|
sedef Kandemir
|
 |
« : Nisan 23, 2008, 20:03:10 ÖS » |
|
Burada beğendiğimiz videoları paylaşalım mı arkadaşlar? Admin videoları görüntülerse daha hoş olacak eminim. Ben şiirle ve sevdiğim bir kliple açılışı yapayım. Hoş seyirler...Mümtaz Sevinç'in sesinden
ve Emiliana Torrini
|
"Çalmadan, ç?rpmadan bize ekme?imizi verenleri aç, bizi giydirenleri donsuz b?rakmadan ya?amak istemek bu kadar güç, bu kadar mihnetli, hatta bu kadar tehlikeli mi olmal? idi". -Sabahattin Ali-
|
|
|
cigdemünal
Çi?'dem
ÖKS Girişimcisi

Kaça??m, e?kiya a?klar ya?ar?m durmadan.
|
 |
« Yanıtla #1 : Nisan 23, 2008, 23:10:07 ÖS » |
|
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Nisan 24, 2008, 21:03:32 ÖS Gönderen: cigdemünal »
|
Moderatöre Bildir
|
Borcum Yok! Bozdurdum Ömrümü.
|
|
|
|
sedef Kandemir
|
 |
« Yanıtla #2 : Nisan 25, 2008, 16:03:47 ÖS » |
|
Hüzünlü Bir Gündü...Öylesine [/size]
|
"Çalmadan, ç?rpmadan bize ekme?imizi verenleri aç, bizi giydirenleri donsuz b?rakmadan ya?amak istemek bu kadar güç, bu kadar mihnetli, hatta bu kadar tehlikeli mi olmal? idi". -Sabahattin Ali-
|
|
|
|
TURAN AKYAZI
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #3 : Nisan 29, 2008, 05:36:45 ÖÖ » |
|
youtube yeniden yasaklandığı için bu kısımdaki videoyu silinmiştir
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mayıs 12, 2008, 19:12:19 ÖS Gönderen: TURAN AKYAZI »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
|
|
sedef Kandemir
|
 |
« Yanıtla #5 : Mayıs 25, 2008, 19:38:07 ÖS » |
|
Yasaklar paylaştığımız müziklere kadar ulaştı. Yasaklanması gerekir görülüyorsa bir bölümün suç sayılan, yalnızca o bölüm engellenebilirdi. ........................................ Neyse müzik paylaşımımz duramaz olanaklar tükenmez. Bir sürü site var zamanımızı değerlendiren müzik adına. http://www.imeem.com/anemonist/music/J7dPgkLC/mpampas_to_trainonicos_anemonist/
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mayıs 26, 2008, 13:15:25 ÖS Gönderen: Transferci »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
|
|
sedef Kandemir
|
 |
« Yanıtla #7 : Mayıs 28, 2008, 14:43:02 ÖS » |
|
Harika bir paylaşımdı. Turan Akyazı teşekkürler :  Aldım başka dostlarla da paylaşacağım herkes görmeli.
|
|
|
|
|
|
|
TURAN AKYAZI
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #9 : Haziran 09, 2008, 12:58:00 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
sedef Kandemir
|
 |
« Yanıtla #10 : Haziran 13, 2008, 17:47:35 ÖS » |
|
 Yasmin Levy: O, Doğu’nun yanık sesi. Yasmin Levy: Ağıdı Doğunun; çığlığı olacak kadar etkili ve benim bir şiirimde “çığlığın dili nece” diye sorduğum sorunun bana cevabı… Çok katlı acıları, içine doğduğu çok kültürlü yaşamından toplayıp sesine katmış; gözyaşlarıma anlam kazandırıyor müziği.
Acıların ırkı olmadığını dinliyorum, hiç yabancısı olmadığım seslerin eşliğinde Yasmin Levy’nin şarkıları çığlığın gerçek dili; ölmemesi için çalıştığı Ladino dilinde söylediği şarkılarla.
Sefaradlara mensup İzmirli bir babanın Kudüs doğumlu kızı Yasmin Levy.
“Sinagog’ta duayı ve ayini yöneten, kantor adı verilen mesleğe sahip olan babası yaşamı boyunca kendi kültürüne ait müzikleri biriktirmiş.Yasmin çalışmalarına bu repertuarın kaynaklık ettiğini söylüyor.” Bir Flamenko sanatçısı. Aynı zamanda Ladino dilinin ölmemesi adına Sefarad şarkılarına albümlerinde yer veriyor. İran, İsrail, Paraguay, Türkiye ve İspanyol müzisyenlerle çalışmalarını sürdürüyor. İsrail Türkiye ve Arap müziği etkili şarkılarında, unutulmaz sesiyle sevdiğim sanatçılardan biri Yasmin Levy, İsrail ve Filistin arasında durduğu yeri şu sözlerle açıklamış:
“Dünyayı değiştiremeyeceğimin farkındayım. Ancak medyanın sadece şiddetin resimleriyle gündeme getirdiği bu coğrafyadan küçücük de olsa bir mesaj verebiliyorsam bana yeter. Farklı kültürlerin (etnik, milli, dini) bir arada yaşamasının mümkün olduğuna, bunun ışıltısının müziklerde kendisini gayet açık gösterdiğine dair bir mesaj verebilirsem ne mutlu. İspanya’da bundan yüzyıllar önce farklı kültürler barış içerisinde bir arada yaşayabildi. Bunun şimdi de olması, niçin mümkün olmasın?”
Ve eklemiş sözlerine “ şarkılarımın İçinde Savaş yok” diye
Kısacası; sanat insan’ı İçerir, yaşamın gerçeğidir, Irkı ve cinsi olamaz hiçbir sanat yapıtının. Kültür farklılıkları birada yaşamamıza engel olamaz…Engelmiş gibi gösterenlere inat. Yasmin Levy’nin sesinden umutlu şarkıları dinlerken bunları düşündüm yine…
Not: Tırnak içi sözler “insanlar Aynı Dili Konuşur” isimli blog çalışmasından alınmıştır. Aşağıdaki Link: Müzik sayfamda hazırladığım Yasmin Levy şarkılarının listesini içeriyor. Arzu edenler Şarkılarına bu linkten ulaşabilirler.http://www.imeem.com/people/bZQ25Jk/playlist/S8_HK5v0/poesia_music_playlist/
|
|
|
|
|