Betül
BETÜL SEZER
ÖKS Girişimcisi

|
 |
« : Mayıs 27, 2008, 23:16:42 ÖS » |
|
Gecenin Piçleri
Şu anda dalgalarında met cezir yapacağın cümleler tutsak edilmiş birer mahkûmdan başka hiçbir şey değiller. İndikce derine inebilen fakat sırlarını aşıp kâğıttan fırlayamayan sözcükler. Özlüyorlar tabiî ki de, beyaz bir kâğıda binip okyanusta yüzen kardeşlerini. Ağlamaklı ve özgürlük sancısını karınlarında taşıyan dizeler. Avuçlayarak buraya kapattığım sözcüklerin çığlıklarını biraz eğilirsen duyabilirsin.
Okudukların üvey evlattır, özleri denizde hürriyetin balını parmaklarken bu sözcükler okuyacak okuyucu arıyorlar, zavallı gibi sersefil. Gerçeğin yankıları, duydukların seni şaşırtıyorsa eğer beni duymuyorsun belli. Dinlemek mi istiyorsun; yüzünü denize dön ve kendini dinle. Okyanusta raks eden kelimelerimin kavalyesi olabilirsin. Bir sabah kumsala uğrarsan toplayabilirsin kıyıya vurmuş özgürlük sarhoşu cümlelerimi. Yazılarımı insan pazarına sunduğumdan beri tutsaklık kokuyorlar. Yanmış kül kokuları geliyor kagıtlarımdan. Avuçlarımdan kurtulanlar dalgalanırlar dünyanın her bir yanında zafer naraları ile. İnsanlar sınırlarını belirliyor yazılarımın, bakabildiğin kadar kirletiyorsun onları, eğer boş ve kifayetsiz bakıyorsan onlara verilecek iki kat hesabın var bana. Yazmaya kıyamadığım düşüncelerim ayaklarının dibinde, kaldıracak gücün varsa eğer eğil seni beklıyorlar. Giydirdiğim her elbise kısa geliyor sözcüklerime, ya ben giydiremiyorum ya da onlar çıplak olmayı seviyorlar. İnsanlığın ipliği ile dikilen yelekler yakışmıyor çoğu zaman. Eteklerinden savrulan yellerle üşüyor yeryüzü. Yarattığım her cümlenin ruhuna üflüyorum varlığımdan. Varolma sebebinin ben olduğumu bildiğim sözcükler, gözlerime bir siyah bant, ellerime demir pranga olurlar, yapışırlar bedenime, beynimi doldururlar, ağlarlar ve bazen yalvarırlar. Onlar insanoğluna güvenmıyorlar. Yaşamlarını bedenimde sürdüreceklerini bile bile onları size pazarlıyorum, kızmıyorum kendime, yaşanacak bir güne bir saate eşlik etsinler diye salıyorum onları kendimden.
Okuduğun her cümle beynini yalamalı. Eğer ruhunda bir acıma hissedersen tutsak harflerin laneti seni bulmuştur. Sömürgeci bir yüreğin varsa aldırma buna devam et kemirmeye. Kendini kemirdiğini fark ettiğin zaman ise etrafına bak beyaz bir sandal da okyanusun tam ortasında, benim bedenimde olacaksın. Evet, sanıyorum insanlara yazdığımız her sözcük esareti yaşıyor. Ve bir yazarın özgür kaç cümlesi var? Tutsak ettiği sözcüklerin çığlıkları bölüyor mu uykularını? Yazdığımız bir cümle veya bir paragraf yetmeli hayata, omuzlayabilmeli dünyayı, yağdırmalı yağmurları ve doyurmalı topraklar aksi halde yazmak AHMAKLIKTIR...
Daha iyisini yazmak için bitmez hiçbir yazım. Ve ben bütün önsözleri reddedip yeni bir yazıya başlıyorum.
Betül Sezer
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Kasım 18, 2008, 14:38:56 ÖS Gönderen: Betül »
|
Moderatöre Bildir
|
BA?KENT? BEN?M BU YIKIK ?EHR?N..
|
|
|
cigdemünal
Çi?'dem
ÖKS Girişimcisi

Kaça??m, e?kiya a?klar ya?ar?m durmadan.
|
 |
« Yanıtla #1 : Mayıs 27, 2008, 23:21:34 ÖS » |
|
İlk adımın Betül canım. Peşimden geldiğin ilk adımınla, ilk yazın ve diğer yazılarının muştulayıcısı güzel bir giriş. Severim kalemini.
Hoşgeldin güzelim Betül (:
|
Borcum Yok! Bozdurdum Ömrümü.
|
|
|
|
Şeyda GÜNEŞ
|
 |
« Yanıtla #2 : Mayıs 27, 2008, 23:44:59 ÖS » |
|
Betül, Merhaba. Yazdıklarını izleyeceğim. Benim soyadım Güneş, ya senin.
Hoşgeldin Ötekileriz'e.
Şeyda
|
|
|
|
|
|
Şeyda GÜNEŞ
|
 |
« Yanıtla #3 : Mayıs 27, 2008, 23:56:22 ÖS » |
|
Ah, çok memnun oldum, çok memnun oldum sevgili Betül SEZER, nice güzel-nitelikli paylaşımlara.
Sevgiler.
Şeyda GÜNEŞ
|
|
|
|
|
|
zeyno
|
 |
« Yanıtla #4 : Mayıs 28, 2008, 03:32:33 ÖÖ » |
|
Hoşgeldin Betül. Ağır metal küpelerden kesikti biri. Sağlam olan kulağım demek boşuna kaşınmıyormuş. Bence yazmak yaşamaktı yaşamazken aklımca, olsun sence yaşarken yaşamamak ahmakça! Hele bi yaz bakalım, okuyalım, duyalım cümlelerini.. sonra bi ara.. fırsat olunca.. anlatırız sana da sana bir şey demeyip, senden habersiz bize neler neleri... sana rağmen üstelik hamaratlıkla... En sevdiğim isimlerden biridir Betül. İlk hecesinin zulmüne rağmen Sevimli Betül Biliyor musun? Ama beni bilmeden, Elif kadar sevdiğim Betül ismini sen nereden bileceksin ki! Benimkisi de Bir tür salaklık değilse şimdi Ahmaklık değil de ne ki?
|
|
|
|
|
|
Mehmet Ak
|
 |
« Yanıtla #5 : Mayıs 28, 2008, 10:09:28 ÖÖ » |
|
hoşgeldin betül...
|
ah bu lambalar, küçücük c?l?z lambalar…
|
|
|
Betül
BETÜL SEZER
ÖKS Girişimcisi

|
 |
« Yanıtla #6 : Mayıs 28, 2008, 13:43:57 ÖS » |
|
Hoşgördük arkadaslar...Sevda getirdim koklanmaya,aşk getirdim içmeye,dotluk getirdim paylaşmaya..e hadi buyrun sofraya:)) ha nasıl mı taşıdım onca şeyi e çiğdem yardım ettı:)) SEVGİLER
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mayıs 28, 2008, 14:04:57 ÖS Gönderen: Betül »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
sedef Kandemir
|
 |
« Yanıtla #7 : Mayıs 28, 2008, 14:23:23 ÖS » |
|
Çiğdem ne eylerse güzel eyler. Hoş gelmişsiniz aramıza.  Şimdiii ilk derse başlayalım efendim  ( bizde bu yollardan geçtik, alınmaca yok) Yazımız madem ilk ve gayette başarılı gelecek vaadediyor. Ne yapacağız? Heyecanımızı yenip, bir kaç kez okuyup kontrol edeceğiz değil mi? Klavye hatası var mı? Noktalama yanlışları yapmış mıyız? Maazallah bir dilbilgisi otoritesinin eline düşersiniz, yanarsınız. Benim başıma çok geldi. :  Betülcüğüm yazını samimi ve heyecanlı buldum. Güzeldi. Sevgilerimle
|
"Çalmadan, ç?rpmadan bize ekme?imizi verenleri aç, bizi giydirenleri donsuz b?rakmadan ya?amak istemek bu kadar güç, bu kadar mihnetli, hatta bu kadar tehlikeli mi olmal? idi". -Sabahattin Ali-
|
|
|
|
sedef Kandemir
|
 |
« Yanıtla #8 : Mayıs 28, 2008, 14:27:08 ÖS » |
|
AAA!  Yazı düzelmiş. Ben dün okuduğumda değildi böyle. Hehehe! İkinci ders neymiş? Okumadan tekrar atlamayacağız yoruma arkadaşlar, birgün geçince çok şey değişebilirmiş. Tekrar Hoş geldiniz Betül Sezer 
|
"Çalmadan, ç?rpmadan bize ekme?imizi verenleri aç, bizi giydirenleri donsuz b?rakmadan ya?amak istemek bu kadar güç, bu kadar mihnetli, hatta bu kadar tehlikeli mi olmal? idi". -Sabahattin Ali-
|
|
|
|
zeyno
|
 |
« Yanıtla #9 : Mayıs 28, 2008, 14:43:14 ÖS » |
|
Kim taş attı havaya Düştü benim saksıya  Şaka Sedef, kız Sedef, yakalarsam muck muck
|
|
|
|
|
|
sedef Kandemir
|
 |
« Yanıtla #10 : Mayıs 28, 2008, 14:47:53 ÖS » |
|
Hehehe Zeyno, betül'ün sayfasını piç etmeden kaçsak diyorum. ben de seni öptüm 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mayıs 28, 2008, 14:48:31 ÖS Gönderen: sedef Kandemir »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
zeyno
|
 |
« Yanıtla #11 : Mayıs 28, 2008, 15:06:45 ÖS » |
|
yav Sedef, dur, seni hazır yakalamışken, yani yine diplere sen kaçmadan bak ne diyecem. açalım mı bi sayfa, yapalım mı söz maçı, kural mural yok ama, öyle.. kafam hiç bir disipline gelmiyor artık, bu neden böyle bilmiyo valla doktorlar bile. aileme kendi haline bırakın derken bana ise ne dediler biliyo musun, cebelleşme yaramaz cümlelerinle, bırak haline Betül dedi gece piçi, ben daldım gündüz piçi..  razıyım yani yapacaksa piliç beni.
|
|
|
|
|
|
sedef Kandemir
|
 |
« Yanıtla #12 : Mayıs 28, 2008, 15:15:55 ÖS » |
|
Betül bizi kovalamadan aç bir sayfa en iyisi periciğim. Betülcüğüm canım görüşürüz yeni yazılarında.
Biz oynamaya çıkıyoruz peri ablanla, uğrayınca döneriz
öptüm
|
|
|
|
Betül
BETÜL SEZER
ÖKS Girişimcisi

|
 |
« Yanıtla #13 : Mayıs 28, 2008, 15:22:07 ÖS » |
|
Eşkiya Aşklar Yaşayanım'a
Senin için seçtiğim harfler çok asi çıktılar boyun eğmeyi kabullenmediler. Ellerini açıp ibadet etmek yerine özgürlükleri için savaştılar. Önce karanlıkta ayak sesleri duyuldu sonra birden etrafımı sardılar, esir aldılar beni. Mahkum ettiler, bağladılar karanlıkla, derinlikle kulaklarımı tıkadılar, dilimi sessizliğe kurban ettiler ve seni aramaya çıktılar.
Sessizlik ve karanlık onlarla baş edemedi, özgürlüğü taktılar sırtlarına ve küçük mutluluk kırıntılarımı koydular ceplerine. Koşar adım ilerlediler… Seni sarmalarına ve esir etmelerine izin verme! Savaş onlarla, herkese duyur kayıp sözcüklerimin olduğunu, duyanlar sana veya bana haber versinler. Sözcüklerimi tarif ederken sana benzediklerini söylemeyi unutma.
''Gözlerin bir çığlık,bir yaralı haykırış Gözlerin bu gece çok uzaktan geçen bir gemi''
Bak ben dünyayı karalıyorum senin hayalinle. Kimi zaman sığındığım yarım ezgiler haykırıyor beni yeryüzüne ve ben şu anda senin ellerinin sıcaklığını merak ediyorum ateş mi? Buz mu? Hayatımın bu dakikalarını senin teninde eritiyorum hissediyorsun biliyorum, çünkü bende duyuyorum zihninden geçenleri, korkulu ve hassas.
Gökyüzüne hürriyetin fermanını yazıyorum, fakat altına imzamı atmıyorum, o zaman özgür olmayacaktır. Yazmaya seninle başlıyorum ve tüm peşmerge duygularımı sana akıtıyorum, her şeyden habersiz soluduğun hava ile birlikte kanına karışıyor damarlarına sahip oluyorum sonra bedenine ve nihayet ruhuna ulaşıyorum. Alıp ruhunu yüreğimde eritiyorum, sen kaybettiğin ruhunu ararken, ben sesin gözlerinle dünyaya bakıyorum. Yeni bir çiçeğe ve günün ilk ışıklarına mucizevi bakışlarım çakılıyor. Senin zemzeminle ıslatıyorum dilimi ve seni anlatıyorum tanımadığım en güzel varlıklara. Sen ne yapıyorsun bilmiyorum ama ben hürriyete, sevgiye, aşka, edebiyata seni anlatıyorum...
Al Bakalım Bedeni Buz Ve Kanı Hala Damlayan Soluğumu. Saçlarının arasına göm.
Çiğdem için... Betül Sezer
|
|
|
|
cigdemünal
Çi?'dem
ÖKS Girişimcisi

Kaça??m, e?kiya a?klar ya?ar?m durmadan.
|
 |
« Yanıtla #14 : Mayıs 28, 2008, 15:34:53 ÖS » |
|
Güzellik...
Nice erkeğin ellerime, kulaklarıma not düştüğü nice güzellemeleri hiç ettin. Kendimi kendimden kıskandım. Ahh canım Betül; bu nasıl bir armağandır.
"Hiç özlemedim seni, Özlemek dostluktandır Dostumdan öte bulmalıyım seni." A. Telli
Dostluğun onurdur bana. Sevgin onur.
Defalarca öpsem avuçlarını, parmak uçlarını belki o vakit ödeyebilirim teşekkür borcumu.
Canımm...
|
Borcum Yok! Bozdurdum Ömrümü.
|
|
|
|