|
YeldaKaratas
|
 |
« : Nisan 05, 2008, 00:15:57 ÖÖ » |
|
ONURUM
"Bu yüreğim dostluk özler Mavi gözler, kahve gözler" kalbim üstüne konunca kalbin söz neyler
"İnan bana iki gözüm Sözüm neyse odur özüm" hiç çavlan görmemişe su yarası sanki nedir?
" Güzel olanı izlerim Kamaştırsa da gözlerim" bir kumaşın son terzisi sözün çıplağında elim
" Başka sözlerden bana ne? Ben onurumu isterim!" ol rastlantı çiçeğinin bir tuhaf dilidir zehrim
" Ne dağın, ne kara taşın Yararı yoktur yareme Hayalî devden bana ne?" diyene onur ismimdir derim.. Tırnaklı Kırmızılar: Cumali CumalioğluTırnaksız Morlar: Yelda Karataş
|
|
|
|
|
|
Zeki Karaaslan
|
 |
« Yanıtla #1 : Nisan 07, 2008, 13:14:22 ÖS » |
|
Sevgili YELDA: Ortak yaptığınız bu çalışma ayın doğuşuna denk düşmüş. Sedef gözlerin dünyası tüm melekelere eş düşmüş. İçinizin dışa vurumu, ıtri gibi buhur kokarak gökyüzünü aydınlatmıştır. Sevgi duvarını aşmak her zata nasip olmaz. Belki gül solunca, diken ağlarken: Evrensel pullu altın zarflı bir şiirsel şevkli mektup eşikten içeri girer. Seher vakti iksirli bir ateş yaktım dostların ısınması için. Serdim yörük kıllı çulunu sedir üstüne, bir kadeh kavlı şarap içmek için. Turaç dudaklar kan revan içinde bir cerenin boynuzunda"ağlamayan pul" un arşa yükselmesini düşlüyordu. Hey tanrım sen nellere kadirsin ki: bu irem bağından kırmızı karanfiller sunuyosun gözyaşlarımıza. Sevgilerin erikesinde mutluluklar sizinle yeni güneşler doğursun.
ZEKİ KARAASLAN
|
|
|
|
|
|
YeldaKaratas
|
 |
« Yanıtla #2 : Nisan 07, 2008, 18:36:01 ÖS » |
|
Ah! Sevgili Zeki Hocam, O sözleriniz üstüne, kalbimi basarım pul niyetine... Kardeşiniz Yelda Karataş
|
|
|
|
|
|
cumali22
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #3 : Nisan 07, 2008, 20:25:59 ÖS » |
|
Örnek:2 için teşekkürler sevgili örtmenim!
|
|
|
|
|
|
Bahattin Yıldız
|
 |
« Yanıtla #4 : Nisan 07, 2008, 21:20:21 ÖS » |
|
Sevgili Cumali, Yelda Öğretmenin gibi bir öğretmenin olmasına ne kadar sevinsen azdır. Benim ilkokulda bir örtmenim vardı, gazap üzümlerini sunardı sürekli bize, bana... Kulağım çekile çekile, Mr. Spak'ın kulaklarına benzeşmişti.
|
|
|
|
|
|
cumali22
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #5 : Nisan 08, 2008, 01:42:27 ÖÖ » |
|
Teşekkürler Bahattin Ustam! Ben çok sevilirdim. Hep okul birincisiydim. Öğretmen denince, nedense hep ilkokul öğretmenlerim gelir aklıma. İlkokulda da yine en çalışkan ve en küçüktüm. İlkokulda müdür yardımcısı Mehmet Zariç öğretmenim beni omuzunda taşırdı. Bahçede, koridorda nerde görse bir soru sorar, yanıtı alınca, beni öper, havaya kaldırır, diğer öğretmenlere anlatınca gözlerinin içi gülerdi. Öğretmenin çektiği kulak güllenir diyelim. Tüm öğretmenlere saygı ile...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Nisan 08, 2008, 01:43:46 ÖÖ Gönderen: cumali22 »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
YeldaKaratas
|
 |
« Yanıtla #6 : Nisan 08, 2008, 02:16:35 ÖÖ » |
|
hisseden yüreklere teşekkür ederim. hep öğrenci yelda
|
|
|
|
|
|
enginakbaba
|
 |
« Yanıtla #7 : Mayıs 30, 2008, 13:38:20 ÖS » |
|
"hiç çavlan görmemişe su yarası sanki nedir?"
çok yaralayıcı bir dize. istediğin an gel bize. oruralım diz dize. sen dön ağla, sen gül ağla.
ben tuzlayıp acıları kuşlara darı serpeyim.
e.akbaba
yelda karataş'ın ağıdına karşı göz yaşımdan üç damladır sunduğum. kutsadım acılarımı bebek gülüşlüm.
not: bebek gülüşlü olan yelda'nın ta kendisidir. yelda cihangir'in en polit kedisidir.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mayıs 30, 2008, 13:44:20 ÖS Gönderen: enginakbaba »
|
Moderatöre Bildir
|
sana ağladığım kentlere nisan bakışlı yağmurlar yağıyor.
|
|
|
|
YeldaKaratas
|
 |
« Yanıtla #8 : Haziran 15, 2008, 17:41:05 ÖS » |
|
"hiç çavlan görmemişe su yarası sanki nedir?"
çok yaralayıcı bir dize. istediğin an gel bize. oruralım diz dize. sen dön ağla, sen gül ağla.
ben tuzlayıp acıları kuşlara darı serpeyim.
e.akbaba
yelda karataş'ın ağıdına karşı göz yaşımdan üç damladır sunduğum. kutsadım acılarımı bebek gülüşlüm.
not: bebek gülüşlü olan yelda'nın ta kendisidir. yelda cihangir'in en polit kedisidir.
Güneşli günlere inancımı büyüten sözlerin hiç eksik olmasın güzel Akdeniz ıslığım benim...
|
|
|
|
|
suna su
suna su
ÖKS Girişimcisi
ab-ı hayat
|
 |
« Yanıtla #9 : Mayıs 01, 2009, 01:20:02 ÖÖ » |
|
Yelda ablacığım !
keşge vefasız mektupların pulları ağlasa .. ne gideceği, nede varacağı yeri olsa .. yüreğim yandı 10 Mehmetçiğin mektubunun pulu, ağlayan pul olsaydı
.... suna su
|
"Kardeşlerimi Allah yarattı, fakat dostlarımı ben buldum." GEOTHE
|
|
|
|