cigdemünal
Çi?'dem
ÖKS Girişimcisi

Kaça??m, e?kiya a?klar ya?ar?m durmadan.
|
 |
« Yanıtla #15 : Haziran 26, 2008, 20:29:01 ÖS » |
|
Güzel, umut dolu ve içten dilekleriniz mutlu kıldı beni.
Sevgimi sunuyorum karşılığında Kıymetlim Bahattin Yıldız, Sevgili Ayşe ve Yaprak hanımlar (:
Dostluk ve güzellikle...
|
Borcum Yok! Bozdurdum Ömrümü.
|
|
|
|
Bahattin YILDIZ
|
 |
« Yanıtla #16 : Temmuz 21, 2008, 01:22:26 ÖÖ » |
|
2-3 senedir üzerinde çalıştığım bir roman vardı... Düzeltmeleri bitirerek sonlandırmanın sevincini yaşarken, Mehmet Ak aradı... 'Canım sıkılıyor, gelebilir miyim?'
Neşem, sınırsız, neşem bolca... Paylaşım ihtiyacım varda var... 'Ah, iyiki aradın, Mehmet' dedim. Çok bekletmeden, geldi... Nevalelerle Adnan Menderes yaptık... Rakı, pirzola, kavun, taze fındık, yoğurt, salatalık, domates, kırmızı biber artanlarımızdan... Keşke Zeki Karaaslan abiyi, İlhan kemal'ide çağırsaydık hayıflanmamız karnımızın doyduğu ana denk geldi. Aniden gelişen bir gidiş, muhabbetti... Gelecek haftalarda kabul ederlerse neden olmasın, dedik kendi kendimize...
Güncel politikalardan ve ötekileriz'den söz ettik. Ayşe'yi, Sedef'i, Zeyno'yu, Zehra'yı, Yelda'yı, Çiğdem'i ve diğer arkadaşları andık, kulaklarını çınlattık...
Mehmet Ak derin serzenişlerde bulundu bana... Piknik yaptığımız yeri, sorgu odasına dönüştürdü: 'Ötekileriz'i ihmal ediyorsun,' dedi. Haklıydı, ama mazeretime de hak verdi: 'Çalıştığım romanla uğraşmıştım uzun bir süredir.'
Sık sık yazmalıyım... Sık sık yazmalıyım... Yazmalı ve rahatlamalıyım...
|
|
|
|
|
Kemal Olcay
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #17 : Temmuz 24, 2008, 00:01:16 ÖÖ » |
|
21.07.2008 günü paylaşımında bana yer yokmuş.İfadende geçen diğer arkadaşlar bütünlüğünden kendimi dışarı attım.Yok öyle yağma.Sanki isim olarak bahsettiğin arkadaşlar uçak yada helikoptere binip gelecek, oysa ben telefonda Kemal yet... yetiş demen yeterliydi.Neymiş efendim? iki üç yıldır çalışmış yorulmuş (adını sakladığı) romanı varmış, bunalmış, hava sıcakmış, dostta muhtaçmış, kendini menderese atmış mış, rakı, pirzola, salata, taze fındık falan filan varmış.Zıkkım...Neyse afiyet olsun.
|
|
|
|
|
|
ayse
|
 |
« Yanıtla #18 : Temmuz 24, 2008, 09:29:25 ÖÖ » |
|
günaydın  afiyet şeker, sohbetiniz demli olsun ki olmuş sanırım, kulaklarımız çınlamış çınlamış da nereden geldiği rüzgârın haberimiz olmamış  neler neler konuştunuz bakayım. selam ve sevgiler Trabzon'dan:)
|
buradan dörtnala geçti ac?lar?m?z
|
|
|
|
Bahattin YILDIZ
|
 |
« Yanıtla #19 : Temmuz 24, 2008, 18:07:19 ÖS » |
|
21.07.2008 günü paylaşımında bana yer yokmuş.İfadende geçen diğer arkadaşlar bütünlüğünden kendimi dışarı attım.Yok öyle yağma.Sanki isim olarak bahsettiğin arkadaşlar uçak yada helikoptere binip gelecek, oysa ben telefonda Kemal yet... yetiş demen yeterliydi.Neymiş efendim? iki üç yıldır çalışmış yorulmuş (adını sakladığı) romanı varmış, bunalmış, hava sıcakmış, dostta muhtaçmış, kendini menderese atmış mış, rakı, pirzola, salata, taze fındık falan filan varmış.Zıkkım...Neyse afiyet olsun.
Başta Kemal olmak üzere, 21.07.2008 T.li mesajda adını yazmadığım birçok arkadaşın da adını andık... O an aklıma gelen isimleri yazdım... Adı geçmeyenlerden Kemal gibi kırılacak olanlardan özür dilerim... Kemal'in derdi başka, yazısında da bunu açık etmiş. Ona yaptığım iyiliği olumsuz yorumlamış. Çağırdık, geldin, gece saat bire kadar kaldın, diyelim. Herşey iyi güzelde sonrası?... Evdekilerin paylaması, aman Bahattin'e takılma demedik mi muhabbetleri; Piknikteki z...lanmanın keyfine değer miydi?... Aile saadetin için senin gibi değerli bir dostun muhabbetinden kendimizi esirgeyerek, büyük bir iyiliğin altına imza atmıyor muyuz? Hadi bize afiyet olsun!
|
|
|
|
|
|
Bahattin YILDIZ
|
 |
« Yanıtla #20 : Temmuz 24, 2008, 18:28:59 ÖS » |
|
günaydın  afiyet şeker, sohbetiniz demli olsun ki olmuş sanırım, kulaklarımız çınlamış çınlamış da nereden geldiği rüzgârın haberimiz olmamış  neler neler konuştunuz bakayım. selam ve sevgiler Trabzon'dan:) Konuşmalarımızı tek tek yüklediğimiz rüzgâr görevini ihmal etmiş, kulak çınlatmadan öteye gitmemiş. Biz o rüzgârın kulağını çekeceğiz, merak buyurmayın... Ama bir saniye, rüzgâra haksızlık yapmayalım. Biz onu bir de Bolu'ya göndermiştik. Yeni adres değişikliğine göre Trabzon'a anca bu kadarını -çınlama kadarıylaı- yetiştirebilmiş de olabilir... Sevgili Ayşe, ' iki saattir kömürü yakamadın' (Mehmet bana söylüyor) dan tutun, 'Bu arılar, çiçek yerine pirzolaya niye konuyor, doğanın dengesi mi bozulmuş (ben Mehmet'e söylüyorum) 'a kadar neler neler konuştuk. Kafayı iyice bulunca, 'Ne olacak bu memleketin hali?' muhabbetiyle devam ettik. Bir de Mehmet'in otekileriz.com'dayken söylediği bir sözü, 'Sel gider, kum Kalır'ı tahlil ettik... 'Kalan pirzolaları ne yapacağız'la finalledik. (Aman Kemal duymasın!)
|
|
|
|
|
Kemal Olcay
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #21 : Temmuz 24, 2008, 21:28:01 ÖS » |
|
Bahattin'in hakkımdaki kılıbık tiplemesi kısmen doğru arkadaşlar.Lakin abartılı.Geceyarısı eve gittiğimde onun beni ve biraz da kendini koruması duyarlılığını anlıyorum.Bir çok kere Bahattin'le beraberken avukat arkadaşımla birlikteyim adı Bahattin iyi çocuk, yazar, zararsız falan doğru gerekçelerime eşim sessiz kalarak eve geç gelmemi sükutla karşıladı.Sonra ailecek görüşmeye başladık ve farkına vardı.Bahattin'le geçirdiğim dışarıdaki anlar riskli.O andan sonra Bahattin'le geçireceğim geçkin saatlere rezerv koymaya başladı.Bahattin kısmen haklı ama benim çözüm bulduğumdan bihaber.Tavşanın hikayesi vardır.Şöyleki; Tavşan her öğle sonrası alıştığı ve yaptığı gibi, dere kenarına (Bizim menderese muadil bir yerdir) çilingir sofrasını kurarmış.Tilki oradan geçerken tavşanı görmüş öğünlük için iyi av.Yanaşmış, tavşanda hareket yok, meraklanmış, tavşana sormuş ben seni yemeye geliyorum sende neden hareket yok?Tavşan sen de kimsin* Kralın gelsin demiş. Tilki akşam yemeği ile ormanlar kralına alenen kafa tutana bakmış ve krala asi geleni ispiyon ederse elde edeceği itibarı düşünerek akşam yemeği tavşandan vazgeçmiş, aslan krala yanaşmış senin tebaan tavşan sana kafa tutuyor demiş, Aslan hiddetle tavşanın yanına varmış, kükremeden ne haldesin ya kulum ? diye sormuş.Tavşan istifini bozmadan kralım senin sağladığın sulh döneminde hergün öğleye kadar çalışıyorum, öğle sonrası (bu akşamın geçkin saatleri ile Bahattin'le birliktelikte de olabilir) bu dere kenarına geliyorum, iki duble rakı atıyorum(yanında pirzola, yoğurt, taze fındık, kavun vs. sonra KRALI GELSE TANIMIYORUM demiş.Benim ki de o hesap o saatte iki dubleden sonra eşim ne derse desin...Selamlar.
|
|
|
|
|
|
Bahattin YILDIZ
|
 |
« Yanıtla #22 : Temmuz 25, 2008, 12:43:50 ÖS » |
|
Bay Tavşan, Tilki'yi ikna ettin. Pek yakında çağrılacaksın. Mide tok, sırt pek olunca sırtınızda kırılacak sopaların acısı az olacaktır, eminim. 
|
|
|
|
|
|
Bahattin YILDIZ
|
 |
« Yanıtla #23 : Temmuz 25, 2008, 13:13:45 ÖS » |
|
HER ŞEYE KARŞIN EDEBİYAT-SANAT-DÜŞÜN DERGİSİ'nden Sayın Aydan Yalçın'la yüzyüze görüşmemiz, dünümüzün en güzel saatleriydi. Acil işlerim arasında yetiştim; Ötekileriz Kurucularından İlhan'ın, Zeki Abi'nin ve Mehmet'in, Sayın Aydan Yalçın'la tamamlı çay dolu masalarına... Hava sıcaklığından kat be kat ziyade sıcak ortamımız oldu. Yüzünden ve gözünden insan sevgisi okunuyordu... Maalesef birçok yazarlarımızda bulunmayan alçakgönüllüğü, hoşgörüyü, espiri anlayışını ve sıcak gülümsemeyi onda gördüm. Ailesinden birinin rahatsızlığı nedeniyle Adana'da bulunuyordu. Neyse ki hasta yakını iyileşmek üzereymiş, geçmiş olsun dileklerinde bulunduk.
Herbirimize ayrı ayrı ikişer kitap hediye etti. Birkez daha teşekkürler...
O da ne, Aydan hanım, Sevgili Yelda Karataş'la cep telefonuyla konuşuyor... Selamımızı sunduk. Yetmedi, sesimizi verdik, sesini aldık... Sevgili Yelda, yeniden Fransa'ya davet edildiğini iletti bize. En az kendisi kadar mutlu olduk. Fransız şarabımız nerede, diye sordum. O da bana, kumbara ne durumda, diye sordu... Güzel bir konuşmaydı, ağzımızdan akan sesler, kalbimizle uyumluydu...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Temmuz 25, 2008, 13:15:14 ÖS Gönderen: Bahattin Yıldız »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
YILMAZ ESKİCİ
eskici
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #24 : Temmuz 26, 2008, 13:46:47 ÖS » |
|
sitenin en sıcak formu burası, okudukça kendimi sizlere daha yakın hissediyorum . en yakın zamanda tanışmak arzusuyla Harbiyeden selamlar gönderiyorum.
eskici
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Temmuz 26, 2008, 13:51:57 ÖS Gönderen: YILMAZ ESKİCİ »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
Mehmet Ak
|
 |
« Yanıtla #25 : Temmuz 27, 2008, 09:20:57 ÖÖ » |
|
Sevgili Ayşe ne konuştuğumuzdan daha önemli bir var paylaşmak istediğim. Bahattinle önceki sohbetlerimizde o konuşur ben içerdim. adam avukat, hitabı güzel, coştukca coşuyor. ben üçüncü dubleyi de bitirip şişeye uzandığım zaman o henüz ilk dubleden bir yudum almış olduğu için jetonu düşer: "lan, yine mi bitirdin şişeyi!" diye sitem ederdi. ben abi saat geç oldu filan desem de: "ya bırak saati konuşuyoruz şurda" derdi. baktım adım kötüye çıkacak şimdilerde paso ben konuşuyorum, yarım gözlerle beni dinliyomuş gibi gözüksede rakı bardağına daha çok baktığını görüyorum. sünger gibi çekiyor. "abi kalsak artık" diyor. "abicim konuşuyoruz iki satır müsade et" diyorum. ne konuştuğumuza gelince, yaşanmış, yaşanacak ve yaşanmamış şeyleri konuştuk. sizler gibi içimiz aydınlatan dostları ve paçamıza yapışan pıtırak dikeni dostları(!) konuştuk. ama en çok kendimiz ti ye alıp doyasıya güldük... güzeldi... seyhan gölünün ışıltılı mavisine bakarak selam kuşları uçurduk. ve Bahattin uyuklamaya başlamadan evimize gittik.
|
ah bu lambalar, küçücük c?l?z lambalar…
|
|
|
|
Mehmet Ak
|
 |
« Yanıtla #26 : Temmuz 27, 2008, 09:23:38 ÖÖ » |
|
sevgili eskici hoş geldin, tam da yerine geldin. sevgilerime...
|
|
|
|
|
Mehmet Ak
|
 |
« Yanıtla #27 : Ağustos 06, 2008, 11:15:44 ÖÖ » |
|
sevgili yaprak ünüvar doğum gününüzü kutlar, sağlık, esenlik ve mutluluk dilerim. herşey gönlünüzce olsun. sevgilerimle...
|
|
|
|
|
yaprakunvar
|
 |
« Yanıtla #28 : Ağustos 06, 2008, 13:00:00 ÖS » |
|
çok teşekkür ederim  sevgiyle saygıyla
|
gölgem kan kaybediyor temmuz ü?üyorum...
|
|
|
|
Bahattin YILDIZ
|
 |
« Yanıtla #29 : Ağustos 06, 2008, 14:45:26 ÖS » |
|
Nice yıllara Sevgili Yaprak.
|
|