Google Reklamları
Her Şiir Öncekine İhtilal / 2008 Şiir Yıllığı : Veysel Çolak
Ötekileriz Kültür Sanat Girişimi Forumu
Mayıs 22, 2012, 15:18:09 ÖS *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

ANASAYFA ANAFORUM Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Her Şiir Öncekine İhtilal / 2008 Şiir Yıllığı : Veysel Çolak  (Okunma Sayısı 1088 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bahattin YILDIZ
Bahattin Yıldız
Yönetici
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« : Nisan 13, 2008, 15:40:01 ÖS »

İsteme Adresi : Digraf Yayıncılık, Samandıra cad. Harmanlı sk. Özlem ses sitesi
                     B Blk. N.1 Yakacık, Kartal, İstanbul
                     Not : Şiirden Digraf'ın bir yayın markasıdır.
« Son Düzenleme: Şubat 14, 2009, 23:38:40 ÖS Gönderen: Sahra » Moderatöre Bildir   Kayıtlı
Bahattin YILDIZ
Bahattin Yıldız
Yönetici
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : Nisan 13, 2008, 16:10:16 ÖS »

Adları kitap içeriğinde yazılı birçok matbu dergiler izlenerek hazırlanmış olan ve nitelikli ürünlerin bulunduğu bu yıllığı yedime ulaştıran; hazırlayanı Veysel Çolak'a otekileriz.net'den de bir dolu selamlar, sevgiler, saygılar.

Sanatı kadar, sanatçı duruşuyla da, 'ne kadar kaldı ki' hayıflanmasında, bu sözü söyletenler dışında andığımız değerli üstadın, kazandırdığı kitapta Ötekileriz'den de (en azından otekileriz.com'dan) tanış olduğumuz birçok şair adları ve ürünleri de var.

Sunu'sunun son paragrafı şöyle bitiyor:

"Bu çalışmanın gerçekleşmesinde emeklerini esirgemeyen dostlarıma, öğrencilerime, ayrıca Hülya Deniz Ünal, Seçil Özcan, Ogün Kaymak, İlhan Kemal, Zeki Karaaslan, Av. Suat çelebi, Av.Mehmet Yakar ve Op.Dr. Serdar Küçükalioğlu'ya teşekkür ederim." 

Ötekileriz Girişimcilerinden Hülya deniz Ünal'ın, İlhan kemal'in (Kurucu-Girişimci), Zeki Karaaslan'ın (Kurucu-Yönetici) adlarının değerli üstadın kaleminden, nitelikli yıllığında ve sunu'sunun son paragrafında isim isim belirterek teşekkürlerini belirtmesi, gözlerimi yaşarttı.
Sanat adamlığı bir anlamıyla da /budur. Hakkın teslimi, hakedildiği kadarıyla sanatçı desteği budur...
Sanat geleceği; sanatsal ürünlerin niteliğiyle doğrudan, sanatçı kişiliğiyle dolayısıyla irtibat halinde, 'iyi ürünlerin kötü ürünleri kovduğu, iyi ürün sunan iyi insanlarla' dolu olacağı an ve ortamlarla dolu olsun...

Sevgili Perihan Yakar'ın şiirinde geçtiği gibi : 'budur  uzun bir özet /budur' işte...

Moderatöre Bildir   Kayıtlı
Sanat Dedektifi
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Mayıs 06, 2008, 20:33:14 ÖS »

"Şair Vur Kendini" Veysel ÇOLAK gibi bir düşün insanının emeği ile yoğurulunca farkını ortaya koymuş. Önemli bir yıllık. Keyif duydum, tekrar tekrar okudum; üç defa. Ustayı kutluyor, şiir severlerin ve bilhassa şiir yazıyorum diyenlerin mutlaka edinmesi gereken bir yıllık olduğunu özellikle belirtmek istiyorum.

Zehra YENİCE
Şeyda GÜNEŞ
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Mayıs 11, 2008, 16:49:28 ÖS »

"Şair Vur Kendini" için Doğan HIZLAN "Şairlerin Adrenalini Yükselten Yıllık" demiş. İnceldeim ve katıldım bu söze.

Şeyda GÜNEŞ
Nisa NUR
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Ağustos 12, 2008, 20:07:14 ÖS »

Sevgili Zehra YENİCE öneriniz üzerine edindim "Şair Vur Kendini" isimli şiir yıllığını. Çok şey kattı ufkuma. Emeği geçenleri kutlarım.

Nisa NUR
Şeyda GÜNEŞ
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Ocak 31, 2009, 23:41:02 ÖS »

Veysel ÇOLAK'ın hazırladığı 2008 şiir yıllığı "Her Şiir Bir İhtilal" çok yakında şiirseverlerle buluşacak-mış, bu  müjdeli haberi paylaşmak istedim.

Şeyda GÜNEŞ
Şeyda GÜNEŞ
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Şubat 07, 2009, 12:47:23 ÖS »

Bir önceki notumda Veysel ÇOLAK'ın 2008 Şiir Yıllığının adını yanlış yazmışız, çünkü yıllık henüz çıkmamıştı o zman, duyum üzerine yazmıştık, daha bizim ellere gelmemiş de olsa yıllık çıkmış, yıllığın doğru adı: "Her Şiir Öncekine İhtilal"

Müthiş bir isim. Bu yıllığı okumayı sabırsızlıkla beklemkteyiz.

Şeyda GÜNEŞ
« Son Düzenleme: Şubat 07, 2009, 12:47:59 ÖS Gönderen: Şeyda GÜNEŞ » Moderatöre Bildir   Kayıtlı
Şeyda GÜNEŞ
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Şubat 14, 2009, 23:34:59 ÖS »

Sonunda "Her Şiir Öncekine İhtilal"i edindim:
Yanlış saymadıysam eğer 167 şairin şiirine yer verilmiş. Bunlardan Gökben DERVİŞ, Aslıhan TÜYLÜOĞLU ve Özgür BALABAN gibi isimler dergilerde daha önce gördüğümüz imzalar olmalarına karşın ilk defa bu yıllıkla yıllıklara merhaba diyenlerden... Diğer şairlerin çoğu şiirimize anlam katmış, şiirini belirgin bir mertebeye taşımış imzalardır. Baki ASİLTÜRK'ün yıllığında olmayıp da bu yıllıkta olan epeyce bir isimle de karşılaştım. Ama ekseriyetle günümüzün özgün şairleri hem Veysel ÇOLAK hem de Baki ASİLTÜRK tarafından kayıt altına alınmış, ıskalanmamışlar. Veysel ÇOLAK'a yöneltilecek tek eleştiri, geçmiş yıllar da da olduğu gibi, Atölyesinden geçen gençlere belki de biraz duygusal yaklaşarak fazlaca kucak açması olacaktır, bu görüşe ben katılmasam da.

Şeyda GÜNEŞ
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!