarlara ilişkin bir yazı yazdım. Denk gelmiştir, ilgilenen ilgilenene. CHP si öncedendi. Meclisimizin İnsan hakları komisyonu başkanı Sayın Zafer Üskül, İçişleri Bakanımız olaya el attı. Sağolsunlar varolsunlar.disiplin soruşturması bitene kadar birde açığa alındıklarını, Savcılığın soruşturma başlattığını duyduk, serinledik.

Ehem Amerikası boş durmadı.  kendileride bu dayak olayından vicdanen rahatsız olup, (Hiroşimayı, Irak'ı, Vietnamı ben yaktım, ben bombaladım ya) büyükleçiliklerine hele bir araştırın bu yüzyılda böyle şey olurmu muhhabbetine girmişler. Neysem olayla ilgilenenler varken, ben ilgisiz konularıma yine parende atayım.

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 7 8   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!