|
Sanat Dedektifi
|
 |
« : Nisan 08, 2008, 21:02:02 ÖS » |
|
ŞİİR BİR GÜVERCİN UÇMASI:
Kardeşimin evimizin üstünde barakası var. Orada besliyor kuşları. İşten eve döndüğünde, daha yemeğini bile yemeden doğruca dama çıkıyor. Önce onların karnını doyuruyor, susuzluğunu gideriyor. Sonra, salıyor mavi göğün sonsuzluğuna. Başlıyor şölen... Daha doğrusu bu şölenin tadının ayırdına daha yeni vardım. Bundan kısa süre önceydi, kardeşime kızmak için yukarıya çıktım. Diyecektim ki ona: Ne anlıyorsun bu kuşları uçurup durmaktan? Sözümü söylemeden önce, dur bir bakayım diyerek gözlerimi gök yüzüne çevirdim. Vay çevirmez olaydım, caydım kardeşim için hazırlayarak dil cebime koyduğum tüm azarlardan:
Bu güvercinler diyorum, nasıl çılgın uçuyorlar, ama nasıl.
Tuttum kolundan, şu kuş, şu boynu parıldayan, dedim. Maverdi’ymiş, öğrendim. Şami, akrep, taklacı... Öğrendim hepsini teker teker. Kanat çırpışlarındaki estetik büyüledi beni. O döne döne, süzülerek alçalmaları, kavisler çizerek tekrar bulutlara karışmaları...
Evet, ben kitaplardan okuyordum şiiri. Kardeşim kuşlardan.
Şimdi daha zenginim, hem kuşlardan, hem şairlerden öğreniyorum şiiri.
Şiir: Hayata kanat çırpmak.
Zehra YENİCE
|
|
|
|
|
cigdemünal
Çi?'dem
ÖKS Girişimcisi

Kaça??m, e?kiya a?klar ya?ar?m durmadan.
|
 |
« Yanıtla #1 : Nisan 08, 2008, 21:26:39 ÖS » |
|
ŞİİR BİR GÜVERCİN UÇMASI: Şiir: Hayata kanat çırpmak.
Şiir; uçan kuşun kanadını kırmak. Şiir; küsmek, küstürmek. Artık vazgeçmek... Şiir; Susmak...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Nisan 08, 2008, 21:27:32 ÖS Gönderen: cigdemünal »
|
Moderatöre Bildir
|
Borcum Yok! Bozdurdum Ömrümü.
|
|
|
|
zeyno
|
 |
« Yanıtla #2 : Nisan 08, 2008, 21:47:22 ÖS » |
|
Balkonuma dadanınca gökyüzünden izinsiz benim de olan iki güvercinim var. Birbirlerinden hiç ayrılmıyorlar. İmge felan değil bu. Gerçek.
Bu gün öğle sıralarında yemlerini hazırlıyorken, şimdi burada okuduğum ve etkilendiğim Sevgili Zehra'nın yazdıklarına üç aşağı beş yukarı benzeyecek bir şeyler yazmayı düşünmüş, ancak altın kızlarıma dalınca sıra getirememiştim.
Söylemek istedim.
Sağ ol sevgili Zehra Yenice. Her zaman olduğu gibi, yine güzel, yine güzel, yine güzelsin.
Sevgiler.
Şiir; Balkonuma bir çift güvercin dadanmasıdır.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Nisan 08, 2008, 21:51:16 ÖS Gönderen: zeyno »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
Oresay
|
 |
« Yanıtla #3 : Mart 16, 2009, 22:42:06 ÖS » |
|
"Şiir Bir Güvercin Uçması" ında görünen beti, yaşamın o derin, çelişkilerle dolu kuyusunda anlamı yakalamış bir insanın ve onun dünyasının betisidir. Bir güvercinin kanatlarında ışıldayarak açığa çıkan anlam, çağrışımlarıyla kışkırtıcı bir şekilde bir başka anlamı, sonucu getirip önümüze koyar.
Yazar, görünenin yüzünden derinliğe inerek, tutkuların bahçesinde şiire büyülü bir etiket yapıştırıyor...
Peki neden devam etmemiş bu bakışın yorumu, yarım kalmış? Başka yazmalar da okumak isteriz...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mart 16, 2009, 22:48:14 ÖS Gönderen: Oresay »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
Nisa NUR
|
 |
« Yanıtla #4 : Mart 17, 2009, 14:39:08 ÖS » |
|
Şiir Bir Güvercin Uçması'nda yazar inceden bir salvoda bulunmuş: Derin. Şiiri ve hayatı şiir gibi bir metinle özetleyivermiş, koymuş ortaya.
|
|
|
|
|
|
Şeyda GÜNEŞ
|
 |
« Yanıtla #5 : Nisan 30, 2009, 00:12:59 ÖÖ » |
|
Arkadaşlara katılıyorum.
|
|
|
|
|
fatihyavuz
Telve
ÖKS Girişimcisi

?iirler ya?ama benzer
|
 |
« Yanıtla #6 : Mayıs 02, 2009, 09:22:28 ÖÖ » |
|
Serin
alnından vurulmuş güzün nafile çırpınışıdır bu lerzan taklacı kuşlar sandığımız düşün ölümü içimizde koşan çocuğun son nabzıdır susan
fy
|
Ki?inin hayali dü?lerinin rengine boyanm??t?r
|
|
|
Zeki Karaaslan
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #7 : Mayıs 10, 2009, 20:13:01 ÖS » |
|
Zehra YENİCE'deki dile dikkat kesildim; Şiirsel bir anlatım bütün görkemiyle savrultulmuş gönül avlumuza...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mayıs 21, 2009, 22:22:02 ÖS Gönderen: Zeki Karaaslan »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|