Google Reklamları
Ey!Lül Dergisi
Ötekileriz Kültür Sanat Girişimi Forumu
Mayıs 22, 2012, 17:22:46 ÖS *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

ANASAYFA ANAFORUM Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Ey!Lül Dergisi  (Okunma Sayısı 2215 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sanat Dedektifi
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Mayıs 13, 2008, 10:54:05 ÖÖ »

Adana'nın edebiyat dergisi Ey!lül Edebiyat'ın okurları düzenlenen tanıtım kokteylinde bir araya geldi.
Taşmekan Kafe'deki kokteyle derginin sahibi Osman Er, Yayın Yönetmeni Ali Mesut Yavuz, Yayın Kurulu Başkanı Özlem Eraslan ve çok sayıda edebiyatsever katıldı. Fiyatı 2 YTL olan dergi birçok kafede satıldığı gibi Kitapsan'dan da alınabilir.

İletişim: godotubeklerken@gmail.com
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
K. Kozanoğlu
K.KOZANO?LU
ÖKS Girişimcisi
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

ellerimde güller, ayaklar?m kül...

« Yanıtla #1 : Mayıs 13, 2008, 13:04:28 ÖS »

Sevgili sanat dedektifi; Bu Ey!LÜL dergisi yeni bir dergi mi, yoksa Lül sanat mı? Eğer öyleyse ne zamandır adı Ey!LÜL? BU arada bu ismin naçizane şahsıma ait SÜRGÜN şiirindeki "S'en Ey!lül hüznünde güzel" dizesiyle bir ilintisi var mı? Eğer varsa bir izin isteme nezaketinde bulunulsaydı herhalde olumsuz bir görüş belirtilmezdi, eğer yoksa saygılar sunar başarılar dilerim.
                                                           KAPLAN KOZANOĞLU

k.kozano?lu
Sanat Dedektifi
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Mayıs 13, 2008, 13:21:57 ÖS »

Sevgili Kaplan Kozanoğlu,
Ey!Lül, Lül dergisinden bağımsız olarak yayın hayatına başlamış bir dergi. Ama, kökleri Lül'e uzanıyor kanımca. Eski Lül ekibinden İlhan Kemal, İbrahim Tayfur, Yusuf Kaptan, Kusey Tangüler gibi imzalar bu yeni derginin kadrosunda yok. Eski kadrodan Mesut Yavuz, İbrahim Alp, Özlem Eraslan, Bülent Gökgöl gibi imzalar var Ey!Lül'ün kadrosunda.

Senin dizelerinle örtüşmesi hoş bir tesadüf olmuş sanırım. Çünkü bu isimle eski Lül'e gönderme yapılmış sanırım.

Ey!Lül'e yayın hayatında başarılar diliyoruz, yolu açık olsun.

Zehra YENİCE
Sanat Dedektifi
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Mayıs 13, 2008, 14:41:56 ÖS »

Unutmuşum, bir de Aysel KILIÇ var Ey!Lül'ün yayın kurulunda. Eski Lül ekibinden Hasan Hüseyin GÜNDÜZALP'in künyede adı geçmiyor fakat ürünleriyle her iki sayısında da yer almış. Bu da gösteriyor ki, Hasan Hüseyin GÜNDÜZALP dolaylı olarak kadroda.

Merak edenler için belirteyim bunları da...

Sanat Dedektifi
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Mart 09, 2009, 22:07:38 ÖS »

"SADECE KENDİ DİZELERİNDEN HABERİ OLUPTA BAŞKA DİZELERDEN YA DA YILLARCA DERGİ OLARAK ÇIKMIŞ AMA EY İNİ BİLEREK KESMİŞ BİR DERGİ İSMİNDEN NE YADA NASIL BİR MEDET UMUPTA BUNLARI NASIL BİR İNSAN SORAR YADA YAZAR BİLMİYORUM Kİ?!!?*"
----------------------------------------------------------------------------

Yukarıdaki eleştiri, açmış olduğum Ey'lül dergisi ile ilgili tanıtım formunda yer alan bir mesaja ilişkin olarak Ötekileriz Sitesine rapor olarak bildirilmiş, bu dergiye ilişkin forumu benim açmış olmam gerekçesiyle Ötekileriz moderatörü tarafından tarafıma da bilgi amaçlı iletilmiştir.

Bu yoruma ziyadesiyle üzüldüm, belirteyim. Mesajlar görüldüğü üzere burada duruyor, benim verdiğim yanıtta burada duruyor. Bunlar ortada iken nasıl olup da böyle bir aceleci üzüntüye kapılmış yorumu sunan arkadaş bilemiyorum. Gönderme yapılarak güya eleştirilmeye çalışan şair zaten cümlesinin sonunda gerekli açıklamayı yapmış dergiye başarılar dilemiş, biz de ona gereki yanıtı vermişiz. Kaldı ki güya yerilmeye çalışılan şair ülkemizin hem önemli söz yazarlarındandır (Aysel GÜREL'le ortak kitap çıkarma başarısını göstermiş genç bir şair), şarkı sözleri bestelendirilmiş ve MFÖ ve M. KEKİLLİ gibi çok kımetli sanatcılar tarafından yorumlanmış, hem de modern şiire özgün örnekler kazandırmış ve hatta Ey'lül Ey'lül olmadan önceki Lül sayılarında bile şiirleri yayınlanmıştır,  bu da demek oluyor ki, yapılan yorum ziyadesiyle haksız, aşırı bir duygusal tepkime...Hiç gerek yok.

Lütfen okuduklarımızı doğru yorumlayalım. Her şeye illa ki olumsuz yanından bakmak? Cık. Bu bir şey katmaz. Yapıcı olmalı.

İyinin ve güzelin yanındayız, her zaman, kuşku duyulmasın.

Böyle bir zorunlu açıklama yapmaktan ötürü de üzgünüm.

Zehra YENİCE

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!