|
TayyibeAtay
|
 |
« Yanıtla #135 : Mayıs 21, 2009, 11:24:24 ÖÖ » |
|
duman muman ne ki!..Güneş yırtar sisini, değil mi? bir daha olmasın, emi!..  )))
|
|
|
|
|
|
Şeyda GÜNEŞ
|
 |
« Yanıtla #136 : Mayıs 21, 2009, 21:33:13 ÖS » |
|
Hıhı.
|
|
|
|
|
|
sedef Kandemir
|
 |
« Yanıtla #137 : Mayıs 22, 2009, 15:42:38 ÖS » |
|
Şeyda’dan Şeyda’ya
“O rüzgara gücenmeyip karanfil doğan kız Günlereydi çizik çekme maharetin Aferim, hayatın kısalığı yağmurdan Dikenle seviş sen ayaklarına batan Yollarda Avluda zorbalar işleri kolay Yalnız çocuklar bilir bunu Bir de canının cebinde sakladığın fotoğraflarında arkadaşların Kalbini suçlama Soluğu annesine uçan kız, ipinin neresinden tutulsa Alnında bıçak kesiği bir güneş Haklısın, yalnızlığın üçüncü katından düşmek fena Kalbine bıçak taşıdın, eline hiç Islandığında, ömrü kırık geçiyordu sokak Saati çalıyordu, çalıyordu, çalıyordu Yerden yere Aşk bumerangtı, attın boşluğa, seni yıktı Yemin ederim sırf intihar renginde, güz el di. Hı hı…”
Seni ben böyle bildim Şeyda şiir ülkenin kızı... Şiir hep yoldaşın olsun Şeyda'dan Şeyda'ya
(yukardaki şiir, dizelerin herbiri Şeyda Güneş'in farklı şiirlerinden alınarak oluşmuştur)
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mayıs 22, 2009, 15:49:59 ÖS Gönderen: sedef Kandemir »
|
Moderatöre Bildir
|
"Çalmadan, çırpmadan bize ekmeğimizi verenleri aç, bizi giydirenleri donsuz bırakmadan yaşamak istemek bu kadar güç, bu kadar mihnetli, hatta bu kadar tehlikeli mi olmalı idi". -Sabahattin Ali-
|
|
|
|
Şeyda GÜNEŞ
|
 |
« Yanıtla #138 : Mayıs 22, 2009, 23:06:22 ÖS » |
|
Beni çok duygulandırdınız sevgili Sedef, kalbi şiirden bir çiçeksin sen...
|
|
|
|
|
|
Nisa NUR
|
 |
« Yanıtla #139 : Mayıs 23, 2009, 12:32:01 ÖS » |
|
S'ONA
Sylvia! Aklımın konağında anı nü koy- an. Susarak haykır, sözü yitik şarkıları kanat
Aşk bumerangtı, attın boşluğa, seni yıktı: Vaktin paçalarından kül kalkıyo Sylvia!
Hadi anlat: İnkârımda büyüttüğüm kabul çiçeği, değil mi? Ki, kaçırdığım gözlerinle sevişmekte!
Sızmakta?... Sufî bir gece sabahımın eşiğinde... Şair eşikte kalandır sylvia! Orada yeşertir solmayı. Hı?
Biri beni çimdiklesin, saçımı çeksin biri, bi düş gördüm: Sylvia! Ey, ölüme uyanmanın şehla prensesi, bana el
Sallıyordun, o bayrak var ya, gördümdü Sylvia Yemin ederim sırf intihar renginde, güz el di.
Şeyda GÜNEŞ
Genç şair Şeyda GÜNEŞ'ten, gencecik yaşta, daha otuzunda intihar eden sylvia plath'a selam göndermenin sıradışı şiiri: S'ona.
|
|
|
|
|
|
yaprakunvar
|
 |
« Yanıtla #140 : Mayıs 27, 2009, 10:48:41 ÖÖ » |
|
S'ONA
Sylvia! Aklımın konağında anı nü koy- an. Susarak haykır, sözü yitik şarkıları kanat
Aşk bumerangtı, attın boşluğa, seni yıktı: Vaktin paçalarından kül kalkıyo Sylvia!
Hadi anlat: İnkârımda büyüttüğüm kabul çiçeği, değil mi? Ki, kaçırdığım gözlerinle sevişmekte!
Sızmakta?... Sufî bir gece sabahımın eşiğinde... Şair eşikte kalandır sylvia! Orada yeşertir solmayı. Hı?
Biri beni çimdiklesin, saçımı çeksin biri, bi düş gördüm: Sylvia! Ey, ölüme uyanmanın şehla prensesi, bana el
Sallıyordun, o bayrak var ya, gördümdü Sylvia Yemin ederim sırf intihar renginde, güz el di.
Şeyda GÜNEŞ
Şeyda dedim ah Şeyda... sen hep yaz.
|
gölgem kan kaybediyor temmuz üşüyorum...
|
|
|
|
Şeyda GÜNEŞ
|
 |
« Yanıtla #141 : Mayıs 28, 2009, 13:34:37 ÖS » |
|
Çok teşekkürler Nisa, çok teşekkürler Yaprak...
|
|
|
|
|
|
Şeyda GÜNEŞ
|
 |
« Yanıtla #142 : Haziran 22, 2009, 20:47:04 ÖS » |
|
Lâl’ e
Usul; inceden; suslanmış; kalbim bozkır ortası, alabildiğine Leyli leyli bu karanfili sol yakama, Kederle, hançerle işle, derin bir kanamak bırak Bir ağulanmış trenim, ki, kendimedir taşıdığım akrep Zehri, nasıl narindir zamanın. Yakışır bana, bilirsin
Yıl dökümlerinden yalan akıyor, kaç Kurt kapanıdır insan sözü, eğlenme Mağlup ol, kaybetmek erdemdir bu arenada, mutlaka Leyli leyli, ağlamak kazanmaktır, ağla! Yol ol, yok ol, odlar ortasında lâl ol.
İrkilmiş gözlerine dünyanın Çimen yeşili bir umut çalıştın, okundu İçine çiğdem katılan bir defter, anı Nasıl ki olamadım, içime dokundu
Ödeşir miyiz, deniz çizsem avluna?
İnsan geç mi yoksa akana?
Şeyda GÜNEŞ
|
|
|
|
|
|
Nisa NUR
|
 |
« Yanıtla #143 : Haziran 25, 2009, 19:46:45 ÖS » |
|
"Lâl'e" sususulmaması gereken bir şiir, kutlarım Şeyda.
|
|
|
|
|
|
zeyno
|
 |
« Yanıtla #144 : Haziran 25, 2009, 20:30:22 ÖS » |
|
Değerli Şair, Sevgili Şeyda..
Lâl’ e bayıldım. Hatta kıskandım. Keşke ben yazmış olabilseydim!.
Sonra bir ara tekrar bakar, dalar belki bir kaç satır yazabilirsem, inşallah yazarım.
Size kendi sayfamdan da seslendim. Ama doğru yer burasıymış, bu nedenle taşıdım..
*
Selam Sevgili Şeyda,
Sana bir şey söyleyeceğim. Tamam şöyle ki!
Tılsımını, 'kalbinin iç kulağında ah taşıyla bezeli hançer küpesi' taşımayanlar ne bilirmiş tılsımı, tılsımlı sesi!
Demek tılsım da, tılsımlı ses de sende ki!.. Başımın üstündeki yerine selamın erdi.
Sal sesini bi zahmet karşılasın sana benden geleni. Salapatidir. Dağınıktır. Dalgındır. Karşılanmazsa bulamaz kolay hiç bir adresi..
py
|
|
|
|
|
|
sedef Kandemir
|
 |
« Yanıtla #145 : Temmuz 01, 2009, 12:29:05 ÖS » |
|
Lâl’ e
Usul; inceden; suslanmış; kalbim bozkır ortası, alabildiğine Leyli leyli bu karanfili sol yakama, Kederle, hançerle işle, derin bir kanamak bırak Bir ağulanmış trenim, ki, kendimedir taşıdığım akrep Zehri, nasıl narindir zamanın. Yakışır bana, bilirsin
Yıl dökümlerinden yalan akıyor, kaç Kurt kapanıdır insan sözü, eğlenme Mağlup ol, kaybetmek erdemdir bu arenada, mutlaka Leyli leyli, ağlamak kazanmaktır, ağla! Yol ol, yok ol, odlar ortasında lâl ol.
İrkilmiş gözlerine dünyanın Çimen yeşili bir umut çalıştın, okundu İçine çiğdem katılan bir defter, anı Nasıl ki olamadım, içime dokundu
Şeyda GÜNEŞ Okundu bil susulsa da, bazen sessizlik çok şey anlatır, o kadar çok şey anlatır ki ne cevap vereceğini düşünür kalır insan. sevgiler
|
"Çalmadan, çırpmadan bize ekmeğimizi verenleri aç, bizi giydirenleri donsuz bırakmadan yaşamak istemek bu kadar güç, bu kadar mihnetli, hatta bu kadar tehlikeli mi olmalı idi". -Sabahattin Ali-
|
|
|
|
yaprakunvar
|
 |
« Yanıtla #146 : Temmuz 01, 2009, 15:37:58 ÖS » |
|
Lâl� e
Şeyda GÜNEŞ
şimdi yüzünün ovasına inmiş olmalı bahar gözlerinde düğümü çözüyor zaman (y.ü) Deniz büyütmüş dizelerin aslında çok şey vardı yazacağım...şiirin o kadar güzel akıyor ki...selam ve sevgi gönderiyorum yüreğine...
|
gölgem kan kaybediyor temmuz üşüyorum...
|
|
|
|
Nisa NUR
|
 |
« Yanıtla #147 : Temmuz 03, 2009, 22:42:28 ÖS » |
|
"Lal'e"yi sonradan daha dikkatli incelediğimde şaşkınlıklar içinde kaldım: Şeyda GÜNEŞ bu şiiri zekice oluşturmuş gördüm ki... Derinlemesine baktığımda bu şiirin aslında bir "akrostiş şiir" olduğunu farkettim. Ama bildiğimiz türden değil. İşte zeka burada devreye girmiş... Ben bu şiirdeki kodları çözdüm, sonra açıklayacağım. Bakalım siz çözebilecek misiniz?...
Nisa NUR
|
|
|
|
|
|
HBozkurt
|
 |
« Yanıtla #148 : Temmuz 12, 2009, 02:23:54 ÖÖ » |
|
şiiri hem yazıyor hem yaşıyor her bir dize yoğun emek yoğun işçilik
kazınıp durdukça aklın kuyusu.. daha ne şiirler.. boy boy dize dize
her sözcük anlamını çoğaltarak yeniliyor bir nefes oluyor farklı düzlemde dili lal dili lal'e
az iş değil hani..olduğu gibi düşmek yormadan dizelere
Şeyda şiirin yalın haliyse..şiir Şeyda hali
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Temmuz 12, 2009, 02:25:17 ÖÖ Gönderen: HBozkurt »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
Şeyda GÜNEŞ
|
 |
« Yanıtla #149 : Temmuz 26, 2009, 00:21:06 ÖÖ » |
|
Lâl'e için görüş belirten değerli eleştirmen Nisa NUR, şairler Perihan YAKAR, Sedef KANDEMİR, Yaprak ÜNVAR ve Hüseyin BOZKURT'a derin teşekkürlerimle.
|
|
|
|
|
|