Google Reklamları
Bunalım Bunaltıları
Ötekileriz Kültür Sanat Girişimi Forumu
Mayıs 22, 2012, 18:16:19 ÖS *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

ANASAYFA ANAFORUM Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Anket
Soru: Komplocu'nun Yazıları üzerine düşünceleriniz  (Oylama kapandı: Haziran 04, 2009, 23:54:01 ÖS)
Ne oylaması boşverin - 0 (0%)
İyidir diyelim bitirelim - 0 (0%)
Toplam oy: 0

Sayfa: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Bunalım Bunaltıları  (Okunma Sayısı 18755 defa)
0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Komplocu
Berat Kardaş
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #135 : Aralık 07, 2008, 02:07:01 ÖÖ »

Muhalif Komedi, komedyen gelişiminin olmamasının bir nedenini; gerçek yaşamda olagelen birçok şeyin başlıbaşına komedi unsuru taşıdığına da bağlayabiliriz. Aslı komedi olan olguyu, aslının aynı diyerek kopyalamakla da komedi yaratımı olmuyor maalesef...

Bu konu sıktı beni, burada bırakıyorm, alın hayrını görün.
Moderatöre Bildir   Kayıtlı

Komplocu Geldi Hanımmm!!! Darma daın... Darma Daın...
Komplocu
Berat Kardaş
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #136 : Aralık 09, 2008, 00:43:12 ÖÖ »

Evvel şerhim : Saygım var; müslüman kimliğiyle İslamın 5 şartından biri olan Hac farzına ve o farzı yerine getirenlere...

Eh Komplocu birazda dini kitaplar okumuş, dinden habersiz değil. Hassas mevzularda, ince ince yazmayı da bilir...
Komplocu, Sayın Bünyamin Durali gibi, yerinde duramayanlardan, aklına geleni ince süzgeçlerden geçirse de söylemeden, ortaya dökemeden uyuyamayanlardan...

Hac farzının sosyolojik, psikolojik, ekonomik vb. felsefik yönleriyle incelendiği kitaplardan da okumuş. Uzun uzun ayrıntılar kitaplarda yazılı, isteyen okur.

Akılda kalan danelerden kısalamalar şöyle:

-Hac; bir anlamda mahşeri (ölümden sonra ahirette yeniden dirilme, bir meydanda tüm insanların toplanması, hesaba çekilmesi ) temsil eder. Mahşerde insanlar makam, mevki, para, iktidar, güzellik vb. tüm güçlerden arınmış olarak, bunların hiçbir etkisi olmaksızın yaptıkları iyilikler ve kötülüklere göre değerlendirilir.

- Hac; müslüman olan insanlararası eşitliği temsil eder, imgeler, vareder. Zengini fakiriyle ihram kıyafetinin giyinmesi de bunu sembolize eder.

- Irkı, dili, cinsiyeti ne olursa olsun hacı adaylarının yanyana kolkola kabeye doğru eşitçe duruşunu barındırır...

Açıklama ve örnekler çoğaltılabilinir. Ben, bana lazım olduğu kadarıyla kısa açıklamalı örneklerden verdim.

Şimdi; derdimi dökmelerim başlıyor.

Komplocu
Berat Kardaş
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #137 : Aralık 09, 2008, 00:52:37 ÖÖ »

VIP; başlı başına bir ayrıcalığı, üstünlüğü çağrıştırır; duyan kulaklara... VIP; elitliktir. VIP'ın olduğu yerde VIP'sizlikte vardır.

Birkaç gün önce Mekke'den verilen bir haberle sarsıldım. O kadar İslam aliminin, felsefecisinin olduğu dünyamızda birileri birşeyler söylemiyorsa, iş başa düştü Komplocu dedim kendi kendime, aldı beni bir akıl tutması..
Beş yıldızlı otel gibi bir bina dikilmiş Kabe'nin hemen bitişiğine, daha da kurulacakmış... 15.000.YTL ücretiymiş kompile olmalı. Organizatörlerden biri kameraya gülümseyerek konuşuyor, Kabe müezzinin okuduğu ezan sesi eşliğinde...
Dört dörtlük bir yermiş burası, tüm ihtiyaçlar karşılanıyormuş, rahatmış, namaz için aşağıya, kabenin bulunduğu yere gitmeye gerek kalmaksızın, Kabe imamının sesi geldiğinden, bulunulan otel odasından saf tutularak cemaate iştirak etmek mümkünmüş... ve devamı...

Önceki mesajım gölgesinde bu açıklamayı değerlendirmeyi okuyucuya bırakarak, aşağıdaki yazımla aldığım mesajı yazayım barim.

Komplocu
Berat Kardaş
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #138 : Aralık 09, 2008, 00:58:31 ÖÖ »

Herşeyin içinin, özünün boşaltıldığı zamanımızda VIP Hacılık uygulamasıyla, çadırlarda, pansiyonlarda, alt yerlerde ve zamanı geldiğinde kabenin etrafında namaz kılması tek seçenek olan diğer hacıları düşünerek; her alanda olduğu gibi dini alanda da sınıf ayırımcılığı olabileceğini somut örneğiyle gören Komplocu, sınıf bilincini birkez daha tazeledi...

Komplocu
Berat Kardaş
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #139 : Aralık 09, 2008, 01:20:24 ÖÖ »

Annem sağolsun, yine beni bir de kendisini kurbansız bırakmadı. Emekli maaşının yarısıyla koca bir kurbanlık koyun aldı. Apartman görevlisine rica etti, bedava kestirdi. Bir baktım, benim der gibi, deriyi kenara aldı. 'Ver kardeşim' dedim, sen anama bedava keserim, demedin mi? Adam lahavle çekti, Komplocunun şerri benden uzak olsun, dedi. Deriyi aldım, TV de görmüşüm ya; tabaklamayı... Aldım kalın tuzlardan bir poşet, derinin iç yüzeyine sıvazladım. Anam, oğlum bırak bu işleri, kapıcıya bırak deriyi, hadi gıcığın var anladım, bari vakıflara, derneklere bağışla. Anam anam güzel anam dedim, ben derinin hayra gideceğini nerden bileyim, peşlerinden mi gideyim. Onlar benden fakir mi, şu altı oyuk dünyanın en garibanı ben değilmiyim, önce kendime bir yardım edeyim, satayım, savayım, parasıyla çerez merez bişeyler alayım. A deli oğlum, ne yaparsan yap, kurban bayramında neşeme etme, dedi.

Aldım kurban dersini bir poşetin içine, dabakhanenin yolunu tuttum. Gösterdim, kaç para verirsiniz,dedim. Bir kuruş bilem haram buna dediler, yırtığı var. Komplocuda çare tükenmez, yerden buldu bir deri parçası, bakkaldan aldı iğne iplik, yama yaptı yırtık yerine...
Yine dabakhanenin yolunu tuttum. Adamların bir dövmediği kaldı, sen bizimle dalgamı geçiyon lan dediler, bide i... o... i... dediler. Ben çıkıncaya kadar bişey söylemedim, eşikten bir güzel küfrettim, tabana kuvvet koşmaya başladım. Bi baktım arkamdan köpeklerini salmışlar. Kan ter, ter kan içinde yüzen ben, en son pes ettim, yavaşladım, biri siyah, diğeri beyaz iki köpek poşetimin içindeki kurban derisini lime lime ettiler, bi yüzüme tükürmedikleri kaldı...

Yırtık bayramlık elbisemle anamın karşısına çıktım. Anam, Kebap için çıkardığı şişlerden birini kıçıma sokacakken, bir elim kıçımda, bir elim ayakkabılarımda kendimi dışarı zor attım.
Ah nerde o eski bayramlar diye hayıf hayıf hayıflanırken, sokakta atılan matyapın sesinden ürküp bayılmışım.

Komplocu
Berat Kardaş
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #140 : Aralık 19, 2008, 22:14:27 ÖS »

ALINTI : TARAF GAZETESİ
LİNKİ : http://www.taraf.com.tr/haber/23580.htm

Gerçi ıskaladı ama...

Iraklı bir gazetecinin ABD Başkanı’na ayakkabılarını fırlatmasının ardından sokaklara dökülen Iraklılar “Bush dinle bizi, kafanda pabuç izi” diyerek bu eyleme destek çıktı. Gazeteci gözaltında, ayakkabılarına da el kondu

ABD Başkanı George W. Bush önceki gün veda gezileri kapsamında Afganistan'a geçerken, Irak'taki basın toplantısında bir gazetecinin fırlattığı ayakkabı gündeme damgasını vurdu. Iraklı gazeteci Muntasar El Zeydi, gözaltına alınıp sorgulanırken, ayakkabılarına da delil olarak el konuldu. Yetkililer Zeydi'nin alkol ve uyuşturucu testinden geçirildiğini ve eylemi için kendisine para verilip verilmediğini ortaya çıkarmak için sorguya çekildiğini açıkladı. Zeydi'nin meslektaşları gazetecinin geçen yıl Şii militanlarca kaçırıldığını ve çalıştığı kanal El Bağdadi'nin müdahalesiyle serbest bırakıldığını söyledi.

İfade özgürlüğü
El Bağdadi, olay kaydını yayınlayıp Zeydi'nin bırakılmasını istedi. Kanal, eylemin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiği, ABD’nin işgal öncesinde Iraklılara bu sözü verdiğini belirttiği açıklamada "Muntasar'a ceza verilmesi ancak diktatörlüğe uygun bir uygulama olacaktır" savunması yapıldı.
Öte yandan Bağdat'ın Şiilerin yoğun olduğu Sadr semti ile Necef kentinde sokaklara çıkan isyancı Şii lider Mukteda Sadr yanlısı binlerce kişi, gazetecinin serbest bırakılmasını istedi. Sadr'da Bush'u protesto eden ve Amerikan bayrakları yakan göstericiler "Bush, Bush dinle bizi, kafanda iki pabuç izi" sloganı attı. Necef'te göstericiler bir ABD konvoyuna ayakkabılarını fırlattı. Gazetecinin kardeşi Uday El Zeydi de "Allah'a şükür, Muntasar Iraklıların kalbini gururla doldurdu. Eminim Iraklıların çoğu Muntasar'ın yerinde olmak isterdi" dedi.

200 avukat savunmak istedi
Olay Arap medyasında da ilgiyle karşılandı. Londra'da yayımlanan El Kuds El Arap gazetesi eylemi 'bir savaş suçlusu için uygun uğurlama' diye niteledi. İdam edilen devrik Irak lideri Saddam Hüseyin'in avukatı Halil El Duleymi ise Zeydi için 'kahraman' ifadesini kullanarak "Aralarında Iraklı ve Amerikalıların olduğu 200 avukat gazeteciyi savunmak için başvuruda bulundu" dedi. Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da ise 'Irak'ın 14 aralık’ı uluslararası ayakkabı günü' ilan edeceğine dair şaka mesajları yayıldı.

Bağdat kınadı, Kaddafi’nin kızı nişan takacak
Irak hükümeti ise Zeydi’yi kınadı. Zeydi’nin hareketini 'barbarca ve rezalet' olarak niteleyen Bağdat, bu davranışın medyanın rolüyle bağdaşmadığını açıkladı. Açıklamada "Bu rezil hareketi kınıyor ve gazetecinin çalıştığı kanalı tüm Iraklı gazeteciler ve Irak medyasını lekeleyen bu davranış yüzünden özür dilemeye davet ediyoruz" dendi. Libya lideri Albay Muammer Kaddafi'nin kızı Ayşe ise başkanlık yaptığı hayır kurumu Vaatasimu Derneği’nin gazeteciye 'cesaret nişanı' takacağını açıkladı.

Ayakkabılara 10 bin dolar veririm
Öte yandan ayakkabılar 10 bin dolardan ‘alıcı’ buldu. Adını açıklamak istemeyen bir Iraklı çocuklarına 'onursal miras' olarak devretmek istediği ayakkabıları cam çerçeveye yerleştireceğini söyledi.

ÇGD gazeteciyi kınadı
Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay, Zeydi'nin gazetecilik yerine saldırganlık yaptığını savunup "Bugün ayakkabı fırlatan yarın da taş atar, öbür gün de kurşun atar. Gazeteci, gazetecilik yapmalı gazetecilik ölçüleri dışına çıkmamalı" dedi. Abakay, gazetecinin ayakkabı fırlatmasını doğru bulmadığını belirtip "Bu saldırıdır, gazetecilik değildir. Örneğin bir zamanlar Türkiye Gazetesi'nin bir muhabiri Bosna savaşı sırasında cephede gazetecilik yaparken, 'ben cephede Sırp vurdum' dedi. Cinayet işledi, adam öldürdü, bunu da övünerek yazdı. Bugün ayakkabı fırlatan yarın da taş atar, öbür gün de kurşun atar Sırp vurdum diye övünür. Bush'a tepki vermesi doğal, ama yöntemi ayakkabı fırlatmak değildir. O gazetecinin de dışarı atılması son derece doğaldır. Sonuçta bir saldırı var" ifadelerini kullandı. Iraklı gazetecinin Bush'a ağır bir soru sorarak, gazetecilik yeteneklerini kullanarak Bush'u en ağır şekilde sözleri ve soruları ile 'vurabileceğini' söyleyen Abakay, "Ama ayakkabı ile vurmasını doğru bulmuyorum. Bu gazetecilik ölçülerine sığmıyor. Bu saldırının sonu yok. Bu biçim giderek şekil değiştirebilir, başkalarına taş, kurşun atma gibi bir hale dönüşebilir. Bu nedenle doğru bulmuyorum" dedi.

Komplocu
Berat Kardaş
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #141 : Aralık 19, 2008, 22:20:59 ÖS »

ALINTI : TARAF GAZETESİ
LİNKİ : http://www.taraf.com.tr/haber/23580.htm

ÇGD gazeteciyi kınadı
Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay, Zeydi'nin gazetecilik yerine saldırganlık yaptığını savunup "Bugün ayakkabı fırlatan yarın da taş atar, öbür gün de kurşun atar. Gazeteci, gazetecilik yapmalı gazetecilik ölçüleri dışına çıkmamalı" dedi. Abakay, gazetecinin ayakkabı fırlatmasını doğru bulmadığını belirtip "Bu saldırıdır, gazetecilik değildir. Örneğin bir zamanlar Türkiye Gazetesi'nin bir muhabiri Bosna savaşı sırasında cephede gazetecilik yaparken, 'ben cephede Sırp vurdum' dedi. Cinayet işledi, adam öldürdü, bunu da övünerek yazdı. Bugün ayakkabı fırlatan yarın da taş atar, öbür gün de kurşun atar Sırp vurdum diye övünür. Bush'a tepki vermesi doğal, ama yöntemi ayakkabı fırlatmak değildir. O gazetecinin de dışarı atılması son derece doğaldır. Sonuçta bir saldırı var" ifadelerini kullandı. Iraklı gazetecinin Bush'a ağır bir soru sorarak, gazetecilik yeteneklerini kullanarak Bush'u en ağır şekilde sözleri ve soruları ile 'vurabileceğini' söyleyen Abakay, "Ama ayakkabı ile vurmasını doğru bulmuyorum. Bu gazetecilik ölçülerine sığmıyor. Bu saldırının sonu yok. Bu biçim giderek şekil değiştirebilir, başkalarına taş, kurşun atma gibi bir hale dönüşebilir. Bu nedenle doğru bulmuyorum" dedi.

Komplocu
Berat Kardaş
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #142 : Aralık 19, 2008, 22:25:12 ÖS »

Alıntı : Hürriyet Gazetesi
Lİnk : http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=10585971

Dünya
17.12.2008
Gazeteciler Federasyonu: El Zeydi bırakılsın

A.A.

Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (FIJ), ABD Başkanı George Bush'a ayakkabılarını fırlatarak protesto eden Iraklı gazeteci Muntazar El Zeydi'nin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

FIJ'in yazılı açıklamasında, El Bağdadiye televizyonu muhabiri El Zeydi'nin protestosunun, ABD'nin 4 yılı aşkındır devam eden işgali sırasında Iraklı sivillere yönelik davranışlarına karşı yoğun öfkeyi yansıttığına dikkati çekildi.

Ayakkabı tabanı göstermenin Irak'ta bir çeşit saygı duymama ifadesi olduğu kaydedilen açıklamada, gazetecinin eyleminin ABD politikasına olan hoşnutsuzluğun sembolik göstergesi olduğu belirtildi.

Açıklamada, FIJ Genel Sekreteri Adan White'ın, "bu gazetecinin samimi duygularını ifade ettiğini, ancak bu hareketinin görmezden gelinemeyeceğini" söylediği aktarıldı. Açıklamada, bununla birlikte White'ın, Amerikan askerlerinin yol açtığı yıldırma, kötü muamele ve faili meçhul ölümlerle geçen yıllardan sonra gazeteciler arasında kızgınlık ve öfkenin varolmasının hiç de şaşırtıcı olmadığı sözlerine yer verildi.

Irak mahkemesinin hakkında serbest bırakılması kararını verdiği gözaltındaki bir gazeteciyi ABD'nin bırakmayı reddetmesinden günler sonra bu protestonun meydana gelmesinin rastlantı olmadığı ifade edilen açıklamada, ABD'nin Irak'ta hukukun egemenliğini ihlal ettiği görülürken gazetecilerin adaletsizliği protesto etmede başka yollar aramasının da şaşırtıcı olmadığı belirtildi.

FIJ'in açıklamasında, Irak'taki Amerikan güçlerinin gözaltında tutulan gazetecilere yönelik kötü muamele sicili göz önüne alındığında El Zeydi'nin tehdit altında olabileceği uyarısında bulunuldu.

Açıklamada, FIJ'in, Irak Gazeteciler Sendikası'nın Muntazar El Zeydi'nin güvenliğinin garanti edilmesi ve serbest bırakılması çağrısına destek verdiği bildirildi.
FIJ açıklamasında ayrıca, Bağdat hükümetine, Amerikan işgalinin başından bu yana Irak'ta gazetecilerin öldürülmeleriyle ilgili tam bir soruşturma yapma sözünü tutması istendi.

Açıklamada, Irak Gazeteciler Sendikası'na göre, Nisan 2003'ten bu yana Irak'ta 284 gazetecinin öldürüldüğü hatırlatıldı.

120'den fazla ülkeden 600 bini aşkın gazeteciyi temsil eden FIJ'in bu açıklaması, kendi internet sitesinin yanı sıra Uluslararası İfade Özgürlüğü İletişimi (IFEX) ağının internet sitesince de kamuoyuna duyuruldu.
« Son Düzenleme: Aralık 19, 2008, 22:26:20 ÖS Gönderen: Komplocu » Moderatöre Bildir   Kayıtlı

Komplocu
Berat Kardaş
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #143 : Aralık 19, 2008, 22:37:23 ÖS »

Çağdaş Gazeteciler Derneğini severim; üyelerinide... Nerede çağdaşlık var; Komplocu orada... Çağdaş mekanlarda oturmasa da, anası çağdaş giyimli olmasa da, nerede çağdaş düşünce kokusu alır; kokuyu içine çeke çeke gider, bulur; onu, onları ve yalanır, yalar düşüncelerini...

Bu işte bir sakatlık var, Türkiye menşeli az sayılı Çağdaş Gazeteciler Derneği, Iraklı Gazeteciyi kınarken, 120'den fazla ülkeden 600 bini aşkın gazeteciyi temsil eden Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (FIJ) Iraklı Gazeteciyi ayıplamıyor, aksine destek çıkıyor...

Adı Çağdaş olmayan FIJ mı, yohsam künyesinde Çağdaş olan ülkemiz derneği mi daha çağdaş bi yol bakacağız...

İLKELER, İLKELER diyor ÇGD başkanı höpürdete, höpürtede...
Hangi ilkeler? Gazetecilik ilkeleri!.

Hım.. Gazetecilik ilkeleri. Düşünmek lazım...

Bu konu biraz su götürecek... Yavaştan yavaşa uzanalım bi, sonra 'İstifa! istifa!' diye bağırayım, dernek üyeleri duymazsa Çağdaş Gazeteciler derneği tarihine kompile kara bir leke düşelim, izninizle.

Komplocu
Berat Kardaş
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #144 : Aralık 19, 2008, 22:48:03 ÖS »

Saddam döneminde ben ailem, bulunduğum toplum zarar görmüş, zulüm görmüş, batılıların bunda desteği olmuş, saddam'ın işi bitmiş, fişi çekilmiş, yie ilaçsız, aç susuz kalmışız, Birleşmiş Milletler varoluş ilkelerine aykırı davranmış, Birleşik Devletlerin suyuna gitmiş, silah milah bulunmamış, işgale göz kırpılmış, kimseler ses çıkarmamış, hemen hemen her devlet evrensel ilkelerine, uluslararası genel ilkelerininanasını bellemiş, Saddam döneminde anam bellenirken, BUsh dönemin de de devam edilmiş, anamın, bacımın, mahallemin ırzına geçilirken, ben gözü yaşlı bunları seyretmiş, nakletmişim gazetelere, televizyonlara...

Gözümdan yaş aka aka gözüyaşssız adam olmuşum; kendi ilkelerine bile ilkesiz olanların yaptığı vahşetlere... Evimiz, mahallemiz, kızımız, yaşlımız gencimiz Koalisyonlu Amerikan Şer güçlerinin ve işbirlikçilerinin pis ayakkabıları altında inim inim inlerken, vedasında bunu zevkle temaşa etmeye gelen Şer gücünün resmi lideri BUSH'a eskimiş iki ayakkabımı atmakla ilkesiz mi davranmışım?...

Komplocu
Berat Kardaş
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #145 : Aralık 19, 2008, 23:11:00 ÖS »

Osmanlının son döneminde işgal güçlerine silah sıkan Hasan Tahsin; GAZETECİYDİ... Kurşun sıkmakla gazetecilik etiketini mi sökmeliydiler, ilkesiz mi davranmış demeliydiler, yakışır mı sana kardeşim mi demeliyiz?... Niye işgalcilere gazeteci kimliğinle soru sormak, onu sıkıştırmak; hadi senin ifadelerinle: "... ağır bir soru sorarak, gazetecilik yeteneklerini kullanarak  en ağır şekilde sözleri ve soruları ile 'vurabileceğini'" söyleyerek eleştirmeli miyiz?...

BUSH'a ağır sorular çok soruldu, ağır eylemler yapıldı, yuhalandı, yalanlandı her bişey yapıldı... Adam bildiğinden geri dönmedi, Dünyanın; özelde Irak'ın anasını belledi... İLKESİZLERE,  İLKELİ DAVRANMAK ZORUNLULUĞUMU VAR; DEVLETLER dışında?...

Iraklı Gazeteci ; gazeteci kimliğiyle çok söyleşiler yaptı, sunumlar ve haberlerler de... Olumlu tepki bulamadı... Gazeteci ve insan kimliğiyle bir fırsat yakaladı; BUSH'a yakınlaştı... Duygu ve düşüncelerini ayakkabılarıyla yazdı; tüm medya araçlarına... Kalemi, resmi, çekimi bir kez de böyle gerçekleştirdi...

İşgal altındaki bir ülkenin gazetecisinin tarafsız olmasını bekleyebilir miyiz? Bırakın bunu; insani ilkelerle yoğrulmuş bir gazetecinin, vahşet karşısında, vahşete tepki göstermesini ilkesizlik -gazetecilik ilkelerine- nasıl aykırı görürsünüz?...

Komplocu
Berat Kardaş
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #146 : Aralık 19, 2008, 23:13:42 ÖS »

Çağdaş Gazeteciler Derneği olağanüstü toplanarak, derneğin özüne ve adına yakışmayan başkanlarını alaşağı etmelidirler... Aksi  durum; kara bir sicildir...

Komplocu
Berat Kardaş
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #147 : Aralık 19, 2008, 23:17:17 ÖS »

Alıntı : Hürriyet Gazetesi
Lİnk : http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=10585971

Dünya
17.12.2008
Gazeteciler Federasyonu: El Zeydi bırakılsın

A.A.

Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (FIJ), ABD Başkanı George Bush'a ayakkabılarını fırlatarak protesto eden Iraklı gazeteci Muntazar El Zeydi'nin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

FIJ'in yazılı açıklamasında, El Bağdadiye televizyonu muhabiri El Zeydi'nin protestosunun, ABD'nin 4 yılı aşkındır devam eden işgali sırasında Iraklı sivillere yönelik davranışlarına karşı yoğun öfkeyi yansıttığına dikkati çekildi.

Ayakkabı tabanı göstermenin Irak'ta bir çeşit saygı duymama ifadesi olduğu kaydedilen açıklamada, gazetecinin eyleminin ABD politikasına olan hoşnutsuzluğun sembolik göstergesi olduğu belirtildi.

Açıklamada, FIJ Genel Sekreteri Adan White'ın, "bu gazetecinin samimi duygularını ifade ettiğini, ancak bu hareketinin görmezden gelinemeyeceğini" söylediği aktarıldı. Açıklamada, bununla birlikte White'ın, Amerikan askerlerinin yol açtığı yıldırma, kötü muamele ve faili meçhul ölümlerle geçen yıllardan sonra gazeteciler arasında kızgınlık ve öfkenin varolmasının hiç de şaşırtıcı olmadığı sözlerine yer verildi.

Irak mahkemesinin hakkında serbest bırakılması kararını verdiği gözaltındaki bir gazeteciyi ABD'nin bırakmayı reddetmesinden günler sonra bu protestonun meydana gelmesinin rastlantı olmadığı ifade edilen açıklamada, ABD'nin Irak'ta hukukun egemenliğini ihlal ettiği görülürken gazetecilerin adaletsizliği protesto etmede başka yollar aramasının da şaşırtıcı olmadığı belirtildi.

FIJ'in açıklamasında, Irak'taki Amerikan güçlerinin gözaltında tutulan gazetecilere yönelik kötü muamele sicili göz önüne alındığında El Zeydi'nin tehdit altında olabileceği uyarısında bulunuldu.

Açıklamada, FIJ'in, Irak Gazeteciler Sendikası'nın Muntazar El Zeydi'nin güvenliğinin garanti edilmesi ve serbest bırakılması çağrısına destek verdiği bildirildi.
FIJ açıklamasında ayrıca, Bağdat hükümetine, Amerikan işgalinin başından bu yana Irak'ta gazetecilerin öldürülmeleriyle ilgili tam bir soruşturma yapma sözünü tutması istendi.

Açıklamada, Irak Gazeteciler Sendikası'na göre, Nisan 2003'ten bu yana Irak'ta 284 gazetecinin öldürüldüğü hatırlatıldı.

120'den fazla ülkeden 600 bini aşkın gazeteciyi temsil eden FIJ'in bu açıklaması, kendi internet sitesinin yanı sıra Uluslararası İfade Özgürlüğü İletişimi (IFEX) ağının internet sitesince de kamuoyuna duyuruldu.
« Son Düzenleme: Aralık 19, 2008, 23:26:20 ÖS Gönderen: Komplocu » Moderatöre Bildir   Kayıtlı

Komplocu
Berat Kardaş
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #148 : Aralık 20, 2008, 21:27:34 ÖS »

Yazar, geçmişinin, şimdikinin ve dahi geleceğinin konularını işler, işleyebilir. Fiziki dünyadan kendisini soyutlar, zamansız mekansız konulu, kurgulu kitaplarda yazar, yazabilir. Niye şunu yazdın, bunu yazdın dieyu sorgu sualler ayıp kaçar. O özgürdür, uçar edebiyatın gökyüzünde, bazen iner ruyi zemine... Irmak olur çağlar, dağa çıkar başı dumanlanır..
Neysem, Komplocu bahın ara sıra edebi yazabiliyor dedirtmek için yazdığım cümleler yeterli, konuya lodoslayayım.
Efendim, bir de modacı yazarlık kurumu vardır. Bu neye benzer? Şuna benzer: X TV de şu konulu dizi tuttu, bizde aynı diziden yapah reyting alah, reklam alah muhabbeti gibim. O, onlar onu yaparken, birileri de bizde karşıtını yapah, hem bizim fikrimize, Tv kurallarımıza daha uygun der; olanı tersyüz eder; yanim Hegel'in felsefesinin imgelenen ağacı gibim terso yapılır..

Biri azınlıklarla ilgili roman yazınca, aha bir de tutunca, bas üstüne bas; aynısından, benzerinden.. Mekan doğuda mı geçmiş, batıda mı geçmiş, güneyde mi geçmiş, kuzeyde mi geçmiş, heç möhim del. Karadenizdeyse komşu kızını, oğlunu yap: Rum, doğudaysa birini kürt diğerini yap ermeni, akdenizdeyse yap birini arap, batıdaysa yap bir yunan... Aralarında doğurttur bir aşk masalı, iki etnik taraftan biri karşı koysun, olur mu böyle desin, sonram Leyla Mecnun olsunlar, birbirilerinden ayrılsınlar, işe biraz kat politika; tehcir de, evinde koptu de, kekremsi bağla olayı, okuyucunun damağında ekşimen tad oluştur, bas baba bas..
Yav yanlış anlaşılacam, Ötekileriz gibi, tüm ötekileri kucaklamayı amaç eden sitemizde.. Olsun olsun basılsın, yazılsın, çizilsin, bir karşı koyuş yoh amma; yazanlarında şimdi bu konular moda, çoksatar kitabım, sponsorum çoh olur düşüncesi var mıdır, işte ben bunu merak edirem.

E yine geldik, diyalektik çözümlemeye:

Azınlıkçı romanlar çok satar olur da, meydan kendilerine mi bırakılır, karşıyım kardeşimliler veyahut bu konu çok işlendi yer kapamayız bari karşısında birşeyler yazıp yer kapalımcılar çıkmaz mı? ÇIkar, çıkar, hemide en hakikisinden.

Ulusalcı, miliyetçi, dini-milli, milli-dini, derinci, Türkiye'nin gerçek sahibimcili olma mı? Olur, olur hemen otururlar, onlarda döşenirler. Gökyüzünün hilalli, yıldızları olduğu bir vakitte ilk sayfasını yazarlar, ilk sayfası yazıldıkça gerisi kolay gelir, övünmek kolaydır, sıkıştınmı destanları vardır, eğerler, bükerler ortaya koyarlar.
Yazacaklar tabim onlarda yazacaklar...

Amma sankim her iki tarafın da popülizmi tükenmek üzere gibim. Komplocu ne diyor, ne saçmalıyor yine diyenler olacak şimdi. Komplocu bol keseden atmayı çok sever, amma her attığının onikiye isabet etmesinden haz alır.
Aha aşağıda: çoksatar kitap yazmak için yeni bir alan ve tiyo. (bilineni hatırlatacam sıkı durun)

Komplocu
Berat Kardaş
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #149 : Aralık 20, 2008, 21:34:56 ÖS »

İskender Pala, sevdiğim, önemsediğim yazarlardan.. Zamane yazarlarımızdan Divan edebiyatı (geneli şiir) üzerine adı ilk seslendirilen yazarlarımızdan. 2008 yılında kitapları en çok okunan yazarlardan. kitapyurdu.com a göre en çok satılan kitapların başında geliyormuş diye duydum. Sayın İskender Pala, yıllardır bu işe gönül ve emek vermiş bir yazar olarak modacı yazarlıktan çok uzaklardadır, kendisini tenzih ederim.
Amma azınlıkçı, ulusalcı çoksatar kitap çıkarmanın sanırım yakında fişi çekilecek, yeni alan arayanlara önerim diyecem; ama boşa diyecem, modacı yazarlar ve yayınevleri bu işlerin kokusunu benden iyi alırlar, boşa diyecem ammma diyecem işte: biraz yeni türkçe, biraz osmanlıca, aruz vezni, kesmeler, tireler hı nasıl olur? şöyle fuzulivari şiirler, romanda birbirine şiir okurken aşık olan biri cariye diğüeri komutan filan.

Komplocu tüyoyu verdi, vicdanı rahat.
« Son Düzenleme: Aralık 20, 2008, 21:35:23 ÖS Gönderen: Komplocu » Moderatöre Bildir   Kayıtlı

Sayfa: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!