|
Komplocu
|
 |
« Yanıtla #90 : Ekim 24, 2008, 20:30:49 ÖS » |
|
Hastabakıcı yolgösteren oldu, vardık bildiği bir kliniğe. Psikolog demeye bin şahit ister, güzel mi güzel, boylu mu boylu yaşıtım bir kadın.. Sankim manken. Hastabakıcı'nın, psikologa beni de görürsün lafını duymazlıktan geldim, komisyoncu çaçaroz, dedim içimden...
Anama, sen dışarda bekle, dedi... Dinleyen kim? Oğlumu yalınız bırakmam dedi. Ana bizi yalnız bırak, desem akıllandı oğlum der geri çıkarır diye korktum.
Koltuğa otur, dedi, oturdum. Nasılsınız dedi, ii dedim. ii ne dedi, msn de iyiyim demektir dedim. Sen msn kullanıyorsan bana adresini ver sana da ii diyeyim arada dedim. Kadın güldü, ama gülüşü kızgıncaydı.
Sana soru soracağım, bana içinden geldiği gibi cevap ver dedi. Başımı salladım. O sormaya ben cevaplamaya başladım..
O sordu : Küçükken başına kötü bişey geldi mi? Ben : Bir kere anam yağlı yapmıştı ishal oldum, altıma kaçırdım, dedim. O sordu : Başka kötü birşey?... Ben : Amcalar, dayılar, teyzeler, halalar varken osurdum, çok kızdılar, anam beni dövdü. O sordu : Başka başka?... Ben : Başka başka yoktur bacı. O sordu : Baban, amcan, dayın sana kötü bişey yapğtılar mı? ne bileyim işte... Ben : döverlerdi bazen. O sordu : taciz maciz oldu mu? Ben : Bacı sen ne diyorn bana, dedim bağırarak. Anam ne anlamına geldiğini anlamadı. Bense anlıyordum. Ben : Kulağınıza bişey söyleyebilir miyim? Eğildi güzel psikolog, kulağını bana verdi. Ben : Yav benim birşeyim yok, sevgilim yok, bütün bunalımım bundan. Beni iyileştirmek istiyosan benle çık. okey mi? O dedi : Terbiyesiz. Terbiyesiz deyince kafamın tası attı, içimde intikam ateşi alev alev oldu. Anama döndüm: Ana ana. Bak doktor bana ne diyor biliyon mu? Ne diyo oğlum? Bana diyor ki, küçükken baban, dayın sana tecavüz etmiş, ondan sen kafayı üşütmüşsün. Yer misin yemez misin? Psikologu anamın elinden zor kurtardım.
Garibim doktor ne yapsın dedim içimden. Öyle öğretmişler garibime.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ekim 24, 2008, 20:32:11 ÖS Gönderen: Komplocu »
|
Moderatöre Bildir
|
Komplocu Geldi Hanımmm!!! Darma daın... Darma Daın...
|
|
|
|
Komplocu
|
 |
« Yanıtla #91 : Ekim 29, 2008, 19:59:21 ÖS » |
|
Alıntı kaynağı : http://www.samanyoluhaber.com/haber-122556.htmlGülen Hocaefendi'den 2 çarpıcı tespit Ahmet Kurucan, Fethullah Gülen Hocaefendi'yi dinledi ve yazdı... - "Sigara içmediği halde sigara içenlerle aynı atmosferi paylaşanlar sağlıklarına verdikleri zarardan dolayı onları mahkemeye vermeli ve davacı olmalılar. Eğer sigara içen baba ise, karısı, çocuğu hiç fark etmez, dava açabilmeliler." - "Koca dayağı yiyen kadınlar, eğer ortada çocukları olmasa boşansınlar derdim." - "Kocanın karısını dövmesinin 'kuvvetli zayıfı her zaman ezer" zalim felsefesinden ne farkı var? Siz bana siyerde Efendimiz (sas)'in, hanımlarına bir tek fiske attığını gösterebilir misiniz? Hz. Ebu Bekir ve Hz. Ömer gibi cahiliyenin içinden çıkmış insanların hanımlarına attıkları bir tek tokat var mı? Demek Müslümanlıklarıyla cahiliyeye ait her şeylerini terk etmişler." - "Hatta kocası tarafından dövülen kadınlar judo, karate, tekvando kurslarına gitse. Kocası bir tokat vuruyorsa, o da iki tokatla karşılık verse." Bunu tebessümünden hareketle şaka olarak algılayabilirsiniz; ama arkasından söylediği cümle bu algıya hayır diyor. "Dövme haksız yere yapılan fiilî bir saldırıdır ve suçtur. Bu saldırıya karşı nefsi müdafaa meşrûdur. Hatta müdafaa etmeme ayrı bir suçtur denebilir."
|
|
|
|
|
Komplocu
|
 |
« Yanıtla #92 : Ekim 29, 2008, 20:07:29 ÖS » |
|
Rahmetli babamın, anama vurduğuna hiç tanık olmadım. Amma anamdan ben çok dayak yedim. Öyle alışkanlık yaptı ki, dayak yemediğim zamanlar kaşınır oldum. Kaşındığımı bilen anam bana bu zevki tattırmamak için dayak atmamak için dişlerini sıkar, strese girerdi. Bardak kırarım olmaz, suyu kazağıma içiririm olmaz, bakarım olmuyor, 'ana senin arkadaşın var ya o...' derdim. İşte buna dayanamazdı. Ben gülerken, o döverdi beni. Yoruldum deyup bıraktığında yüzümde cennet çiçekleri açardı. 'Cennet Annenelrin ayakları altındadır' sözünü en iyi özümseyenlerden biriyim, desem yalan olmaz. , Yine konuyu alangiri yaptık. Komplocu başlıyo... Ding dong.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ekim 29, 2008, 21:05:12 ÖS Gönderen: Komplocu »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
Komplocu
|
 |
« Yanıtla #93 : Ekim 29, 2008, 20:21:51 ÖS » |
|
Alt kata taşındıklarından bir hafta sonra, asansörde karşılaşmıştık... Aşırı makyajı, parfümü dikkatimi çekmişti... Anama yetiştirdim... Anam, oğlum oğlum,dedi. Ne sen sor ne ben söyliyeyim. Bir merak saldı içimi, biraz daha kalsa, karnım davul gibi olacak, davul gibi olunca, osuracam, osurunca anamdan dayak yiyecem.
Ana, hadi çabuk söyle.. Anam, fırsatçı bir kadındır, 'git odanı topla gel söyliyeyim' dedi. odama gitmemle, toplamam, anamın karşısında selam durmam, bilemediniz beş dakka..
'oğlum, eli kırılası kocası her gece dövüyo onu... yüzünü gözünü haşat ediyo. Kadın ne yapsın, yara bere görünmesin diye makyajlıyo yüzünü..'
'Ana bu ne ya? bu zamanda dayak hiç olur mu? bırak beni gidecem dövecem o adamı.' 'Keleş oğlum, aile içlerine girilmez, girilse çıkılmaz.' vay be dedim. Anam büyük kadın ne de güzel konuştu.. Aile içine girilmez, girilse de çıkılmaz. Ana bu sözünü anlamadım desem bi ton dayak yiyecem, daha dün yeyip dayak karnımı doyurmuşken fazla gelir düşündüm, kanepeye uzandım, çıkan kanaldaki karate filimini seyre daldım. Amanın RİTA isimli capon kadın, kendinden güçlü erkekleri evire çevire nasılda dövüyo...
Ana ana, alttaki kadına söyle, karate kursuna gitsin, kocası onu döveceğine o kocasını dövsün.
Gevezelik yapma, dedi. Oyasını eline aldı.
On dakka geçti geçmedi, hakket oğlum... dedi.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ekim 29, 2008, 20:24:11 ÖS Gönderen: Komplocu »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
Komplocu
|
 |
« Yanıtla #94 : Ekim 29, 2008, 20:31:04 ÖS » |
|
Alt kattaki ha bire kocasından dayak yer kadınla asansörde yine karşılaştık... Makyaj filan yok. Ağır psrfüm kokusu hiç yok. Alnına kung fucular gibi bir bez bağlamış, sırtında uçar adam figürlü çantayla, iki ayağı yanlara açık dimdik duruyo...
'Abla, beden eğitimi hocasımısın diye mahsuscuktan sordum. Önce ters baktı. Saf bakan gözlerimi görünce cevapladı. 'Kardeş yok, uzak doğu spor salonuna gidiyorum.' 'Kemer var mı abla?' 'Kemer daha beyazda, üç ay sonra sarı alacağım.' 'Abla sana kolay gelsin' derken hınzır hınzır gülüyordum. Anam ona akıl vermiş, o da verilen aklı tutmuştu.
|
|
|
|
|
Komplocu
|
 |
« Yanıtla #95 : Ekim 29, 2008, 20:43:18 ÖS » |
|
Altı ay geçti geçmedi. Gecenin yarısına yakın... Apartmanda bir kıyamet, bir kıyamet... Ses aşağıdan geliyor. Anamda bende indik. Alt kattaki komşudan geliyor... 'Hatun yapma, er kişiye el kaldırılır mı? Yeter beni elaleme rezil edecen'
Kalabalık çoğaldı, yönetici devrede... Uzun uzunn zili çaldırdı. Kapı az sonra açıldığında, ne görelim... Alı ay önce sürekli dayak yiyen kadının bir eli kocasının yakasında bir eli kapıda... Aşöfmenli kadın, yöneticiye laf yetiştirirken, bir yandan da adamı hyumtukluyor, tekmeliyor, kafa vuruyor, o yet miyor, yanaklarını dişliyor... Curcuna o biçim...
Yönetici tesklin ediyor kadını. 'Komşu, burası karate salonu değil, yarın işe erken kalkacağız ayıp oluyor. Döveceksen sessiz döv, herifini bağırttırma...
Apartman kadınlarının yüzü gülüyor, bir dikleşiyorlar, bir oh çekiyorlar sotmayın gitsin. Bir yandan da yanlarındaki kocalarına gözaltından sinsi bakıyorlar.
|
|
|
|
|
Komplocu
|
 |
« Yanıtla #96 : Ekim 29, 2008, 20:48:49 ÖS » |
|
Adam rezili rüsvay oldu.. Bakkala bile gidemez oldu. İşe utancından gidemez olunca, merdivende ayağım kaydı düştüm diye yirmi günlük rapor da aldı. Adam eşi gibi makyaj yapamayınca yara bereleri cımcıslak ortada.. Sokağın çocukları kendisiyle dalga geçer oldu. Birkaç gün sonra sırtında kung fu çantası görülmeye başladı. Sokağın diğer ucundaki kung fu salonuna yazılmış.
|
|
|
|
|
Komplocu
|
 |
« Yanıtla #97 : Ekim 29, 2008, 21:01:35 ÖS » |
|
Dört ay azbuçuk kavgalarıyla geçti... Birgün pencereleri şangır diye döküldü... Birbaşka gün, apartmanın önünde birbirleriyle kıyasıya kavga ederlerken gördük. Her ikisinin yüzü haşat olmuştu.
Apartmanın sokağa bakan balkonlarında herkes akşamın yedisini bekler oldu. Sokağın bir ucundaki karate salonundan çıkan kadınla, sokağın diğer ucundaki kung fu salonundan çıkan adamın; eşlerin, dış kapıda karşılaşır karşılaşmaz kavgaya başlamalarını özlemle bekler olduk...
O ne azim, o ne kararlılık, sankim iki düşman kuvvetleri öldüresiye birbirini dövüyor... Ayırmaktan bıkan yönetici ve kapıcı, bakkaldan aldığı çekirdeği çitlerlerken, izler oldular.. Bir iki kez polis geldiğinde, şakalaşıyoruz deyip karakola gitmekten kurtuldular. Polis inanmadı, yöneticiye, kapıcıya, bakkala, seyircilerden bazılarına sordu: şakalaşıyorlar memur bey, cevabını aldılar.
Hergün ayrı bir seans vardı. En son dekora da önem verdiler. Koca yüzü gözü görünmeyen ninja elbiselerinden, kadın ise beyaz renkli karate elbisesiyle kavgayı sürdürmeye başladı. uzun saçlarını japon örgüsü yaptığını da söylemeden edemeyeceğim.
Aşağı sokaklardan, mahalllelerden de seyirci alır olsuk; kapı önüne... Simitçisi, ayrancısı, dondurmacısı bilumum işporta esnafı da zuhur etmeye başladı... Aşağı mahalleden geçen minübüsler, kavga saati yakınlarında, 'Çin sokağına bir ki, çin sokağına birki... Gidiş-dönüş ödeyenlere yüzde yirmi indirimli' diye bağırır oldular.
--------- Devamı olacak, komplocuyu bekleyin dostlar.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ekim 29, 2008, 21:03:19 ÖS Gönderen: Komplocu »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
Bahattin YILDIZ
|
 |
« Yanıtla #98 : Ekim 31, 2008, 21:08:38 ÖS » |
|
Alıntı kaynağı : http://www.samanyoluhaber.com/haber-122556.htmlGülen Hocaefendi'den 2 çarpıcı tespit Ahmet Kurucan, Fethullah Gülen Hocaefendi'yi dinledi ve yazdı... - "Sigara içmediği halde sigara içenlerle aynı atmosferi paylaşanlar sağlıklarına verdikleri zarardan dolayı onları mahkemeye vermeli ve davacı olmalılar. Eğer sigara içen baba ise, karısı, çocuğu hiç fark etmez, dava açabilmeliler." - "Koca dayağı yiyen kadınlar, eğer ortada çocukları olmasa boşansınlar derdim." - "Kocanın karısını dövmesinin 'kuvvetli zayıfı her zaman ezer" zalim felsefesinden ne farkı var? Siz bana siyerde Efendimiz (sas)'in, hanımlarına bir tek fiske attığını gösterebilir misiniz? Hz. Ebu Bekir ve Hz. Ömer gibi cahiliyenin içinden çıkmış insanların hanımlarına attıkları bir tek tokat var mı? Demek Müslümanlıklarıyla cahiliyeye ait her şeylerini terk etmişler." - "Hatta kocası tarafından dövülen kadınlar judo, karate, tekvando kurslarına gitse. Kocası bir tokat vuruyorsa, o da iki tokatla karşılık verse." Bunu tebessümünden hareketle şaka olarak algılayabilirsiniz; ama arkasından söylediği cümle bu algıya hayır diyor. "Dövme haksız yere yapılan fiilî bir saldırıdır ve suçtur. Bu saldırıya karşı nefsi müdafaa meşrûdur. Hatta müdafaa etmeme ayrı bir suçtur denebilir." Doğrusu ben de hayret ettim; böyle bir açılıma... Neden mi?... En azından Fethullah Gülen'le bağını sağır sultanların bile duyduğu STV'de yayınlanan dizilerde verilen mesajlardan farklı bir mesaj gördüm. "Diziler ve hayatımızdaki Rolü' panelindeki konuşmama kaynaklık yapan dokümanımda geçen alıntı, hayret nedeni mi bir nebze açıklar sanırım. Ve yine sanırım ki, STV dizilerinde genelde yer alan edilgen kadın rolü, yerini hakkını arayan bu uğurda kavga veren (belki de aşırıya giden) örneklenecek kadın tipine yerini bırakacak gibi... Mesaj, emir telakki edilecektir... Yazımdan Alıntı : "Etik değerleri ortaya koyma çabasında olan diziler de var… ‘İyiliği emret, kötülükten sakın’ mesajlı dizilerimiz… Mazlumla zulmedenleri karşı karşıya getiren, maruz kaldığı zulümler karşısında izleyicilerini de ağlatan bu gözü yaşlı mazlumlar, ‘Kötülüğe karşı iyilikle karşılık ver’, ‘sen sabret kötü belasını bulur’ prensiplerine sıkı sıkıya bağlılar… Elle tutulur en somut örnek : ‘Sırlar Dünyası’ isimli dizi. İzleyiciye ahlak dersi verilme amacıyla yapılsa da, aslında verdiği mesajlar keskin riskler taşıyor… ‘Bir tokat yediğinizde diğer yanağınızı çevirin’ Hıristiyan kuralına uygun olsa da, ‘Eşeğini sağlam kazığa bağla sonra Allah’a tevekkül et’, “Sizden kim, bir kötülüğü görürse eliyle düzeltsin, buna gücü yetmezse diliyle düzeltsin, bunu da yapamazsa kalbiyle buğzetsin. Ancak bu, imanın en zayıfıdır.” gibi İslami prensiplere de aykırı… Aslında doğayla da pek uyuşmuyorı… İzleyiciye göre değişse de, ‘koca dayağına sabır, komşu zulmüne sessiz kal, hakkını arama, kendini ve yakınlarını savunma, bekle-gör politikası izle, zalimin sana muhtaç hale gelmesini bekle, af dilemesi halinde affedici rolü oyna gibi kodlar; ılımlaştırma kodları yerleştirmeye çalışılıyor gibi… . Ayrıca kötü huylularda, ‘Dünya da böyle iyi insanlar varken kötülüklerim yanıma kar kalır,’ anlayışının oluşmasını sağlama riski taşıyabilecek kodlardan…"
|
|
|
|
|
|
Komplocu
|
 |
« Yanıtla #99 : Kasım 08, 2008, 23:02:12 ÖS » |
|
Bahattin abi, hava değişir, insan değişir, üzerindeki kıyafet değişir. "Aynı suda iki kez yıkanılmaz"
Saygılarımla.
|
|
|
|
|
Komplocu
|
 |
« Yanıtla #100 : Kasım 08, 2008, 23:07:22 ÖS » |
|
lafı uzatmayalım, alemde konu çok, özetle gidelim. Ne diyordum
Muhtarı, apartman yöneticisi baktı, ilgi çok... kullanılmayan eski bir yazlık sinemada maça devam dedi. Girişte bilet kesilir oldu. Gazozcusu, simitçisi orada.. Onlardan da komisyon alınır oldu. Seans: 7 ile 8 arası; akşamın bu vakti. Erkekler sağda, kadınlar solda, aralarında güvenlik şeridi..
Kadınlar direnen kadını, erkekler dayakçı erkeği ıslıkla destekler pozisyonu..
İş çığırından çıktı; kadın kocasına dayak attıkça, erkekler bir tuhaf oldu. Erkeklerden biri pompalı tüfek bilem çıkarıp, havaya sıktı. Amacaı, kadını korkutmak.
|
|
|
|
|
Komplocu
|
 |
« Yanıtla #101 : Kasım 08, 2008, 23:11:07 ÖS » |
|
Her seans güzel giderken, kavganın, tantanın son seansı geldi: kadın, yanlışlıkla kocasının daşaklarına; ay pardon vallahi bilmeden ağzımdan sıçtım; ay yine pardon; ağzımdan kaçırdım.
Kadın bir düz tekmeyle kocasının belden aşağısına vurdu. Adam uluorta çiş etti. Yine olmadı. Koca, kocalığını yerine getirmeyecek derecede hadım oldu.
Amanin siz siz olun, kocanızın belden aşağısına vurmayın. Arada lazım olana; zarar vermeyin..
|
|
|
|
|
Komplocu
|
 |
« Yanıtla #102 : Kasım 08, 2008, 23:15:12 ÖS » |
|
Erol Evgin'in dimağımda kalan şarkısı (sözü kime ait ben bilmem) : "Nerden aklıma esti kim bilir..."
Ha ho hi nerden aklıma esti kim bilir, bu başlığı attım.
Amerika'nın kirli yüzü, dünya halklarını karısı gibi görmekte, sövmekte, dövmekte... Ayrıntıya gerek yok, bileni ilan etmenin gereği yok...
|
|
|
|
|
Komplocu
|
 |
« Yanıtla #103 : Kasım 08, 2008, 23:19:04 ÖS » |
|
Fethullah hocam, kocası tarafından dövülen kadına direnme hakkı verirken, bir tokada iki tokat fetvası bahşederken, acep diyorum, Amerika'nın karısı sandığı halkları dövmesi vaziyetlerinde, dövülen kadınların; pardon halkların direnme, bir tokada iki tokat atma hakkı var mıdır?..
Kocasından dayak yiyen kadına bu hakkı bahşeden hocam; halklarada aynısından bir ballı söz söyler mi?
|
|
|
|
|
Komplocu
|
 |
« Yanıtla #104 : Kasım 08, 2008, 23:29:54 ÖS » |
|
2004 mü desem başka bir tarih mi söylesem, Zaman gazetesinde okumuştum: Amerika'nın Irak işgaline direnen vatandaş ve gruplara (masum halka zarar verenler devre dışı) DİRENİŞÇİ değilde, 'TERÖRİST' damgasını vuran Sayın Fethullah Gülen hocam; dayak yiyen kadına layık gördüğünü, neden göbek altından tecavüze uğrayan, dövülen, başına çuval geçirilen (başa çuval geçirmenin bir anlamı tecavüzdür), camilerde öldürülen insanlara layık görmez anlamış değilim?
STV dizilerinde, Bahattin Abinin, 'Diziler ve hayatımızdaki rolü' yazısında geçen Sırlar dünyasındaki sabırlı, direniş göstermeyen kadın rolünden çark ederek, direnen kadın rolünü öneren sayın hocam, Bahattin abinin sesini duyduğun gibi bu defada KOMPLOCU'nun sesini duy ve kendisini koca gören Amerika'nın saldırısına hedef olan mazlumların direniş hakkını tanıdığını ifade et. Ki, gönlümüz serinlesin...
Ne kadar yaklaşırsan bize o kadar yakınsındır bize...
|
|
|
|
|