saat çiçeği
ÖKS Girişimcisi

|
 |
« Yanıtla #90 : Temmuz 01, 2009, 11:25:18 ÖÖ » |
|
“Balkona çıktığımda gecenin bu saatinde / gözüme ilişen ilk yıldıza bakarken aynı anda / aynı yıldıza dünyanın bir yerinde birinin daha baktığı / geçerdi içimden.” Kemal Özer
Aynı yıldıza dünyanın bir yerinden bakacağız...saygıyla
Nalan Çelik
|
|
|
|
|
|
HBozkurt
|
 |
« Yanıtla #91 : Temmuz 12, 2009, 03:19:46 ÖÖ » |
|
düşünü her dem içinde taşıyan bir şair bir şiir gizemi
sıkı bir bağ vardır arasında sözcüklerle aşk ile sevişir aşk ile yanar
bir duygu seli kıyısında değil göbeğinde tam bir sevda bağı arasında dipdiri yoksulun kimsesizin darında
Nalan Çelik..şiiri yeni dünyalara aralar kapısını
özlemi hasreti kuşatan rengi..barışa dair yaşanılası bir dünya için hep endişesi koruyup kucaklayan Nalan Çelik..şiir anası..
|
|
|
|
|
saat çiçeği
ÖKS Girişimcisi

|
 |
« Yanıtla #92 : Temmuz 22, 2009, 22:01:46 ÖS » |
|
Şeyda, teşekkür ederim. Nisa İzmit Fuarı çok güzel geçti. Şiirleri çok sevdiğim Hüseyin Bozkurtla tanıştım. Çok güzel bir duygu, şiirlerini sevdiğin biriyle yüzyüze gelmek.
Hüseyin, o güzel dyyguların ve şiirin için çokkkk teşekkür ederim. Onurlandım.
Şimdi de Didim'e gidiyorum.
Sevgiyle
|
|
|
|
|
saat çiçeği
ÖKS Girişimcisi

|
 |
« Yanıtla #93 : Temmuz 22, 2009, 22:03:15 ÖS » |
|
Barış için Şair Kadınlar Buluşması adı altında bu yıl 24 25 26 Temmuz 2009 Tarihlerinde yapılacak olan Didim 6. Sanat ve Edebiyat Günleri programı belli oldu.
Didim Belediyesi, Akbük Belediyesi, Akköy Dergisi, Türkiye Yazarlar Sendikası ve Didim Derneği işbirliğiyle yapılacak Didim 6.Sanat ve Edebiyat Günleri nin onur konuğu Melisa Gürpınar olacak. Ayrıca Edebiyat Günleri kapsamında Akköy’de Gülten Saygın’a Saygı akşamı adı altında bir program düzenlenecek. Program dahilinde Azime Akbaş Yazıcı ve Ülkü Arısoy resim sergisi açacağı öğrenildi. Düzenlenen etkinliğe Arife Kalender, Arzu K. Ayçiçeği, Asuman Susam, Aydanur Saraç, Aysel Y. Gökçelik, Ayten Mutlu, Betül Tarıman , Bilsen Başaran, Derya Önder, Emel Güz, Emel İrtem, Gonca Gözmen, Gülce Başer, Gülseli İnal, Gülsüm Cengiz, Gülümser Çankaya, Leyla Şahin, Mehrizat, Melisa Gürpınar, Mine Ömer, Nalan Çelik, Nilay Özer, Nurduran Duman, Özlem Sezer, Sennur Sezer, Türkan Yeşilyurt, Zerrin Taşpınar, Zeynep Kurada, Zeynep Uzunbay katılacağı öğrenildi. Gecenin Sunumunu ise Aslı Hazal Tezel, Nalan Tuntaş ve Özlem Girgin Aydın’ın yapacağı bildirildi.
Didim Belediyesi
|
|
|
|
|
saat çiçeği
ÖKS Girişimcisi

|
 |
« Yanıtla #94 : Temmuz 22, 2009, 22:07:22 ÖS » |
|
ölüler terlemez
çenesi düşmesin diye bağlanmış gözleri tehdit parmağıyla örtülmüş ölüler terlemez yaşlı genç bebek ölüler alın terinin para etmediği diplomaların çekmecede unutulduğu günlerde üst üste mezarlarında yeryüzü dileklerini yitirmemiş ölüler şimdilik terlemez
Nalan ÇELİK
|
|
|
|
|
|
zeyno
|
 |
« Yanıtla #95 : Temmuz 24, 2009, 05:01:49 ÖÖ » |
|
A N L A M A D I Ğ I M
karanfili kınalı kanarken bağrım..
barışa bir katkısı bilsem olacak! ne katılması; barış adına şiirlerimle şiir toplantısına!
bir evlatken, bir ana, bir eş, en önemlisi kadın olarak düşünmeden bir an barıştan önce, bana muhtaç çocuklarımı, atlayacağım beşinci kattan..
sonra herkes dağılacak toplanıp tek tek yalnızlaşınca her tek ev yine kabus mu kabus!..
anlamıyorum ki ben! ne demek bu durumda, barış?
bağışken yaşam! ne oluyor? neden bu bağırış, çağırış?
sen aklımı koru ey bağış!! olamıyor bir türlü, olamayacak toplanmalarla anlamadığım beklenen barış..
geldiği gibi gider mi hiç kış?
py
|
|
|
|
|
saat çiçeği
ÖKS Girişimcisi

|
 |
« Yanıtla #96 : Ağustos 07, 2009, 10:15:27 ÖÖ » |
|
"olmayacak toplanmalarla" ... Perihan Yakar
"Barış" başlığındaki etkinlikteki bildirim ve şiirim hemen hemen sizin düşünceleriniz içeriğindeydi.
Ama yukarıdaki dizeniz "hep savaş olacak" benim yapabileceğim bir şey yok, toplanmaya ya da bu konuda konuşmaya gerek yok çıkarımına varıyor. Umutsuzluk yüklü.
Tabii ki,binlerce yıl önce başlayan... eşitsiz, mülkiyetçi sistemin, doruk noktası kapitalizm yıkılmadıkça her tür savaş olacaktır.
Bunlar yalnızca yazılı, görsel basında gördüklerimiz de değildir.
Aşka, engelliye, doğaya,erkeğin kadına, insanın insana, kapitalizmin (mülkiyetçi sistem) insana farklı görünümlerde... anlık, günlük cinayetleri hep yaşayacağız.
Hep yaşayacağız derken, sonsuza kadar sürecek düşüncesinde değilim. Bu nedenle her an her gün savaş sözcükleri edilirken barışın ondan binlerce kez fazla söylenmesi, istenmesi gerekir. Bu nedenle de toplanmalı, ortak mücadeleyle de konuşulmalıdır.
Bireysel mücadeleler de farklı sanat, yaşam alanlarında sürdürülmelidir. Balkondan atlamanın hiç kimseye faydası olmaz.
Bildirimi, şiirimi sayfaya koymak isterdim ama şairlerin ortak bir kitabı yayınlanacak o nedenle koyamiyorum.
Barış benim için şu anda ve uzun yıllardır şu dizeleri çağrıştırıyor.
"lethe suyu içenlerin meydanında / çözülmeyi bekleyen gordion düğümü" Nalan Çelik
Ama, İskender'in kılıçla kestiği bir Gordion düğümü değil. Becerikli ellerin tüm pisliği, örümcek bağlamışlığı, unutulmuşluğu, acıyı, emeği, gözyaşını, kanı göstere göstere, anımsata anımsata çözdüğü bir gordion düğümü. Bunu da ancak barış yanlısı " tür bilincindeki"... aydınlar, sanatçılar gösterebilir. İskender gibi savaşçılar değil.
Unatanlara en çok da erkeklere, hep ama hep, çok sık... ŞİMDİLİK anımsatılmalı... BARIŞ
"erkeklerin barış hep barış için dediklerinde / ağlatarak koşturmak mıdır savaş"
Nalan ÇELİK
|
|
|
|
|
saat çiçeği
ÖKS Girişimcisi

|
 |
« Yanıtla #97 : Ağustos 31, 2009, 10:49:48 ÖÖ » |
|
küstüm çiçeği
yeryüzü gökyüzü karıştı birbirine kadınlar günlerdir aç kan kokan kadınlar karınlarında kucaklarında ellerinde bebeği erkeklerin barış hep barış için dediklerinde ağlatarak koşturmak mıdır savaş
zifte batmış kara ayaklarıyla inleyerek yürümeye çalışıyor savaş yürümek gitmek midir yok olmak mı yok etmek mi yürüdüğün yolları yoksa hep kalmak mı yapıştığın yollarda
kirli yırtık bir fanila sallanıyor yaşlı zeytin ağacı dalında titreyişi teslim almak mıdır yoksa uçmak mıdır savaş kanatları yorgun ak güvercinin ziftten göğü delmesi mi
gökyüzü yeryüzü karıştı birbirine küstüm çiçeği nasıl kapanırsa kendine ellerimde zift uçmak için bekliyorum
Nalan ÇELİK
|
|
|
|
|
|
HBozkurt
|
 |
« Yanıtla #98 : Eylül 03, 2009, 02:37:15 ÖÖ » |
|
şiir anlar uçmaktan..nefti bulutlara inat..kasır galara yumuşak sevecen ustalık seyrinde dizeler ..uzun çağrışımları titrek kar yolları bir elinde saklı yumruk..doğmak doğurmak için dik başlı kavgaya yeniden
Nalan Çelik şiiri fazlasıyla barış koşuyor umudu yitirmeden
|
|
|
|
|
|
Nisa NUR
|
 |
« Yanıtla #99 : Eylül 09, 2009, 16:00:02 ÖS » |
|
"küstüm çiçeği" için kutlarım nalan'ı.
|
|
|
|
|
saat çiçeği
ÖKS Girişimcisi

|
 |
« Yanıtla #100 : Eylül 13, 2009, 13:27:08 ÖS » |
|
Hüseyin Bozkurt'a, Nisa Nur'a... teşekkürler.
Sevgiyle
nalan
|
|
|
|
|
saat çiçeği
ÖKS Girişimcisi

|
 |
« Yanıtla #101 : Eylül 13, 2009, 13:29:40 ÖS » |
|
gençleşiyorum
hep haklı çıkmandan övgüyü hakediyorum demenden bıktım yaşlanıyorsun hep gençleşiyorum
Nalan ÇELİK
|
|
|
|
|
saat çiçeği
ÖKS Girişimcisi

|
 |
« Yanıtla #102 : Ekim 30, 2009, 13:27:41 ÖS » |
|
kına yaprağı
budanmış kına ağacıyım bilmiyorum çiçek açmayı sınırım sınırlara sınırlarımı bilemediğim
biliyorum fesleğen dokununca saat çiçeği düşleyince ıhlamur yaklaşınca akasya peşin sıra gelir kokularla
bilmiyordum kırılmadan ezilmeden koparılmadan dalgınlıkla kokmaz çiçeksiz kına yaprağı
biliyordum nedendir niçindir nasıldır bilemiyordum ellerim yumruk ellerim açılmadan sabahı bekleyen bayram çocuğu ellerimde oyası kopuk solgun yazmalar tutsağı unutkan kına kokusu
Nalan ÇELİK
|
|
|
|
|
saat çiçeği
ÖKS Girişimcisi

|
 |
« Yanıtla #103 : Ekim 30, 2009, 13:44:36 ÖS » |
|
Ötekileriz emekçileri, şairleri, yazarları... merhaba. Yeni kitabım...deneme-inceleme -araştırma... "Şiir Kadın Saçlar" Gerçek Sanat Yayınlarından çıktı. 31 ekim - 1 Kasım - 7 Kasım - 8 Kasım Tüyap kitap fuarındayım. 1 Kasım'da Gerçek Sanat yayınlarında imza günüm var 8 Kasım'da Kar Dergisi 4. salon 209 no.lu standda imza günüm var Görüşmek dileğiyle Nalan Çelik 
|
|
|
« Son Düzenleme: Kasım 15, 2009, 17:05:15 ÖS Gönderen: Transferci »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
Şeyda GÜNEŞ
|
 |
« Yanıtla #104 : Kasım 09, 2009, 11:05:06 ÖÖ » |
|
Nalan ÇELİK'i yeni kitabından dolayı kutlar, başarılarının devamını dilerim.
|
|
|
|
|
|