|
yaprakunvar
|
 |
« Yanıtla #15 : Mayıs 05, 2008, 20:15:54 ÖS » |
|
ÇIĞ
koca bir çınara rastladım dün akşam baktı baktım
yüzünde coğrafyalar gezdim ezildim horlandım yıkıldım!
her çizgide tarifsiz acılar zehir tadında içtim
tanrım! konuşabilir miydi? dil yokken yüz bin yıl
gümüş elleri yüreğime batan nasırlarıyla
baktı baktım
b/aktı b/aktım umudun kalbine...
Yaprak Ünvar
Andız Dergisi 12.Sayı(2008)
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mayıs 05, 2008, 20:16:42 ÖS Gönderen: yaprakunvar »
|
Moderatöre Bildir
|
gölgem kan kaybediyor temmuz ü?üyorum...
|
|
|
|
yaprakunvar
|
 |
« Yanıtla #16 : Mayıs 09, 2008, 22:58:34 ÖS » |
|
GERÇEKLER AKARKEN
Ve ırmak susmuşsa Ve turna göçmüşse Ve kardelen intihar etmişse Ve barış gömülmüşse
Yol vardı da Adres diye çıkmaz sokakları Keyfimizden mi yazdık
Yaprak ÜNVAR
Güney Dergisi Sayı,42
|
|
|
|
|
HBozkurt
|
 |
« Yanıtla #17 : Mayıs 10, 2008, 01:30:36 ÖÖ » |
|
çıkmaz adresleri birileri hep yazmıştır..gön defterleri tuzlamıştır karanlık eller
ap ak..kısaca pak şiirinle yıkandım dersem uzun sürdü sevgili Yaprak
bu kir kolay kolay çıkmayacak değil gibisinden
yanlış adresler geçerek
Yaprak şiirine genetik bir öz her daim yansır..şiir damarı bundandır
kutlarım
Hüseyin Bozkurt
|
|
|
|
|
|
Sanat Dedektifi
|
 |
« Yanıtla #18 : Mayıs 13, 2008, 09:08:34 ÖÖ » |
|
Yaparak ÜNVAR eski zamanlardan beridir takip ettiğim bir şair, özellikle Berfin Bahar sayfalarından tanırım onu. Şiire olan saygısı her geçen gün biraz daha çarpıcı şekilde kendini hissettiriyor: Sürekli yükselen bir gragik var şiirlerinde. Ama bir önerim olacak: Dergilerde çok sık görünür olmanın bazı handikapları da olabilir. Çabuk yorulunabilir. Acele etmeden; az, öz...
Kutlarım seni Yaprak, nice sıkı şiirlerini okuyabilmek dileğiyle.
Zehra YENİCE
|
|
|
|
|
|
yaprakunvar
|
 |
« Yanıtla #19 : Mayıs 14, 2008, 13:25:01 ÖS » |
|
Teşekkür ederim Hüseyin Bozkurt...sevgi ve saygıyla...
Teşekkür ederim Zehra Yenice...mesaj alındı  sevgi ve saygıyla...
|
|
|
|
|
yaprakunvar
|
 |
« Yanıtla #20 : Mayıs 14, 2008, 13:29:09 ÖS » |
|
YAR/IM
Gittin Lambalar sönüp,yıldızlar kaçışmadı Kuşlar göçüp hiçlik kokmadı etraf Saatlere yılgın desenler işleyip kanamadı zaman Masallar ürküp sükût boyanmadı duvarlar Hüzünler yasa bürünmedi inan!
Gittin Nefesimden nehirler taşıp mevsimler yara almadı Buz gibi bir gülümseme yayılmadı toprağa Bir güvercin kalbini bırakmadı kaya dibine Yılgınlık köpürüp, havada asılmadı ıstırap Gözlerime kar yağmadı inan
Gittin Bir dağ göçüp bir kalp kepenk indirmedi Çığlık çığlığa değil gökyüzü Saçlarımdan sözlerin dökülmedi
Gittin mi Öyle zannet...
Yaprak ÜNVAR
Şehir Dergisi Şubat 2008
|
|
|
|
|
yaprakunvar
|
 |
« Yanıtla #21 : Mayıs 20, 2008, 11:25:41 ÖÖ » |
|
SESİNDEKİ TAT
"Dayıma"
Taşıyamadığım acı yokluğun Yokluğunda eriyor yüzün Düşler son nefesini verirken Saçlarına düşen kahır Ağıt mıydı gözlerinde gezinen Türküleri süpüren telaş Meçhul bir uğultuydu
Siliniyordu sesin…
Kötürümlüğün şahitliğinde Kaydı eksik tutulan Mayınlı yollarda yitirdiğim hüzün
Renksiz sesler dinleniyor Yokluğunda İçimden ayazı toplasın ırgatlar
Yaprak Ünvar
|
|
|
|
|
HBozkurt
|
 |
« Yanıtla #22 : Mayıs 20, 2008, 11:59:46 ÖÖ » |
|
ellerimiz ürkek alkış..ellerimiz hüzün yamacı
uçlarında sarı ışık.. gökyüzü
burma bıyıkları dayım..salkım saçak
yalnızlığı nem bilen kuşlardan başka..kırık bir cam avuçlarda..çocuk zaman sancısı
Yaprak..işte..
sevgi ile
HB
|
|
|
|
|
|
sedef Kandemir
|
 |
« Yanıtla #23 : Mayıs 25, 2008, 15:46:12 ÖS » |
|
SESİNDEKİ TAT
"Dayıma"
Taşıyamadığım acı yokluğun Yokluğunda eriyor yüzün Düşler son nefesini verirken Saçlarına düşen kahır Ağıt mıydı gözlerinde gezinen Türküleri süpüren telaş Meçhul bir uğultuydu
Siliniyordu sesin…
Kötürümlüğün şahitliğinde Kaydı eksik tutulan Mayınlı yollarda yitirdiğim hüzün
Renksiz sesler dinleniyor Yokluğunda İçimden ayazı toplasın ırgatlar
Yaprak Ünvar Sevgili Yaprak hüznünüze kattınız beni
Sevgiyle kalın
|
"Çalmadan, ç?rpmadan bize ekme?imizi verenleri aç, bizi giydirenleri donsuz b?rakmadan ya?amak istemek bu kadar güç, bu kadar mihnetli, hatta bu kadar tehlikeli mi olmal? idi". -Sabahattin Ali-
|
|
|
|
yaprakunvar
|
 |
« Yanıtla #24 : Mayıs 29, 2008, 01:24:07 ÖÖ » |
|
teşekkür ederim Hüseyin Bozkurt sevgi ve saygıyla...
teşekkür ederim Sedef hanım sevgi ve saygımla...
|
|
|
|
|
yaprakunvar
|
 |
« Yanıtla #25 : Mayıs 29, 2008, 01:29:20 ÖÖ » |
|
KAPILAR
Bin yılın ölü toprağı Gözlerimden akan Serin avluda gömülü Oyuncakları arıyorum Efsununu anlatırken ayışığının Güneşin saçlarından süzüldüğünü Görmüyor Yemenisi siyah nenem.. Burgaçlara takılı Tınıları topluyorum Dilek ağacına asılı Ruhları unutmadım Tabi, sesleri doldurup Bir bardak çay niyetine Sobanın etrafında süzülen Bin yıllık efsaneleri de Veysel’in gözünden bakıyorum İçim bağdaş kurup ağlıyor Düşe düş düşüyorum Renklerim yanıyor Artık yoruldum baba Bu şiiri ört üstüme…
Yaprak ÜNVAR
Berfin Bahar Dergisi (Mart 2008)
|
|
|
|
|
zeyno
|
 |
« Yanıtla #26 : Mayıs 29, 2008, 03:05:50 ÖÖ » |
|
Yaprak Ünvar'a
Sana kaç gündür düşünürdüm demeyi, bir şey. Sevgili Yaprak! Ama ne? Nasıl? İşte bunu bilmememdendi, kaç günlük susmak!
Şimdi bildim mi? Bildim onu onçün mü bitti günsüz tut susmak?
Bilmiyorum ki!
Sen de bilme, uzat avcunu, al onu benden, Sık, ufala, sepele, saç, tohum ek, ne yaparsan yap. Gün ışığı annesi olan hangi yaprağın aydınlık yüzü bakacak olsa O coşacak, açacak milyon yüz yıllar solmayan zambak
*
Kulağında ne zaman bir perinin sesini duyar, hassas bir yaprak! Uyanırmış o zaman, uzuuuun kış uykusundan, gül yüzlü toprak!
Perihan Yakar
|
|
|
|
|
|
yaprakunvar
|
 |
« Yanıtla #27 : Mayıs 30, 2008, 23:00:52 ÖS » |
|
Sizi çok seviyorum 
|
|
|
|
|
TURAN AKYAZI
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #28 : Mayıs 31, 2008, 12:18:04 ÖS » |
|
Yaprak Ünvar,şiirin üstüne örtünmesini istemiş ama harfler onu her daim çağıracak, kapılar sadece kapanmak için değil.Kutlarım....
|
|
|
|
|
|
HBozkurt
|
 |
« Yanıtla #29 : Haziran 03, 2008, 21:19:32 ÖS » |
|
KAPILAR
Bin yılın ölü toprağı Gözlerimden akan Serin avluda gömülü Oyuncakları arıyorum Efsununu anlatırken ayışığının Güneşin saçlarından süzüldüğünü Görmüyor Yemenisi siyah nenem.. Burgaçlara takılı Tınıları topluyorum Dilek ağacına asılı Ruhları unutmadım Tabi, sesleri doldurup Bir bardak çay niyetine Sobanın etrafında süzülen Bin yıllık efsaneleri de Veysel’in gözünden bakıyorum İçim bağdaş kurup ağlıyor Düşe düş düşüyorum Renklerim yanıyor Artık yoruldum baba Bu şiiri ört üstüme…
Yaprak ÜNVAR
Berfin Bahar Dergisi (Mart 2008) özne kim..şiiri seslenen ün..bazen takılı durur dizelerin kuyruğunda..sürükler..sürükler Yaprak şiirin her dizesine hükmeden yapısını sürdürüyor..şiir benden bağımsız değil diyerek bu şiirinizdeki anlam güzergahı yerine yedirilmiş..bilgece.. anadolunun sesi geçiyor şiirin bilgece geçmişe ve geleceğe uzananyor bu toprak ne çiçekler görmeye devam edecek..yapraklanmış..taçlanmış kutlarım sevgi selam Hüseyin Bozkurt
|
|
|
|
|
|