Google Reklamları
Ben Çağla
Ötekileriz Kültür Sanat Girişimi Forumu
Mayıs 20, 2012, 10:39:27 ÖÖ *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

ANASAYFA ANAFORUM Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Ben Çağla  (Okunma Sayısı 896 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cumali22
Ziyaretçi
« : Nisan 06, 2008, 13:12:38 ÖS »

Gelecek dost bir yürek için!
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
cumali22
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Nisan 06, 2008, 13:18:12 ÖS »

Dünya Kadınlar Günü-ymüş!..Kutlu olacakmış.! Mış mış da falan feşmekan...

Pardon, hangi kadının günü?! (Gösterilecek bu günde?)
" Yemeyin şimdi bizi." desem kabalaşmış mı olurum acaba? Kim icat etmiş ki? Ağzımıza bir parmak bal çalıp diğer günler...
Yoksa cebinizdeki sevgiye el atmak isteyen kapitalistlerin işi mi ne?

Bize soruldu mu? Anneme danışıldı mı?
Bana sorulmadı. Ya sana Sevda bacı? Yok böyle bir şey...Gün mü dediniz yoksa gününü göstermek mi?

Burçak tarlasında amca oğlu tarafından tecavüze uğradı Zişan. Aile meclisince ormana götürülüp namusu öldürüldü. Dayayıp silahı başına Zişan'ın amca oğlu bugün kadınlar gününün namus temizleme günü dedi.. Ve erkekçe bastı tetiğe. Koçum amca oğlu artık başlar eğilmeyecek yere.

Kocasının dayağından kaçıp baba evine sığındı Figen. Babası eğip suratını " Kocadır döverde severde " dedi Figen'in sol gözündeki çürüklere.Haydi Figen yolcu yolunda gerek doğru sarhoş kocanın "sever dee döver de" sine. Karı kısmısı öyle bir fiskeyle koca evinden kaçar mı? Elalemin diline mi düşüreceksin babanı? Maazallah okey oynarken kahvede ya geçiverirsen hem de başın olmadan önde? Yallah bambaşka çürüklere.

" Karnından sıpayı, sırtından sopayı eksik etmeyeceksin. Bu karı kısmına fazla yüz vermeyeceksin damat. Ona göre. Al Figen'i paket yap feryat figanını, götür." Sırıtıp sevgisizlikten sararttığı dişleri ile damat; " gülleri -çürüklerine- sarsın da figen götürsün çarşıda satsın" dedi. "Bir iki kuruş da o kazansın ."

Şiirde
"ve kadınlar
BİZİM kadınlarımız" diyor şair...
BİZim kadınlarımız
Ben yanlış anlamışım BİZi sevgili şairimiz. Ben ve sen diye düşünerek. Hay benim eksik aklıma.

Leyla hormonları üst seviyedeyken köşede Ali'yle konuşuyordu, ergenliğinin tam da ortasında.
Karşı cinsi tanıyordu arsız utangaçlığıyla. Leyla'nın abisi gördü onları, sevgilisi vardı kolunda.
Ve tuttuğu gibi Leyla'yı sürükledi tam da hormonlarının ortasından ergenliğinin taa başından.
"O....mu olacan laaan? Ben şimdi seni.....Elin erkekleriyle fingirdeşmek ha?"

Leyla o günden sonra düşemedi bir daha okul yollarındaki kötü yollara...
Leyla'nın abisi yeni bir sevgili buldu çok sonra.

Pembe'yi babası başlık parasına sattı kendi yaşıtı bir yaşlıya. Pembe artık bir kuma. Erkek çocuk verecek adama.

Kadınlar gününüz kutlu olsun Leyla..Figen...Pembe...
Sizede mi gösterdiler?
Kadınlar gününün nasıl kutlanacağını?
Sen bilmezsin elinin hamur işiyle .

28 yaşındaki Gülşen'e araba çarptı. Kötürüm oldu, tam da güzelliğinin baharında.Üniversiteyi yeni bitirdiydi.Yeni evlendiydi.Sürekli balayındaydı. Biricik aşktı. Gülşen hastaneden taburcu olup tekerlekli sandalyesiyle geldi eve. Bir mektup buldu merdivenlerin başındaki boy aynasının önünde. "seni böyle görmeye katlanamam.Ölürüm daha iyi başka kucaklarda."
imza: Artık kocan olamayacak olan adam gibi adam olamayan.

Günün kutlu olsun Gülşen.Haydi kadehini şerefe kaldır hayatın kör kötürümlerine.
Düşünme "ben onun yerinde olsaydımları ya da o benim yerimde olsaydıları" Gün senin günün
kızım bu gün kadınlar günü. Aklını başına topla. hadi şerefe kaldır yitik kocana. Aslında hiç kocan olamayanına. Hiç olanına.

Şu bizim Vedat'ı kendi yatağında yan komşunun karısıyla yakaladı Serap.Serap Vedat'ı affetti.
Yan komşunun karısı evinden sürüldü. Dövüldü . Fişlendi.Günün kutlu olsun yan komşunun karısı. Yaşasın Vedatlar ve Vedat taraftarları...

Yaşlı kaynana ve kayınbabaya görümcelere ve kocaya yanında da bekar kayına hizmet etmek üzere alındı Satiye. Bir kaç gaymeye.Sabah erkence kalk dediler. Ocağı yak. Sofrayı kur. Herkesi doyur. İşe sal. Evi temizle. Kayınbaban yatalak altını yıka. Kaynanan dırdırcı. Karşılık verme. Ne derse yap. Akşama yemek. Geceye koca. Sabaha ev...kaynana...kayınbabanın b...klu bezi...Yıka satiye yıka. Oflama ...Başına sumsuk...Surat asma...Böğrüne dürtük...Çarşıda görüp beğendiğin pembe entariyi giymek senin neyine...Elaleme mi işvelenecen?

Sus satiye sus..
Sus leyla sus..
Susun hepiniz...
Biz konuşacağız...
BİZim kadınlarımız.
Siz yorulmayınız, biz sizin yerinize...

Mehmet'in yolu bugün bir geneleve düştü. Kadınlar gününü kutladı fahişenin. Çıkışta eline kolonya döktürdü. Elimin kirine kolonya abi. Bedava. Ücrete dahil değildir. Kdvsi de bizden.

Eksik etekli.
Elimin kiri.
Elinin hamur işi.
Kadınım raa la la laa raa
Eşyalar toplanmış...

Hadi işinize. Hadiii.Burayı kadınlar matinesine çevirmişsiniz yine.
Hadi şimdi hep birlikte söylüyoruz.
" Kadınlar gününüz kutlu olsun "
Doğru söyle, karı gibi sırıtma lan.

Saygılar bizden efendim.
Sevgilerde bizden.

08 mart 2008 15:42
cigdemünal
Çi?'dem
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Kaça??m, e?kiya a?klar ya?ar?m durmadan.

« Yanıtla #2 : Nisan 06, 2008, 17:15:54 ÖS »

Duyarlı bir erkeğin kadına sahip çıkan kalemini okumak umut veriyor bana.
Mutlandırıyor.
Öte taraftan canımı yakıyor. Sahip çıkılmanın haz veren yanı.
Duyarlılığınızın avuç içlerini öperim.

Borcum Yok! Bozdurdum Ömrümü.
cumali22
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Nisan 06, 2008, 18:59:07 ÖS »

Sevgili Çiğdem bu benim eleştirdiğim ama beğendiğim bir yazıydı. Sevgili arkadaşım Çağla'ya aittir. Yazı benim değildir. Bu sayfayı ona açtım. Kendileri çok yakında aramızda olacaklar...
cigdemünal
Çi?'dem
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Kaça??m, e?kiya a?klar ya?ar?m durmadan.

« Yanıtla #4 : Nisan 06, 2008, 19:34:10 ÖS »

Yanılmıyorsam kadını anlatan yine kadın (: Şaşırtmadı aslında bu durum beni.
Size dostça bir karşılama örneği gösterdiğiniz için teşekkür edeyim.
Yazının kalemine, yazarına saygılarımı sunuyorum.

Borcum Yok! Bozdurdum Ömrümü.
cumali22
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Nisan 06, 2008, 21:01:17 ÖS »

Beğeninizi, kutlanamızı Sevgili Çağla adına kabul etmek doğru olur mu bilmem ama teşekkürler efendim!
cumali22
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Nisan 06, 2008, 22:38:19 ÖS »

biliyorsun, ölüm diye bir şey yok, diyor adam kadına.
biliyorum, evet, artık öldüğüme göre, diyor kadın.
iki gömleğin de ütülendi, çekmecede,
sadece küçük bir gül benim özlediğim.

yannis ritsos
cumali22
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Nisan 16, 2008, 22:43:01 ÖS »

Bizim buralarda gelinlik beyazdır. Üzerine tutuşturulan süsler beyaz. Saça başka renk toka olmaz. Beyaz safdır, temizdir. Üzerinde leke felan barınmaz. Hemen gösterir kendini kir. Kadına en çok gelinlik yakışır, yakıştırılır.

Kadın gelinliği giyeceği güne hazırlanır. Her şey gelin içindir artık. Gönüllü bir toplu hizmet ağı dönmeye başlar etrafında. Gelinin saçı, başı, makyajı, şusu busu. Aaa olmaz şekerim oraya oturamazsın o gelinin yeri, Gelinin kirpiği, ayakkabısı, tırnağı, hamamı ve daha ne özenler ne özenler. Nazı çekilir. Kaprisi çekilir. Ağzına edilen bile susar. Sus gelin etti.

Ve...
     O gün gelince gelin gelinlikleri içinde atın terkisine atıldığı gibi doğruca beyaz atlı prensin gerdeğine.

Ve...
     Gelinlikler içindeki gelinin finali. Hadi yallah gelin gündelik elbisene. Aslında sana yapılan tüm hizmetler sana değildi gelin otur oturduğun yerde. Beyaz atı lekelenmemiş prens içindi  ayrıca içindin sen . Sen de kendini ne sandıydın? Ki  bir günlük sultanlık öteki günlerdeki köleliğin başlangıcıdır bunu o beyaza bulanmış kafana sok tamam mı?

Gelinliği içinde yola çıkan İtalyan sanatçı Pippa Bacca'nın barış ve insanlara güvenebilineceğini -ki aslında bu gelinlikli kadınların erkeklere güvenilebileceğini- gösterecek olan yolculuğu bir erkeğin tecavüzü ile son buldu. Beyaz arabalı çıkarıp beyaz gelinliğini Bacca'nın sürükleyip ormanın soğuğuna tecavüz edip çırılçıplak bırakmasıyla son buldu.

Ve...
     Bacca'nın gelinliği ülkem erkeğinin üzerinde kana bulandı.

13Nisan2008
     10:29   

cumali22
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Nisan 16, 2008, 22:54:37 ÖS »

İşte Sevgili Çağla'nın geçtiğimiz gün yaşanan, içimizi burkan kara bir olayın ardından hiçbir yoruma gerek bırakmayan bir yazısı daha... Sadece alkışlıyorum. Sevgiler Çağla...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!