Google Reklamları
ŞEHİR AYLIK KÜLTÜR ve EDEBİYAT DERGİSİ
Ötekileriz Kültür Sanat Girişimi Forumu
Mayıs 22, 2012, 15:41:43 ÖS *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

ANASAYFA ANAFORUM Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: ŞEHİR AYLIK KÜLTÜR ve EDEBİYAT DERGİSİ  (Okunma Sayısı 2211 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yaprakunvar
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Nisan 22, 2008, 12:06:28 ÖS »

ŞEHİR” KÜLTÜR VE EDEBİYAT DERGİSİ’NİN NİSAN 2008 SAYISI ÇIKTI

Zonguldak’ın tek Kültür ve Edebiyat Dergisi olan Şehir’in Nisan 2008 sayısı çıktı. Günlük Bölge Haber Gazetesi’nin paralı kültür sanat eki olarak yayınlanan “Kültür ve Edebiyat Dergisi Şehir” Nisan 2008 tarihli baskısıyla 33. sayısına ulaştı.

Dergiye, Mevlüt Kaplan “Acıyı Renk Sandım”, Erhan Tığlı “Dilimiz Tiklendi Türkçemiz Kilitlendi”, Bülent Güldal’ın “Şiirler, Şairler, Kitaplar-7”, Hüseyin Yılmaz “Şiirimin-Çırak-Poetikası”, İlhan Büyükcebeci “İda’ya Yaz Mektubu”, Fahrettin Koyuncu “Zamanın Eleğinden”, Erhan Tığlı “O Karlı Kış Gecesi”, M. Nazan Kırmızıkaya “Küçükten Büyüğe”, Erdal Atıcı “Hep O Yoksul İhtiyarlar”, İsa İnan “Datça’da “Dünya Şiir Günü” başlıklı yazıları yer alıyor.

20 sayfalık dergide; Sabahattin yalkın “Ölümü Unutturuyor Yüzün”, Ahmet Uysal “Harflerin Dönüşü”, Müslüm Danaoğlu “Yitik Kalalım / Sen / Ben”, Burhan Günel “İncitti Beni Rüzgar”, Mithat Yaban “Benim Doğrularım”, Hamit Kalyoncu “Ey Kent”, Uygur Orhan “Karşı Kelimeler”, Sevil Avşar “Ukde”, Hakan Kartal “Saat karanlığı İstanbul Geçiyor”, Perihan Baykal “Yakut”, İlker Gören “Dualar Edilmeden Önce”, Uluer Aydoğdu “Enelkaprahmanirahim”, Mehtap Mutlu “Diğer Adınsa, Kainatın Üç Boyutu”, Taner Cindoruk “Dipteki Diri”, Oğuz Tümbaş “İmgeler Dönencesi”, Aziz Kemal Hızıroğlu “ Ali Paşa, Goya ve Ben”, Efe Güzelgöz “Selam Olsun”, Yaprak Ünvar “Çizelim”, Özgür Boz “Şiirizim”, Sinan Emiralp Öztürk “Bu Şehir Ağlıyordu Gözlerinde”, H.İhsan Sönmez “Davos Avcılar Kıraathanesi”, Mural Uludağ “Ah/Kam Kesen”, Bilge Ay “Tüm Renkleriyle Bir Elma”, Sami Arslan “Levanti”, Leman Jülide K. “Kibrit Çöpü” ve İbrahim Tığ “Töre” isimli şiirleriyle yer alıyor. Dergide ayrıca sanat ve edebiyat haberlerine yer veriliyor.

Derginin Sahipliğini ve Genel Yayın Yönetmenliğini İbrahim Tığ yapıyor.
Moderatöre Bildir   Kayıtlı

gölgem kan kaybediyor temmuz ü?üyorum...
yaprakunvar
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Mayıs 20, 2008, 11:10:45 ÖÖ »

Şehir, Aylık Kültür ve Edebiyat Dergisi Mayıs 2008

Sahibi, Genel Yayın Yönetmeni,

İbrahim Tığ

İçindekiler:

Zonguldak’ın tek Kültür ve Edebiyat Dergisi olan Şehir’in Mayıs 2008 sayısı çıktı. Günlük Bölge Haber Gazetesi’nin paralı kültür sanat eki olarak yayınlanan “Kültür ve Edebiyat Dergisi Şehir” Mayıs 2008 tarihli baskısıyla 34. sayısına ulaştı.

Dergide, Oğuz Günbaş “Kış kitapları”, Bülent Güldal “Şiirler, Şairler, Kitaplar-8”, Mithat Yaban “Devrek Bastonu”,Fahrettin Koyuncu “Zamanın Eleğinden/Günlükler”, İlhan Büyükcebeci “Sisli Günler’i Okurken Mehmet Yaşar Bilen ve Ahmet Özer’i Düşünmek”, Sinan Emiralp Öztürk “Ege Güneşi Dönmedolap”, Atilla İnan “Sevgi Gücü”, Özgür Karakaya “Susmak Benimsemektir”, Oğuzhan Soykan “Melodide Yitirilmiş Sevgi”, H.İhsan Sönmez “Kargalar”, Savaş Ünlü “11. Bartın kitap Fuarı” başlıklı yazıları yer alıyor.

20 sayfalık dergide; Ahmet Uysal “ Şehirlerdir Acıtan Kalbimi”, Burhan Günel “Yolculuk”, Süheyla Taşçıer “Gövdem Unuttu Adımı”, Hasan Hüseyin Yalvaç “Sabaha Karşı”, Asım Öztürk “Gölgesi Yollara Düşenler”, Vedat Yazıcı “Yaşamtaşı”, Yusuf Civan “Şiirin İçinde Bir Yer”, Hüseyin Yılmaz “Gel”, Arzu Alır “Sahipsiz Gölge”, A. Kemal Hızıroğlu “Ay Başlangıç”, Müslüm Danaoğlu “Sus”, Rezzan Erton “Kaçak”, Taner Cindoruk “Gizli Misafir”, Bilge Ay “Sızı”, Sevil Avşar “Seke Seke”, Ferhad Gülsün “Dem”, Kübilay Bürgan “Suskunun Eos’u”, Turgut Tan “Kısacık Bir”, Çetin Duran “Gemileri Yaktım”, A. Yılmaz Tuncer “Güler”, Mehmet Rayman “İncelik”, Özgür Boz “Gariptir”, Damar Orhan Özgül “İncecik Bir Sızı”, Hakan Kartal “Gözlerim karanlık”, Halil Kıratlı “Ormancının İtirafı”, Aydan Yalçın “ŞairE” ve İbrahim Tığ’ın “Anka” isimli şiirleriyle yer alıyor.

Dergide ayrıca Baki Yiğit’in, İngiliz şair Harold Puinter’in iki şiirinin Türkçe’ye çevirisi yer alıyor.

Şehir’in iletişim adresi:ibrahimtig@gmail.com

yaprakunvar
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Haziran 06, 2008, 19:22:05 ÖS »

ŞEHİR”İN HAZİRAN 2008 SAYISI ÇIKTI

Şehir Sayı: 35 Haziran 2008
Şehir, Aylık Kültür ve Edebiyat Dergisi

Yerel Süreli Yayın
Sayı: 35
Haziran 2008

Sayfa: 20

İbrahim Tığ

Yazışma adresi
Bölge Haber Gazetesi 67800 Devrek-ZONGULDAK

İçindekiler:

Zonguldak’ın tek Kültür ve Edebiyat Dergisi olan Şehir’in Haziran 2008 sayısı çıktı. Bölge Haber Gazetesi’nin paralı kültür sanat eki olarak yayınlanan “Kültür ve Edebiyat Dergisi Şehir” Haziran 2008 tarihli baskısıyla 35. sayısına ulaştı.
Dergide, Oğuz Tümbaş “İzmir’de Kitap Fuarı ve Yeni Bri Yayınevi: Şenocak Yayınları”, Burhan Günel “Keklik Pınarı Günlüğü”, Bülent Güldal “Şiirler, Şairler, Kitaplar-9”, Fahrettin Koyuncu “Zamanın Eleğinden/Günlükler”, Ahmet Günbaş “Kayıp İklimlerin Ardından”, İlhan Büyükcebeci “Hayat Bilgisinin En Güzel Çevirisi: Şiir”, Mithat Yaban “ Mutluluk Yılında” isimli yazılarıyla, Merih Günay “Güvercinler” ve Eşref Karadağ “İntikam” öyküsüyle yer alıyor.
20 sayfalık dergide; Ahmet Uysal “ Aç Kapını Biz Geldik”, Nefise Karataş “Dök Tasını”, Necdet Tezcan “Gülibrişim Çıkmazı”, Perihan Baykal “Balayı”, Müslüm Danaoğlu “İşaret Dili”, Hakan Kartal “Mahşer Çiçeği”, Tahsin Şimşek “Kemal’e Ermek”, F. Ünsal Eliaçık “Dokundurma”, İsmail Arslan “Sonu Olmayan”, Ü. Berdar Doğan “Matem”, Yaprak Ünvar “Kapılar”, Yüksel Andız “Dönme Dolap”, İsmail Biçer “Yüzümde Siren”, A.Uğur Olgar “İmla Klavuzu”, Süheyla Taşçıer “Vücut” ve İbrahim Tığ da “Zaman” isimli şiirleri yer alıyor.
Dergide ayrıca Baki Yiğit’in, İngiliz şair-yazar David Herbert Lawrence’nin üç şiirinin çevirisi yer alıyor.

yaprakunvar
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Ağustos 13, 2008, 13:35:37 ÖS »

“ŞEHİR”İN AĞUSTOS 2008 SAYISI ÇIKTI

Zonguldak’ın tek Kültür ve Edebiyat Dergisi olan Şehir’in Ağustos 2008 sayısı çıktı. Bölge Haber Gazetesi’nin paralı kültür sanat eki olarak yayınlanan “Kültür ve Edebiyat Dergisi Şehir” Ağustos 2008 tarihli baskısıyla 37. sayısına ulaştı.

Derginin bu sayısı, günlük yazıları ağırlıklı. Burhan Günel’in “Keklik Pınarı Günlüğü”, Fahrettin Koyuncu’nun “Zamanın eleğinden Günlükler-2008”, Perihan Baykal’ın “Okuma Odası” ve Oğuz Tümbaş’ın “Ege Günlükleri”nin yer aldığı dergide, İlhan Büyükcebeci “Behçet Aysan’ı Özlemek”, Bülent Güldal “Şiirler, Şairler, Kitaplar-10”, Hasan Efe “Tahsin Şimşek’in Afrodisyas’tan ‘Günaydın Yeryüzü’ne’si”, Fahrettin Demir, Ölümünün 26.yılında “Körfezde Bir “İpekböceği” Naci Girginsoy” başlıklı anı yazısı, Selçuk Erat’ın ”Kitaplar” başlıklı yazısıyla kitap tanıtımlarına yer veriliyor.

Dergide ayrıca Ahmet Günbaş, “Satılık Kitaplar” başlıklı yazısında imzalı kitapların sahaf çarşılarına düşmesini eleştiriyor ve “İmzalı kitapların imzalı olan bölümlerini yırtılarak sahaflara satılmasını”nın hınzırca bir yöntem olduğunu dile getiriyor.

Dergiye Rabia Tokmak “Düşümdeki Kor” ve M.Hıfzı Aksoy’da “ZO” isimli öyküleriyle katkı koyuyor.

28 Sayfalık dergide, Ahmet Uysal “Alaturka Üçlükler”, Mithat Yaban “Kar Taneleri”, Kemal Gündüzalp “Çoğul Aşklar Zamanı”, Fadıl Oktay “Çağrışım”, Ferhad Gülsüm “Meczup”, İbrahim Topaz “Seninle Sevişmekten Korkuyorum”, Hilmi Haşal “Çığlık Ezkisi”, Damar Orhan Özgül “İncecik Bir Sızı”, Asım Öztürk “Karanfilin Hiç Susmayan Sesi”, Melek Avcı “Kuşlar Kondu”, Ü.Berdar Doğan “ Kimi, Sevdiysem”, Hakan Kartal “Aşkadın”, Nuri Dağdelen “Yeşilcam Hatırası”, Banu Kalyoncu “ Aşk Rakısı”, Atilla Er “Ayrılmamız Güç Olur Sonra”, Yaprak Ünvar “Değiştir”, Engin Satılmış “Nerede Kaldın”, Müslüm Danaoğlu “Kahve Falı”, Süheyla Taşçıer “Sana Yazdım”, Dursun Nadir “ Dilsiz Kaval”, A.Kemal Hızıroğlu “Şimdi Kadın:Tek tip Uzaklık”, İsmail Biçer “Suya Düş(me) Hayat, Osman Özdemir “Mevsimler ve Merdivenler”, Oğuzhan Soykan “Akşam Çocukluğun”, Necdet Tezcan “Hazan İşlemeli Baston”, Turgut Tan “Hayalen”, Meral Uludağ “Sönmeyen Ateş”, F.Buğra Yener “Aynadaki Özne”, Sami Arslan “Mahçup Esmer Kız”, Utku Kaygusuz “Karanfil Erimesi”, İbrahim Tığ “Öp ve Sus” isimli şiirleriyle yer alıyor.

yaprakunvar
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Ekim 08, 2008, 12:51:54 ÖS »

ŞEHİR”İN EYLÜL 2008 SAYISI ÇIKTI

Şehir Sayı: 38 Eylül 2008

Yerel Süreli Yayın
Sayı: 38
Eylül 2008

Sayfa: 28

İbrahim Tığ

Yazışma adresi
Bölge Haber Gazetesi 67800 Devrek-ZONGULDAK

E.Posta: ibrahimtig@gmail.com
Ederi: 3 YTL.
Yıllık: 30 YTL.

Posta Çeki Hesap No:1487201

İçindekiler:

Zonguldak’ın tek Kültür ve Edebiyat Dergisi olan Şehir’in Eylül 2008 sayısı çıktı. Bölge Haber Gazetesi’nin paralı kültür sanat eki olarak yayınlanan “Kültür ve Edebiyat Dergisi Şehir” Eylül 2008 tarihli baskısıyla 38. sayısına ulaştı.

Derginin bu sayısının Dosya Konusu: ŞİİR DİLİ VE TÜRKÇE.
Bu konuda yapılan soruşturmaya katılan Burhan Günel, Ahmet Günbaş, Güngör Gençay, Perihan Baykal, Baki Ayhan T. Şeref Bilsel ve Meral Uludağ’ın verdiği yanıtları okuyacaksınız.

Dergide; Ahmet Uysal, M.Mahzun Doğan, İhsan Topçu, Mithat Yaban, H.Deniz Ünal, A. Kemal Hızıroğlu, Süheyla Taşçıer, Ersan Erçelik, Hasan Taşçı, A.Yılmaz Tuncer, Tamer Abuşoğlu, Utku Kaygusuz, Kemal Gündüzalp, Erhan Tığlı, Recep Adıgüzel, İlker Gören, Hakan Kartal, İbrahim Tığ şiirleriyle, M.Hıfzı Aksoy “Çocuk ve Anne”, Mine Ömer’in Kentin Durgun Sevgisi” isimli öyküleri, Lütfiye Aydın’ın “Dost Mektubu”, Fahrettin Koyuncu “Zamanın Eleğinden Günlükler-2008”, Oğuz Tümbaş “Ege Günlüğü” başlıklı günceleri yer alıyor.

Dergide “1. Zeus Şiir Ödülü”nü “Birdir İki” dosyasıyla kazanan Ferhad Gülsün’le, şair Müslüm Danaoğlu’nun yaptığı söyleşiyi bulabilirsiniz.

Bülent Güldal’da “Şiirler, Şairler, Kitaplar-11” başlıklı yazısında Şair M.Mahzun Doğan’ın yeni çıkan kitabı “Yalnız Ev”e değiniyor.

Dergide, Özgür Karakaya ve Mehmet Özçataloğlu da denemeleriyle yer alıyor.

yaprakunvar
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Ekim 08, 2008, 12:52:48 ÖS »

“ŞEHİR”İN EKİM 2008 SAYISI ÇIKTI

Şehir Sayı: 39 Ekim 2008

Yerel Süreli Yayın

Sayı: 39

Ekim 2008

Sahibi: Naci Tığ

Genel Yayın Yönetmeni: İbrahim Tığ

Yazışma adresi:Bölge Haber Gazetesi 67800 Devrek-ZONGULDAK

Zonguldak’ın tek Kültür ve Edebiyat Dergisi olan Şehir’in Ekim 2008 sayısı çıktı. Bölge Haber Gazetesi’nin paralı kültür sanat eki olarak yayınlanan “Kültür ve Edebiyat Dergisi Şehir” Ekim 2008 tarihli baskısıyla 39. sayısına ulaştı.

İçindekiler:

Ahmet Uysal:Şiirin Kan Bağı /1

Kemal Gündüzalp:Aklımdan Ötedir Gece /2

Bülent Güldal: Anlam ve Zaman / 2

Burhan Günel:Keklik Pınarı Günlüğü / 3,4,5

M.Sadık Kırımlı:Şiir Dili ve Türkçe /6,7

Talat Avcı:Güneş / 7

İhsan Topçu: Şiir Dili ve Şiirde Anlam /8

Fahrettin Koyuncu: İzmir’de /9

Asım Öztürk:Güz Gelmedi Diyordun / 9

Sabahattin Yalkın:çaylak Bir Şaire Mektuplar-6 /10

Mithat Yaban:Yurdu Teninde Duymak / 11

İsmail Arslan:Kibele Ne Etsin /12

Can Sever:Gözaçımlığı /12

D.Kankaytsın Aksoy:Denizim Sana / 12

Ümit Öztürk :Kırlangıç Masalı / 12

Bülent Top:Yaratıcı Bireyin Yalnızlığı /13

Tamer Abuşoğlu:Derinlik / 13

Baki Yiğit: Philip Larkin’den Şiirler (Çeviri)/ 14, 15

Selçuk Erat:Öpülmemişlik /15

Süheyla Taşçıer: Bir El Var / 15

Timuçin Özyürekli:Emeğin şairinden “Ülke ve Ekmek” /16

Şenay Ekin:Sen Gidiyorsun ya / 16

Nefise Karataş:Özgür Sanat ve Anlayış Etiği / 17

Orhan Uygur:Ay Buluta Girince Sevişirmiş Meğer / 17

Atilla İnan:Aşk, Ahlak, Edebiyat, Bilim ve Sanat / 18

Mehmet Rayman:Açıktan Seyir /18

Mine Ömer: Mavi Bir Nehirdir Özlem-2 / 19

Cem Özaydın: Şarap / 19

Yaprak Ünvar: Artık / 19

Fahrettin Koyuncu: zamanın Eleğinden Günlükler 2008 /20, 21

D.Orhan Özgül :Yağmur Kokulu / 21

İsmail Biçer:”Yaprağın dediğini Duydum” / 22

Perihan Baykal:Kitap Kokulu Oda / 23

Ferhad Gülsün: Gül Tablası / 24

Yüksel Andız :Kazım / 24

Munzuray:Geçişler / 25

İlker Gören: Sessizliğin Ablasının Konuşmaları / 25

Aydan Yalçın: Siz…/ 25

Oğuzhan Soykan:Yüzün / 26

Engin Satmış:Eyak / 26

Arzu Alır: Gitmek Mi / 26

Atilla Er:Tosba / 26

Mehmet Özçataloğlu:Pazarcı Ömer / 27

Ruşen Ergün :Sarsıntı / Ruşen Ergün / 27

Hakan Kartal : Ölüm Yakışır Kadına / 27

M.Hıfzı Aksoy:Sevdim Mi / 28

İbrahim Tığ: Kırık Ayna / 28

Derginin Sahipliğini Naci Tığ, Genel Yayın Yönetmenliğini İbrahim Tığ yapıyor.

yaprakunvar
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Kasım 10, 2008, 22:46:46 ÖS »

Şehir Sayı: 40 Kasım 2008

Yerel Süreli Yayın
Sayı: 40
Kasım 2008

Sahibi: Naci Tığ
Genel Yayın Yönetmeni: İbrahim Tığ

Yazışma adresi:Bölge Haber Gazetesi 67800 Devrek-ZONGULDAK

Ederi: 3 YTL.
Yıllık: 30 YTL.

Zonguldak’ın tek Kültür ve Edebiyat Dergisi olan Şehir’in Kasım 2008 sayısı çıktı. Bölge Haber Gazetesi’nin paralı kültür sanat eki olarak yayınlanan “Kültür ve Edebiyat Dergisi Şehir” Kasım 2008 tarihli baskısıyla 40. sayısına ulaştı.

İçindekiler:

Abdullah Şevki: Metafor Üzerine Bir Not / 1-3
İhsan Topçu :Aklımdan Ötedir Gece / 1
Mehmet Rayman: Dağlarca / 3
Burhan Günel:Keklik Pınarı Günlüğü-5 /4-6
Bülent Güldal: Şiirler, Şairler, Kitaplar-12 /7
Orhan Kılınçarslan: Leyli /8
M.Hıfzı Aksoy: Felek /8
Abdülkadir Akdemir: Sesli Harflere Üzülüyorum /8
Fahrettin Koyuncu: Zamanın Eleğinden Günlük 2008 / 9-10
Ahmet Günbaş: Kitapça VI /11-13
Erhan Tığlı: Dağlarca’nın Güldiken Elleri /13
Nikiforos Vrettatakos-Baki Yiğit:Çeviri Şiirler /14
Onur Aslan: Ses/Siz Bir Öykü /15
A.Kemal Hızıroğlu:Ölüm Gece Ben /15
Hasan Akarsu: “Çantamı Toplayıp Çıkacaktım” /16
Sabahattin Yalkın: Dağlarca’nın Ardından /16
Sıtkı Salih Gör: Hüzzam Faslı /17
D.Kankaytsın Aksoy: Güzel Yasak /17
Asım Öztürk: Yağmurları Tanıyorum /17
H.Deniz Ünal: Hep Aynı mı? /18
Hasan Efe: Sabun Adam / 19
H.Hüseyin Yalvaç: İzmir Sevdamı Unutma /20
Ferhad Gülsün: Thyrsos /20
Oğuz Tümbaş: Türkçenin Aydınlık Şairi Berin Taşan 80 Yaşında /21
Aslıhan Tüylüoğlu: Vişne Likörlü Bir Kadın /22
Tamer Abuşoğlu:Meşk /22
Arzu Eşbah: Adak /22
Perihan Baykal: Kitap Kokulu Oda /23-24
Munzuray: İnsanlar /25
Nuri Dağdelen: Yarınsız /25
Dursun Nadir: Çürüyen /25
Mine Ömer:Yüzyılın Yaprakları Dökülen /25
Filiz Gülmez: Türkçem Benim Gerçek Yurdum /26
Atilla Aşut: Dağlarca İçin /26
Mithat Yaban: Kişilik Farklılığı /27
Nefise Karataş: İnsan Özüne /27
A.Ziya Çamur: Teslimiyet /27
İbrahim Tığ: Hamurkesen /28

yaprakunvar
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Aralık 04, 2008, 21:51:38 ÖS »

Şehir Dergisi; sayı 41 /Aralık 2008

Zonguldak’ın tek Kültür ve Edebiyat Dergisi olan Şehir’in Aralık 2008 sayısı çıktı. Bölge Haber Gazetesi’nin paralı kültür sanat eki olarak yayınlanan “Kültür ve Edebiyat Dergisi Şehir” Aralık 2008 tarihli baskısıyla 41. sayısına ulaştı.Şehir edebiyat dergisi Aralık 2008 sayısında Rüştü Onur’a geniş yer veriyor. Ertan Mısırlı “66.Ölüm Yıldönümünde Şairini Arayan Mektup: Memnuniyet”, Ahmet Uysal “Şair Leyla Sokağı’nda Salata Satan Şair:Rüştü Onur”, Osman Günay “Rüştü’ye Saygı”, Hamit Kalyoncu ” Şiirleri ile Gülümsüyor Dünyaya…” başlıklı yazıların yanında O’nun “Şair Leyla Sokağı”, “Denize Serenad” ve “Yaşamak Alnımın Yazısı” isimli şiirlerine yer veriliyor.

28 sayfalık dergide ayrıca; Burhan Günel “Keklik Pınarı Günlüğü-6″, Kemal Gündüzalp “Romanı Yeniden Düşünmek İçin: Amida”, Fahrettin Koyuncu “Zamanın Eleğinden Günlükler-2008″, Mevlüt Kaplan “Ülkemizin, Şiirimizin Yüzakı: Dağlarca”, Aydan Yalçın “Şiirsel”, M.Hıfzı Aksoy “Şiirtüven”, Timuçin Özyürekli “Ay Tanık Olur, Gece Maviye Dönüşür, Gözlerim Üşür”, Fırat Yurtseven “Bağbozumu”, A.Ziya Çamur “Mutlulukları Tüketir Hasret”, Savaş Ünlü “Bir Sanatçıyla Tablo Gibi Bir Masa”, F.Ünsal Eliaçık “Nerde O Eski Karlar”, Ferhad Gülsün “Ay, Gül ve Çocuklar” başlıklı yazıları, Onur Aslan da “Yarış” isimli öyküsüyle yer alıyor.

Dergide , Baki Yiğit’in çevirisiyle ABD’li Şair Charles Bukowski’nin şiirleri, Nüket Hürmeriç’in çevirisiyle ABD’li şair Adrienne Rich’in bir şiiri yer alıyor.

Bu sayının şairleri ve eserlerinin başlıkları şöyle: Hidayet Karakuş “Tendürek Dağı”, Leyla Şahin “Akşamın İpeği”, A. Kemal Hızıroğlu “Portakaldaki Ömrüm”, Halil Kıratlı “Günlüğün Merağı”, Asım Öztürk “Varsın”, Perihan Baykal “Güznihal”, A. Uğur Olgar “Yazıklanmalar”, Süheyla Taşçıer “Farkımız”, İlker Gören “İncecikti Susmanın Annesi”, Müslüm Danaoğlu “Ağıt”, G. Süğütçü Kurum “Pelerin”, D. Kankaytsın Aksoy “Son karanfil”, Yaprak Ünvar “Söz Yanığı”, Melek Avcı “Işık Ikınışı”, Mehmet Atilla “Yoğun Bakımın Önünde”, Mehtap Mutlu “Anne Mariyya”, H. İbrahim Polat ” Eskici/Dertli”, Tamer Abuşoğlu “Biyografi”, Erhan Erbil “Sonbahar Yaprakları”, Elif Nuray “Yalnızlık Ne Mümkün” ve İbrahim Tığ’ın “Gül ve Tül” isimli şiirleriyle, şiir tadında bir yolculuğa çıkarıyor okurlarını.

yaprakunvar
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Mayıs 15, 2009, 12:38:23 ÖS »

ŞEHİR’İN NİSAN 2009 SAYISI ÇIKTI

Zonguldak’ın tek Kültür ve Edebiyat Dergisi olan Şehir’in Nisan 2009 sayısı çıktı. Gazetemizin paralı kültür sanat eki olarak yayınlanan “Kültür ve Edebiyat Dergisi Şehir” Nisan 2009 tarihli baskısıyla 45. sayısına ulaştı.

28 sayfalık dergide; Fahrettin Demir, İhsan Topçu’nun “45.Sanat Yılında Şiiri”ni konu ediniyor. Burhan Günel’de “Müzik Örneğinde Dil, Üst Dil, Kurgusal Dil, Yaratıcı Üstdil” başlıklı yazısında, dil’in temel özelliklerinin zenginleşerek öne çıkması gerektiğini, belirtiyor. Yunus Yaşar ise, Erhan Bener’le ‘Böcek’ romanı üzerine yaptığı söyleşiyle yer alıyor dergide. Fahrettin Koyuncu “Zamanın Eleğinden Günlükler” ve Oğuz Tümbaş’da “Ege Günlüğü” ile yaşamı günlüklere indirgiyorlar. M. Sinan Karadeniz “Ateş Sandığı”,  Mine Ömer “Sevgi Açan Menekşeler”, Mehmet Özçataloğlu da “Bisikletçi Kız” isimli öyküleriyle yer alıyor.

Nalan Çelik “Enver Atılgan” başlıklı yazısında Erganili şair-yazar Enver Atılgan’ı anarken, Mithat Yaban da “Dostları Anmak” başlıklı yazısıyla geçmişe götürüyor okurları.

Hasan Akarsu, Hakan sürsal’ın “Mavi Nehir” isimli kitabına değinirken, H.İhsan Sönmez de “Edebiyatımızda Değirmendere” başlıklı yazısında bir çok yazarla tarihe uzanıyor.

Dergide, Baki Yiğit’in çevirisiyle ABD’li Şair Janc Keroack’ın

Haykuları yer alıyor.

Bu sayının şairleri ve eserlerinin başlıkları şöyle: Müslüm Danaoğlu “Gamze”, Ahmet Uysal “Nisanda Aykırı(ğı) Üçlükler”, Sıtkı Salih Gör “Gözdesi Kurşun Süzer Ne Yazık”, Mevlüt Kaplan “Hıdrellezdi Zaman”, Perihan Baykal “Evde Yoktum, Kuşlara Gittim”, Güngör Gençay “Bengi”, A.Zeki Muslu “Bir Resmin Çağrışımı”, Necdet Tezcan “Duman”, Bülent Güldal “Kuyu”, Mehmet Rayman “İki Kadın”, Abdullah Şanal “Vay Be Yalnız Değiliz”, munzuray “Böyle Günlerin İçinde”, M.Mahzun Doğan “Çağrı”, Eşref Karadağ “Öpsem Anlarım”, İlker Gören “Büyük Hevesliler İntiharında”, Asım Öztürk “Yazılmayı Bekleyen”, Ahmet Günbaş “Güzayak”, M. Hıfzı Aksoy “Gül ve Dudak”, Metin Kaya “Narsist”, Ersan Erçelik “Böğürtlen Lekeleri”, Yaprak Ünvar “Du”, İbrahim Topaz “Yağmurlar”, Nilay Akçay “Yalnızlık Senfonisi”, F. Türk Kuşkaya “aşk Olsun”, Nuri Dağdelen “Düşler İstasyonu”, Utku Kaygusuz “Adı Unutulmuş Her Mutluluk İçin”, A. Yılmaz Tuncer “Seni Sevmek”, Aslıhan Tüylüoğlu “ Dal Bat İğne”,Gazanfer Eryüksel “Kaya Desenleri” ve Ferhad Gülsün “Mah-ı Nev”

isimli şiirleriyle, şiir tadında bir yolculuğa çıkarıyor okurlarını.

Sanat Dedektifi
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : Haziran 05, 2009, 15:10:56 ÖS »

ŞEHİR’İN MAYIS-HAZİRAN 2009 SAYISI ÇIKTI
    Zonguldak’ın tek Kültür ve Edebiyat Dergisi olan Şehir’in Mayıs-Haziran 2009 sayısı çıktı. Bölge Haber Gazetesi’nin paralı kültür sanat eki olarak yayınlanan “Kültür ve Edebiyat Dergisi Şehir” Mayıs-Haziran 2009 tarihli baskısıyla 46. sayısına ulaştı.
   28 sayfalık dergide; Mehmet Sadık Kırımlı “Tanzimat Sonrası Türk Şiirinde Kırılma Dönemleri” başlıklı yazısında, Tanzimat Hareketiyle başlayan ve onun getirdiği gelişmelerin edebiyatımıza yansıdığını ve gerekli ivmeler kazandırdığını, bu dönem sonrasında Türk şiirinde yaşanan kırılmaları ortaya koyuyor.
     Ömer Kemiksiz “Sait Faik’in Balıkçıları” başlıklı yazısında Ünlü öykücü Abasıyanık’ın öykülerindeki balıkçıları ve onların iç dünyalarını ele alıyor.
Hasan Efe ise 1970 Kuşağının ünlü eleştirmen yazarı Mehmet Yaşar Bilen’in “Edebiyat İzinde” isimli kitabını yeniden günyüzüne çıkarıyor. Hamit Kalyoncu, İ.Behçet Kalaycı’yı anlattığı “Behçet Bey’in Bahçesindeki Nar Ağacı” başlıklı yazısıyla 1955-1960’lı yıllara götürüyor okuyucuyu.
    Ahmet Uysal “Tuttuğunuz Aşk Olsun”, Burhan Günel “Keklik Pınarı Günlüğü-9”, Nefise Karataş “Nöbetçi Hemşire”, Fahrettin Koyuncu “Zamanın Eleğinden Günlükler- Nisan 2009”,  Hasan Akarsu “Postmodernizm Sanatın Sonu mu”, Erhan Tığlı “Nedir Şiir”, Erdal Atıcı da “Zonguldak Ereğli’de 17 Nisan” başlıklı gezi-anı-anlatı yazısı ile yer alıyor.
    Dergide, Baki Yiğit’in çevirisiyle ABD’li Şair Adrienne Rich’in
şiiri yer alıyor.
   Dergiye, Nermin Gürbüz “Yumru(k)”, M.Sinan Karadeniz de “Esenlik yolcusu” isimli öyküleriyle katkı koyuyor.
   Bu sayının şairleri ve eserlerinin başlıkları şöyle: Mehmet Aydın “Gençlik Esintileri”, Azerbaycan’lı şair Aysel Nesirzade “Uyğun Gelmez Qafiye”, Sabahattin Yalkın “Var mı”, Hamit Kalyoncu “Susku”, Mevlüt Kaplan “Mumcular Ölmez”, Mithat Yaban “Güller Açar Mı”, Aydan Yalçın “Sızı”, Aslıhan Tüylüoğlu “Şudurbat”, Ahmet Uysal “Sevdiğimiz Kadınlar”,  A.Uğur Olgar “Ağıt Bitimleri”, Bülent Güldal “Sözün Yalın Hali”, Asım Öztürk “Ben Unutmuşum”, S. Salih Gör “Lale-Gül Ömrüm”, İhsan Topçu “Yüzgörümlüğü İster”, Nuri Dağdelen “Çırak”, Müslüm Danaoğlu “Naftalin”, Utku Kaygusuz “Kuşları Beklemek”, M.Hıfzı Aksoy “Çınar Ağacı”, İlker Gören “Yavaşlayan Sözlerle”, Gazanfer Eryüksel “Doğu Batı Divanı”, Atilla Er “Pusuya Düşen İmge”, Uygur Orhan “Atlar Eskiyor Bir Bellekte”, Ersan Erçelik “Hayat Öpücüğünden”,  Fatma Aras “Boşluğun İfadesi” ve İbrahim Tığ “Ev İçleri” şiirleriyle, şiir tadında bir yolculuğa çıkarıyor okurlarını.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!