Google Reklamları
E-EDEBİYAT SİTELERİNİN BAZILARI S.O.S VERİYOR!
Ötekileriz Kültür Sanat Girişimi Forumu
Mayıs 20, 2012, 10:18:53 ÖÖ *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

ANASAYFA ANAFORUM Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: E-EDEBİYAT SİTELERİNİN BAZILARI S.O.S VERİYOR!  (Okunma Sayısı 2480 defa)
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bahattin YILDIZ
Bahattin Yıldız
Yönetici
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #30 : Nisan 07, 2008, 20:17:58 ÖS »

Bahattin Beyin bu forumu açmasındaki nedeni kurcalamaya çalışırken (elbette beni düşünceye sevketti sicili temiz bir sitenin "temiz olalım" lafına fazlaca girmesinin nedenlerini  düşünmemek mümkün mü ?) Bu forumdan çıkardığım anlam :
       Bahattin Bey bu forumu açarak bir site yöneticisi olarak paylaşımcılara kendisi ve site adına  "güvence" veriyor. Bana veya bu sitede başkasına yazdığınız "özel" bilgiler, iletiler,  siz ifşasını istemediğiniz sürece  "özel" de kalır, yarın herhangi bir nedenle bunları kullanmam mesajı vererek, aksi örneklerle dolu "siteler"den farkını maddeleştirmiş oluyor.
        Umarım doğru anlamışımdır.

Sevgili Nesredede, bu mesajın da olduğunu gizleyemem... Ama asıl mesaj; tümden e-sanatta ve hatta matbuata kadar uzanan iyi değerlere ek değerler üretme çabası...

Çok mu dürüstüm, çok mu iyiyim, çok mu iyiyiz?... Çok mu kuralcıyım? Kural hastası mıyım?...
Sorunun teması bu değil. Forum başlığında verdiğim linklerde geçen bazı yazıları okuduğumda tuzla buz oldum... Sanatçı ahlaklı olmalıdır vs. gibi polemiklere de girmeyeceğim.
Ama, öyle yazılar vardı ki; bu kadarına da pes dedirten...
Bir elin parmakları kadar varolduğumuz, varolmaya çalıştığımız sanal dünyada, haklı veya haksız olalım, hiçbir neden karşıdakini bu kadar rencide edici olmamalıdır. Haklıyken bile haklılığını perdeleyecek derecede belden aşağı vurulmamalıdır.

Somut örnekler vermek yerine, eleştiri sunabileceğim kısımları cımbızla çekerek, karşıt kuralı ortaya koymayı yeğledim.

Ben de hata yapabilirim bir başkası da... Kurallar, iyi bir ayna sunacaktır; karşısına geçtiğimizde varsa görür gözlerimize...

Eleştiri tamam, hatta olmazsa olmazımızdır. Çetin sert tartışmalar, hayata yumuşaklık katar belkide.

Bel kuşağından aşağıdakiler... Cık cık...

Sanal gençliğe, kara bir gömlek dikmeyelim...

Birey, anarşist olabilir, toplumsal ahlaka aykırı bir yapı ve söylemde olabilir...
Ama, sokak kültürünü bile estetize etmeden sanal edebiyata yankı vermemelidir.

Aklıma geldikçe, aklımıza geldikçe bu forumun an agayesine uygun önerilerimizi ortaya koyalım, koyulanları eleştirelim.

Ötekileriz; Ötekileriz ruhuna uygun bir felsefeyi bu alanda da koyacaktır, inanıyorum.

« Son Düzenleme: Nisan 07, 2008, 20:21:24 ÖS Gönderen: Bahattin Yıldız » Moderatöre Bildir   Kayıtlı
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!